Şimdi Ara

Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU] (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.724
Cevap
39
Favori
75.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar..Fırsta buldukca oyunu anlayıp oynayan arkadasların yazdıklarını okudum..Oyun da dıger onlıne oyunlardakı gıbı bır nevı karakter kasılıyor anladıgım kadarı ıle..tıcaret savas vs işlere yonelıp bişiler yapmaya calısıuyorsunuz..para kasma vs .gbı..ben oyunu yenı alıcam eger ıyıce ıcıme sınerse..pekı hıcbırsey bılmıyorum oyuna gırınce rahatca anlayıp oynamak mumkunmu?? yenı baslayanlar ıcın ne önerırsınız..
  • melancoliasago kullanıcısına yanıt
    Oyun diğer oyunlara göre biraz daha karmaşık bir yapıya sahip. Özellikle çoğu özellik text bazlı olduğu için neredeyse yeni başlayan herkes (ben de dahil) başta bir menülerde, panellerde kayboluyor, tutorial kısmının çok limitli olması, temel şeyleri öğretmesi ve oyunun sizi direkt evrene atıvermesi başta oyuncuya ciddi zorluklar yaşatıyor. Tavsiyem ilk olarak bol bol tutorial videosu izlemeniz, türkçe kanallarda var "türkçe elite dangerous" diye youtube aratırsanız daha yardımcı olacaktır. Ardından oyuna giriş yaptıktan sonra ilk olarak tutorialların hepsini bitirmeniz. En temel şeyleri basit bir şekilde size öğretiyor, başta bayağı yardımcı olacaktır. Zaten her şeyi başta öğrenmenize imkan yok, geri kalan şeyleride zamanla oyun size alıştıra alıştıra öğretecektir.

Ek not düşmek isterim oyunda karakter kasma vs gibi bir olay yok. Oyun sizi devasa bir evrene bırakıyor ve size birçok seçenek sunuyor. Bunları meslek olarakta algılayabilirsiniz. İster istasyondan istasyona ticaret yaparak illegal veya legal size kalmış, ister bounty-hunterlık yaparak yani kellesine ödül koyulmuş kişileri avlayarak, ister keşif yaparak keşfedilmemiş sistemleri gezip data toplayarak vs bir çok dal var credit yani para toplayabileceğiniz. Bu paralarla kendinize daha iyi gemiler ve daha iyi gemi ekipmanları diziyorsunuz ve kısacası gelişiyorsunuz olay bu. Eğer tüm bunları yapıp artık tatmin olduysanız da PowerPlay olayları var. Bir nevi bir güçten yana taraf oluyorsunuz. Oranın işlerini yapıyorsunuz elini güçlendiriyorsunuz, tahmin edeceğiniz üzere diğer taraflarda size düşman olmaya başlıyor vs vs.

• Hocam herkese tekrardan kolay gelsin. Oyunda yaklaşık 90 saati devirdim. Type-6 gemimi aldıktan sonra aşırı para kasmaya başladım ve cargo capacity'de arttırınca tek gidişte 100 tona ulaştım. İlk başlarda imperial slaves götürüp getirmekten aşırı çekindim ne yalan söyleyeyim çünkü ticareti legal yapmayı seviyorum ama legal alım satımla da tek gidişte en fazla 250.000 cr gelince imperial slaves işini düşünmeye başladım ve sonuç olarak yapmaya karar verdim :) Her şey iyi güzel gidiyordu fakat bundan 2 hafta önce tam istasyona varırken yolda önümün kesilmesiyle ne olduğunu anlamadan kendimi ölü olarak buldum ve yaklaşık 1.000.000 cr gitti. O moral bozukluğuyla da oyuna ara vermiştim. Şimdi ufaktan ufaktan tekrardan başladım ama ticaretin bana eski keyfi verdiğini söyleyemem. Amacım Type-9 almaktı aslında ama şu an ne o kadar param var, ne de o kadar ticaret yapma isteği. Explorer olayına merak saldım ama nasıl yapılır, hangi gemiler kullanılmalı, püf noktaları nelerdir bilmediğimden burada explorer yapan arkadaşların tavsiyelerini almak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

