Şimdi Ara

Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
38
Favori
74.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU]

     Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU]


    Oyunun Linki:
    http://store.steampowered.com/app/359320/
    ______________________________________________


    Meşhur Elite serisinin devam oyunu. İlki 1984'de çıkmıştı.

    Yapımcı: Frontier Developments
    Platformlar: PC, Mac
    Çıkış Tarihi: Çıktı.
    Tür: Savaş ve Ekonomi Simülasyonu
    Modlar: Singleplayer, Multiplayer

     Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU] Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU]
     Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU] Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU] Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU]


    Youtube kanallarında birçok video var link
    -Videolar-




    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Oyuna küçük bir gemide başlıyorsunuz. Hiç bir amaç yok. 400 milyar yıldız sistemi var. Hangisine gitmek istiyorsunuz size kalmış. Sistem içinde sol menüden sistem menüsü açılıyor buradan o yıldız sistemi içindeki istasyonlara bakabilirsiniz. Bir istasyona uğrayınca gemi tamir etme, yeni gemi satın alma, görev alma gibi seçenekler var. Görevler kargo taşıma işlerinden, korsanlık tekliflerine, kelle avcılığına kadar çeşitli şekillerde gidiyor. Bunları alıp para kazanmaya başlayabilirsiniz.

    Yada ticaret yolu kurabilirsiniz kendinize. 2 istasyonda ucuza alıp pahalıya satabileceğiniz birşey bulursanız ticaret ile para kazanabilirsiniz.

    Yada gerekli ekipmanları alıp mining yapabilirsiniz. Buda astreoidlerin yanına gidip lazerle kesip toplamayla oluyor. Yalnız 1 ton yapabilmek için biraz emek istiyor. Sıkıcı bir iş biraz. Pek yapan yok gibi.

    Kendi başınıza korsanlık yapabilirsiniz. Yalnız sistemde polis gücü varsa (çoğu sistem gibi) sizi avlamaya başlarlar. Hem polis hemde kelle avcıları (kelle avcılığı yapan oyuncular dahil). Korsanlığı sistem içindeki Nav Beacon'larda yapabilir veya insanları/NPC'leri supercruise'dan çekmeye yarayan ekipman ile kendiniz yakalayıp öldürebilirsiniz. Karşıdakinin kargo kapısını açan bir ekipman var bununla kargolarını çalıp kara borsada satabiliyorsunuz.

    Sonra kelle avcılığı var. Nav beacon'larda gezip aranma seviyesi Wanted olan kişileri öldürebilirsiniz. Wanted seviyesini Galaksi çapında arayan bir ekipman var bunun sayesinde daha çok para alabiliyorsunuz. Yada özellikle belli başlı kişilerin peşine düşebilirsiniz. Bunları bulması zor oluyor biraz fakat çok iyi ödül veriyorlar. Kelle avcılığı şuan çok zevkli.

    Birde keşif olayı var. Buda zevkli. Sistemlerin çoğu keşfedilmemiş. Birkaç ekipmanla sistemi tarayıp gezegenlere ait bilgileri elde edebiliyorsunuz. Ardından bu bilgiyi istediğiniz kişilere satabilirsiniz. Bazıları çok değerli oluyor. Keşif yapanlar için fuel scoop öneririm ayrı bir ekipman, yıldızlardan yakıt toplamaya yarıyor. Dikkat edin yalnız gemi yıldız yanında doğal olarak çok ısınıyor hasar görebilirsiniz.

    Bunlar dışında çok yapacak birşey yok. Genelde görevler çeşitli oluyor. Hatta bazı görevlerde şirketler arası çatışmalara denk geliyorsunuz. Ama ben kendi işimi yapacağım diyorsanız biraz daha kısıtlı.

    Gemi kontrolleri atmosfer uçuşuna dayalı. Gemide güzel seviyede ayarlama yapmak mümkün, çatışma sırasında enerjiyi doğru yere vermek önemli. Kalkanlara, motora yada silahlara daha fazla güç verebiliyorsunuz. Sağ menüdende çeşitli çalışan sistemleri kapatıp hem ısıyı hemde enerjiyi düşürebilirsiniz. Her gemi ısı panelleri ile ısıyı dışarı veriyor buda radarda çıkmasına ve füzelere hedef olmasını sağlıyor. Silent Running modu var bu panelleri kapatan. Bu sayede bir süre radarda kaybolabiliyorsunuz. Özellikle astreoid tarlasında çok tatlı bir oynanış katıyor. Tabi ısı panellerinin kapanması demek ısı içeride toplanıyor anlamına geliyor. Bunun gibi çok detay var gemi kontrollerinde.

