Şimdi Ara

Elon Musk, düşen satışların ardından Tesla’daki üst düzey yöneticiyi kovdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elon Musk, düşen satışların ardından Tesla’daki üst düzey yöneticiyi kovdu
    ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla, küresel çapta satışlarının düşmeye devam ettiği bir dönemde, şirketin Kuzey Amerika ve Avrupa’daki üretim ve operasyonlardan sorumlu yöneticisi Omead Afshar’ı görevden aldı. Elon Musk’ın doğrudan kararıyla gerçekleşen bu ayrılık, son dönemde şirketin yaşadığı üst düzey yönetici kayıplarına bir yenisini ekledi.

Afshar, 2017 yılından bu yana Musk’ın çeşitli şirketlerinde görev almış ve geçtiğimiz yıl Tesla’daki bu kritik pozisyona getirilmişti. Ancak bu görevi uzun süre sürdüremedi. Forbes tarafından duyurulan haberi, CNBC ve Bloomberg gibi güvenilir kaynaklar da doğruladı.

Avrupa ve Çin’de satışlar düşüşte

Afshar’ın ayrılığı, Tesla’nın özellikle Avrupa pazarındaki zayıf performansına denk geldi. Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği verilerine göre, Mayıs ayında kıtadaki yeni Tesla kayıtları yaklaşık yüzde 41 oranında düştü. Bu, şirketin Avrupa’daki satışlarının üst üste beşinci ayda da gerilediği anlamına geliyor. Çin’de ise benzer şekilde, Mayıs ayında satışlar yüzde 15 oranında azaldı.

Musk, operasyonel başarısızlıklar nedeniyle Afshar’ı sorumlu tutsa da, uzmanlara göre asıl sorumluluk Musk’ın stratejik tercihlerinde yatıyor. Musk’ın ABD'de Donald Trump’ın yeniden seçilmesine yönelik finansal desteği, DOGE adı verilen radikal maliyet düşürme hamlesi ve tartışmalı sosyal medya paylaşımları, Tesla'nın kamuoyu algısını olumsuz etkileyen başlıca faktörler arasında.

Ayrıca Bkz.Xiaomi YU7 Çin'de satışa sunuldu: Bir saatte 300.000 sipariş aldı!

Ancak sadece bunlar da değil. Tesla, ürün gamını yenilemekte biraz geç kaldı ve rekabet daha önce olmadığı kadar sert. Çinli firmaların uluslararası ve ulusal tırmanışı Tesla’nın satışlarını olumsuz etkiliyor. Ayrıca geleneksel üreticilerin yeni elektrikli modelleri de kullanıcı tercihlerini etkilemekte.

Kaynak:https://www.engadget.com/transportation/evs/elon-musk-reportedly-fired-a-key-tesla-executive-following-another-month-of-flagging-sales-205118891.html

• Teslayı Apple olarak görürdüm. Ama Teslanın durumu Elon musk'un umrunda değil. Adam zaten zengin Tesla batsa onun için çokta birşey ifade etmez. Bir Tim Cook gibi değil. Tim biraz daha uzlaşmacı bir tavrı var her şeye karışmıyor. Şirketi ileriye götürmek için bazı olaylara karışmıyor. İşi de değil zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senin yüzünden düştü.

Faşist İsrail Rusya Putin destekçisi Trump ve sen Avrupalıların egemenliğini tehdit ettiğin için Avrupalılar da seni boykot ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamın sonu tımarhane.

• Biz çok garip bir milletiz ya. Dünya teslayı protesto ederken biz almak için bir yerimizi yırtıyoruz.

• Bu kadar siyasete bulaşırsa işleri tabi kötüleşir.

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    İlk kez dünyadan daha ucuza bu kadar dolu bir otomobil alıyor çünkü millet :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wolf silver W kullanıcısına yanıt
    Tesla meselesinde musk bilerek yapıyor bence çünkü son yıllarda yönetim kuruluyla ters düşmeye başladılar bazı konularda. o da pislik yapıyor.

• TR ye göndersinler araçları, millet birbirini eziyor burada satın alamadım diye.

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    Türk halkı ilk defa hak ettiği şekilde araba alabiliyor Elonun ne olduğu kimin umrunda keşke model 3 de satışta olsa

• Peki bu hırboyu kim görevden alınacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sey twitter ile basladi…

• banane diğer taraflardan adamlar Turkiye de yok satıyor yok...

• Kendi davranışlarını gözden geçirse nefretin ne teslaya ne de o üst düzey yöneticiye olmadığını anlar

• Günah keçisi olmuş.

• Doğru ama bu örnekte kabahatin Musk da olduğu o denli aşikar ki kimse bunu yemez. Kovduğu yöneticiyi de muhtemelen başkası havada kapar.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Bu adama hiçbir şey olmaz ancak trump ile bağlar koparsa o zaman bir şeyler değişebilir yani büyük oyunu çözmüş yaşlı kesim gibi konuşmuş gibi oldum ama durum böyle

• RocK__StaR kullanıcısına yanıt

Politik ittifak bazında Trump ile ipleri çoktan kopardı da çok zayıflamış da olsa aralarındaki bağlar kısmen devam ediyor gibi görünüyor. O da normal. Birbirlerine ihtiyaçları var.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • RocK__StaR kullanıcısına yanıt

mart nisan mayıs aylarının hollanda belçika polonya lüksemburg satışlarında en çok elektrikli satan marka tesla idi.

güney kore'de de aynı dönem için lider tesla idi.

bu adamlarda satışlar nasıl düşüyor ben almıyorum? şimdi alsam almanya'da 1 ay sonrasına sıra veriyorlar.

çoğu palavra haber.

• Elon boş atıp tutacağına racon kesmiş.. :) başta byd xioami ve diğer tüm rakipler geçen 2-3 sene öncesine göre daha bir doğruya yakınlar, Tesla'nın yeni bir yol bulması lazım, şirketin geleceği aslında bu yeni yola bağlı, artan rekabetin ne getireceği belli değil, elon bunu görüp safları sıklaştırmak için deyim yerindeyse gürlemek yerin kafa kesmesi bana böyle düşündürttü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.