Şimdi Ara

Emin Evim Sistemine GİRMEYİN [TÜM SÜREÇ HAKKINDA UZUN BİR YAZI] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: king7458 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
11
Favori
145.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • celcelet kullanıcısına yanıt

    3 milyona bulunabilirse bir ev daha alıp kirasıyla kredinin ödenmesi dışında aklıma başka bir şey gelmedi.

    Siz ne yaptınız?

    _____________________________
  • Ev bahane para alım satımı yapılıyor. Çok zahmetli bu işe girecekler için uğraşırsınız.

    _____________________________
  • eminevim ve katılımevim gibi sistemlerle şu anda mantıklı olan tek şey araç almak. ev almak mantıklı değil. zaten sistem şöyle işliyor. diyelim ki 1 milyon tl lik araç alacaksınız elinizde 250 bin tl var. 750 bin tl lik finansmana ihtiyacınız var. sisteme girdiğiniz an 750.000 tl nin %7 sini organizasyon ücreti olarak peşin alıyorlar, isterseniz kredi kartına taksit yaptırıyorsunuz. bir de o ay hemen taksitler başlıyor. finansman bedelinin %40 ını ödediğiniz zaman araç alma hakkınız çıkıyor. yani 750.000 tl nin %40 ı 300.000 tl ediyor. kısaca 300.000 tl taksit ödediğiniz takdirde araç hakkınız çıkıyor. baştan bu süreçleri iyi anlayıp dinlemediğiniz için mağduriyetler doğuyor. ayda 40.000 tl öderseniz 7 ayda araç hakkınız çıkıyor.


    bu sistemde eve girmek hiç mantıklı değil. çünkü ev fiyatları öyle bir hızla artıyor ki siz 3 milyonluk eve girseniz bile size ev hakkı çıkana kadar ev fiyatları en az 3 e katlayacak ve mağdur olacaksınız.

    _____________________________




  • crazyslamdunker kullanıcısına yanıt

    Ev alacağız ama evin sahibine borç bitene kadar yani bizimkine göre 2 yıllık kira parası ödeyeceğiz. Borç bitince evi sahibine geri vereceğiz.

    Yaklaşık 500 bin masraf edeceğiz ama bankanın borcunu kapatıp, faiz yükünden bu şekilde kurtulmayı planlıyoruz.

    _____________________________
  • Selamün aleyküm

    Öncelikle konu sahibine büyük geçmiş olsun, enflasyon gerçekten birçok insanın başına büyük bela oldu. Tl olan birikimleri yedi bitirdi. Enflasyonun böyle olacağını bilseydik, hepimiz farklı yerlerde olurduk... Prosedürün bu kadar uğraştırması da baya ilginç.

    Bende uzun zamandır faiz belasından kaçtığım için kredi işlerine girmedim. Şuanda konut ve araç piyasasının bir nebze durulmuş olması hasebiyle,

    1)bu sistemlere girmek, doğru bir seçim olur mu? Faizsiz ev almak için başka yöntem öneriniz var mı?
    2) Eğer girilecekse hangi firma daha iyi?
    3) Çekilişsiz sistemi araştırıyorum (çekilişe kalırsam, vay başıma gelenler 🤣), evi en erken almak için nasıl bir yol izlemem gerekir? Sanırım 5.aydan önce teslimat yok. 5.ay teslimatlı model için maksimum vade kaç aya olabiliyor?

    Şubelere gitmeye, numarayı vermeye korkuyorum 😅 bundan yaklaşık 3 sene önce çalıştığım yere gelmişlerdi, o zaman dedim ki enflasyon böyle olduğu sürece ne işim olur 😂 ama sürekli arıyorlardı 🤣🤣🤣



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_siverekli -- 26 Ekim 2025; 21:34:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Selamün Aleyküm,

    Ben sisteme peşinat + taksitli ödeme ile kaydoldum. 9 ayda teslim sürece dahil oldum. Aralıkta teslimat alacağım. Benim dahil olduğum sistem anlatıldığı kadar mantıksız değil. Kredi oranları oldukça fazla. Kuralı sistem için bir yorum yapamıyorum. Burada tek risk yıllık enflasyon ne kadar olur. Yani 9 ay sonra bu paraya ev alabilir miyim? Bunun içinde biraz birikimimiz varsa borsada altında bu durumu da biraz azaltıyorsunuz.

    Daha önce teslimat yapan arkadaşlar varsa yeşillendirebilir mi? Birkaç sorum olacaktı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Bunlar faizsiz sistem işletiyorsa her ay yatırılan paralar vadesiz hesapta tutuluyor olmalı değil mi? Bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • tuventhh T kullanıcısına yanıt

    Sadece organizasyon ücretinden 151 şube ve 2.435 çalışan gideri toparlanamaz. :)

    _____________________________
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    O zaman sistem faiz üzerinden işliyor. Bunu şeffaf olarak açıklamıyorlarsa Bankadan kredi çekmekten farkı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • tuventhh T kullanıcısına yanıt

    Faiz  hassasiyet var ise evet doğru. Mantıklı düşünür isek öyle fakat sistemde çalışan olmadığımız için net bilemeyiz.

    _____________________________
  • green_day53 kullanıcısına yanıt

    Üstad 9 ay'da teslim sürecine dahil olduğunuzu söylüyorsunuz fakat ne zaman oldunuz ? Sorduğunuz dönem bu aralık mı 2026 aralık mı ? Bu sene Aralık ayı ise şurada 1 ay kalmış zaten, şu an gördüğünüz fiyat ne ise o olur. 2026 Aralık ayı derseniz tamamen şans. Seneye neler olur vs bilmiyoruz benim şahsi tahminim seneye faizler oldukça düşürülecek, bu 2 senedir çok kımıldama yok seneye önleri açılabilir.

    _____________________________
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Selamlar üstad, Aralık 2025 te teslimat olcak. 1 ay kaldı. Ev konusuda netleşmeye çalışıyoruz, çevre bakanlığı tarafından yapılmış bir daire bulduk, borç kapatmak için önden 800k istiyor noterde satış sözleşmesi yapacağız geri kalanı Eminevim teslimat zamanında gönderecek. Evi beğendik açıkçası.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.