    Üstte yazdığım gibi farklı ekipmanlarda alabiliyorsunuz. Bir gemiyi çok farklı hale getirmek mümkün. Kargo alanını ekipman koymak için kullanabilirsiniz örneğin.

    Sistemler arası yolculuk hyperspace ile oluyor. Bir sistemi seçip anında gidebiliyorsunuz o sistemin en büyük yıldızına bırakıyor sizi. Hyperspace mesafesi taşınan kargo, motor gücü vs. gibi etkenler ile değişiyor.

    Tüm galaksiyi etkileyen olaylar var. Bir istasyonda sağda haberler sekmesinden son olayları takip edebiliyorsunuz. Şuan bir sistemde köle ayaklanması oluyor mesela. Oyuncular gidip yardım edebiliyorlar. Köleler için silah taşıyabilir yada onları taşıyan gemilere saldırıp kurtarabilirsiniz. Etkiye göre belki o sistemin başına köleler geçecek. Bunun dışında 3 ana faction var bunlarda kendi aralarında çatışıyorlar ara sıra.

    Şuan aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğiniz birşey varsa yanıtlamaya çalışırım.
    Hocam size bir iki site vereceğim, oldukça işinize yarayacaktır.

    Öncelikle Elite Dangerous Data Base .

    Elite üzerinde sürekli güncellenen bir database, basitçe bir aradığınız herşeyi bulmanıza yarıyor.

    Mesela Cobra Mk.3 ve 3e economic cabin arıyorsunuz. Siteye girip "Stations" kısmına tıklayıp aradığınız gemi ve modülü yazıyorsunuz, "reference system" kısmına bulunduğunuz sistemi yazıp find dediğinizde aşağıda aradığınız şeylerin satıldığı en yakın yeri buluyor.

    Not: Powers kısmına li Yong-Rui yazarsanız %15 indirimli satışların yapıldığı istasyonları filterelersiniz.

    İkinci olarak; Coriolis.

    Oyundaki gemileri almadan önce önce hangi modülleri takıp neler yapabileceğinizi görebileceğiniz bir site. basitçe bir gemi seçip istediğiniz gibi donatın, alt kısımda istatistikleri fiyatı gibi ayrıntılı detaylara ulaşabilirsiniz. Yaptığınız konfigütasyonları text olarak kayıt edip daha sonra ulaşabilir yada diğer gemiler ile karşılaştırabilirsiniz. ayrıca tek bir tuş ile yaptığınız gemiyi alabilceğiniz istasyonu otomatik olarak eddb.io üzerinden görebilirsiniz.

    Son olarak Inara.

    Save dosyalarınızı buraya yükleyerek genel istatistiklerinizi tutabilir, material trader, tech broker gibi şeyleri bulabilir yada mühendislik için plan yapabilirsiniz. Api ile beraber oyunda her save dosyası oluştuğunda otomatik güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

    Ayrıca, en önemlisi Fuel Rats.

    Oyunda görebileceğiniz en organize topluluk, yakıtınız bitti ve sıçarama yapamıyorsunuz ve yakında istasyon yok diyelim siteye girip "get help", "click here to get refueled" ve açılan sayfada nickinizi ve bulunduğunuz sistemi yazıyorsunuz, ekranınızda mavi ve geri sayan bir yazı var ise butonu tickleyip oynadığınız platformu giriyorsunuz ve sizi bir irc kanalına aktarıyorlar. Kanalda size yapmanız gerekenleri anlatıp yakıt transferi için bir ekip yolluyorlar, ekip gelince size yakıt aktarıp temel mekanikler hakkında bilgi verip gidiyorlar. İhtiyacınız olduğunda mutlaka deneyin tamamen gönüllü bir topluluk ve oldukça iyi bir deneyim.
  • 1984 senesinde cikmis efsane oyun yeniden bizlerle.Oyun Alpha oynanisa bakarsak iyi duruyor.Ufak bir sorunu varki cok pahali betaya katilmak isterseniz 350TL ye geliyor.Sadece oyun ise 130TL civari.Fiyatinda ciddi indirimlere gitmeliler.

    Birde bu oyun icin bazi siteler MMO kismi olacak diyorlar bu tam olarak belli mi?

