Şimdi Ara

EminEvim (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.378
Cevap
45
Favori
366.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önceden finans kurumları hakkında, yanlış düşünüyormuşum.onlara işim düşünce gördüm ki diger bankalardan hiçbir farkları yok.islami kurallara göre degil mevzuata tabii çalışıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • var mı eminevimi düşünen. bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim
  • sistemden anlayan arkadaşlar pm atarsa bikaç sorum olacak
  • Biz evi EminEvim aracılığıyla aldık sorularınızı cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BAE0C551 -- 18 Aralık 2014; 19:51:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama işin dini boyutunu merak edenler için detaylı bir inceleme ve yorum:
    http://www.islam-tr.com/forum/konu/eminevim-sistemi-hakkinda-genis-bilgi-ve-celiskiler.31672/

Faizin tanımını bilmeyen arkadaşlar, her komisyona faiz diyerek insanların midesini bulandırmayın lütfen. Her bireyin hassasiyeti farklı sonuçta. Siz tuttuğunuz takım için hassas olursunuz, bir başkası faiz yememek ve yedirmemek konusunda. Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın ki bilgi kirliliği olmasın.

Bu arada sisteme ödeme yaparak kayıt olmuş bir üyeyim. Sorusu olana bildiğim kadarıyla yardım edebilirim. Araştırdım ve çok soru sordum çok cevap aldım emin olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: eehbee

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama işin dini boyutunu merak edenler için detaylı bir inceleme ve yorum:
    http://www.islam-tr.com/forum/konu/eminevim-sistemi-hakkinda-genis-bilgi-ve-celiskiler.31672/

Faizin tanımını bilmeyen arkadaşlar, her komisyona faiz diyerek insanların midesini bulandırmayın lütfen. Her bireyin hassasiyeti farklı sonuçta. Siz tuttuğunuz takım için hassas olursunuz, bir başkası faiz yememek ve yedirmemek konusunda. Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın ki bilgi kirliliği olmasın.

Bu arada sisteme ödeme yaparak kayıt olmuş bir üyeyim. Sorusu olana bildiğim kadarıyla yardım edebilirim. Araştırdım ve çok soru sordum çok cevap aldım emin olabilirsiniz.

HOCAMA PAYLAŞIMI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. DEFAATLE SÖYLEDİĞİM NEFSİ VEYA BENCE Lİ CÜMLELERLE İSLAMİ HÜKÜMLER OLUŞTURULMAZ. AMA BAZI ARKADAŞLARIMIZ BİR BİLGİYE DAYANMADAN HEMEN BENCE O DA FAİZ BU DA FAİZ DİYİP KESTİRİP ATIYORLAR. LÜTFEN BİRAZ ARAŞTIRALIM. HOCAM DA ARAŞTIRMIŞ VE ÜYEYMİŞ ZATEN O DA BENDE BİLDİĞİM KADARIYLA SORULARA CEVAP VERMEYE ÇALIŞIRIM

• Arkadaşlar ben de bugün çekilişli sistemle araba için başvuru yaptım. 15000 tlye girdim ve organizasyon ücreti 1110 TL çıktı. Çekilişli sistemde ön ödeme yapacaksan %10, %25 ve %50 ödeyebiliyorsun. Kalan parayı kaç aya girdiysen o kadar ayda ödüyorsun. Ben %10 yani 1500 TL ön ödeme yaptım ve 30 aya girdiğim için kalan 13500 tlyi 450 TL olarak ödeyeceğim. Eğer bana kurada çıkmazsa en geç 14. ayda parayı alacağım.
    Eğer 15000 TL için vade ortası sistemi seçseydim 800 TL organizasyon ücreti olacaktı. 1500 TL ön ödeme yapacaktım ve 12.Ayda parayı alacaktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcagri

Bugün eminevim manisa şubesine gittim. ilk bakışta aslında çok iyi gibi geliyor.
    Ama aslında hiç iyi bir sistem değil. Hemen sebebini anlatayım.
    ben 200 bin tl ye girmek istediğimi söyledim ve 40 bin peşinat kalan 160 bini de 80 ay vade yapalım dedik temsilci arkadaşla.
    her ay 2000 tl ödeme şeklinde yani. vade ortası sistemle 33.ayda 200 bin tl yi alıyorsunuz dedi. organizasyon ücreti de 10 bin tl olur dedi.

