Şimdi Ara

Elveda Catalyst! Merhaba Radeon Software! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

geçmiş olsun umarım değişim verirler yaptık diye gönderip garanti süresini bitirmezler.fury x su soğutma olanların pompa sorunu varmış sonradan çözmüşler acaba piyasada satılanlar hangileridir?7870k ile görüntü alınabilir oyun oynanmasa bile.yüksek çözünürlük film bulursanız izleyebilirsiniz.hem IPS hem de 1ms oyuncu monitörü diye olmadığı için IPS sınırlı evet 4ms oluyor galiba en düşük.freesync destekli monitörler 2500 lira dediğiniz gibi o yüzden 1300 lira bile değil o monitörü çok iyi bulmuşsunuz.27" monitör benim gözlerimi ağrıtmıştı.23.5 olması belki 4k için iyi olmaz windows kullanımında ona da bir çare düşünürsünüz oyunlarda 4k masaüstünde 2k gibi.

ek: yabancı bir siteden buldum pound 4 kaç lira gerçekten Türkiye fiyatı iyi bu monitörün.bir de PLS 4ms diyor hocam o nedir TN panel değilmiş dikkat etmemişim.

https://www.overclockers.co.uk/samsung-u24e850r-4k-24-3840x2160-pls-freesync-gaming-widescreen-led-monitor-black-mo-215-sa.html

PLS, Samsung'un e-IPS sürümü. Aydınlatma aralığı daha yüksek, diğer e-IPS panellerden.

IPS gibi iyi görüntü ve TN gibi düşük ms ikisinin ortası gibi bir şey yapmışlar.acemiler gibi soruyorum ama bu monitör 60hz imiş freesync'i nasıl destekliyor 144hz olması gerekmiyor mu hatta GTA5'te 90hz'ye sabitliyorlar falan anlamadım ben bu işi.

http://www.samsung.com/tr/business/business-products/business-monitor/step-up/LU24E85KRS/UF

144 Hz IPS paneller samimi değil. Taramalı TN ile ancak olabiliyor 144 Hz. PLS de IPS'nin ortası değil, üstü oluyor. IPS ile TN'nin ortası VA.

• @Tuoni

Mete'nin dediği gibi PLS Samsung'un IPS ile temelde aynı teknolojiyi barındırıyor fakat biraz farklılıklar mevcut. Bunu almamdaki en önemli etken fiyatı ve garantili olmalıydı. Daha önce panellerle ilgili çok sorun yaşadım ondan yurt dışından alma ihtimali içime sinmiyordu. Oyun önemli olsa düşünmeden TN alırdım ama oyun anca kullanımımın %20 kısmını kapsar. VSO stand olması da benim için önemliydi. Tek sorun boyut ama aldık artık. Hatta almadan bunun 28 lik versiyonunu araştırdım. Stoklarda görünmemesine rağmen soruşturup bir tane olduğunu buldum. Tam sipariş geçecekken panelin TN olduğunu görünce vazgeçtim. Hatta bu olay bir iki monitörde başıma geldi. 25'' lik versiyonlar IPS. 28'ler TN. Monitörün detaylı incelemesini yapacağım ama net yorum yapmak için kalibrasyon cihazının gelmesini bekliyorum. Monitörle ilgili yapacağım yorumlar subjektif kalacağından fazla değinmek istemiyorum. Cihaz gelince Türkiye'de yapılmamış bir inceleme yapacağım. Ekstradan kalibre ettikten sonra ayarları da paylaşırım.

Bu arada crimson aşağıdaki adreslerden indirilebilir.

https://mega.nz/#!ZU1mhIDY!zKROMe4N29W1GKm96OF_GcbzsynOQKmSdmsEU07RbOo
    http://file2.mydrivers.com/2015/display/amd_radeon_crimson_15_30.zip

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Laptop grafikleri için de bu linkten mi indireceğiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eğer full ise kurulumu yapacağım , catalyst'in üstüne kurmam sorun teşkil edermi yoksa ddu ile kaldırıp mı kurmalıyım?
    Anakart:Gigabyte Z77m-d3h---İşlemci:İntel i5 3570k---SSD:Samsung 840 EVO 120 gb---GPU:Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB---Ram:Gskill Ripjawsx 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz ram cl9 (1.5 volt)---HDD:WD Caviar Green 3.5" 1TB---Audio:???---Ses sistemi:Edifier DA5000pro---Kasa:Corsair Carbide 200r---PSU:OCZ Modxtream Pro 80+ 700W

Xiaomi MI 6 128 gb
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Ben direk kurdum bir sorun çıkmadı. Şu an Battlefield 4'ü oynuyorum. Bariz fark var :) bu dördüncü oyun ve şu ana kadar hepsinde az çok fps artılı gözlemledim.

Bende catalyst'in üstüne direk kurdum sorunsuz çalışıyor .Masaüstünde sağ tıklayıp radeon ayarları der demez menü şipşak geliyor.Bunun dışında önceki ss'lerde gördüğümüz üzere catalyst'in kategorilerinin biraz daha derli toplu hale getirilmiş şekli.Fazla kurcalamadım ama rayüz gerçekten süper olmuş.Alışmanız 2 dakika sürmez .Oyunları henüz test etmedim deneyelim bakalım bizde

Edit: AMD'nin kendi sitesindende an itibariyle indirebilirsiniz driver'i.Onetreehill'in verdiği linkteki 600 küsür mb olup tüm windows sürümleri için galiba.

