Şimdi Ara

Emine Erdoğan: Halife olmanın sorumluluğunu taşıyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
14.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amaçları islam show'u yaparak halkı coşturmak ondan sonra afrikadan tonlarca vizesiz maymun ithal etmek araplar yetmiyormuş gibi bizim paramızla yamyamlara destek vermek.
    Sonumuz çok kötü umarım bol kanlı ve hızlı biter herşey düşmanlarımızın kanları ve iç organları üzerimizde kutsaldır, beyazın[insanın] gücü karanlığı deler.
    insan olmuyanlara insan diyen onlara destek veren medeniyet kendi içinden çökmeye mahkumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 22 Mart 2019; 19:48:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emine Erdoğan: Halife olmanın sorumluluğunu taşıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Halife insana ait bir kavram, Tanrıya ait değil. Bir ülke yöneticisi kendisini müslümanların lideri görebilir, bunun ne sakıncası var? Halifelik kavramından şirk çıkarmak, Peygamber veya Tanrı makamı ile eş tutmak nasıl bir cahilliktir?
    yavaş müslümanların lideri olsunlar kendileri sarayda sefa sürsün ülkeyi yesin kasalarını altınla dolarla doldursun halk soğan kuyruğunda beklesin...böyle liderlik olmaz
  • Yine dandik forumda resimler açılmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halife demek, hem Allah’ı temsil eden, hem de Allah’a muhalefet eden demek tir. Bu iki zıt kavram aynı kelime kökünden HLF harflerinden türemiştir. HiLaFet ve Mu HaLeFet gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zavallı kadının bir gün burnuna sinek kaçacak haberik yok, allah ıslah etsin.
  • Mehdıde her an gelebılır dıyolar bakalım nolcak

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknokratik

Halen kelime oyunu diyor Şu Ahmet Hakan'i sevmem ama dönmeden önce yarim yamalak da olsa İslam bilgisi oldugu icin konuyu özetlemiş . Bence daha fazla yazıp da rezil olmayın

"EMİNE ERDOĞAN’IN HALİFE VURGUSU VE ZIR CEHALET

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bir konuşmasında şöyle demiş:

“Yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşıyoruz.”

İslam kültürüne azıcık bile vakıf olan herkes bilir ki...

Emine Erdoğan, bu cümlesiyle...

Kuran-ı Kerim’de de vurgusu yapılan “İnsan, yeryüzünde Allah’ın halifesidir” anlayışına gönderme yapmakta.
    Peki Emine Erdoğan’ın bu vurgusu nasıl yorumlandı?

Sadece bir örnek verelim:

Anavatan Partisi’nde genel başkanlık yapmış Nesrin Nas, sosyal medyada Emine Erdoğan’ın bu cümlesinin altına şu yorumu yaptı:

“Halifelik de ilan edilmiş. Haberimiz yok.”

Al sana cehalet!

Hatta al sana cehaletin farkında bile olmamak!

Nesrin Nas, bu cahil cesaretini, İslami bir konuda değil de başka bir konuda sergileseydi...

Çevresindekilerinin alay konusu olmaktan kurtulamazdı.

Fakat gelin görün ki...

Bizdeki aydın çevrelerinde İslam kültürüyle ilgili sergilenen cehalet, bırakın alay konusu edilmeyi, iftihar vesilesi kabul edilir.

Hiç kuşkunuz olmasın, Nesrin Nas da bu iftihardan payına düşeni alacaktır.

http://www.hurriyet.com.tr/amp/yazarlar/ahmet-hakan/ataturkcu-albayima-cok-kisa-bir-mektup-41157644

Alıntıları Göster
    Bunların başkanı sordum Hatayda tek baraj bile yokmuş diye kürsüde sırıtıyor,1 gün sonra drone ile hataydaki barajların koordinatlarıyla çekilen videolarını haberde izliyoruz.Sanki ruhani birşeyden bahsediyoz,baraj la bu varsa vardır yoksa yoktur,insan biraz utanır ama arlanma diye birşey de yok.Bunun gibi onlarca örnek aklıma geliyor.Bu kitle kadar koyununu görmedim ama kendileri dışındaki herkesi koyun sanıyorlar Öyle Erdoğan hayranı değilim ama haberdeki halife lafını farklı organlarından anlayıp bir de sevinip dalga geçmeleri yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 23 Mart 2019; 1:44:14 >

• 50.000 $'lık çanta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 23 Mart 2019; 2:8:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kruath

ya bunu da savunanlar var, gel de çıldırma.

başlatma tabirine, yalan söyleme, meşrulaştırmaya çalışma

al yazdım google'a dediğin gibi:

hani? nerede tabir? kıvırma işte bildiğin halifelik. salak salak kelime oyunlarıyla şu dalkavukluğu da normalleştirmeyin. bildiğin baklayı çıkarmış ağzından işte.