en başta şu hesabı yaptım. 33 ay her ay 800 tl ortalama kira oluyor manisada. toplam 26400+ 10000 de organizasyon : 36400 tl
    yani sadece 36400 tl fazladan para vericem.. ee süper dedim. çünkü 80 ay vade bankadan kredi 160 bin(40 bin peşin param var) çektiğimde 70 bin tl fazla veriyorum

amaaaaaaaaa :)

kardeşim ben 33. aya kadar kendi paramı ödüyorum. yani 40 bin peşinat + 33 ay 2 bin tl+10 bin organ. ücr: 116 bin tl eder.
    onlar 33 ay boyunca 116 bin tl alıp sonunda 84 bin fazladan para verecekler. olsun al işte fazladan para veriyorlar diyeceksiniz.
    ama 84 bin fazla alıcam diye 36400 tl alacaklar ekstradan kira ve organ. ücreti vericem.
    neyse sonuçta karşılıklı çıkar olacak mutlaka bunu geçelim.

peki 33 ay sonunda alacağım evin değeri artmayacak mı? bu durumda daha fazla kredi vermeyeyim için girdiğim bu işin esprisi nerde?

peki eğer ben 33 ayı bekleyeceksem bu durumda aslında o ay sadece 84 bin tlye ihtiyacım olacak. çünkü evi ozaman alıyorum.
    bu durumda 160 bin tl kredi değil 84bine ihtiyacım olacak. ve sadece 20 bin fazla kredi ödemem olacak. organ. ücreti 10 bin ise tüm bu cefa fazladan 10 bin için mi?
    o da ev fiyatı artmaycaksa tabii. zarara bile girebilirim.

anlayacağınız bana pek mantıklı gelmedi. diğer güven güvensizlik ipotek durumları da cabası..

yine de yanlış birşekilde olaya bakıyor olabilirm. forumdaki arkadaşlar bu sorulara cvp verebilirse memnun olurum.

bu konudaki en adamakıllı net bilgi bu..teşekkürler..
    Sistemi çok güzel anlatmışsın..
    Benim de aklıma takılan sorulara cevap vermişsin..bugün 200bin TL olan bir ev için sisteme girsen, o ev atıyorum 40-50 ay sonra aynı parada mı olacak sana verdikleri 200binle aynı evi alabilesin.. ?
    sistemin en büyük açmazı bu..
    onun yerine ödeyeceğin taksitleri ve organizasyon ücretini kendimiz biriktirip, 3-4 sene sonra katılım bankalarından geri kalan tutar için kredi çekmek daha mantıklı..
    çünkü bu sistemde de henüz ortada olmayan bir ev için taksit ödeyip duruyorsun kira yardımı yapıyorsun millete..

• Devir ilanı
    Devir: sistemde birinin haklarını ve borcunu üzerinize alıp sisteme kaldığı yerden devam etmektir.
    Ben çekilişli 120 bin TL lik 80 aylık sisteme mayıs ayında dahil oldum. Şimdi hakkımı devir etmek istiyorum. Sistemle ilgili herhangi bir problemim yok. Sistemin ve şirketin güvenilir olduğuna inanıyorum.
    Şimdiye kadar 14500 civarı ödedim. aylık taksitlerimde 1330 civarı. Mart'ta 2. çekilişe gireceğim.
    Hakkımı devir aldığınız taktirde alan kişinin herhangi bir maddi zararı olmamakla birlikte 2. çekilişe (her çekilişte 10 kişi seçilmekte) gireceği için avantajı bulunmaktadır. Devir için ödediğim miktarın dışında birşey talep etmemekteyim. devir alan kişi miktarı artırabilir. diğer sistemlere geçiş yapabilir.

