Şimdi Ara

eliza testi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    korunmasız cinsel ilişkiye girdim ve son zamanlar da sırtım da ve gögüs bölgemde küçük küçük kızarıklar çıkmaya başladı korkmaya başladım acaba aids mi oldum diye bi de bu aralar mide ve bağırsak rahatsızlıklarım var diye çok fazla ilaç kullandım ilaçların yan etkiside olabilir tabi

bu testi yaptıranlara sorum var
    -devlet hastanesin de ücretli mi?
    -cildiye yapar mı?
    -sonuçun çıkması kaç gün sürer?

edit 1: gittim arkadaşlar hem cildiyeye hemde enfeksiyon hastalıklarında muayene oldum her 2 doktor da aidse benzemiyor dediler kan verdim çarşamba günü sonuçları alacağım

edit 2: sonuçları aldım arkadaşlar tertemiz çıktı Allah'a şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THIS IS ANGARA -- 13 Ocak 2016; 23:00:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elisa testinin devlet isleyisini bilmesem de, Hiv kapma ihtimalin cok dusuk dostum. Hiv olan birinden sunnetli birinin kapma ihtimali %1 gibi. Yani bosuna kendini yeme icten ice. 3 ay antikor olusumu olmasi lazim o yuzden en yakin zamanda hastaneye gidip testini yaptir. Bilgiyi aile hekiminden alabilirsin. Utanma, eger kaptiysan da tedavisi olmasa da kontrol altina alinabilen bir hastalik.

• Devlet hastanesi yapar. Cildiye doktoru yazabilir. Çekinme git yaptir. Kafan rahatlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • THIS IS ANGARA T kullanıcısına yanıt
    enfeksiyona git,hiv kapma ihtimalin düşük ama birton cinsel yolla bulaşan hastalık var,hepsine baksınlar

• eliza kim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

eliza kim?
    Küçük kızarıkların fotoğrafını çekip paylaşır mısın?

Eğer ki bu görseldeki gibi ise problem yok;https://www.google.com.tr/search?q=cherry-angioma&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVjrfl_qHKAhUF2SwKHVl8DykQ_AUIBigB

• SpEeDy! kullanıcısına yanıt
    yok hocam bu kadar büyük değil küçük küçük ama bayağı var bende. isilemiş gibi kaşınma ve yanma yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyin mr sonucum
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    bunun gibi hocam
     eliza testi
  • quote:

Orijinalden alıntı: THIS IS ANGARA

bunun gibi hocam
     eliza testi
    Doktora görünmenizde fayda var.
    bu gün gittim hocam hem cildiyeye hem de enfeksiyon hastalıklarına ikiside aids değil gibi dedi ama emin olmak için kan alındı eliza testi yapılacak herşey çarşamba belli olacak çok korkuyorum açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: THIS IS ANGARA

bu gün gittim hocam hem cildiyeye hem de enfeksiyon hastalıklarına ikiside aids değil gibi dedi ama emin olmak için kan alındı eliza testi yapılacak herşey çarşamba belli olacak çok korkuyorum açıkcası
    Aids belirtilerinden birilerini yaşıyorsanız şüphe duyun ama sadece bir cilt problemi ile kendinizi bu kadar germeyin
  • HIV enfeksiyonundan sonra ilk bir ay içinde flu-like symptoms dediğimiz, boğaz ağrısı, eklem ağrısı, baş ağrısı ve deri döküntüleri olur. Fakat sadece deri döküntüsü olması HIV enfeksiyonundan önce yüzlerce başka hastalık ve alerjinin sonucu olabilir, hatta basit halk arasında pişik dediğimiz durum bile olabilir. Nitekim korumasız vajinal cinsel ilişki sonrası sünnetli-sünnetsiz olmanızdan bağımsız olarak HIV bulaşma ihtimali 10.000de 4'tür (bkz. CDC) Ancak yine de tedbiri elden bırakmamak gerekir fakat olası bir HIV enfeksiyonuna yakalanma durumunuzda dahi, günümüzdeki anti-viral ilaçlar ve doğru zamanda tanı alma imkanıyla, HIV hiç bir zaman aktif döneme geçip sizi AIDS yapmadan dahi normal sürede fakat tabii ki aşırı tedbirli bir yaşam sürme ihtimaliniz vardır.

