Şimdi Ara

Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy şu anda #16
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Woke (SJW) kültürün en ağır bastığı yerlerden biri olan Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde geçirilen son yasalardan birinde reşit olmayan çocukların cinsel yönelimlerindeki değişikliklerin Ailelerine bildirilmesi yasaklanmıştı.


    Elon Musk çocuğunun intiharın eşiğinde olduğu söylemi ile kendisinin kandırıldığını ve reşit olmayan Çocugun ergenlik engelleyici ilaçlar verildiğini söyledi. Bu ilaçların erkeklerde kısırlığa yol açtığının yine kendisine söylemediğini söyleyen ünlü Ceo 18 yasında cinsiyet değiştirerek Xavier olan adını Vivüan olarak değiştiren oğlunu Woke Akıl Virüsü nedeniyle kaybettiğini ve bununla mücadele edilmesini savunan bir roportaj verdi.


    Kaliforniya eyaletinde reşit olmayan çocukların cinsel yönelimlerinin ailelerine bildirilmesini yasaklanması sonucu ünlü Ceo bütün şirketlerinin merkezlerini Kaliforniya'dan Teksas'a taşıma kararı aldı.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Temmuz 2024; 3:8:9 >







  • 90larda ergen olanlar büyüyünce: Nasıl saçımı uzatmış rock metal dinlemişim inanmıyorun
    2000lerde ergen olanlar büyüyünce: Nasıl emo olmuşum inanamıyorum
    2010larda ergen olanlar büyüyünce: Nasıl rap dinlemişim inanamıyorum
    2020lerde ergen olanlar büyüyünce: Nasıl kestirmişim inanamıyorum
  • Amerika ütopyadan distopyaya geçiş yaptı son 10 senede

    Kim böyle bir yerde aile kurmak ister omg
  • Yine haberi bir yerinden tutup başka bir yerine çevirip dedi demiş olmuşlarla bir şeyler anlatmışlar ama olay ne, ne değil asla belli değil.


    Alıntı

    metni:
    geçirilen son yasalardan birinde reşit olmayan çocukların cinsel yönelimlerindeki değişikliklerin Ailelerine bildirilmesi yasaklanmıştı.


    Burada yanlış bir şey yok. Cinsiyet değiştirmekten bahsetmiyor, cinsel eğilimden bahsediyor. Aile içi şiddetin olabileceği durumlarda çocuğun baskıcı aileler tarafından bunu gizlemek istemesi normal bir şey.


    Alıntı

    metni:
    reşit olmayan Çocugun ergenlik engelleyici ilaçlar verildiğini söyledi. Bu ilaçların erkeklerde kısırlığa yol açtığının yine kendisine söylemediğini söyleyen ünlü Ceo 18 yasında cinsiyet değiştirerek Xavier olan adını Vivüan olarak değiştiren oğlunu Woke Akıl Virüsü nedeniyle kaybettiğini ve bununla mücadele edilmesini savunan bir roportaj verdi.


    Burası da tam bir akıl tutulması. Bu söylediği yasal bile değil. California'da 18 yaş altına ailenin onayı bile olsa bu tip ilaçlar verilmesi tamamen yasak.


    Can a 15-year-old get on a bus to San Francisco and get sex-reassignment surgery? No.

    In California, there is no provision for a minor to consent independently to gender-affirming medical care,” said Lois Weithorn, law professor at University of California College of the Law, San Francisco. Whether a child is new to the state, or a longtime resident, parental consent is required for physical health care and Senate Bill 107 did not change that.


    Bu neden bu şekilde gündeme geldi? Çünkü seçim dönemi cumhuriyetçiler için bazı propagandaya ihtiyaç var ve en büyük silahları "gender" konusu.