• michael noonan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

yaşadıklarınız az çok benim tecrübelerimle benzerlik gösteriyor (kötü anılar hariç) . Bende başta ticaretle başlamıştım hatta üstte yazdığım gibi Type-7'ye falanda geçiş yapmıştım. Özellikle ticaret rankınız arttıkça sadece mal transferini değil ticaret görevlerini de düşünmeye başlıyorsunuz. Çünkü üst ticaret rank görevlerinde çok ciddi paralar verilebiliyor ödül olarak. Ondan sonra da yaklaşık 30-40 saatlik bir bounty-hunter deneyimim oldu oda oldukça keyifliydi. Ticaretle yaptığım paraya yakın bir miktarda kazanabiliyordum ve farklı bir deneyimdi. En sonda ise exploration dalına yönelmek istedim. Başta bir Diamondback çektim bir süre hiç keşfedilmemiş yerleri dolaşıp, data toplayıp vs. keyfini aldıktan sonra artık daha ciddi bir gemiye geçme kararı aldım yani ASP'ye.

Buradan sonrası size yaşadığım deneyimlerden nacizane tavsiyeler üzerine olacak. Öncelikle exploration yani keşif olayında tamamen uygar sistemlerin dışında binlerce ölü sistemin arasında geçtiğini belirtmek isterim. Tamamen bilinmezliğin içine doğru yol alıyorsunuz. Ve yine çok önemli bir konu ne ticaret kadar nede bounty-hunterlık kadar getiri sağlamıyor. Ama tamamen farklı bir deneyim, tecrübe sunuyor bunu göz önünde bulundurup girişmek lazım. Kazanacağınız miktar belki az olacak ama o bilinmezliğin içinde bulacağınız şeyler, belki ilk defa sizin keşfediyor olduğunuz şeyler parayı arka plana itmekte yeterli olacaktır.

Şimdi gemilere gelecek olursak, anladığım kadarıyla belli bir miktar paranız var. O yüzden küçük gemileri es geçiyorum. En aşşağı Diamondback Explorer ile başlamanızı tavsiye ederim. Ama eğer paranız var ise direkt paraya kıyıp güzel bir ASP Explorer çekmeniz size çok güzel bir deneyim sağlayacaktır. ASP bu işler için tam bir biçilmiş kaftandır. Hemde öyle astronomik rakamlar istememektir.

Gemi seçimini yaptığınızı düşünürsek sıra loadout a gelecektir. Loadoutta kaşifler için çok temel ve hayati önem taşıyan bazı ekipmanlar var. Öncelikle kaliteli bir fuel scoop almanız gerekiyor. Zira keşif demek uygar sistemlerden binlerce ışık yılı uzakta ölü sistemler arasında dolaşmaktır. Saatlerce hatta günlerce bir outpost göremeyeceğiniz anlamına gelir ve sistemlerden yakıt çekmeniz elzemdir. Ek not olarakta değinmeden geçmeyeyim, size yardım eden birileri olamayacağı için haritalama olayını çok iyi yapmanız gerekmektedir. Hangi sistemlerden yakıt çekebilirim diye düşünüp ona göre bir harita ve yol planı çıkarmanız gerekir. Son olarakta haritalama için tavsiyem uygar sistemlerden uzaklaştıça fastest route değil economic route u kullanmanız yakıtınız için daha iyi olur.

En gerekli bir diğer malzeme ise tahmin edeceğiniz üzere scannerlar. Basic discovery scanner yerine Advanced alırsanız ls sınırı olmadan tüm sistemi olduğunuz yerden tarayıp ne var ne yok keşfedebilirsiniz. Biraz tuzludur eğer o kadar bütçeniz yoksa Basic ile yola devam etmek sorun olmayacaktır. Bir diğer scanner ise Detailed Surface Scanner. Bu Scanner yıldızları ayrıntılı bir şekilde araştırmanıza yarar ve aldığınız dataları satarken daha fazla para etmesini sağlayacaktır. Detailed scannerı kullanmak için basic yada advanced scanner lazım. Detailed ı alıp diğerlerini atmayın yani.