Devirin bana artısı ise: sistemden çıksam organizasyon ücretim iade edilmeyecek. Fakat biri hakkımı devir alsa bu ücret yanmayacak.
    ilgilenen kişiler talhasozer@gmail.com adresi ile benimle irtibata geçebilir. detaylı konuşabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alanyali007

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcagri

Bugün eminevim manisa şubesine gittim. ilk bakışta aslında çok iyi gibi geliyor.
    Ama aslında hiç iyi bir sistem değil. Hemen sebebini anlatayım.
    ben 200 bin tl ye girmek istediğimi söyledim ve 40 bin peşinat kalan 160 bini de 80 ay vade yapalım dedik temsilci arkadaşla.
    her ay 2000 tl ödeme şeklinde yani. vade ortası sistemle 33.ayda 200 bin tl yi alıyorsunuz dedi. organizasyon ücreti de 10 bin tl olur dedi.

en başta şu hesabı yaptım. 33 ay her ay 800 tl ortalama kira oluyor manisada. toplam 26400+ 10000 de organizasyon : 36400 tl
    yani sadece 36400 tl fazladan para vericem.. ee süper dedim. çünkü 80 ay vade bankadan kredi 160 bin(40 bin peşin param var) çektiğimde 70 bin tl fazla veriyorum

amaaaaaaaaa :)

kardeşim ben 33. aya kadar kendi paramı ödüyorum. yani 40 bin peşinat + 33 ay 2 bin tl+10 bin organ. ücr: 116 bin tl eder.
    onlar 33 ay boyunca 116 bin tl alıp sonunda 84 bin fazladan para verecekler. olsun al işte fazladan para veriyorlar diyeceksiniz.
    ama 84 bin fazla alıcam diye 36400 tl alacaklar ekstradan kira ve organ. ücreti vericem.
    neyse sonuçta karşılıklı çıkar olacak mutlaka bunu geçelim.

peki 33 ay sonunda alacağım evin değeri artmayacak mı? bu durumda daha fazla kredi vermeyeyim için girdiğim bu işin esprisi nerde?

peki eğer ben 33 ayı bekleyeceksem bu durumda aslında o ay sadece 84 bin tlye ihtiyacım olacak. çünkü evi ozaman alıyorum.
    bu durumda 160 bin tl kredi değil 84bine ihtiyacım olacak. ve sadece 20 bin fazla kredi ödemem olacak. organ. ücreti 10 bin ise tüm bu cefa fazladan 10 bin için mi?
    o da ev fiyatı artmaycaksa tabii. zarara bile girebilirim.

anlayacağınız bana pek mantıklı gelmedi. diğer güven güvensizlik ipotek durumları da cabası..

yine de yanlış birşekilde olaya bakıyor olabilirm. forumdaki arkadaşlar bu sorulara cvp verebilirse memnun olurum.

bu konudaki en adamakıllı net bilgi bu..teşekkürler..
    Sistemi çok güzel anlatmışsın..
    Benim de aklıma takılan sorulara cevap vermişsin..bugün 200bin TL olan bir ev için sisteme girsen, o ev atıyorum 40-50 ay sonra aynı parada mı olacak sana verdikleri 200binle aynı evi alabilesin.. ?
    sistemin en büyük açmazı bu..
    onun yerine ödeyeceğin taksitleri ve organizasyon ücretini kendimiz biriktirip, 3-4 sene sonra katılım bankalarından geri kalan tutar için kredi çekmek daha mantıklı..
    çünkü bu sistemde de henüz ortada olmayan bir ev için taksit ödeyip duruyorsun kira yardımı yapıyorsun millete..