    Ayrıca Elon Musk reşit olmayan çocuğunun ne içeriklere maruz kaldığını ya da nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu takip etmekle sorumlu. O çocuğun gelişiminin bütün sorumluluğu kendisine ait. 18 yaşında cinsiyet değiştiren biri senin yaptığın çocuğun sorumluluğunu almak zorunda değil. Adı geçen kişiyi google'da aratsanız bile hiçbir sonuç çıkmıyor. Bu kişinin gerçek olup olmadığı bile şüpheli.



    Her şeyin propaganda olduğu ve herkesin birbirini aptal sandığı bir dünyada insanlar çok kolay kandırılır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 25 Temmuz 2024; 9:33:14 >




  • Kendisi zaten akıl hastası biri. Aynı hastalıkların çocuklarına da geçmiş olması muhtemel. Bunu bile dış güçlere bağlamış. Çeşitli kadınlardan çeşitli çocuklar yapmış, kendi hasta genlerini onlarca çocuğa geçirmiş, hala dış güçler diye ağlıyor. Diğer çocukları da pek normal tipler değil.

  • Woke, sjw, sol lib veya liboşlar. Adına her ne derseniz bu akıl hastası kitle dünyanın kanseridir. Dünyanın en yobaz ve faşist kitlesidir. Aynı ortak saçmalıklarda buluşan, kullanışlı aparatlar denilebilir.

    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 25 Temmuz 2024; 9:55:24 >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Amerikada genel olarak bir sıkıntı yok, kaliforniya için geçerli koskoca eyalet sjwlerin eline geçti
  • Satoshi. kullanıcısına yanıt

    "Ayrıca Elon Musk reşit olmayan çocuğunun ne içeriklere maruz kaldığını ya da nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu takip etmekle sorumlu. O çocuğun gelişiminin bütün sorumluluğu kendisine ait."


    Çelişkili ifadeler kullanıyorsun. Ailenin evet böyle bir sorumluluğu var ancak sen çocukta erken yaşta oluşmaya başlamış cinsel yönelim bozukluğunu aileye bildirimiyorsun. Çocuk çok yanlış nedenlerle , vücudunun doğal şeklini tahrip edebilecek ve kendini kisirlastiracak bir yola girerken ailenin bundan mutlaka haberdar olması ve çocukta neyin buna neden olduğu konusunda müdahil olması gerekir.


    Çünkü yapılan araştırmaların sonucunda zorunlu eğitimdeki prkcok çocuğun, popüler hissetmek , yalnızlıktan kaçınmak, çeşitli psikolojik sıkıntılardan uzaklaşmak vb vb gibi nedenlerle cinsiyet değiştirmeye veya cinsel yönelim bozukluğu gösterdiğine dair araştırmalar var .


    Dolayısıyla bunu ailenin bilmesi gerekiyor ve erken aşamada çok yanlış nedenlerle böyle psikolojik ve bedensel açıdan geri dönülmez kararların wn az reşit olmayan bir çocukta bu kadar bireysel ele alınmaması gerekli .


    Elon Musk gibi bir adamın evinde aile içi şiddetten bagsedilmesi ayrı bir komedi zaten. Ayrıca hu yasta çocukların çoğu ergenlik nedeniyle psikolojik buhranda olur ve sürekli aileleri ile çatışma halindedirler . Kendilerine yeni bir kimlik oluşturma evresibdelerdir. Bu nedenle bu dönemde uğradıkları yanlış etkiler consel yönelim bozukluğu ve hemen sonrasında cinsiyet değişimi gibi vücudun zarar gördüğü şahsın kısır hale geldiği durumlara evrilebilir.


    Cinsel yönetimin değişmesi doğal birsey degildir bu bit cinsel yönelim bozukluğudur bu kabul edilmediği için akli bir karış havada olan çocukların bu durumlarının kendi haline bırakılması gerektiği gibi yanlış bir onyargi var .