Fakat korumasız bir cinsel ilişki bana göre HIV gibi düşük ihtimal fakat öldürücü bir hastalıktan ziyade, Gonore-Sifiliz ve Herpes genital siğilleri gibi öldürmeyen ama süründüren hastalıklar açısından risklidir, çünkü antibiyotik tedavisiyle kısa sürede iyileşseler dahi, sizi bir kaç günlüğüne bile olsa, işerken cam işiyormuşçasına bağırtıp gözünüzden pekala yaş getirebilir

• sonuçları aldım arkadaşlar tertemiz çıktı.Allah'a şükür

• Bahsettiğiniz belirtiler bende olmuştu, 3 ay sonra Elisa testi yaptırdım.Sonuç negatif çıktı.Sağlık ocağında yaptırmıştım testi, güvenilir mi sizce ?Birde tam birleşme olmadan bulaşması mümkün mü ? Yani sürtünme gibi oldu bir nevi, gerisi oral yolla devam etti.Oral yolla bulaşması imkansız diyorlar? Acaba bilginiz var mı bunlar hakkında.

• quote:

Orijinalden alıntı: eklc1922

Bahsettiğiniz belirtiler bende olmuştu, 3 ay sonra Elisa testi yaptırdım.Sonuç negatif çıktı.Sağlık ocağında yaptırmıştım testi, güvenilir mi sizce ?Birde tam birleşme olmadan bulaşması mümkün mü ? Yani sürtünme gibi oldu bir nevi, gerisi oral yolla devam etti.Oral yolla bulaşması imkansız diyorlar? Acaba bilginiz var mı bunlar hakkında.

Hayat kadını mıydı ? Eğer öyleyse hastaneye gitmeniz icap eder tamamen kafadan şüpheyi atmak adına

• Hayat kadını değildi.Ama benden önce bir çok kişi ile ilişkisi olmuş.Sağlık ocağında sorduğum zaman, dahiliyeci kanlar devlet hastahanesine gidiyor, test sonucunu sistemden bize bildiriyorlar dedi.

• quote:

Hayat kadını değildi.Ama benden önce bir çok kişi ile ilişkisi olmuş.Sağlık ocağında sorduğum zaman, dahiliyeci kanlar devlet hastahanesine gidiyor, test sonucunu sistemden bize bildiriyorlar dedi.

Hocam mutlaka bir test daha yaptır

• eklc1922 kullanıcısına yanıt
    bi test daha yaptırın derim bende hocam kafanız rahatlasın
  • quote:

Bahsettiğiniz belirtiler bende olmuştu, 3 ay sonra Elisa testi yaptırdım.Sonuç negatif çıktı.Sağlık ocağında yaptırmıştım testi, güvenilir mi sizce ?Birde tam birleşme olmadan bulaşması mümkün mü ? Yani sürtünme gibi oldu bir nevi, gerisi oral yolla devam etti.Oral yolla bulaşması imkansız diyorlar? Acaba bilginiz var mı bunlar hakkında.

Oral yolla bulaşması teorik olarak imkansız değil ancak 10.000de 1den daha küçük bir ihtamli var. Ayrıca bir çok kişiyle beraber olması demek HIV+ olduğu anlamına gelmiyor.

Sağlık ocakları kendi bünyelerinde ELISA çalışamazlar devlet hastanesine gidip gelmiş olduğu doğru. Bulaşmadan sonraki ilk 3 ay pencere dönemi dediğimiz genelde kanda HIV antikorlarının saptanamadığı ancak PCR, p24 antijen vs bakarak saptanabiliyor, şu anda rutinde p24 bakıp bakmadığımızı bilmiyorum.

Fakat bence içiniz rahat olsun, bir sonraki kan verdiğiniz zaman HIV antikor bakılmasını isteyerek onu da ekletebilirsiniz. Tabii ki dünyanın en bahtsız insanı olma ihtimaliniz de var, siz bilirsiniz.

• Öyle belirtiler yaşadım ki psikolojik olarak çökmüştüm.Bu olay yüzünden kız arkadaşımdan ayrıldım.Uzunca bir süre çareyi alkolde aradım neler neler yaşadım, anlatsam roman olur derler ya o misal, bir test daha yaptıracağım.Sonra bu sayfayı tamamen kapatacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.