doğru hesap yapmışsınız fakat zaten eminevimin avantajı şu. siz para biriktiremiyorsunuz o sizin yerinize biriktiriyor. birçok arkadaşıma anlattığımda sistemi bana ooooo 24. veya 36. aya kadar kim bekleyecek diyor ve bu arkadaşlarla bu kadar süre geçtikten sonra karşılaştığımda lafzı geçince diyorum neyin var 100 tl si bile yok. maalesef bir yere bağlanamayınca para biriktiremiyoruz. eminevim bunu sağlıoyr. şunu rahatlıkla söyleyebilirm bu hesaplamayı yapan abinin 40000 tl sinin üstünde parası olmamıştır ve belki o40000 de azalmıştır.
    çok uzak hedeflerle gücümüzü küçümsemeyelim. 200000 tl bir memurun bir ömür ancak biriktirebileceği bri rakam. eee varsın ben o rakamı 33. ayda alayım. bu sisteme girmezsem o parayı 333. ayda da alamayayız. reel olarak bugünün 200000 lik evi 3 sene sonra 200000 olarak bizi beklemeyecek doğru ama dedim ya siz 3 yıl sonra alacağınız eve 3 yıl daha ödeme yapacaksınız ve eviniz de değer kazanacak. aslında çok ince hesaplara gerek yok bence ev alıyoruz. ee faizsiz olsun diyoruz ama erken olsun ucuz olsun şu olsun bu olsun diyoru. niyet hayır akibet hayır. niyetinizi halis tutun inanın rabbim 3 yıl sonra piyasa değeri 250000 olan evi size 200000 bile nasip edebilir. tabi terc
    h sizin allah hepimize ömür verirse seneye görüşürüz ve bakalım ne kadar biriktirebilmişsiniz öğreniriz. inşallah eminevimden fazla biriktirme imkanına sahip olursunuz.

• Biz aldık

• http://www.islam-tr.com/forum/konu/eminevim-sistemi-hakkinda-genis-bilgi-ve-celiskiler.31672/

Girin girin yıllarca topladığınız parayı bir imzayla silin atın. Bugün size patlamıyorsa bilin ki tanıdıklarınıza herkese anlatın yoğun talep oluşsun toplayabildikleri kadar parayı toplasınlar o zaman hortumlayacaklar paraları. İslami sitelerde reklamı yapılıyorsa buna delalettir zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: 707

Girin girin yıllarca topladığınız parayı bir imzayla silin atın. Bugün size patlamıyorsa bilin ki tanıdıklarınıza herkese anlatın yoğun talep oluşsun toplayabildikleri kadar parayı toplasınlar o zaman hortumlayacaklar paraları. İslami sitelerde reklamı yapılıyorsa buna delalettir zaten

Allah aşkına bari islamla bağdaştırmayın. ve olan üzerinden gelim evhamlarla efsunlarla bir şey yapılamaz. 23-24 yıllık şirket bir yamuğu varsa paylaşın herkes bilsin. ama yoksa da iftira atmayın hele ordan islamı müslümanları karalamaya çalışmayın. müslüman uyanık olacak. müslüman bir delikten iki kez ısırılmaz diyer Peygamberimiz fakat iftira da atmayın diyor. yanlış yapan birkaç müslümanın hatası koca islam ümmetine mal edilemez.

• Abi bu nedir böyle saçmalık mı olur? Çok pahalı bir sistem bu. Git hayatının sonuna kadar kirada otur bu heycanı yaşama. Çekiliş mi kaldı arkadaşlar.

Vade ortasına kadar paranı biriktir. Vereceğin peşinat artı biriktirdiğin parayı peşinat verip evini alırsın bankadan. Bizde bulaşmak istemeyiz bankaya oraya buraya.

Ev alacam diye eminevim sahiplerine 10 bin giriş bedeli vereceğime gider bankadan kredi çekerim. En azından faizsiz diyen adamlarla tanışmamış olurum. Faizsiz hizmetimize girmek için bize 10bin giriş bedeli verin. Tek işimiz sizin paranızı ona buna vermek onun bunun parasını bidahaki ay size vermek.

Özet : Para biriktirme işi bu. Para biriktiremiyorsan zaten ev alma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Arkadaşlar bu sistem bankayla aynı hesaba geliyor. Bugün araştırdım benim kira maliyetim+onlara ödediğim parayla. Çünkü sistemde alacak olduğunuz tutarı yarıladığınızda tam tutar veriliyor. Örnek olarak 150.000 alacaksam bunun 75.000 TL'sini ödemem gerekiyor sistemde. Peşinat arttığında yani 75.000 TL ye yaklaştığımızda alacak olduğumuz ay sayısı düşüyor. Girecek olan varsa çekilişsizi tavsiye ederim. Çünkü kira yardımı vb. durumlar yok.
  • Hiç bilen ile bilmeyen bir olur mu? Arkadaşlar kimse size bu sistem daha hesaplı demedi ki. Neden maliyet analizinizi yaparken bunları paylaşırken sanki bu sistem çok ucuz diyen olmuş da giren herkes kandırılmış gibi yazıyorsunuz?

