Şimdi Ara

Elveda Catalyst! Merhaba Radeon Software! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

15.7.1 ve sonrası hiç sorun yaşamadım 390 ile ondan öncede 7850 vardı yine sorunsuzdu amd nin her ay whql sürücü yayınlamaktan vazgeçtiği zamandan hatırlıyorum beta adı altında yine sürücüler çıkacak ama whql her ay çıkmayacak sebepde microsofta ödeme yapmak yerine bu parayı sürücü geliştirmeye harcamak diye bir yazı okumuştum ozamanlar.

dogrudur okumussundur bir yere dayanarak soyluyorsundur ben zaten yalan soyluyorsun demiyorum bu adamlarin al gulum ver gulum iliskisi var bozmazlar birbirlerini.14 suruculerinde neredeyse bir iki tane whql olmasi ve 14.1 ile beraber mantle'nin surucu icine girmesi durumu bence tesaduf degil.whql'e cok para veriyorlarsa az versinler iki aya bir surucu cikarsinlar ama whql olsun bence cunku 15.7 oncesinde cikan butun betalari kullandim ben mantle basligi oldugu icin mecburen kuruyordum.bir sorun yasamamistim 15.8'e kadar.sende hala sorun olmayabilir ama sorun cikarabiliyor beta suruculer artik karti mi begenmiyor herkes ayni oyunlari mi oynamiyor bir seyler oluyor.ben anladim senin ne demek istedigini ama orta yol bir sey demeye calisiyorum belki de demisimdir az cikarsinlar sorunsuz olsun arada beta cikarsa da risk sizin kardesim isterseniz kurun desinler sorunsuz kullanabilen kullansin.

Bu yazdiginiz artik git gide azalan amd surucu konusunda kotu dusuncesinin aynisi whql olunca ne oluyor microsoft onayindan gecen surucu sorun cikarmiyormu whql olup sorun cikaran onlarca surucu var amd ve nvidiada, whql olunca oturup microsoftta her oyunu deniyorlarmi saniyorsunuz suruculerle nedir whql nin hicbir anlami yok artik apple in marka prestiji gibi suruculere whql eki eklenince bunu birşey sanan insanlar olduğu için whql var.

Hele nvidianin bir whql surucusu ekran kartlarini yaktiktan sonra whql diye birşey kalmadi hani ms da whql sertifikasi icin sürücü ile işletim sistemi arasindaki optimum uyum test ediliyordu.

Bunlari amd surekli whql surucu yayinlamadigi icin yazmiyorum amac amd yi savunmak degil whql nin nasil boş bir balon oldugunu aktarmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

15.7.1 ve sonrası hiç sorun yaşamadım 390 ile ondan öncede 7850 vardı yine sorunsuzdu amd nin her ay whql sürücü yayınlamaktan vazgeçtiği zamandan hatırlıyorum beta adı altında yine sürücüler çıkacak ama whql her ay çıkmayacak sebepde microsofta ödeme yapmak yerine bu parayı sürücü geliştirmeye harcamak diye bir yazı okumuştum ozamanlar.

dogrudur okumussundur bir yere dayanarak soyluyorsundur ben zaten yalan soyluyorsun demiyorum bu adamlarin al gulum ver gulum iliskisi var bozmazlar birbirlerini.14 suruculerinde neredeyse bir iki tane whql olmasi ve 14.1 ile beraber mantle'nin surucu icine girmesi durumu bence tesaduf degil.whql'e cok para veriyorlarsa az versinler iki aya bir surucu cikarsinlar ama whql olsun bence cunku 15.7 oncesinde cikan butun betalari kullandim ben mantle basligi oldugu icin mecburen kuruyordum.bir sorun yasamamistim 15.8'e kadar.sende hala sorun olmayabilir ama sorun cikarabiliyor beta suruculer artik karti mi begenmiyor herkes ayni oyunlari mi oynamiyor bir seyler oluyor.ben anladim senin ne demek istedigini ama orta yol bir sey demeye calisiyorum belki de demisimdir az cikarsinlar sorunsuz olsun arada beta cikarsa da risk sizin kardesim isterseniz kurun desinler sorunsuz kullanabilen kullansin.

Bu yazdiginiz artik git gide azalan amd surucu konusunda kotu dusuncesinin aynisi whql olunca ne oluyor microsoft onayindan gecen surucu sorun cikarmiyormu whql olup sorun cikaran onlarca surucu var amd ve nvidiada, whql olunca oturup microsoftta her oyunu deniyorlarmi saniyorsunuz suruculerle nedir whql nin hicbir anlami yok artik apple in marka prestiji gibi suruculere whql eki eklenince bunu birşey sanan insanlar olduğu için whql var.

