Şimdi Ara

elektronikçi abiler bir bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abiler. ben bu sene itü elektronik ve haberleşme müh. kazandım. ama şimdiden bulurmuyum diye düşünmeye başladım. bu karamsarlığım doğrumu? bir de elektronik müh. olursam hangi aletlerle çalışacağım. elektrik elektronik müh.e gidip elektronik okusaydım farkım ne olurdu. cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Diploma aldıktan sonra gerisi gelir.Benim bir tanıdığım arkadaş var Elektronik müh.ama şu bilgi sistemleri müdürlüğü yapıyor bilmem anlatabildim mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hermafrodit

abiler. ben bu sene itü elektronik ve haberleşme müh. kazandım. ama şimdiden iş bulurmuyum diye düşünmeye başladım. bu karamsarlığım doğrumu? bir de elektronik müh. olursam hangi aletlerle çalışacağım. elektrik elektronik müh.e gidip elektronik okusaydım farkım ne olurdu. cevaplarınız için teşekkür ederim.

İş bulursun sanırsam bir de derslere asılırsan okulu güzel bitirirsen

Şahsen benim abim yaşındasın iş bulacağını düşünüyorum çünkü itüyü kazanmıssın.

Piyasada kaliteli mühendis aranıyor.Kaliteli mühendisler de çalışıyo.

Bak bizim bi abi var bilgisayar mühendisi garantide yazılım programlıyodu galatasaray üniversitesi ingilizce + birazda fransızcca var

Adam garantiden çıktı kısa süre içinde kendine yeni bir iş buldu.Başlama ücreti 3000 TL.

Önemli olan istediğin mesleği severek yapman istediğin bölümü severek okuman ve başarılı olman.

Piyasadaki kalitesiz mühendisler işsiz zaten.

İTÜ Türkiyede gerçekten mühendislikte adı olan üniversiteler arasında.

Dilede iyi çalıştığın zaman iyi bir firmada çalışacağını zannediyorum.

• quote:

abiler. ben bu sene itü elektronik ve haberleşme müh. kazandım. ama şimdiden iş bulurmuyum diye düşünmeye başladım. bu karamsarlığım doğrumu? bir de elektronik müh. olursam hangi aletlerle çalışacağım. elektrik elektronik müh.e gidip elektronik okusaydım farkım ne olurdu. cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sana tek bir tavsiyede bulunacağım;

Akademik çalışırsan önün açık(trilyon kazanırsın anlamında yazmıyorum mesleğin seni tatmin etmesi açısından), ama 1.sınıfta itibaren çok iyi bir not ortalaması ve çok kuvvetli matematik bilgisine ihtiyacın olacaktır. Kriptoloji gibi önemli alanlara yönelebilirsin, ama dediğim gibi bunun için sağlam matematik lazım.

Sana biraz fikir vermesi için;

http://bilgem.tubitak.gov.tr/sid/29/index.htm

Cevabını bekliyorum.

Saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 23 Ağustos 2013; 16:14:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Diploma aldıktan sonra gerisi gelir.Benim bir tanıdığım arkadaş var Elektronik müh.ama şu bilgi sistemleri müdürlüğü yapıyor bilmem anlatabildim mi.

okuduğum bölümle ilgili çalışmam zor mu diyorsunuz yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Holmes

quote:

İş bulursun sanırsam bir de derslere asılırsan okulu güzel bitirirsen

Şahsen benim abim yaşındasın iş bulacağını düşünüyorum çünkü itüyü kazanmıssın.

Piyasada kaliteli mühendis aranıyor.Kaliteli mühendisler de çalışıyo.

Bak bizim bi abi var bilgisayar mühendisi garantide yazılım programlıyodu galatasaray üniversitesi ingilizce + birazda fransızcca var

Adam garantiden çıktı kısa süre içinde kendine yeni bir iş buldu.Başlama ücreti 3000 TL.

Önemli olan istediğin mesleği severek yapman istediğin bölümü severek okuman ve başarılı olman.

Piyasadaki kalitesiz mühendisler işsiz zaten.

İTÜ Türkiyede gerçekten mühendislikte adı olan üniversiteler arasında.