Bir diğer önemli nokta ise atlama limitiniz yani jump range. Explorationda jump rangein uzun olması çok önemlidir çünkü kısa mesafe atlayan bir gemi demek çok daha fazla dolaşacağınız anlamına gelir buda gereksiz zaman kaybına yol açar. İstediğiniz yere atlayabilmek keşifler için çok önemlidir. Kesenin ağzını açabilirseniz ASP size 38 ly kadar sağlam bir jump range sunuyor. Tavsiyem 15 lyden aşşağı bir rakam olmaması.

Bunların dışında verebileceğim tavsiye diğer ekipmanları olabildiğince hafif tutmanız. Sağlam bir hull, güçlü silahlar yada büyük bir kargo kapasitesi işinize yaramayacaktır. Amacınız olabildiğince keşfedilmemiş yeri görüp data toplamak. Bu ekipmanları minimumda tutup yola devam etmeniz sağlıklı bir explorer gemisi yaratmanızı sağlar.

Ek olarak yıldız çeşitlerini vs. araştırmanızı öğrenmenizi tavsiye ederim. Hangilerinden yakıt çekebilirim hangileri ölü gezegen, ayırt etmenizde yardımcı olacaktır. İyi oyunlar.

• Bayadır oynamıyordum dün bir gireyim dedim girmez olaydım:D

Bankada 200k ya var ya yok neyse dedim gideyim azcık bounty yapayım federasyonla filan takılır az biraz para yaparız filan neyse atladım insurancei 30k olan viperıma çıktım yola. Bulunduğum sistemdeki nav beacona gittim 1 saat filan takıldım baktım para olmuş 1m. Baktım baya iyi gidiyor üşendim istasyona dönüp parayı çekmeye takılmaya devam ettim. En son 1.5m du alacağım para ki sağolsun cmdr'nin teki hedefle arama girdi girmesiyle adama 3-5 sıktım anında federasyon saldırmaya başladı bana. Sıktığım adamda hatasını biliyor mesaj attı hemen polisler avlamadan kaç boostla filan diyor. Amma velakin mass den dolayı fsd yavaş doluyor. Shieldim düştü armorum military ama adamlar eritiyor bildiğin. Hemen silent running yaptım. Voiceattack kullanıyorum bu arada nasıl bağırıyorum silent running diye anlatamam:D
    %4 armorum kala silent runningden çıktım. Ama sistemler tabi saçmalıyor reboot ettim filan hemen full engine yapıp boostlaya boostlaya ortamdan uzaklaşıyorum bir yandan da fsd şarj oluyor. Fsdye çıktım ama ellerim filan terlemiş o derece neyse en yakın istasyona kilitledim gidiyorum 15saniye kala interdiction yaptılar elimden geleni yaptım ama kaçamadım beklemediğim bir anda tam rahatlamışken yaptılar hainler:D 2tane cobra IV araya alıp bitirdiler işimi. 1.5m böylece havaya uçmuş oldu:D

• OoOo ortalık ne şenlenmiş yaw,

Oyunda 473 saati devirdikten sonra nacizane bir kaç tavsiyede bulunayım yenilere.

Şimdi arkadaşlar bu oyunda bir son vardır diye başladıysanız hemen kaçın bu oyunun teknik olarak bir sonu yok sizin canınızın sıkılmasının bir limiti var. Eğer benim gibi yıllar önce freelancer oynadıysanız oyun pardon simulasyon azınızın suyunu akıtacaktır. Evet bu bir simüulasyon herşey olabildiğince ayrıntılı buda demek oluyorki çok ciddi zaman harcamak gerekiyor.