    Ne Star Citizen mis.SC den sonra 3 tane Uzay Sim oyunu duyuruldu.Elite , EVE Valkyrie ve Star Wars: Attack Squadrons , yasa Star Citizen.
  • Çıkmadı çıkmadı dedik, tepemize yağmaya başladı uzay gemisi ile "ciuv-ciuv" diye ateş etme oyunları.
    Bu da güzel ilerliyor proje olarak, Citizen'in baya bir gölgesinde kaldı ama bilenler takip ediyor (bizim buralarda pek bilen yok gibi :))
    X-Rebirth faciasından sonra daha da arar olduk adam gibi bir oyun. Arada Freelancer'ı bitirdim o da kesmedi, ikisinden biri çıkana kadar bekleyeceğiz, arada Rebirth'ü düzeltiverseler bari biraz...
  • Elit Star Citizen kadar rağbet görmüyor anlaşılan
  • Temmuz sonu betaya giriyormuş. Aralık gelse keşke bir an önce (:
  • Büyük bir problem olmazsa yıl sonuna doğru çıkar gibi o zaman. Star Citizen gelen kadar hayli hayli yetecek gibi duruyor bizler için.
  • archVillain A kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler. Güzel bir oyuna benziyor.
  • 60 EU nasıl bir fiyattır oha
  • Beta denemeyeceğim diye söz vermiştim kendime ama geçen gün arkadaşımda biraz izleyince çok fena gaza geldim. Baya özlemişim bu tür oyunları.

    Cobra isimli bir gemi kullanıyordu ve full stealthe yöneldi gemi kaplamasında ve bir kaç parçada. Sonra sessiz modda bir göktaşı tarlasında içinde beklemeye başladık .
    İlk patlattığımız eleman bizi "hack" kullanmak ile suçladı göremediği için

    Zor tutuyorum oynamamak için...
  • Bu arada oyunun beta si resmi olarak cikti;

    http://starcitizenglobal.com/threads/elite-dangerous-beta-resmi-olarak-yayinlandi.220/

    Siberarmi oyunun oynananisi ve dinamikleri nasil , birde kac ping aliyorsunuz ve Star Citizen ile karsilastirmasini yapabilirmisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 8 Ağustos 2014; 10:29:04 >
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Citizen'i oynamadığım için pek karşılaştırma yapamayacağım.
    Oynadığım arkadaşın hem bilgisayarı çok uçuktu hem de fiberoptik ile bağlanıyordu. Bu sayede ne bir FPS düşüşü yaşadık ne de ağır lag oldu (bir kere server çöktü sadece)
    Ben pek alıştırma yapmadan oynadım ve çok rezil oldum, güzelim gemiler patlattım ama buna rağmen müthiş zevk aldım. Çok oynamadım ve pek de başarılı değildim oynarken o yüzden fazla detaya girmem yanlış olur, özellikle mekanikler hakkında.

    Frontier i oynadıysanız ondan baya birşeyi korumuşlar aslında, mekan ve gemi tasarımları önceki oyunları andırıyor. Benim hoşuma giden geniş evren ve keşif olayıydı.
    Savaşlarda güç dengesini ayarlamak önemli, benim gibi en kuvvetli lazere abanırsanız uzayın ortasında kalıverirsiniz öyle, çıkıp iktirmek de biraz zor oluyor. (özellikle kafanıza plasma yerken ) Kullandığım gemilerin önünde de thrusterlar var ve bunlar sayesinde geri geri gidebiliyoruz ki bizim eleman süper kullandı bu özelliği (Battle Star Galactica dan çaldı biraz yaptığı manevrayı :P)
    Gemiler arası farklar çok bariz, attan inip eşeğe binmeyi ve eşekten inip V2 rokete binmeyi hissediyorsunuz, bazı ilk gemiler resmen kağnı hem hız hem manevra konusunda.

    Önümüzdeki hafta içi deha çok oynama şansı elde edersem düzgün bir ön inceleme yazabilirim. O zamana kadar bununla idare ediverin.





    Edit: Grafiklere ve atmosefer fazla değinmedim çünkü pek gerek yok. İkisi de gayet had safhada her yönden. Üstün bir ekran kartı almak farz oldu artık, ek olarak Occulus rift ile oynayanların verdikleri tepkileri gördükçe onu da alasım geliyor ama 1 sene sadece pilav ve makarna yerim öyle bir olaydan sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 8 Ağustos 2014; 11:08:34 >