Dilede iyi çalıştığın zaman iyi bir firmada çalışacağını zannediyorum.

ya benim sorumda aslında elektronik mühendisi olarak iş bulabilir miyim? türkiyede elektronik ilerlemiyor gibi görünüyor sektör olarak. benim de çekincelerim var. malum işçi bir babanın çocuğuyum. çalışmam lazım. umarım iş bulabilirim.

• Elektronik mühendisi olarak sanırım bulamayabilirsin bulamama ihtimalin var fakat çalışırsan okulda iyi bir derece yaparsan yurtdışında çalışabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler bi bakar misiniz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Akademik çalışırsan önün açık(trilyon kazanırsın anlamında yazmıyorum mesleğin seni tatmin etmesi açısından), ama 1.sınıfta itibaren çok iyi bir not ortalaması ve çok kuvvetli matematik bilgisine ihtiyacın olacaktır. Kriptoloji gibi önemli alanlara yönelebilirsin, ama dediğim gibi bunun için sağlam matematik lazım.

Cevabını bekliyorum.

Saygılar....

elimden geleni yapacağım tabiki dersler konusunda. çok sosyal ve girişken bir insan değilim. dil olarak biraz geride olduğum ve elektronikle ilgili teknik bir bilgim olmadığı için kendimi kötü hissediyorum. doğru bölüm mü seçtim onu da bilmiyorum. umarım iş bulurum. bir de elektronik ve haberleşme mezunu biri nerelerde hangi firmalarda çalışabilir? bahsettiğiniz konuyu duymuştum. daha doğrusu dayım bahsetmişti. bilgileri depolama ve daha sonra ilgili şirketlere satma gibi eğer yanlış anlamıyorsam. teknik bir bilgim yok dediğim gibi. iyi bir şeyse ilgilenebilirim. cevapladığınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Holmes

Elektronik mühendisi olarak sanırım bulamayabilirsin bulamama ihtimalin var fakat çalışırsan okulda iyi bir derece yaparsan yurtdışında çalışabilirsin

elektronik mühendisi hangi cihazlarla ilgilenir. ben telefon, akıllı telefon gibi şeyler düşünmüştüm ama hala bilmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Cevabını bekliyorum.

Saygılar....

elimden geleni yapacağım tabiki dersler konusunda. çok sosyal ve girişken bir insan değilim. dil olarak biraz geride olduğum ve elektronikle ilgili teknik bir bilgim olmadığı için kendimi kötü hissediyorum. doğru bölüm mü seçtim onu da bilmiyorum. umarım iş bulurum. bir de elektronik ve haberleşme mezunu biri nerelerde hangi firmalarda çalışabilir? bahsettiğiniz konuyu duymuştum. daha doğrusu dayım bahsetmişti. bilgileri depolama ve daha sonra ilgili şirketlere satma gibi eğer yanlış anlamıyorsam. teknik bir bilgim yok dediğim gibi. iyi bir şeyse ilgilenebilirim. cevapladığınız için teşekkürler.

Kriptoloji diğer adıyla şifre bilimdir. Televizyonlarda, filmlerde gördüğün dinlenemeyen telefonlar, açıldığında içinde yazdığı anlaşılmayan içinde sadece manasız harf grupları bulunduran döküman ve evraklar gibi önemli alanlarla ilgilenir. Çok daha ayrıntılı yazabilirim.

Elektronik ve Haberleşme mühendisliği önemli bir mühendisliktir, en basit örnekle Türk Telekom, Aselsan, Havelsan gibi önemli kurumlarda işe girebilirsin.

Okula girdiğinde herşeyi daha iyi göreceksin zaten, özellikle 3 ve 4. sınıfta.

1 ve 2. sınıf efsanelerle doludur, duyduklarını unutabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cevabını bekliyorum.

Saygılar....

Kriptoloji diğer adıyla şifre bilimdir. Televizyonlarda, filmlerde gördüğün dinlenemeyen telefonlar, açıldığında içinde yazdığı anlaşılmayan içinde sadece manasız harf grupları bulunduran döküman ve evraklar gibi önemli alanlarla ilgilenir. Çok daha ayrıntılı yazabilirim.