İslami sitelerde reklam olduysa yakında patlar diyen kahin arkadaş sana bile saygı duyuyorum ama tenezzül edip cevap vermek istemiyorum. Herkes güvenmek zorunda değil tabiki.

Ve para biriktirmek işi diyen arkadaş yazının özet kısmına tamamen katılıyorum. Sen kumbara yapamıyorsan senin yerine yapan biri bu sistem.

Sonuçta güvenmiyorsan girmemelisin, hatta çok açık bir yanlışları yamukları varsa söyleyin biz de bilelim. Kimse uydurduğunu gerçek diye kabul etmemizi beklemesin. Sonuçta herkesin hassasiyeti farklı, kimi ekonomik olarak inceler kimisi faiz var mı yok mu diye. Herkes bildiğini söylediği müddetçe forum olur. Ama herkes kahinlik yapar mesnetsiz kuruntularını paylaşırsa kakafoni olur.

Lütfen saygı ölçüsünde yorumlar yapalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 707

bu kadar saçma yorum görmedim.İslami olduğu için uzak durun diyor adam.Vah vah vah ibretlik

• Sisteme girmeyi düşünenler buraya baksın
    Devir ilanı
    Devir: sistemde birinin haklarını ve borcunu üzerinize alıp sisteme kaldığı yerden devam etmektir.
    Ben çekilişli 120 bin TL lik 80 aylık sisteme mayıs ayında dahil oldum. Şimdi hakkımı devir etmek istiyorum. Sistemle ilgili herhangi bir problemim yok. Sistemin ve şirketin güvenilir olduğuna inanıyorum.
    Şimdiye kadar 14500 civarı ödedim. aylık taksitlerimde 1330 civarı. Mart'ta 2. çekilişe gireceğim.
    Hakkımı devir aldığınız taktirde alan kişinin herhangi bir maddi zararı olmamakla birlikte 2. çekilişe (her çekilişte 10 kişi seçilmekte) gireceği için avantajı bulunmaktadır. Devir için ödediğim miktarın dışında birşey talep etmemekteyim. devir alan kişi miktarı artırabilir. diğer sistemlere geçiş yapabilir.

Devirin bana artısı ise: sistemden çıksam organizasyon ücretim iade edilmeyecek. Fakat biri hakkımı devir alsa bu ücret yanmayacak.
    ilgilenen kişiler talhasozer@gmail.com adresi ile benimle irtibata geçebilir. detaylı konuşabiliriz.

• Merhaba arkadaslar. Oncelikle bu formu acarak bizim gibileri cevaplarla bulusturan arkadasa tesekkur ederim. Ve referans beklentisiyle bile olsa ki bunda kinanacak birsey yok; tecrube ve bilgileriyle tekrar tekrar bu konuyu derinlestirenlere sonsuz tesekkurler. Isin dini yonu bir yana su rakamsal sorulari sormadan kiyaslamalar yapmadan su konu basligini bastan bir okusa soru sahipleri,konu daha da derinlesecek ve sorular daha cok bilgiye yonelik ve ilgi cekici olacak.
    Benim de nacizane sorularim var cevaplarsaniz sevinirim. Ozellikle bu konu altinda defalarca cevap yazmis 5-6 arkadas var ki oldukca bilgili olduklari ortada,ozellikle ayri ayri cevaplamalarini rica ediyorum.

1. Oto alimi icin bir arkadas 40 bin tabani var demisti. Ev olayindaki gibi otodada para alimi sirasinda kefil varmi ve zorunlumu?

2. Bir arkadas sozlesme imzalarken destegi nakit olarak almak istedigini belirtmis ve oto aliminda saniyorum hesabina vakti geldiginde parasi yatmis bu mumkun mu ?