  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Birdahakine eger oyun icinde gorunuyorsa ping degerlerinede bakip buraya yazabilirseniz sevinirim.Oyun anlattiginiz kadariyla bile cok zevkli duruyor.Oyun ayri ayri klavye ve HOTAS ile oynamayi denediniz mi?Denedinizse hangisiyle daha rahat oluyor.Sanirim tam bir uzay simulasyonu olarak yapmislar ki buda cok iyi.Bakalim oyun steam e dolar olarak gelip indirime girince ki buda en erken 2015 yilinin yaz aylari olur sanirim , kesinlikle bende almayi dusunuyorum.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Mouse ve klavye ile pek sorun yaşamadım, artık uzvum gibi olduğu için ikisi de Ama klasik sim. klavyenin yarısını kullanıyoruz. HOTAS vardı, hatta arkadaşım onunla oynadı(X50 pro) ama basa cafcaflı bir şey diye ben kıyamadım dokunmaya, hafif sakarımdır :) Ayrıca oyundaki gemilerin kolu da birebir HOTAS ile aynı ve bastığımız tuşu bile basıyor karakterimiz ekranda. Kullanımı rahat duruyor genelde ve klavye yükünü azaltıyor çok.
    Gemi kullanım bakımından ne kadar simulasyon vari bilemiyorum (aslında hiç birimiz bilemiyoruz o tarz gemiler var olmadığı için :P) ama geri kalan kısımlarda hissettiriyor sim.kısmını. Kokpit zaten zevkten 4 köşe ediyor, uzayda dolaşmak, seçtiğimiz mesleği ortaya koymak çok doyurucu. Ben kaşif/tüccar olurum genelde bu oyunlarda bunda da aynı şekilde devam edeceğim herhalde.




  • siberarmi anlatmış ss'lerde benden gelsin

     Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU] Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU]
     Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU] Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU]

    CMDR archV ben gören olur belki.




  • Ciddi bir süre freelancer oynadım. Hatta serverlar ölene kadar oynadım diyebilirim. Star Citizen kıyası yapmak yerine oyun dinamiği ve konu olarak Freelancer ile kıyaslarsak tavsiye edilecek alınası bir oyun mu?
  • OcEloTT kullanıcısına yanıt
    Genel bir soru olmuş. Freelancer çok basit kalıyor artık. Bu yüzden kıyaslama yapmak ne kadar doğrudur bilemiyorum ama aklıma gelenleri yazayım

    -İt dalaşı çok farklı. Mouse kontrolü var ama Freelancer gibi değil. Ben joystick ile oynuyorum. Baya taktik içeriyor Freelancer'ın gör ateş et tarzı sistemine göre.

    -Elite'in en iyi özelliklerinden biri 1:1 Samanyolu'nu simule ediyor. Yani 400 milyar kadar yıldız sistemi mevcut. Mesafeler, gezegen boyutları herşey gerçek kurallara dayalı. Ve bilinen tüm yıldız sistemleri oyunda mevcut. Şuan betada 55 yıldız sistemi var. Güneş sisteminden 40ly uzaktayız yanlışım yoksa. Bu oynadığımız alan tamamen gerçek yıldız sistemlerinden oluşuyor. Elite'ten sonra Freelancer'ın küçük gezegenleri, kısa mesafeleri sanki uzayda değil arka bahçede oynuyormuşsunuz gibi geliyor.

    -Ticaretten bahsetmeye gerek yok. Her oyunda aynıdır mantık. Ucuza al pahalıya sat.

    -Elite kendi maceranı kendin yarat tarzı oyunlardan bu sebeple senaryosu yok. Quest alabiliyorsunuz ama rastgele bilgisayarın oluşturduğu questler bunlar.

    Yalnız şuan beta Star Citizen'a göre ilerde olmasına rağmen çok eksik. Ticaret, kelle avcılığı, kiralık asker olmak hepsi yarım yamalak oyunda. 2014 sonunda çıkacak o zaman tam olacak herşey. Bu yüzden çıkışını bekleyip karar vermeniz daha doğru olur bence.




  • archVillain A kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkürler. Freelancer'dan daha komplike olacağı aşikar. :)

    Joystick demişsiniz hangisini kullanıyorsunuz? Bende Saitek X52 var. Dün aldım oyunu deneme fırsatım olmadı.

    Birde oyuna girdiğimde farkettim campaign sceneriolar var onlar alıştırma niteliğinde yanılmıyorsam ?

    Haftasonu inşallah vakit ayırıp iyice bir kurcalayacağım.
  • Arada çerezlik bunu tavsiye ederim, wing commander remake


    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=95994516

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OcEloTT kullanıcısına yanıt
    Bende Logitech'in Extreme3dPro diye bir modeli var. Saitek X52'ye göre düşük baya hotas bile değil. Ama bir elim klavyede diğeri joystick'te oynuyorum. WASD tuşlarını dikey ve yan ateşleyiciler olarak atadım. Oyuna girince tuşları istediğniz gibi ayarlamak çok önemli.

    O Singleplayer senaryolar dediğiniz gibi alıştırma için. Tutorial yerine geçiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.