Elektronik ve Haberleşme mühendisliği önemli bir mühendisliktir, en basit örnekle Türk Telekom, Aselsan, Havelsan gibi önemli kurumlarda işe girebilirsin.

Okula girdiğinde herşeyi daha iyi göreceksin zaten, özellikle 3 ve 4. sınıfta.

1 ve 2. sınıf efsanelerle doludur, duyduklarını unutabilirsin.

kaç yaşındasınız bimiyorum o yüzden abi diyorum k bakma. nerde çalıyorsunuz özel değilse sizin için. ve lektrik elektroniği neden okuyorsunuz?

• İş bulursuun sıkıntı yok, efsanelere inanma , illaki boş kalan elektronik mühendisleri vardır , ama iş kişide bitiyor. Ben de itü mezunu olabilmeyi çok isterdim çünkü ilk yıllarda biraz okuduğun okulun adı önemli oluyor. Çok iyi derecede ingilizce bilsen de üniversitede boş durmayıp proje işlerinde çalışsanda itü-odtü mezunu olmayınca , biraz zor oluyor hayat bir elektronik mühendisi için.. Aklında hiç şüphen olmasın 1 yıllık elektrik-elektronik mühendisiyim, elektronik donanım tasarımı ve gömülü yazılım geliştirme yapıyorum. diplomamı almadan iş buldum, maddi koşullar çok müthiş değil, ama ben itü mezunu değilim :) .

Türkiye de elektronikçi olmak zor , çünkü yaptığımız iş cidden ağır bir iş ama aynı firmadaki bütün gün takılan satış pozisyonunda çalışan elektronik mühendisi olmasına rağmen elektroniğin e sinden anlamayan satışçılar tasarım mühendisinden ürün orataya çıkarandan daha çok maaş alabiliyor.. Kardeşim de elektronik mühendisi olmak istiyordu onu işletme mühendisliğine yönellttim o da itüye girdi :)

İş kaygın kesinlikle olmamalı , bu meslek adımı aç bırakmaz ama sadece elektronikçi olarak kalırsan iş dünyasının ticari yönlerini görmeye çalışmazsan zengin olamazsın :D ... soruların olursa pm atabilirssin..

• quote:

Orijinalden alıntı: SBTECH

İş bulursuun sıkıntı yok, efsanelere inanma , illaki boş kalan elektronik mühendisleri vardır , ama iş kişide bitiyor. Ben de itü mezunu olabilmeyi çok isterdim çünkü ilk yıllarda biraz okuduğun okulun adı önemli oluyor. Çok iyi derecede ingilizce bilsen de üniversitede boş durmayıp proje işlerinde çalışsanda itü-odtü mezunu olmayınca , biraz zor oluyor hayat bir elektronik mühendisi için.. Aklında hiç şüphen olmasın 1 yıllık elektrik-elektronik mühendisiyim, elektronik donanım tasarımı ve gömülü yazılım geliştirme yapıyorum. diplomamı almadan iş buldum, maddi koşullar çok müthiş değil, ama ben itü mezunu değilim :) .

Türkiye de elektronikçi olmak zor , çünkü yaptığımız iş cidden ağır bir iş ama aynı firmadaki bütün gün takılan satış pozisyonunda çalışan elektronik mühendisi olmasına rağmen elektroniğin e sinden anlamayan satışçılar tasarım mühendisinden ürün orataya çıkarandan daha çok maaş alabiliyor.. Kardeşim de elektronik mühendisi olmak istiyordu onu işletme mühendisliğine yönellttim o da itüye girdi :)

İş kaygın kesinlikle olmamalı , bu meslek adımı aç bırakmaz ama sadece elektronikçi olarak kalırsan iş dünyasının ticari yönlerini görmeye çalışmazsan zengin olamazsın :D ... soruların olursa pm atabilirssin..

elektroniğin hangi cihazlar için çalıştığını hala bilmiyorum. internetten okuduğum kadarıyla bayağı bir dezavantajlıymış heralde. ne yapacağım bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.