Şimdi Ara

Elimi Paslı Makasla Kestim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Parmağımda 1 cm kanlı çizik oluştu. Tetanoz kapmışmıyımdır Doktor falan varsa bi şeetsin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Paslı Makasla El Kesilmesi: Bilmeniz Gerekenler

Bir paslı makasla el kesilmesi, günlük yaşamdaki yaygın bir yaralanmadır. Bu yaralanmalar genellikle ciddi değildir, ancak uygun tedavi edilmezse komplikasyonlara yol açabilir.

Tetanoz Riski

Paslı makasla el kesilmesi, tetanoz riski taşır. Tetanoz, toprağa ve toza bulunan bir bakterinin neden olduğu ciddi bir hastalıktır. Bakteri, yara yoluyla vücuda girebilir ve kas kasılmalarına, nefes almada güçlüğe ve hatta ölüme yol açabilir.

Tetanoz Aşısı

Tetanoz aşısı, tetanoz enfeksiyonunu önlemenin en etkili yoludur. Son aşıyı almanızın üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçtiyse, yaranın temizlenmesinden önce bir tetanoz aşısı yaptırmanız önerilir.

Yara Bakımı

Paslı makasla el kesilmesi durumunda, yaranın uygun şekilde temizlenmesi önemlidir. Yarayı sabun ve suyla iyice yıkayın ve ardından antiseptik bir solüsyonla temizleyin. Yarayı temiz bir bandajla kapatın.

Doktorunuza Başvurun

Yara derin veya büyükse, çok fazla kanıyorsa veya enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa bir doktora başvurmalısınız. Enfeksiyon belirtileri arasında kızarıklık, şişme, ağrı ve cerahat akıntısı bulunur.

Paslı Makastan Kaçının

Paslı makas kullanmaktan kaçınmalısınız. Makasın üzerinde pas varsa, kullanmadan önce temizleyin veya değiştirin. Paslı makaslar, tetanoz bakterisini barındırabilir ve el kesilmesi durumunda enfeksiyon riskini artırabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Parmağımda 1 cm kanlı çizik oluştu. Tetanoz kapmışmıyımdır Doktor falan varsa bi şeetsin

Şimdi Tarihi Geçmiş Kremle Temizle

Bu işin Esprisi . Elinde Morarma Veya Benzeri Bir Şey Olursa Doktora Başvur .

• quote:

Orijinalden alıntı: viledayla uçan cadı

quote:

Parmağımda 1 cm kanlı çizik oluştu. Tetanoz kapmışmıyımdır Doktor falan varsa bi şeetsin

Teşekkürler

• Tetanoz ölümcül bir hastalıktır. Geçen sene tetanoz aşısı olmuştum. Birkaç defa aşı olmak sıkıntı yaratmaz dedi. Zaten bir aşı oldun mu 5 yıl etkisini sürdürüyor. Bir de sadece paslı şeylerden değil açık yaranın toprakla temas etmesinden de olabiliyor. Ama paslı eşyalarda risk daha fazla. Kısaca git aşı ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZT7 -- 2 Mayıs 2013; 15:04:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kol gitti desene
  • gecen sene yuzumu pasli demirle 5 cm cizmistim.hemen nobetci eczaneye gidip tetenoz yaptirmistim. 11 tl miydi neydi.10 tl den kacip sagligindan olma derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    saçımı sakalımı kestim
    13 yıl önce açıldı
    Elimi Kestim { 8 dikiş }
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maksimum ölürsün yane bişe olmaz .s .s
  • eğer daha önceden aşın yoksa ve vücut daha önceden pas a alışık değilse git aşı yaptır, ama vücut alışkınsa sabunlu suyla yıkasan geçer, öbür türlü olsa yaşıyor olamazdım
  • Doktora git kesinlikle

• kolonya dök yak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: viledayla uçan cadı

quote:

Teşekkürler

YAKIN ZAMANDA TETENOZ AŞISI OLDUNUZMU OLMADIYSANIZ BENCE BİR BAKTIRIN BENİM AYAĞIMADA 2 CMLİK PASLI ÇİVİ GİRMİŞTİ ONUN ACISINI ASLA UNUTMAM

• O anda kolonyayla parmağıma banyo yaptırdım zaten yanması da ayrı bir güzeldi Küçükken tetanoz aşısı oluyordum en son ne zaman oldum hatırlamıyorum. Eğer bir morarma falan olursa giderim vurdururum aşıyı
  • Düzenli olarak aşı olmuyorsunuz sonra böyle olunca panik oluyorsunuz
  • quote:

O anda kolonyayla parmağıma banyo yaptırdım zaten yanması da ayrı bir güzeldi Küçükken tetanoz aşısı oluyordum en son ne zaman oldum hatırlamıyorum. Eğer bir morarma falan olursa giderim vurdururum aşıyı

Tetanos olduysan ve vücuduna yayılmışsa aşı bir işe yaramaz. Tetanos olmadan önce aşı olman lazım diye biliyorum.
  • "şu an ölsen son sözün ne olurdu" konusuna bişeyler yaz bence. hem inandırıcı olur

•  Elimi Paslı Makasla Kestim
  • quote:

O anda kolonyayla parmağıma banyo yaptırdım zaten yanması da ayrı bir güzeldi Küçükken tetanoz aşısı oluyordum en son ne zaman oldum hatırlamıyorum. Eğer bir morarma falan olursa giderim vurdururum aşıyı

Çok da bir fikrim yok ama morarmayı beklersen belki geç olur. Aşını ol 5 yıl kafan rahat olsun.

• Riske atma git aşı ol , kurt düşürmek gibi olmasın ama ölümü çok kötü , önce kaslarını kontrol edemezsin kasılır da kasılır mimiklerde aynı şekilde gülerken ağzın yırtılır ölürkende vucudun o kadar kasılır ki yere sadece kafanın arkası ve ayak topukların değer.... acılı bişey yani
     Elimi Paslı Makasla Kestim Elimi Paslı Makasla Kestim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.