3. Basta sozlesme yapilip gerekli pesinat ve harclar odeniyor, sonra sirasiyla sozlesmeye gore taksitler odeniyor sorun yok. Peki neden ornekle 30 ay sonra sirasi gelip parasini alacagi zaman eve ipotek koyulmasi hatta islemin tapuda yapilip kontrollu sekilde satisi yapana aktarilmasi ve ustelik kalan aylar icinde senetler bulunmasi nasil yeterli olmuyorda iki kefil isteniyor ? Ben memurum isciyim esnafim gelirim belli zaten bir terslik olsa ipotek var kefil neden var ? Ben bulamazsam az para degil ornekle kalacak 100 binin uzerindeki meblag icin kimi kefil bulucam zaten herkez biryerlerde evlere arabalara bankalara borclu yada ipotekli ve yahut birilerine kefil olacak. Bu durumda olup da kefil istenmesini onleyebilen arkadasim var mi?
    4. Herkez dini sebepten bankalardan uzak duracak degil ya.. ornekle ben iki bankada icrasi olan bankalarda tabiri caizse kirmizi noktali biriysem bu sistem pekala benim cikis yolum olabilir.ilk Kabul asamasinda arastirmalari belirli kistaslari varmi ?
    5. Ve son sorum ; bazi arkaslar odeme zamani geldiginde sirketin bankalarla kredi kullandirildigindan bahsetti. Bu dogruysa 30 ayi askin duzgun yapilan odemelerimden sonra banka beni kredi verilmeye deger bulmazsa ne olacak ?

Elbette bana en yakin eminevim subesinden bu konular hakkina bilgi almami tavsiye eden arkadaslar olacaktir. Fakat Bu konulari tecrube edinmis ozellikle bizlerden birilerinin dusuncelerini, bu isi meslek edinip urununu satma gayesiyle yardimci olmaya calisan insanlarin soyleyeceklerinden daha degerli buluyorum.
    Simdiden cecaplariniz icin tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: gevezegeyik

Merhaba arkadaslar. Oncelikle bu formu acarak bizim gibileri cevaplarla bulusturan arkadasa tesekkur ederim. Ve referans beklentisiyle bile olsa ki bunda kinanacak birsey yok; tecrube ve bilgileriyle tekrar tekrar bu konuyu derinlestirenlere sonsuz tesekkurler. Isin dini yonu bir yana su rakamsal sorulari sormadan kiyaslamalar yapmadan su konu basligini bastan bir okusa soru sahipleri,konu daha da derinlesecek ve sorular daha cok bilgiye yonelik ve ilgi cekici olacak.
    Benim de nacizane sorularim var cevaplarsaniz sevinirim. Ozellikle bu konu altinda defalarca cevap yazmis 5-6 arkadas var ki oldukca bilgili olduklari ortada,ozellikle ayri ayri cevaplamalarini rica ediyorum.

1. Oto alimi icin bir arkadas 40 bin tabani var demisti. Ev olayindaki gibi otodada para alimi sirasinda kefil varmi ve zorunlumu?

2. Bir arkadas sozlesme imzalarken destegi nakit olarak almak istedigini belirtmis ve oto aliminda saniyorum hesabina vakti geldiginde parasi yatmis bu mumkun mu ?

3. Basta sozlesme yapilip gerekli pesinat ve harclar odeniyor, sonra sirasiyla sozlesmeye gore taksitler odeniyor sorun yok. Peki neden ornekle 30 ay sonra sirasi gelip parasini alacagi zaman eve ipotek koyulmasi hatta islemin tapuda yapilip kontrollu sekilde satisi yapana aktarilmasi ve ustelik kalan aylar icinde senetler bulunmasi nasil yeterli olmuyorda iki kefil isteniyor ? Ben memurum isciyim esnafim gelirim belli zaten bir terslik olsa ipotek var kefil neden var ? Ben bulamazsam az para degil ornekle kalacak 100 binin uzerindeki meblag icin kimi kefil bulucam zaten herkez biryerlerde evlere arabalara bankalara borclu yada ipotekli ve yahut birilerine kefil olacak. Bu durumda olup da kefil istenmesini onleyebilen arkadasim var mi?
    4. Herkez dini sebepten bankalardan uzak duracak degil ya.. ornekle ben iki bankada icrasi olan bankalarda tabiri caizse kirmizi noktali biriysem bu sistem pekala benim cikis yolum olabilir.ilk Kabul asamasinda arastirmalari belirli kistaslari varmi ?
    5. Ve son sorum ; bazi arkaslar odeme zamani geldiginde sirketin bankalarla kredi kullandirildigindan bahsetti. Bu dogruysa 30 ayi askin duzgun yapilan odemelerimden sonra banka beni kredi verilmeye deger bulmazsa ne olacak ?