Hele nvidianin bir whql surucusu ekran kartlarini yaktiktan sonra whql diye birşey kalmadi hani ms da whql sertifikasi icin sürücü ile işletim sistemi arasindaki optimum uyum test ediliyordu.

Bunlari amd surekli whql surucu yayinlamadigi icin yazmiyorum amac amd yi savunmak degil whql nin nasil boş bir balon oldugunu aktarmak.

whql konusunda belki ms isini duzgun yapmiyor olabilir ama amd belki daha ozenli cikariyordur whql surucu de cikmali bence arada cunku cok cesitli konfigurasyonlar var adam kulustur sisteme anakarta yeni kart takiyor herkes yeni sistem kullanmiyor ki yeni sistemlerde de sorun cikabiliyor whql bile olsa sorun cikabiliyor 14.12'de surunduk mesela ms'nin bir update'si yuzunden.en basta dedin ki amd ms'ye whql icin para gomulmemek icin cikarmiyor.bu dedigini ispatlayamazsin amd cikip da ms bizi dudukluyor diye aciklama yapmaz.ben de dedim ki hayir surucu icinde mantle oldugu icin surekli whql cikmiyor.ben de bunu ispatlayamam amd bu yonde de bir aciklama yapmaz yani ikimizin de dedikleri havada kalir gorus olarak okuyan okur bu dogru bu yanlis diye bir sey yok.whql niye surekli cikmaz bunu tartisalim baskalari da yazsin ama sen su anda baska bir seyden bahsediyorsun.whql balon mudur bomba midir dersen burada aciklama yapilmasina gerek yok kullanici tecrubesine dayali bir sey.savunan olur karsi cikan olur burada girmem o tartismaya isteyen beta isteyen whql kullansin der gecerim.bununla ilgili bir baslik acabilirsin ama huzurlu bir tartisma ortami olacagini zannetmiyorum cunku savunan dibine kadar savunuyor o yuzden ugrasma.burada whql yaramaz demis ol bu sekilde kalsin.

• Aylardir nvidia gtx 970 kullaniyorum.Son suruculerde iyice sikintili driverlar cikarmaya basladi.Misal witcher3 icin hala eski driver kullaniyorum.Son cikan driveri hala kurmadim ama pek kurasimda gelmiyor.Yoruldum sil yukleden.

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

Aylardir nvidia gtx 970 kullaniyorum.Son suruculerde iyice sikintili driverlar cikarmaya basladi.Misal witcher3 icin hala eski driver kullaniyorum.Son cikan driveri hala kurmadim ama pek kurasimda gelmiyor.Yoruldum sil yukleden.

780 kullaniyor olsaydin derdim ki eski seri artik kotu muamele ediyorlar suruculerle kotu oluyor hep yeni kartlara cikiyor suruculer ama oyle degil.whql beta karmasasi pek yok nvidia'da o da degil.witcher 3 diyorsun direkt nvidia oyunu en cok hava atacaklari oyun.yama ustune yama amd'de surucu ustune surucu ama oyun ciktiginda da guzel oynaniyordu simdi de guzel.hemen bir ilinti yapayim ms whql diye surucu cikariyor kendi updatesinden habersiz.nvidia logo koyduruyor oyuna amd'de daha iyi oynaniyor belki.aldigimiz kartlarin hepsi kul yapisiysa bu adamlarin hepsi de beşer yani şaşar.bu durumda niye eski surucu kullanmak zorunda kaliyorsun ve senin gibi baska sorun yasayanlar da var mi?yukarida bahsettigim olay herkesin sistemi farkli bende 15.8 surucusu sorun yapti ama aradim taradim kimsede sorun olmamis.ya millet project cars oynamiyor ya da benim sistemi begenmedi surucu ya da oyunun versiyonunu.kullandigin windows ya da belki hizlandirayim abi sistemi diye ne bulursa silen bir program olabilir.nvidia'nin suruculerinde de sorun varsa biz bu isi birakalim bence arastir sacma yani witcher 3 icin eski surucu kullanmak 970 gibi bir kartla.

• Valla banami denk geldi genelmi pek arastirmadim.Zamanda artik bulamiyorum zamansizliktan.O degil oyunda pek oynayamiyorum.Neyse usenmezsem aksama deniyecem son driveri.

