Şimdi Ara

Emeklilik Yaş Şartı Herkes İçin Kalkmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler dün itibariye bir milat yaşadık. Artık bu ülkenin gençliği 60-65 yaşında emekli olmaya mahkum edilemez.

43 yaşında emekli olan adamları finanse edip 65 yaşında emekli olmayı kabullenecek biri var mı aranızda?

Bir kanun varsa herkes için geçerli olmalı.

Erken doğduğu için kimse ayrıcalıklı olamaz, geç doğduğu için kimse cezalandırılamaz.

Yaş şartı hepimiz için kalkacak herkes eşitlenecek bu kadar basit.

Yeni mağdurlar yaratmanın hiçbir anlamı yok.

• Emeklilikte yaşı düzenleyen kanun 1999 yılında çıktı ve 23 yıl boyunca anayasaya aykırı biçimde geriye doğru yürütüldü.

Şimdi ise bu yanlıştan dönülmesine karar verildi ve ilgili kanun olması gerektiği gibi yalnızca 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanları kapsar hale getirildi.

İlgili tarihten önce sigortalı olanlar yalnızca kanunların geriye yürümezliği ilkesinin tanıdığı bu haktan yararlanmak istediler. Dertleri kesinlikle erken emeklilik değildi.

1999 sonrası sigortalıların da 1999 öncesi sigortalılar gibi emekli olabilmesi için 1999 yılında ilgili kanunun çıkmamış olması gerekiyordu.

O nedenle 1999 sonrası sigortalılar bu konuda herhangi bir hak iddia edemezler. İddia ettikleri hak EYT'ye değil, erken emekliliğe girer çünkü.

• En magdur kesim bag kur lular hem 55 yasa taktılar hemde 9000 prim kiltlediler yan yatirip duz duduklwdiler bag kuru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bagkurda 9000 bin gune 55 yas sarti yok eyt kapsaminda. 55 yas, kismi emeklilikte, o na da 3600 prim gunu yetiyor. Ben olsam esnafi emekli bile etmem ya neyse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes için aynı şartlar geçerli olmalı 25 sene prim yatırmak tek başına yetiyorsa bu herkese uygulanmalı. Biri vardır 18 yaşında işe başlar 25 senesini 43de doldurul biri var 25 sinde başlar 50 yaşında doldurul orası ayrı onda seçim kişinin kendisinde ama sen bana seçme şansı vermeden kafana göre sistemle oynuyorsun üstelik o sistemi bana zorunlu tutuyorsun...

• Eyt2.02 geliyor. Daha doğrusu egt geliyor. Hemen emeklilikte güne takılanlar platformu kurulmuş.

Adamlar bir iki günle şimdi eyt ile emekli olanlardan 12 yıl fazla çalışacağım. Olur mu bu diyor !

Utanmasalar tüm ülke emekli olsun diyecekler.

• por favor kullanıcısına yanıt

Tüm ülke emekli olacak zaten. Olay emeklilik mantığından çıktı.

43 yaşında adama verilen emeklik değil ek gelir yaratmadır. Adam 15 sene rahat çalışır ne emeklisi???

Ek gelirse herkes alacak ve eşit olacak. Yok öyle yağma 99 öncesi geçerli falan filan.

• Devlet EYT de yaşı kaldırmak ile çok büyük hata yaptı. 50 yaş gibi makul bir rakam belirlenebilirdi. Eğer EYT için yaşı kaldırıyorsa mevcut sistemde de iyileşme yapmam lazım. Arkadaşın dediği gibi 40'lı yaşların ortasına girmeden emekli ettiğin kişiye ancak ek gelir oluşturmuş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 29 Aralık 2022; 14:11:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum için yaş sınırı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 30 yaşındayım ve emekli olmak istiyorum. Bana müjde yok mu ?

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

bu işsiz düzende nasıl ek gelir olabiliyor

• Ülkenin geleceği oy uğruna satılmıştır (en kibar tabirle), başka bir şey değil. Tarih nasıl geçmişte olan emeklilik skandallarını yazdıysa, bunu da yazacak.

• Emeklilikte yaşı düzenleyen kanun 1999 yılında çıktı ve 23 yıl boyunca anayasaya aykırı biçimde geriye doğru yürütüldü.

Şimdi ise bu yanlıştan dönülmesine karar verildi ve ilgili kanun olması gerektiği gibi yalnızca 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanları kapsar hale getirildi.

İlgili tarihten önce sigortalı olanlar yalnızca kanunların geriye yürümezliği ilkesinin tanıdığı bu haktan yararlanmak istediler. Dertleri kesinlikle erken emeklilik değildi.