Alıntıları Göster
    Hay ben bu muhalefet neden böyle diye yedim yedim durdum kendimi bir muhalefetin iç yüzünüz görüyorsunuz işte bunlar neden iktidar olamıyorlar neden seçim kazanmıyorlar net bir şekilde ayan beyan anlamış olduk arkadaşa cevap vermiş bir de babababaabababa adam diyor ki islam hakkında bilginiz yoksa düz mantık kurar gibi " yeryüzünzde halife " diye google 'da aratırsınız demiş ve aynende öyle yapmışsınız daha bir cümlenin ne manaya hangi anlamlara geldiğini anlayamayan bir muhalefetçik kesime ne dense az gelir bu kadar mı kaliteniz laaaa bu kadar mısız laaaa. Google 'i bile kullanmayı bilmiyorlar bunlar yazık laaa vallahi yazık. Ne kadar geriyiz agaaa ne kadarrrrr soru sorma şekline bak. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Halife demek, hem Allah’ı temsil eden, hem de Allah’a muhalefet eden demek tir. Bu iki zıt kavram aynı kelime kökünden HLF harflerinden türemiştir. HiLaFet ve Mu HaLeFet gibi...
    Aman dostum çok ileri bilgi verme daha Emine Erdoğan 'ın sözünü bile idrak etmekteler sindirmeye çalışıyorlar, senin bilgilerin ağır gelir bunlara formatlık olurlar başımıza iş alırız. :) Yavaş yavaş yüklemek lazım bir kesim bu engin bilgileri. :)
  • Madem tüm insanlar yeryüzünde halife, neden özel olarak bunu vurguladı bu manada kullandıysa? Biz halifeyiz diyorsa karşısındakiler değil demek ki. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Ben mesela durup dururken yeryüzünde insan olmanın zorluğunu yaşıyoruz demiyorum, çünkü konuştuğum kişi de insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

Madem tüm insanlar yeryüzünde halife, neden özel olarak bunu vurguladı bu manada kullandıysa? Biz halifeyiz diyorsa karşısındakiler değil demek ki. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Ben mesela durup dururken yeryüzünde insan olmanın zorluğunu yaşıyoruz demiyorum, çünkü konuştuğum kişi de insan.
    Tabiata, hayvanlara işkenceye dikkat cektikten sonra halife mevzusundan bahsediyor. Ben halifeyim-insanim , siz değilsiniz gibi bir durum yok zaten.Biz derken tüm insanlıği kastediyor Konuşmanın tamami dinlendiğinde öyle islami bir bilgiye de gerek olmazdı, anlam bütünlüğü içerisinde halifeden insani kastettiği rahatça anlaşılırdı.

• Sümeyye çek şu trollerin forumdan, yoruldular artık sizi savunmaktan yazık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insan yeryuzunun halifesidir. Burada da çok rahat anlaşılıyorki bu söz söyleniyor. Şu gün de olduğu gibi yeryüzündeki her varlık insana hizmet için yaratılmıştır. Insan zekasıyla ve bu sıfatıyla yeryuzundeki her varlığa üstün gelmektedir. İster inanın ister inanmayın. Sözün aslı bu noktaya işaret etmektedir.

• ne kadar demansiyel bir toplum olduk...lmilletin çoluğu çocuğunu cemaat evlerine mecbur bırakanlar mı insanlıktan bahsediyor..böyle...

• Boşuna uğraşma dostum anlatamazsın. İçinde Nevşin Mengü'nün Nesrin Nas'ın bulunduğu paçavrada böyle haberler çıkması normal. Ben konuşmanın tamamının dinledim. Hanımefendi çevresel faktörlerden insanın doğaya saygı duymasından gibi şeylerden bahsedip sonra bununla ilgili ayeti okuyor. Tabi çarpık ilişki gazetesi birgün o bölümü yazmayıp manipule etmiş. Bizim de zaten kitabın ortasından konuşan güruh hemen zokayı yutmuş. Bu cehalet değil, bir ilerisi olan yobazlık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hilafet Osmanlıdaydı. Kaldırılacak yok olacak bir şey değil.
    Ha sizi kim halife sayar da sözünüzü dinler? O başka.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.