Edit:Son çıkan driveri yükledim ve tamamdır mükemmel olmuş.Akıcılık çok iyi seviyeye gelmiş witcher3 de.Bf4 dede denedim hiçbir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 5 Kasım 2015; 21:24:33 >
  • quote:

Valla banami denk geldi genelmi pek arastirmadim.Zamanda artik bulamiyorum zamansizliktan.O degil oyunda pek oynayamiyorum.Neyse usenmezsem aksama deniyecem son driveri.

Edit:Son çıkan driveri yükledim ve tamamdır mükemmel olmuş.Akıcılık çok iyi seviyeye gelmiş witcher3 de.Bf4 dede denedim hiçbir sıkıntı yok.

anladim ben senin meseleyi senin surucun duzgunmus o eskiye dondum dedigin surucu ama yenisi cikti diye gerekmedigi halde otomatik olarak elin gitmis gecmissin sorun olmus bir daha cikmis onu da indirmissin o da olmamis eski surucuye donmussun.amerikalilarin bir lafi var bozulmadiysa tamir etme diye bu durumda diyelim duzgun bir surucunuz var ve sorun yasamiyorsunuz.o zaman yenisi cikti diye her ay surucu guncellemek zorunda degilsiniz bir kac ay gecsin adamlar bozsun duzeltsin ve bu surucu cok guzel dedileri surucuye o zaman gecin.bu dedigim sadece nvidia icin degil amd icin de boyle mesela ben 15.7.1'den sonra dikis tutturamadim geri dondum sonra 15.10 cikti tesekkuler almayayim 15.11 kuracam dedim ki bakacam kurmadan once millet ne diyor.iyi sorunu cozmussun bari en azindan artik duzgun diye bildigin bir surucun var.ne kadar performans artisi verdiginden ziyade ne kadar duzgun calisiyor o daha onemli bence yoksa senin kartin zaten performans sorunu yok yani yeni surucu kurmaliyim dusuk aliyorum yukselmeli gibi bir olayin yok.experience programindan da verdigi icin biraz otomatige baglatti nvidia bu surucu isini sanki her cikan surucuyu kurmaliyiz gibi bir gorus oldu programda yeni surucu var guncelleyin yazinca.ben sana yaziyorum aslinda genele soyluyorum ama bi dusunun yani bir kac ay ara verme isini.

• quote:

quote:

Valla banami denk geldi genelmi pek arastirmadim.Zamanda artik bulamiyorum zamansizliktan.O degil oyunda pek oynayamiyorum.Neyse usenmezsem aksama deniyecem son driveri.

anladim ben senin meseleyi senin surucun duzgunmus o eskiye dondum dedigin surucu ama yenisi cikti diye gerekmedigi halde otomatik olarak elin gitmis gecmissin sorun olmus bir daha cikmis onu da indirmissin o da olmamis eski surucuye donmussun.amerikalilarin bir lafi var bozulmadiysa tamir etme diye bu durumda diyelim duzgun bir surucunuz var ve sorun yasamiyorsunuz.o zaman yenisi cikti diye her ay surucu guncellemek zorunda degilsiniz bir kac ay gecsin adamlar bozsun duzeltsin ve bu surucu cok guzel dedileri surucuye o zaman gecin.bu dedigim sadece nvidia icin degil amd icin de boyle mesela ben 15.7.1'den sonra dikis tutturamadim geri dondum sonra 15.10 cikti tesekkuler almayayim 15.11 kuracam dedim ki bakacam kurmadan once millet ne diyor.iyi sorunu cozmussun bari en azindan artik duzgun diye bildigin bir surucun var.ne kadar performans artisi verdiginden ziyade ne kadar duzgun calisiyor o daha onemli bence yoksa senin kartin zaten performans sorunu yok yani yeni surucu kurmaliyim dusuk aliyorum yukselmeli gibi bir olayin yok.experience programindan da verdigi icin biraz otomatige baglatti nvidia bu surucu isini sanki her cikan surucuyu kurmaliyiz gibi bir gorus oldu programda yeni surucu var guncelleyin yazinca.ben sana yaziyorum aslinda genele soyluyorum ama bi dusunun yani bir kac ay ara verme isini.