    Ayrıca birseyler paylaşmasını ancak Elon Musk'in söylediğine göre kendisi kandırılmak rızası alınmış ve çocuğa ergenlik bastirici ilaç verilmiş. Üstelik yine Muş'a bu ilaçların çocukta kısırlığa yol açacağı söylenmemiş yani bu nasil oldu o zaman?





  • Satoshi. kullanıcısına yanıt

    Burada dogru konusan birini gormek oldukca sasirtici acikcasi. Uzun yillar once forumu birakmis olsam da arada bir girdigimde bu tarz direkt ABD'nin alt-right gruplarindan araklanmis, Turkiye'nin gerceklerinden uzak konular gundemde oluyor hep. Eksi gibi platformlarda da oldukca benzer bir durum var maalesef. Cok cok cok buyuk sorunlar olan Turkiye'de woke/sjw gibi tamamen yapay konularin surekli gundeme gelmesi tam bir akil tutulmasi.


    Maalesef sosyal medya platformlari cok farkli bir alternatif gerceklige cekebiliyor insanlari.

  • 90larda ergen olanlar büyüyünce: Nasıl saçımı uzatmış rock metal dinlemişim inanmıyorun
    2000lerde ergen olanlar büyüyünce: Nasıl emo olmuşum inanamıyorum
    2010larda ergen olanlar büyüyünce: Nasıl rap dinlemişim inanamıyorum
    2020lerde ergen olanlar büyüyünce: Nasıl kestirmişim inanamıyorum
  • Çocuğuna azıcık saygısı olan hiçbir insan çocuğunun bu tarz dertlerinden böyle ulu orta bahsetmez, bahsetmemeli. Bunlar özel ve mahrem meselelerdir. Çocuğunun bir sorunu varsa eğer zaten bence bu babasının - narsisist bir ebeveynin - kurbanı olmasındandır. Elon Musk kandırıldım ve çocuğum zarar gördü diyor. Evladın söz konusu ise kandırılma lüksün var mıydı ki Elon Musk? Bence tipik bir büyüklenimci narsisist örneği olarak başat suçu kendinde göremeyip suçu başkalarına atmış. Bu arada tabii evladını ve diğer tanıkları duymadığımız için Musk acaba doğruyu mu söylüyor, yoksa "çocuğumla ilgileniyorum ve woke akıma karşıyım" ayaklarında hem bizatihi kendisinin psikolojisini bozmuş olabileceği evladına, hem de oğlunun mensup olduğu hoşlanmadığı kesimlere ve politik akımlara tekme mi atıyor; bu da belli değil. İlaç kullanımının olası yan etkileri ve depresyona kapı aralayabileceği gerçeği bir tarafa kendisini en sevdiği insanlara kabul ettiremeyen birisi de intiharın eşiğine gelebilir.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • adnansetek kullanıcısına yanıt
    Hocam yavas yavas deniyorlar işte
    Orada baslar sonra bi bakarsın tum eyaletler ayni kafaya gecmis
    Tanrı Trumpı koruyarak son bi sans verdi amerikalilara bakalim napacaklar
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Çelişkili bir şey yok. Senin cinsel yönelim bozukluğu dediğin şey bilimsel olarak bir bozukluk değil, psikolojik bir durum değil, doğuştan gelir ve gelişmiş toplumlarda bu kişilerin topluma kazandırılması, ayrımcılığa uğramaması hedef alınır. Bundan gerisi zaten çöp ifadeler çünkü gerçeklikten uzak, propaganda haberin propagandacılığını yapıyorsun.

  • Satoshi. kullanıcısına yanıt

    Bu normal değil ve bilimsel bir temeli de bulunmaz.


    Psikoloji gibi doğa bilimlerinin yöntemlerini sinirli biçimde takip ettiği ölçüde bilimsellik kazanan tersine psikanaliz gibi bilimsellig8 ciddi bir biçimde tartışmalı sözel tarafları olan bir alanin görüşlerini doğa bilimlerinin savlari gibi kabul ettiğiniz için bu yanılgıya düşüyorsunuz.