Windows 10 için :http://www2.ati.com/drivers/radeon-crimson-15.11-win10-64bit.exe

Windows 8.1 için :http://www2.ati.com/drivers/radeon-crimson-15.11-win8.1-64bit.exe

Windows 7 için :http://www2.ati.com/drivers/radeon-crimson-15.11-with-dotnet45-win7-64bit.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 24 Kasım 2015; 15:34:39 >
    Anakart:Gigabyte Z77m-d3h---İşlemci:İntel i5 3570k---SSD:Samsung 840 EVO 120 gb---GPU:Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB---Ram:Gskill Ripjawsx 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz ram cl9 (1.5 volt)---HDD:WD Caviar Green 3.5" 1TB---Audio:???---Ses sistemi:Edifier DA5000pro---Kasa:Corsair Carbide 200r---PSU:OCZ Modxtream Pro 80+ 700W

Xiaomi MI 6 128 gb

• _____________________________
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?
  • vaay amd sen ne hain firmasın lan, ben 280x'i satıp nvidia'ya geçtim sen sürücülerde coştun aksine nvidia ise son birkaç aydır baya afalladı sürücü kısmında.
    *Amd Fx 6350 4.5 Ghz, *Sapphire R9 285 Dual X OC 1100 Mhz/1525Mhz,*Gskill 2x8 16Gb 1600Mhz Ram, *Corsair Force 120 Gb SSD 550/550, *Toshiba 1 Tb Hdd, *Msı 970A-G46 , *Dark Aquaforce 120W Sıvı Soğutma, *HİGHPoWER-ep600-br-ıı 600w ELEMENT BRoNZE Iı ,80+plus BRoNZE, *VX2457-mhd AMD FreeSync™ 75 Hz 1MS 24"
  • _____________________________
  • açıklamalar için teşekkür ederim.monitör benim zayıf ayağım üstadlara sora sora bir şeyler öğreneceğiz.incelemenizi merakla bekliyorum hocam eminim soğutucu incelemeriniz gibi detaylı olacaktır ve soru işaretine yer vermeyecektir.
  • Arkadaşlar, "Kızıl Sürücü" Radeon HD 5000 ve 6000 ekran kartlarınız için gelen en SON sürücü olacakmış. 24 Kasım 2015 itibarı ile ulaşılan performansının, en son seviyesi olacağından emin olabilirmişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Arkadaşlar bu arada yeni arayüz hala yok bence. Sürücü Crimson ama eski Catalyst control center arayüzü var sadece Catalyst yerine radeon software yazıyor o kadar :(

henuz kurmadim ama surucude dotnet45 yaziyor yani bu dedigin mantikli.5000 6000 serisi de kurabildigine gore bu surucuden sonrakinde gorecegiz bence yeni arayuzu.dotnet kullanmayacak ve sadece GCN kartlar icin olabilir.bir 12. ay klasigi onumuzdeki ay omega benzeri GCN'ye yarayan bir surucu gorebiliriz.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Arkadaşlar bu arada yeni arayüz hala yok bence. Sürücü Crimson ama eski Catalyst control center arayüzü var sadece Catalyst yerine radeon software yazıyor o kadar :(

Yeni arayüz var şuan açık önümde.
  • Kızıl Sürücü'nün iyilikleri var, kötülükleri var.
    Artık kimse CRU ile uğraşmak, her özel çözünürlük güncellemesinden sonra yeniden bilgisayarını başlatmak zorunda değil. Kızıl Sürücü'yü kullanarak ekranınızı hız aşırtmak çok kolay.
    Bununla beraber Katalizör menüsü çok basite indirgenmiş. Netlik ayarı diye birşey çıkarmışlar; karıncalanma önleme, blok çözme, hatları netleştirme hepsi birbirinin içine geçmiş. Ben netleştirme sevmiyorum, örneğin; diğer seçenekler açık mı, kapalı mı belli değil...

Orijinalden alıntı: Hulux

quote:

Yeni arayüz var şuan açık önümde.

windows 10 mu kullaniyorsunuz?az once win10'a kurdum yeni arayuz var dediginiz gibi onda sorun yok ama win7 surucusunde dotnet45 yaziyor dedigim gibi ama win7'ye de simdi kurdum onda da yeni arayuz var.Foxbat'in bahsettigi ne acaba anlayamadim?acaba ek radeon seceneklerine giriyor orada eski arayuz geliyor ama butun secenekler yok dotnet gerektiriyor o pencere yavas geliyor ondan mi bahsediyor acaba?

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Bende Windows 10 64 bit var ve yeni arayüz yok. eski arayüz aynen duruyor sadece Catalyst yerine Radeon software yazıyor. Ekran kartım ise R9 280. Neyi yanlış yaptım ki?

• 312 mb olanı yüklemeniz gerek, HD 5000 ve 6000 kullanıyorsanız.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.