Oyuna yeni başlayanlara nacizane tavsiyem hemen bounty kasıp kısa yoldan zengin olmaya çalışmayın. Nedeni ise etrafta bir sürü kasıp kasıp sıkılıp oyunun yuzune bakmayan var sizde bunlardan birisi olabilirsiniz. Oyunu 2015 temmuzda aldım halen severek oynuyorum. Neler yaptım uzak sistemleri keşfe çıktım bir süre keşif yaptım tam öğğğ sıkıldım diyordumki madenciliğe başladım epey bir madencilik yaptım bu arada paramda bununla beraber artarken yanlışlıkla hesabımı sildim. yaklaşık 3m param vardı iç oldu. Sonra tekrar başladım oyuna bu defa işi bilerek önce bir kaç kaçakçılık sonra gemiyi yükseltip ticaret type 6 alana kadar bu böyle devam etti type 6 alında rare trade yani değerli ticarete başladım. Tur başına 1.2m getiriyordu. 5 mil olana kadar uraştım sonra kaptım bi tane vulture asıldım bounty ye her gun ortalama 3 saat oynuyordum 3 saatte 1.5 mil den aşşağı bounty olmuyordu. Tabi bir suru param oldu. Bu arada faction a hiç girmedim. O işi eğer bir gün tamamen sıkılırsam yapacam.

Size tavsiyem cobra alın ve rare trade yapın. Google a elite dangerous rare trade yazdığınızda resimlerden ilk çıkana bakın size bir harita verecek kargonuz dolana kadar o haritayi takip edin. İyi bir getirisi olacaktır. type 6 aldınızmı tavsiyem madenciliğe giriş yapın.

Nasıl maden yapılır. Aşağıdaki videoada temel herşeyi anlattım. Yeni videom daha detaylı madencilik olacak.

https://youtu.be/TDIX8Z4h6Cs

Son bir not eğer bu oyunu gerçekten tam manası ile oynamak istiyorsanız bir adet HOTAS ayarlayın kendinize o zaman oyundan keyif almaya başlarsınız.

Bugun oyunu kapattım artık yarın horizons çıkıyor gezegene iniyoruz bakalım hayırlısı.

• rare trade yada normal trade sistemden sisteme atlamaktan başka hiç birşey yok trade de .o kısım çok kısır döngü..
  • brooqs kullanıcısına yanıt
    Valla vidyo paylasman cok yerinde olmus eline saglik gercekten.Aksama vidiyoyu izleyip bende basliyayim su maden isime . Bu arada trust hotas alicam bende baslangic olarak sonra saitek e geceriz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KingdomOfH3aven kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı büyük bir dikkatle okudum. Buna bağlı olarak gerekli malzemelerin tutarını hesaplamaya çalıştım. Elimde yaklaşık 8.000.000 cr var ve gemi ile loadout malzemelerini toplamaya tam yetmiyor. Kısacık bir süre daha ticareti devam ettirip tam parayı toplayıp bütün ekipmanla beraber açılmayı düşünüyorum :) Ne kadar sıkılsam da ticaretten mecburen parayı toplamak lazım, çünkü eğer exploration işine girişeceksem tam olarak hazır girmeliyim :) Vakit ayırıp cevapladığınız, yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
  • Rare trade yapacaklara bir rehber olsun bu.

Öncelikle Galaxy map i açıp navigasyondan hangisine yakınsanız onu yazıyorsunuz. Başlangıç yerlerinizi Zaonce yada Withchaul dediğim gibi hangisine yakınsanız bu ikisi sistemden ötekisine gideceksiniz. Aşağıya rutini yazıyorum. Aynı zamanda hangi istasyon ve ne almanız gerektiği bilgiside var.

