Şimdi Ara

ELİF ŞAFAK - AŞK (MESNEVİ BİLGİSİ OLANLAR BAKSIN) SPOİLER İÇEREBİLİR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kitabı bugün bitirdim. Çok akıcı ve zevkliydi. Ancak birkaç soru takıldı aklıma.

Kitapta Şems ve Mevlana, çok sıradan karakterler olarak yansıtılmış. Mevlana'nın felsefesi ve şiirleri falza yer almamış. Sanki yeterli önem verilmemiş gibi Mevlana'ya. Gerçekten Şems bu kadar etkili miydi, Mevlana için? Bütün "Ne olursan ol gel" felsefesi Şems sayesinde mi oluştu?

Şems Mevlana'nın üvey kızıyla evlendi mi? Şems'in yer aldığı cinsel içerikli sahneler rahatsız etti beni. Bu kitap daha uhrevi olmalıydı sanki.

Bir de Şems ve Mevlana'nın kitap içindeki konuşmaları çok yavandı. Bunlar gerçekte bilinen hikayeler, konuşmaları mıdır, yoksa kitap dili midir?

Yeterince araştırılmamış gibi geldi bana. Bilgi sahiplerinin yorumlarını merak ediyorum.

• Elif Şafaktan fazla bir şey beklememek gerek zaten araştırma konusunda ama kitabı ben de okudum akıcı olduğu doğrudur.Ben de konuyla fazla bilgiye sahip değilim ama kızıyla evlendiğini biliyorum ve yanlış hatırlamıyorsam kızı öldürdüğü iddia ediliyor Şems'in.Ve yine yanlış hatırlamıyorsam Mevlana tasavvufi konulara Şems ile tanışmasından sonra ağırlık veriyor.Yani Şems'in Mevlana üzerinde etkisi büyük.Bu arada Şems'in cinsel içerikli sahnesini falan hatırlayamadım ben tam tersi Kimya hatundan kaçıyordu sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 19 Temmuz 2013; 21:26:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabın içerisinde müstehcen ifadeler mevcuttu.Bu da esere eğreti olmuştu.Benim kişisel tercihim Aşk'ı okumaktansa Mesnevi'nin kendisini okumaktır.Zira Mesnevi'de Şems-Mevlana ve fazlası var.
  • Mesneviden fazla yer verilseydi bu kadar akıcı olmazdı diye düşünüyorum. Elif Şafak da bu düşünceyle yazmış olabilir. Şems Mevlâna için dosttan öte biriydi. Hatta bu yüzden Mevlâna halkına eskisi kadar sevgisini gösterememiştir. Onların bu dostluklarını çoğu kimse kıskanmis ve yanlış anlamışlardır. Şemsi de bu yüzden Mevlâna'nin oglu öldürtmüştür. Şems, Mevlâna'nin ismi Kimya Hatun olan üvey kızıyla evlendi. Elbette bu bildiklerim tarihi romanlardan felan yani bir keskinliği kanıtı vs yok. Ama sana bu konuda okuyabilecegin Sinan Yağmur'un Aşkın Gözyaşları serisini öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

Kitabın içerisinde müstehcen ifadeler mevcuttu.Bu da esere eğreti olmuştu.Benim kişisel tercihim Aşk'ı okumaktansa Mesnevi'nin kendisini okumaktır.Zira Mesnevi'de Şems-Mevlana ve fazlası var.

+1 Kitabın içeriğine yakışmayan bölümler olduğunu hatırlıyorum.Şems-Mevlana dostluğu daha derin.Mantıklı olan Mesnevi'yi okumak
  • Mesnevi'nin dili anlaşılabilir düzeyde mi peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaxx

Mesnevi'nin dili anlaşılabilir düzeyde mi peki?

Mevlanayı mevlana yapan Şemstir bunu mevlana kendide diyor, Sinan yağmur aşkın göz yaşları 1i oku hocam mesnevi biraz kalın gelebilir. Zaten Elif Şafak birebir yazdım demiyor kendimde kattım demişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle sana katılıyorum. Mesnevi'de bir cümleden milyon tane anlam çıkarabilirsin. Hem kafanda soru işaretleri felan da kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.