GeForce 355.82 zaten çok memnundum ama tabii artık son güncel sıkıntısız driverim oldu çok daha iyi oldu : )

Driver konusunda bende takıntı var.Yeni çıkınca beta meta dinlemeden yüklerim test ederim.Bu olay çoğu kişide vardır aslında.Oc performansında bakalım nasıl tepki yapacak onuda deniyeceğim.Şu anda 1570-8000 mhz kullanıyorum.1600 ve üzeri deniyecem.

• Crimson ile ilgili yeni bilgiler içeren slide lar geldi.

http://videocardz.com/57776/amd-launches-radeon-software-crimson-driver

Tam zamanında almışım freesync destekli monitörü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Crimson ile ilgili yeni bilgiler içeren slide lar geldi.

Güç tüketimi belirlenmiş modellerde azaltılacak demiş, örnek de 'R9 Fury X' 175 Watt'tan az olacak demiş ama R9 Fury X'in güç tüketimi 275 Watt. Pek kanmamak gerek.

• Kof çıkan en son oyunları oynamaktan daha başka ekran kartını değerlendirmeyi bilenleri sevindiren haber.

• Yeni video yükseltme seçenekleri.
    • Total war, linüx'te %55 hızlanmış.
    • Yeni sürücü, Fable gibi bir Directx 12 tabanlı eserde %15 hızlanmış,
    • RadeonPro'nun belli başlı bütün özellikleri eski katalizör sürücüsüne eklenmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Kof çıkan en son oyunları oynamaktan daha başka ekran kartını değerlendirmeyi bilenleri sevindiren haber.

• Yeni video yükseltme seçenekleri.
    • Total war, linüx'te %55 hızlanmış.
    • Yeni sürücü, Fable gibi bir Directx 12 tabanlı eserde %15 hızlanmış,
    • RadeonPro'nun belli başlı bütün özellikleri eski katalizör sürücüsüne eklenmiş.

Mete hani diyorsun ya kof çıkan oyunlar dışında kartı değenledirenler diye işte onlar AMD kullanmıyor. Çünkü uygulamalar hep CUDA destekli. Adam gibi OpenCL destekli video editor bulamadığım için Nvidia ya geçmek zorundayım. Ayrıca son 2 betadır 3dsmax ın herhangi bir sürümünü çalıştıramadığım için sürücü güncelleyemiyorum.

Yani demem o ki kullanmadığın kartlar ve oynayamadığın oyunlarla ilgili yorum yapma. Komik oluyor Sahi neydi senin ekran kartın?

• quote:

Keşke biri bu yeni çıkan habere biraz daha açıklık getirse, ingilizcesi olmayan insanlar için yani iyi olurdu.
  • quote:

hocam sizde oc özürlüsü olan 280x yok muydu?280x özürlü değil normalde ama sizdeki öyleydi ben o şekilde hatırlıyorum.kartı da mı değiştirdiniz çünkü 280x freesync desteklemez.monitörün modelini öğrenebilir miyiz pek seçenek yok freesync konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

hocam sizde oc özürlüsü olan 280x yok muydu?280x özürlü değil normalde ama sizdeki öyleydi ben o şekilde hatırlıyorum.kartı da mı değiştirdiniz çünkü 280x freesync desteklemez.monitörün modelini öğrenebilir miyiz pek seçenek yok freesync konusunda.

Düne kadar vardı, artık yok. Garanti süresi bitimine 15 gün kala bozuldu. Artık bakalım ne olacak. Servis Point bir şey yapmadan yaptık diye gönderip garanti süresini bitirirse çarşı karışır zaten. Büyük ihtimal Fury X filan alacağım. Şu an idarelik A10-7870K lı sistem var ama R7' le de ne akılır 4K da Zaten epeydir monitör alma fikri vardı. Renklerin doğru olması önemli önceliğim olduğundan IPS panel bakıyordum ama o konuda seçenek sınırlı epey. 27' boyutlarında 2K monitörlere filan baktım başta. Sonra seçenekler olarak ASUS MG279Q,Dell Ultrasharp U2515H,ASUS PB258Q belirledim. Derken U24E850R 'yi gördüm. Başta fiyatı bir tuhaf geldi. Çünkü yurt dışında bu fiyat seviyesinde olan paneller Tr'de 2500 civarı. Birde olabilecek sorunlardan dolayı yurt dışından panel almak istemeyerek bunu aldım. Tek boyutu istediğim gibi olmadı ama 27' alsam da göz zamanla alışıyor.