Witchhaul - Hornby - Kobe Beef
    Fujin - Futen Spaceport - Fujin Tea
    Tauri 39 - Porta - Tauri Chimes
    Zeessze - Nicollier Hanger - Zeessze Ant Grub Glue
    George Pantazis - Zamka Platform - Pantaa Prayer Sticks
    Zaonce - Ridley Scott --> Buraya hepsini satıp Leathery Eggs alıyorsunuz aşağıda devam ediyorsunuz.
    Lave - Lave Station - Lavian Brandy
    Diso - Shifnalport - Diso Ma Corn
    Uszaa - Guest Installation - Uszaian Tree Grub
    Orrere - Sharon Lee Free Market - Orrerian Vicious Brew
    Witchhaul - Hornby buraya hepsini satıyoruz. Sonra rutin bastan basliyor.

Bu bir dongu ilk etapta bu yerlerin hepsini alacak kargonuz olmayabilir. O yuzden mesela cok urun veren yerler arasında gidip gelerek para kazanabilirsiniz.

Madencilik yapmak sizin için iyi bir seçenek olabilir ne zaman olur en az type 6 yada keelback aldığınızda.

Ben bu aralar Atins sistemindeyim metalic ve pristine rezervleri olan yerler prospector limpet alarak astroların içeriğine bakarak maden kazabilirsiniz. Yaklaşık 1 saatlik çalışmayla 53 ton painite çıkarmıştım oldukça iyi bir getirisi var 33687 cr den varın siz hesaplayın. Aynı zamanda platinyum paladyum altın gibi elementlerde bolca var veach hub a olan uzaklık 907ls çok fazla korsan aktivitesi olan bir yer değil. Şimdiye kadar korsanlar çok rahatsız etmedi. Yaklaşık 2 hafta kadar önce bir arkadaşım başlamıştı sadece madencilikten şuan 18mil kredisi var gemiside type6.

Bounty ile de bu parayı kazanırsınız ancak ava giderken avlanırsanız kırdığınız bütün kafaların parası hem çöp olur hemde geminizi geri almak için sigorta payını ödersiniz. Belirli bir paranın üzerine çıktıktan ve geminizi a sınıfı
    donanımlarla donatmadan başlamayın derim.

Birde geminizi sürerken size bir kolaylıktan bahsedeyim. Genelde varacağımız istasyona giderken istasyonun yanındaki gezegenin çekimine kapılıp bir kaç defa da ancak supercruse dan çıkabilirsiniz. Bunu önlemek için hız gösterge çubuğunun sol tarafında mavi bir bölge bulunur. Bu bölge geminizin güvenli sürüş mekanizmasının alanıdır. Eğer navigasyon kısmına hedef olarak bir istasyonu seçtiyseniz hız ibresini bu mavi bölgenin ortasının biraz altına çekerseniz flight assist sistemi sizi tek seferde ve bir daha hız artırırmı yada yavaşatmasına ihtiyaç duymadan istasyona ulaştırır. Bu mavi bölge aynı zamanda geminizin en hızlı manevra yapabildiği alandır. it dalaşı sırasında ibreyi bu bölgede tutarsanız geminizin manevra kabiliyetini sonuna kadar kullanırsınız.

Eğer imkanınız varsa horizonsı satın alın çünkü bu bir oyun bir dünya kimine göre vakit geçirecek bir şey olabilir ancak bu dünyaya sahip çıkıp bundan keyif alıyorsanız firmaları destekleyin ki bu dünyayı daha iyi hale getirebilsinler.

• elite dangerous horizon çıkmış 160 lira haftaya elite dangerous almayı düşünoydum. hevesim kaçtı şimdi 160 lira edecek ne yapmış bu adamlar? bari dlc falan çıkarsalarmış
  • 6 6 gb patch attı neybuş bu mübarek
  • ilk oyunu almak zorunda değilsin, tek başına horizon yeterli zaten bu yüzden normal oyunu indirime soktu köftehorlar ama fiyatı bence de çok fazla.
  • Horizon almak zorunda değilsiniz. Oyunun kendisi de gelecek bütün güncellemeleri alacak. Açıkcası gezegenlere inip boş boş arazilerde dolaşmak için o kadar para verilmez. Ayrıca ilk oyuna sahipler için %25 indirimli satılıyor steamde.
    Hotas 30dolara indi amazonda bugun sipariş edicem ama bilmiyorum mouse rahatlığına alışmış birisi olarak zorlanır mıyım.

