|
|

1 Mobil
|
|
EMI Filtresi Nedir?
Elektromanyetik Girişim (EMI) Filtreleri, elektrik şebekelerinden gelen elektromanyetik gürültüyü veya paraziti azaltmak için kullanılan cihazlardır. Bu gürültü, hassas ekipmanların arızalanmasına veya yanlış çalışmasına neden olabilir.
EMI Filtresi Ne İşe Yarar?
EMI filtreleri şu şekilde çalışır:
EMI Filtresi Kullanmak Zorunlu Mudur?
EMI filtrelerinin kullanımı zorunlu değildir. Ancak, hassas elektronik ekipman kullanan işletmeler ve evler için önerilir. Aşağıdaki durumlarda EMI filtresi kullanmayı düşünmelisin:
EMI filtreleri, ekipmanınızı korumak, güç kalitesini artırmak ve EMI'den kaynaklanan sorunları önlemek için önemli bir çözümdür. Hassas elektronik ekipman kullanıyorsan, EMI filtresinin sağladığı avantajlardan faydalanmak için birini kullanmayı düşünmelisin.
|
|
|
|
Konuyu hortlatmak gibi olmasın (sanırım hortlattım) ama; Benim şöyle bir sorunum var. Uydu alıcım, kaynağını tespit edemediğim elektrik şebekesinden gelen parazit gürültüden ya da elektromanyetik olarak etkileniyor. Uydu alıcısının üst bant alt bant ve dikey, yatay kHZ bazında anahtarlama yapan kısmı etkileniyor. Sadece kendi odamda bu sorunu yaşıyorum. Seyyar kablo ile salondaki prizden kendi odama 220 şebekesini kendi odama takarak denediğim de sorun ortadan kalkıyor. Ya da anten kablosunu ve harici uydu alıcısını başka oda da denedim, hiç bir sorun olmuyor. Zaten sorun yaşanmayan odada hali hazırda çalışan başka bir uydu alıcısı sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bu sorun giriş katın altında, ikamet ettiğim dairenin altında açılan dükkandan sonra ortaya çıktı. Dükkan içerisinde LED spot ışık ve Elektrikli infrared ısıtıcı soba kullanılıyor. Bu parazit ve elektromanyetik yayıcılardan kaynaklandığını düşündüğüm için bir araştırma yaptım, kendimi burada buldum. Yaptığım bazı testlerde, sorun yaşanmayan odada elektrikli infrared ısıtıcıyı uydu alıcısını besleyen aynı gurup prize takınca aynı sorun, sorun yaşanmayan odadaki uydu alıcısında da ortaya çıktığını gözlemledim. Aerodev EMI Filtre – Ege Elektronik https://www.egeelektronik.com.tr/urun-kategorisi/aerodev-emi-filtre/Bu sitede arz edilen EMI filtre ürünler arasında PNF ile DNF serilerinin olduğunu gördüm. Doğrusu kafamda soru işareti oluştu. 10 amperlik bir EMI filtre ürünü almak istiyorum. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan forumdaşların çözüm önerileri neler olabilir? |
|