    Yapılan tüm Araştırmalarda bir kişinin escinsellige yönetmesine neden olabilecek hiçbir biyolojik neden tespit edilemedi. Yani bir insanın escinsel ilmana neden olabilecek hiçbir biyolojik vd bilimsel neden yok .


    Halbuki cinsiyet dediğimiz olgu tamamen insanların üremesi amaçlı ortaya çıkmış, cinsel dürtü ve vücudumuzdaki cinsiyet organlarının hepsi karşı cinse yönelik ve ureme amaçlı olarak evrimlesmistir .


    Yani ortada bunun doğal veya normal olduğuna dair doğa bilimlerinin sunduğu hiçbir veri bulunmaz .


    Ancak şöyle bir durum vardır. Evrim hiçbir zaman doğrudan çalışmaz. Her zaman catallanmalar ve aykırı kişiler olur fakat bu catallanmalar hatalı olduklarında soyun kurulmasına yol açtıkları için evrim spontane biçimde çevredeki gerçekliğe uyum sağlar.


    Fakat yine bu mekanizma escinselligin neden doğal olmadığını da açıklar.


    Ancak insanlar , insan zihni tarih boyunca hep yanlış çevresel faktörler yüzünden çeşitli davranış bozuklukları gelistirebilmislerdir . Escinsellik dediğimiz şeyde doğal olmayan çevresel ve psikolojik etkilerle ortaya çıkan bir cinsel yönelim bozukluğudur.


    Not : Sözel bilimler , doğa bilimlerinin ile çatışamaz. Sözel bilimlerinin ürettiği verilerde doğa bilimlerindeki kesinlikle ve doğruluk aranmaz . Aranırsa bu bilimin haneli olarak gorelilesmesine ve tarafsızlıktan uzaklaşıp oznellesmesine neden olur.


    Doğa bilimlerinden elde edilen hiçbir veri desteklememesine karşın sırf sözel bilimlerinin dayanarak escinsellik doğal ve normaldir demek bilimi sulandırılmak, bilimi manipule etmek , bilimi yozlastirmaktir .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Temmuz 2024; 13:58:11 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ben seninle eşcinselliğin bilimselliği üzerine tartışmayacağım çünkü hiçbir kaynak vermeden şu şudur, bu budur diyen birini ciddiye alamam. Benim savunduğum tezin arkasında bilimsel araştırmalar var en azından. Senin gibi normları iddia ederek bir yere varmıyorum. Konu zaten eşcinsellik bile değilken önce propaganda amaçlı yalan haberi önümüze servis ettin, şimdi de hiç utanmadan konuyu çok farklı yerlere çekerek haklı olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsun.


    Ben senin daha önce de asılsız haberlerini gördüm bu forumda. Özellikle sokak hayvanları konusunda bir dönem paylaştığın hiçbir haber gerçek değildi ve hepsi silindi. Hala propaganda amacıyla yalan haber paylaşmaya devam ediyorsun.


    Aşağıya bazı bilimsel araştırmalar bırakıyorum. İster bakarsın ister bakmazsın çok da umurumda değil ama yalan haber paylaşmaktan ve yaymaktan artık vazgeçmeni öneririm.


    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü
    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdüpubmed central (pmc)
    Homosexuality and scientific evidence: On suspect anecdotes, antiquated data, and broad generalizations
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4771012


    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü
    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdüpbs news
    There is no ‘gay gene.’ There is no ‘straight gene.’ Sexuality is just complex, study confirms
    https://www.pbs.org/newshour/science/there-is-no-gay-gene-there-is-no-straight-gene-sexuality-is-just-complex-study-confirms


    Hayvanlarda eşcinsellik:


    https://idp.nature.com/transit?redirect_uri=https%3A%2F%2Fwww.nature.com%2Farticles%2Fs41467-023-41290-x&code=c3747fce-935e-4e39-97da-f0132869e449