1999 sonrası sigortalıların da 1999 öncesi sigortalılar gibi emekli olabilmesi için 1999 yılında ilgili kanunun çıkmamış olması gerekiyordu.

O nedenle 1999 sonrası sigortalılar bu konuda herhangi bir hak iddia edemezler. İddia ettikleri hak EYT'ye değil, erken emekliliğe girer çünkü.

• Türkiye de ki İlk emeklilik kanunu 60 yaş olarak çıktı. Demirel zamanında oy uğruna bu şart kaldırıldı. 99 yılında senin bahsettiğin yapılan o vahim hatanın sgk yı batırması sonucu sistemi kurtarma amacıyla yapılan düzenleme idi.

Yine seçim uğruna yine aynı vahim hata yapıldı. 50 yıllık tüm hataların bedeli bugünkü gençlere yüklendi. Biz bunu kabul etmiyoruz.

Amcamız, babamız 43 yaşında emekli olurken biz niye 65 yaşında emekli oluyoruz? Anayasa nın 10. Maddesinde ki eşitlik ilkesine aykırı bu.

Biz EYT liler emekli olmasın demiyoruz.

Herkes için yaş şartı kaldırılsın, herkes için adalet diyoruz. Vu anayasal temel hakkımız.

• evet katılıyorum. herkes için yaş sınırı denilen saçmalık kalkmalı...

• Üniversiteyi bitirdikten sonra emekli olmak istiyorum.

Sisteme yıllarca öğrenci olarak hizmet ettim, kapitalizm beni daha fazla sömürsün istemiyorum.

@rterdogan @habersol @antikapitalistmüslümanlar @suleymansoylu

Sesimizi duyun!!!

• primini doldurmuş adamı emekli edeceksin. Sistem öyle olacak. Adam primini doldurmuş yaşı beklemek ne. O primi doldurana kadar sırtına binmişler zaten bir de devlet biniyor bekleterek...

• DEvlet her vatandaşına eşit hizmet ve eşit şartlar sağlamak zorundadır. Kimse erken doğdu diye imtiyaz sahibi olamaz.

Örnek ben ehliyetimi 2009da aldım. Ben ehliyetimi aldığımda drift atmanın cezası yoktu. şimdi ise cezası var. Drift atmak kazanılmış hakkımdır diyebiliyor muyum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 30 Aralık 2022; 23:30:54 >
  • farklı bir sistem gelmeli.

erken emekli olmak isteyen düşük maaş

geç emekli olmak isteyen yüksek maaş almalı.

25-30 yıl prim yatıran direkt emekli olmalı.55 yaşında olursa 5bin tl. 65yaşında olursa 7500tl gibi birşeyler yapılabilir.

yada tüm parasal sistem dijitale geçirilerek bireyin ihtiyacına göre ve giderlerine göre maaş verilebilir.haneye giren paraya göre. ek destek yapılabilir.

onlarıda biz düşünmeyelim binlerce memur çalışıyor

• İşsizden gss vergisi isteyen bir sistemden adalet beklenmez.

Genç nesil önce emekliliği değil neden bu kadar vergi alındığını sorgulamalı, o kadar haksız vergilendirme var ki kabul edilebilir değil özellikle de otomobil,telefon,elektronik aletler vs de.

Sonra da neden ev araba vs alamayacaksam açlık sınırı altında kazanacaksam benim çalıştığım paranın çoğu vergilere gidecekse sadece benim sırtımdan vergiyle sistem yürüyosa,emekli olamayacaksam, insani şartlarda çalışamıyorsam izinsiz 10 saatin üzerinde vs ben neden çalışayım,neden daha iyi şartlarda yaşamayayım,nasıl yaşayabilirim bunları sorgulaması lazım yoksa gerçekten gençlerin işi zor.

• Cem kullanıcısına yanıt

Kısmi emeklilik geri gelmedi, Bağkur da 5400 gün erkekler 7200 gün 60 yaş kısmi emeklilik SGK dan gir bak.

Esnafa da kibar ol. SSK lılar ne iş yapıyor salla başı al maaşı Belediyeler hep SSK lı işte kürekle köpek öldürenler SSK lı.

Bağkur 9000 günle de kurtarmıyor şu an SSK girişin varsa kabul etmiyorlar full 9000 Bağkur yap diyorlar

• Madem 99 daki kanunun yaş hükmünü kaldırıyorsun. 99 -2008 ler arasıda önceki kanuna göre değerlendirilmelidir.

Bu kanun çıktığında Türkiye ekonomisi çökecektir. Daha doğrusu genç nesil 20 yıl boyunca fazladan sömürülecek.

EYt liler Türk gençlerinin sırtında bir kambur olarak yaşayacaklar

Kadın ve erkeklerde 55 yaş sınırı getirilmesi gerekirdi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.