Bu arada nav beaconlarda dolaşırken filan bir anda istasyon gibi birşeyler spawn oluyor. Glitch mi yoksa horizon la ilgili bir event mi bilemiyorum. Horizon bende olmadığından bir etkileşim oluyor mu bilmiyorum.
  • brooqs kullanıcısına yanıt
    bu son yazdiginiz sekilde ticaret t6 ile 1.2m demisiniz de hem istasyonlar cok fazla hem de sureler cok uzun.Kole ticareti hem daha kisa hem de daha kazancli gibi geldi bana.ikisini karsilastirma sansiniz oldumu hangisi daha kisa surede kazanc sagliyor.koleden 1.2 kazanmak icin en az 3 defa git-gel yapmak gerekiyor ama mesafeler kisa.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Arasındaki fark şu örnek kobe beef alırken 500 600 cr ye alıyorsunuz satarken 15000 cr satıyorsunuz aradaki fark muazzam köle için 13000 ödedin 16000 e sattın 3000 kelle başı buda 100 ton kargon olsa 300.000 kredi yapar bunda bir turda 600.000 yapıyorsun. Bu bahsettiklerim sadece o istasyonlarda var başka yerde bulamassın kazancına bakacan hangisi işine gelirse.
  • DLC çıkaranları eleştiriyorduk.Beterin beteri varmış sen DLC yi oyuna ekle ikisini beraber sat..İlk elite sahiplerinede koftiden indirim yap.Cİden bu olay paragözlülükte nirvanadır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatn -- 17 Aralık 2015; 7:31:44 >
  • Oyuna ciddi ciddi baslamayi dusunuyordum lakin oyunun tek bir sistemde en fazla 32 oyuncuya kadar destek verdigini ogrendim. Bide bunu 400 milyar sisteme bolersek o 32'yi de gorursen opup basina koy :d guildler arasinda filo savaslari falan hayal ediyordum :-| ha solo oynamissiniz ha online cokta bir fark yok. Oyun sadece uzay simulator meraklilarina hitap ediyor ve onlarin bile sikilmaya basladigi asikar.. Ayrica O tirt dlc ye gelecek olursak 10$ bile etmez ne yazik ki..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manav kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle düşünmeyin. Belki eve online gibi devasa şavaşlar olmuyor binlerce oyuncunun katıldığı ama kimsenin uğramadığı bir sistemde geçen türk oyuncuya denk geldim. Dünya küçük derler ya o mantık. Öyle 4-5 kişi wing yapıp takılmak filan tadından yenmiyor.

Dlc konusuna zaten bütün elite dangerous oyuncu kitlesi hemfikir. Boş boş vadilerde araç sürmek için 60dolar verilmez. Oyuna hiç bir getirisi yok dlc'nin hangi kafayla bu dlcyi bu fiyattan satışa sunmuşlar aklım almıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miayke

Horizon almak zorunda değilsiniz. Oyunun kendisi de gelecek bütün güncellemeleri alacak. Açıkcası gezegenlere inip boş boş arazilerde dolaşmak için o kadar para verilmez. Ayrıca ilk oyuna sahipler için %25 indirimli satılıyor steamde.
    Hotas 30dolara indi amazonda bugun sipariş edicem ama bilmiyorum mouse rahatlığına alışmış birisi olarak zorlanır mıyım.

Bu arada nav beaconlarda dolaşırken filan bir anda istasyon gibi birşeyler spawn oluyor. Glitch mi yoksa horizon la ilgili bir event mi bilemiyorum. Horizon bende olmadığından bir etkileşim oluyor mu bilmiyorum.

selam

hangi hotas 30 dolara düşmüş amazonda
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.