    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü
    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdünational wildlife federation
    Same-Sex Behavior Among Animals Isn’t New. Science Is Finally Catching Up.
    https://www.nwf.org/Magazines/National-Wildlife/2023/Summer/Conservation/Same-Sex-Behavior-Animals-Science


    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü
    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdüımperial news
    Scientists explore the evolution of animal homosexuality | Imperial News | Imperial College London
    https://www.imperial.ac.uk/news/190987/scientists-explore-evolution-animal-homosexuality/

    https://english.elpais.com/science-tech/2023-10-03/homosexuality-in-mammals-has-evolutionary-utility-new-study-finds.html





  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Yorumunuzu hiçbir şekilde katılmıyorum.


    Haberin kendisini ve Musk'ın söylediklerini dikkatli biçimde okursanız konunun odağı Musk ve Oğlunun arasındaki çatışma vb değil. Tam tersine Woke kültürüne dayanarak otoritelerin Musk'in ailesine yönelik müdahaleleri. Yani burada Musk oğlunu değil oğlunu bu hale sürükleyen süreç boyunca otoritelerin tutumunu eleştiriyor.


    Haberi okursanız Musk'in reşit olmayan oğlunun çeşitli cinsel yönelim sorunları yaşadığı ve okulun bu durumu aileden sakladığı eleştirilmesi.


    Daha kötüsü ise Musk çocuğunun intiharın eşiğinde olduğu söylentilere, ayrıca bahsedilen ilaçların kullanılmasının çocukta kalıcı kısırlığa neden olacağı babaya soylenilmeden Muş'a yanlış bilgi verilerek ergenlik önleyici ilaçlar kullanılması konusunda izin alındığını söylüyor.


    Yani burada Musk ve Çocuğu arasındaki bir sorun değil kamu otoritesinin Musk'in ailesine müdahalesi, reşit olmayan bir çocuğun psikolojik durumunun aileden saklanması ve birilerinin siyasi ve ideolojik tercihlerinin aileye dayatılması eleştiriliyor.





  • oğlu o yaşa gelirken ebeveynlerin aklı neredeymiş? elon musk sahtekarın teki. anası çocuğuna sahip çıkamadı ise kendi ne yapmış? hikaye. "çocuğumuzu diyet olarak verdik" diyemiyorlar. bir örnek daha var, brad pitt ve angelina jolie. bir çok örnek var. küresel iklim değişikliği, çevre duyarlılığı felan filan diyorlar. ahlaksızlığın önderliğini yapıyorlar. kuzey kore'nin başındaki lidere roket adam diyorlar ama bu musk'a roket manyağı diyemiyorlar. ruhlarını satmış bunlar.

  • Stoa kullanıcısına yanıt
    bizde tarikatçı olan psikologlar kendilerine gelenlere namaz kıl, risale oku gibi tavsiyeler veriyorlar. bunun örnekleri var yani gerçekten.

    ABD'de de bazı manyak doktorlar genç hastalara bi bahaneyle cinsiyet değişim ameliyatı öneriyor hatta zorluyor. bu şekilde doktor zorlaması ile gençken ameliyat olup sonra pişman olanlar var.

    gerçi tarih boyunca bu tarz şeyler olmuş. eskiden mesela adam uyduruyorum pankreas'ın gereksiz olduğunu savunuyor ve kendi hastalarına tedavi olarak pankreas'ı alacaz senden diyor. kabul edenlere ameliyat yapıp alıyor. sonra hastalar ölüyor. adam da pankreas gereksizdir hipotezini geri çekiyor. pankreas kısmını uydurdum hangi organdı hatırlamıyorum.
  • Vivian Elon'un iddiaları üzerine açıklama yaptı. Elon'un özel hayatında nasıl bir insan olduğunu gösteren açıklamaları var. Hiç şaşırmadığım kısımları


    “I think he was under the assumption that I wasn’t going to say anything and I would just let this go unchallenged,” Wilson said in a phone interview. “Which I’m not going to do, because if you’re going to lie about me, like, blatantly to an audience of millions, I’m not just gonna let that slide.” 