• geçmiş olsun umarım değişim verirler yaptık diye gönderip garanti süresini bitirmezler.fury x su soğutma olanların pompa sorunu varmış sonradan çözmüşler acaba piyasada satılanlar hangileridir?7870k ile görüntü alınabilir oyun oynanmasa bile.yüksek çözünürlük film bulursanız izleyebilirsiniz.hem IPS hem de 1ms oyuncu monitörü diye olmadığı için IPS sınırlı evet 4ms oluyor galiba en düşük.freesync destekli monitörler 2500 lira dediğiniz gibi o yüzden 1300 lira bile değil o monitörü çok iyi bulmuşsunuz.27" monitör benim gözlerimi ağrıtmıştı.23.5 olması belki 4k için iyi olmaz windows kullanımında ona da bir çare düşünürsünüz oyunlarda 4k masaüstünde 2k gibi.

ek: yabancı bir siteden buldum pound 4 kaç lira gerçekten Türkiye fiyatı iyi bu monitörün.bir de PLS 4ms diyor hocam o nedir TN panel değilmiş dikkat etmemişim.

https://www.overclockers.co.uk/samsung-u24e850r-4k-24-3840x2160-pls-freesync-gaming-widescreen-led-monitor-black-mo-215-sa.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 24 Kasım 2015; 12:24:31 >

• quote:

geçmiş olsun umarım değişim verirler yaptık diye gönderip garanti süresini bitirmezler.fury x su soğutma olanların pompa sorunu varmış sonradan çözmüşler acaba piyasada satılanlar hangileridir?7870k ile görüntü alınabilir oyun oynanmasa bile.yüksek çözünürlük film bulursanız izleyebilirsiniz.hem IPS hem de 1ms oyuncu monitörü diye olmadığı için IPS sınırlı evet 4ms oluyor galiba en düşük.freesync destekli monitörler 2500 lira dediğiniz gibi o yüzden 1300 lira bile değil o monitörü çok iyi bulmuşsunuz.27" monitör benim gözlerimi ağrıtmıştı.23.5 olması belki 4k için iyi olmaz windows kullanımında ona da bir çare düşünürsünüz oyunlarda 4k masaüstünde 2k gibi.

ek: yabancı bir siteden buldum pound 4 kaç lira gerçekten Türkiye fiyatı iyi bu monitörün.bir de PLS 4ms diyor hocam o nedir TN panel değilmiş dikkat etmemişim.

https://www.overclockers.co.uk/samsung-u24e850r-4k-24-3840x2160-pls-freesync-gaming-widescreen-led-monitor-black-mo-215-sa.html

PLS, Samsung'un e-IPS sürümü. Aydınlatma aralığı daha yüksek, diğer e-IPS panellerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

http://wccftech.com/amd-radeon-crimson-drivers-officially-launching-24th-november-public/

Bugün çıkışını yapacak denmiş.

Bgn cikarsa cok iyi olur. Gorunuse gore ciddi performans artisi olacak gibi gostermisler deneyip gorelim farki artik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

geçmiş olsun umarım değişim verirler yaptık diye gönderip garanti süresini bitirmezler.fury x su soğutma olanların pompa sorunu varmış sonradan çözmüşler acaba piyasada satılanlar hangileridir?7870k ile görüntü alınabilir oyun oynanmasa bile.yüksek çözünürlük film bulursanız izleyebilirsiniz.hem IPS hem de 1ms oyuncu monitörü diye olmadığı için IPS sınırlı evet 4ms oluyor galiba en düşük.freesync destekli monitörler 2500 lira dediğiniz gibi o yüzden 1300 lira bile değil o monitörü çok iyi bulmuşsunuz.27" monitör benim gözlerimi ağrıtmıştı.23.5 olması belki 4k için iyi olmaz windows kullanımında ona da bir çare düşünürsünüz oyunlarda 4k masaüstünde 2k gibi.

PLS, Samsung'un e-IPS sürümü. Aydınlatma aralığı daha yüksek, diğer e-IPS panellerden.

IPS gibi iyi görüntü ve TN gibi düşük ms ikisinin ortası gibi bir şey yapmışlar.acemiler gibi soruyorum ama bu monitör 60hz imiş freesync'i nasıl destekliyor 144hz olması gerekmiyor mu hatta GTA5'te 90hz'ye sabitliyorlar falan anlamadım ben bu işi.

http://www.samsung.com/tr/business/business-products/business-monitor/step-up/LU24E85KRS/UF

• Crimson betası elimde arkadaşlar

Akşam severdan çekip kurucam. Bir de inceleme geliyor bilginize

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.