Elbette bana en yakin eminevim subesinden bu konular hakkina bilgi almami tavsiye eden arkadaslar olacaktir. Fakat Bu konulari tecrube edinmis ozellikle bizlerden birilerinin dusuncelerini, bu isi meslek edinip urununu satma gayesiyle yardimci olmaya calisan insanlarin soyleyeceklerinden daha degerli buluyorum.
    Simdiden cecaplariniz icin tesekkurler...

değerli abicim öncelikle önyargılı davranmayıp araştırarak okuyarak bu soruları çıkardığın için teşekkürler ki ben acizane ön yargılı kişilerin sorularını cevaplamıyorum. bildiğim ölçüde cevap vermeye çalışayım.

1. birincisi oto da da ev dede mutlaka bir satış göstermen gerekli. yoksa para verilmiyor. otoda adınıza ruhsat çıkması gerekiyor. 40 bin sınırlamasını ben söylemiş olabilirim.bildiğim öyleydi ama değişti mi bilmiyorum ki artık 50 000-80 000 liralık arabalar da var. kefil arabada var mı bilmiyorum.ama acizane taahminim 50000 arabaya da mutlaka kefil isterler.

2. destek derken almak istediğiniz miktarsa zaten kaç liraya girdiyseniz o miktar gerekli senetler ve satış gerçekleştiğinde hesabınıza yatıyor.

3. eminevim bankalar gibi araştırma yapmıyor. ne kadar borcu var falan diye. fakat alıncak evi araba icralık falan olmaması lazım. ipotek konulup kaldırılması bayağı bir masraf diye biliyorum herhalde son yılda iotek işini kaldırdı veya geriye borcu az kalanlardan kaldırıp kefille yetindi.

4. dediğm gibi ilk kabulde sorun yok yeter ki taksitleri düzenli öde. ve alımında sorun olmayan bir satış işlemi yap.

5. şirket asla bankalara yönlendirmez. ki bu saçma olur. ama sanki öyle yorum ben de okumuştum ben söyle anladım giren kişinin durumu atıyorum 80000 kadar satış temsilcisi şöyle yönlendirme yapmış olabilir 20000 de finanas kurumlarından alır 100000 e tammalarsın diye. amam bu nu kesinlikle sistem önermez yönlendirmez. ki daha mantığı kalmaz kendi müşterisini niye kaçtığı bankalara tekrar yönlendirsin orda bir yanlış anlama var.

ben evi alış sürecimi anlatayım bazı soruların cevabıda bunun içinde olacak.
    teslimat ayın gelmeden önce seni arıyorlar gerekli evraklar için. sen gidip ayarlıyorsun. avukat vekaletlendirmesi var ipotek için herhalde o. sonra bir kişi kefil buluyorsun bordrosu ve nüfus cüzcan fotokopisiyle. sonra eve eksperle gidip bakıyorsunuz. tapudan tapu tahkikat belgesi alıyorsunuz sonra evraklar mekeze gönderiliyor sorun olmadığına dair onay geliyor ve senetler geliyor her ayın taksidi. siz ve kefil imza atıyorsunz ve senetler merkeze gidince şu gün satışı gerçekleştirin diyorlar sizdeo güne tapuyu işlerini hallaediyorsunuz. ve eminevim temsilcisi ile parayı alıp tapuya gidiyorsunuz. parayı verip satıcıya tapunuzu alıyorsunuz. bu kadar. sizin almak istediğiniz miktarı ve ödeme gücünüzü söylerseniz ona göre yardımcı olabilirm

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.