Şimdi Ara

Emeklilik yaşının 72 olması planlanıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
3.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir de o yaştan sonra kim ne yapsın parayı. Şirketler çalışanlara ödesin skg primini, herkesin de sağlık sigortası + bireysel emeklilik yaptırma zorunluluğu olsun bitti gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede adeletsizlik noktasında kimin en ufak bir parmağı varsa rabbim hepsini en kısa zamanda ıslah etsin. !

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aslında sadece Türkiye değil, çoğu dğnya ülkesinde de olan bir sorun yüzünden bu. Boomer sorunu, hayır hakaret anlamında kullanmıyorum, boomer nesli gerçek bir nesil (Aslında bizim bahsettiğimiz boomerların çocukları). İkinci dünya savaşı sonrası yaşanan nüfus patlamasıyla aynı nesil içinde fazlaca bir nüfus oluştu. Bunlar aynı nesil olduğu için de seçimlerde kendi lehine,, yararına olan, işine gelen ne varsa yapacak adamları kolayca başa getirebildiler, istedikleri kanunları değiştirtebildiler (boomerların sayısı o kadar fazla ki şimdi bile seçimlerde yeni nesle baskın gelebiliyorlar). Bu adamlar zamanında kendinden önceki neslin kazandırdığı refahın bütün üzümünü yediler, sapı bize kaldı kısaca. Evler ucuzken 3er 5er aldılar sonra onu yatırım aracına çevirdiler şimdiki nesiller için ev almak hayal oldu, emeklilik sistemi için de aynı şey. Kendilerini 40 yaşında emekli ettikleri için bi yerden sonra doğal olarak sistem kaldırmadı bize de 75 yaşında emekli olmak düşecek şimdi.

Bu nesil çok ballı bir nesil, ne kendinden öncekiler gibi dünya savaşı, kıtlık, fakirlik, teknolojinin 0 olduğu dönemleri gördüler, ne de bizim gibi iş bulmada rekabetin tavan olduğu, her yerde göç sorununun olduğu, alım gücünün çok düştüğü, ev araba almanın, bırak tek maaşı iki maaş ile bile aileye bakmanın zor olduğu dönemlerde hayata atılmak zorunda kaldılar.

• ölünce emeklilik ne güzel 

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

"mezarda emeklilik" yaparsa ak parti yapar!

• dün akşam eve doğru yürürken, önümdeki bir bayan telefonda biri ile konuşuyordu: "açacağım telefon, sana hakkımı helal etmiyorum, haram zıkkım olsun diyeceğim" şeklinde fikrini biriyle paylaşıyordu. konu neydi diyeceksiniz şimdi. sigortaydı. işveren kızı 6 ay çalıştırmış ve sigorta yapmamış. şimdi ben bu tarz şeyler hala oluyorsa ki; eminim oluyordur. önce bu ve benzeri hırsızlığı önleyecek tedbirleri yürürlüğe almak ve özenle uyguluyor olmak lazım. cezalar caydırıcı değil. herkesin peşinde devlet, her an nasıl koşsun? bu sebeple, öyle bir ceza kanunu yapılmalı ki; devleti mağdur edeni, devlet de çok cidd şekilde mağdur etmeli diye düşünüyorum. konu tabi ki 72'ye geliyor. (52 değil yani  ) kaçakları, sızıntıları, çalıntıları iyi takip etmeyip, doğrudan vatandaşa yönelmelerini ben doğru bulmuyorum. bu hep böyle olmamalı. bu sorunu ya çözemiyorlar, ya da çözmek istemiyorlar. başka açıklaması olamaz.

• 95 olsun emeklilik yaşı mezarda emeklilik (!)

• Aslında emekliliğe gerek var mı? Çalışırken motivasyon olsun diye de kırbaçlasalar mı?

• Böyle bir emeklilik lanunu çıksa da uzun süre geçerli olamayacak merak etmeyiniz ,ileride çıkan kanun ile yine 65 yaş veya altı olarak bu konu değiştirilir.

önemli olan konu gelecekte artık emeklilik ödemesi konusu komple rafa kalkabilir mevcut sistem 2 .dünya savaşı sonraki sistemdir

3. dünya savaşı veya diğer yeni sistemde ise herkeze bir baz maaş bağlanması konusu düşünülüyor ,çünkü artık devletlerin değil şehirlerin veya global ekonominin sistemi mevcut sistemi devralacak diye planlama yapılıyor .

eğitim ve sosyal puana göre baz maaş digital cüzdanlara yatacak ,tüm dünya yeni sistemin isteyerek kölesi olacak ,diyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok saçma bir sistem kesinlikle olmaması lazım böyle bir şeyin.

• kore 73 müş yine iyiyiz

• Çok şey yazııp yazıp siliyorum

• İşyerinden kaldırırlar artık cenazemizi.

• emekliliğime yaklaşık 20 yıl var. bu süre sonunda sosyal güvenlik sistemi diye bir şey olacak mı çok merak ediyorum. ben bu sisteme güvenmediğimden tasarruf yapmaya çalışıyorum. bir gün iş hayatım sona erecek, o gün elimde birikimlerim olmalı, az yada çok.

• eteksen kullanıcısına yanıt

işin trajikomik yanı 72 yaşından sonra alacağı emekli maaşı da anca kirayı ödeyeceği için insanlar yine çalışmaya devam edecek günümüzdeki emekliler gibi

• Başımıza ne geldiyse eski nesilden geldi. Bende genç değilim ama ülkede ne varsa yiyen 50-60-70'li yıllarda doğanlar oldu. Benim gibi 80'lerde doğanlara 60 yaşı dayadılar.

Yüksek emekli maaşları, sadece bir partiye üye olup kamuda işçi olanlar, 3600 günle emekli olanlar, 2 asgari ücretten fazla emekli alanlar hep eski nesilde. Adamlar yedi bitirdi. Kamu arazisine gecekondular dikip sonra tapu aldılar. Onu da müteahhide verip 3-4 daire aldılar.

İlkokul mezununun polis olduğu bir devirde 2 milyon adayla yarışıp kendi alanında atanamayıp boşta kalmamak için isteksiz polis olanlarla dolu bir ülkedeyiz. Üniversite mezunu adam polis oluyor eskiden ilkokul mezunu sınavsız giriyordu.

Otobüste siyasi parti borazanlığı yapıp 70 yaşındayım hala çalışıyorum deyip 45 yaşında emekli olup 25 senedir çift maaş alan ihtiyarlardan biri bugün denk gelse elimde kalır. Sanki kendi nesiller çok çalışmış çok çalışkanmış gibi gençleri eleştiriyorlar. Çoğu bedavadan işe girip emekli olmuşlar. Genç nesil için ortada yenecek, paylaşılacak birşey kalmamış. Asgarinin 3 katı maaş alsan sıfırdan ev, araba zor alırsın.

• Ya ,geçin bunları ,hangi patron ,72yaşında işçi çalıştıracakmış ,

fantazı yapıyorlar ,devlet dairesi bile çalıştırmaz 72 yaşında işçiyi ,

• özel sektörde 72'ye kadar çalıştıran yer yok ki

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.