    “He was cold,” she said. “He’s very quick to anger. He is uncaring and narcissistic.” 


    “He doesn’t know what I was like as a child because he quite simply wasn’t there,” she wrote. “And in the little time that he was I was relentlessly harassed for my femininity and queerness.”



    nbc news
    Elon Musk’s transgender daughter, in first interview, says he berated her for being queer as a child
    https://www.nbcnews.com/tech/tech-news/elon-musk-transgender-daughter-vivian-wilson-interview-rcna163665




  • Elon Musk'da rüzgar nereden eser ve çıkarı nereye onu götürecekse oraya doğru ilerleyen bir adam..

    Düne kadar Filistin konusunda Bİden yönetimine ve İsrail'e demediğini bırakmayan Musk, 2 gün önce Netenyahu ABD'ye geldiği anda Musk'la görüşmek istedi ve Musk'da onu kırmızı halılarda karşılayıp Tesla fabrikasını gezdirip üstüne ABD kongre konuşmasını yapan Netenyahuyu ayakta 49 kez alkışlayarak aslında çıkarını gözettiğini göstermiş oldu..


    Musk içi hayat, sermaye kapısı nerede açılıyor ise oranın adamı olmak üzerine kurulu. Bugün Trump'ın yanında çünkü seçimleri Trump'ın kazanması bekleniyor, Trump'da İsrail'in yanında..Yani gelecekdeki yeni sermaye koşullarından faydalanmak için İsrail'e destek vermekten geçiyor yine. Musk için ABD'nin yada İsrail'in varlığı, haklı veya haksız olması hiç öenmli değil. Bu 2 ülke batsada kendi gemisinin ayakta kalması adına adım atıyor. Teksas'a ofisini taşımasının bir sebebide bu. Orada kendi hanedanlığını ABD parçalansa dahi koruyacak etkenler var çünkü.



    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü


    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü


    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü
    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdüx (formerly twitter)
    THE SQUADRON (@THE_SQUADR0N) on X
    https://x.com/i/status/1816289044948520999




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Satoshi.

    Vivian Elon'un iddiaları üzerine açıklama yaptı. Elon'un özel hayatında nasıl bir insan olduğunu gösteren açıklamaları var. Hiç şaşırmadığım kısımları


    “I think he was under the assumption that I wasn’t going to say anything and I would just let this go unchallenged,” Wilson said in a phone interview. “Which I’m not going to do, because if you’re going to lie about me, like, blatantly to an audience of millions, I’m not just gonna let that slide.” 


    “He was cold,” she said. “He’s very quick to anger. He is uncaring and narcissistic.” 


    “He doesn’t know what I was like as a child because he quite simply wasn’t there,” she wrote. “And in the little time that he was I was relentlessly harassed for my femininity and queerness.”



    nbc news
    Elon Musk’s transgender daughter, in first interview, says he berated her for being queer as a child
    https://www.nbcnews.com/tech/tech-news/elon-musk-transgender-daughter-vivian-wilson-interview-rcna163665

    Alıntı

    metni:
    tipik bir büyüklenimci narsisist örneği olarak


    Alıntı

    metni:
    Bu arada tabii evladını ve diğer tanıkları duymadığımız için Musk acaba doğruyu mu söylüyor, yoksa "çocuğumla ilgileniyorum ve woke akıma karşıyım" ayaklarında hem bizatihi kendisinin psikolojisini bozmuş olabileceği evladına, hem de oğlunun mensup olduğu hoşlanmadığı kesimlere ve politik akımlara tekme mi atıyor; bu da belli değil.

    Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü Elon Musk : Woke Akıl Virüsü Oğlumu Öldürdü 





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.