Şimdi Ara

Elektronik sigara - puff bağımlılık yapar mı? Ne kadar zararlı? Hangi marka kullanılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi agalar şöyle bir durum var: Ben hayatında sigara, nargile, tütün, alkol vs. hiç bir şey almamış biriydim. Bi kere arkadaşlarla kafede nargile içtikten sonra bi canım istemeye başladı. 3 defa gittim şimdiye kadar. Toplamda kendi başıma 3 saat çekmişimdir en az.


    Yavaştan böyle bi duman merakım oluşmaya başladı. Ama sigara denen illetten oldum olası nefre ediyorum. Tadı kokusu ve etkileri beni tiksindiriyor.


    Daha çok aromalı puff, e-sigara ve nergile tarzı ürünler dikkatimi çekmeye başladı.


    Fakat bağımlı olmak istemiyorum. Okula gidip gelirken keyfine çekip üflemek istiyorum biraz, nikontin vs. istemiyorum.


    Bu arada okul demişken 18 yaşındayım tam olarak.


    Şimdi puff veya e-sigara tarzı kullan-at bir şey alsam mı almamasam mı inanılmaz kararsız kaldım. Nikotinsiz olması veya yüzdelik olarak %1 - %0.1 gibi çok düşük oranlarda olması benim için çok önemli. Ailemin haberi olmasını da istemiyorum açıkçası.


    Başlarsam bağımlı olur muyum, hangi ürünü önerebilirsiniz, ne yapmalı merak ettiğim için konu oluşturmak istedim.


    Umarım bu konuda forum oluşturmak yasak değildir, emin olamadım...


    İyi forumlar efenim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bağımlı olup olmamak senin elinde, tavsiye etmem tabii ki sağlık açısın dan ama, istersen bir kere satın al ve dene, sonra da kararı sen ver.

  • Nikotinsiz kullanmak istiyorsan kendine bir elektronik sigara alıp likitini sipariş vermelisin. Likit ve aramonı sipariş verip likitini hazırlar nikotinsiz bir şekilde kullanırsın ya da internet üzerinden de nikotinsiz şekilde sipariş verebilirsin. Tütüncülerde vs nikotinsiz bulman yüksek ihtimalle zor olacaktır.


    Puff almanı tavsiye etmem (15 milyar çekim vs diye satılan ama 100 çekimde çöp olan kullan at cihazlar) çünkü Türkiye'de satılan puff'ların hemen hemen hepsi sahte, haliyle içerikleri de muamma. O yüzden ya kendin hazırlayabileceğin bir elektronik siagara al ya da kesinlikle bulaşma.


    Sağlık açısından elektronik sigara içerisinde bulunan likitin (PG VG muhabbetleri) hayatımıza yakın dönemde girmesinden dolayı uzun vadeli zararları ile alakalı bir veri yok. Herkes bir şeyler söylüyor ama hiçbirine kulak asma. Kısa vadeli zararları sigaradan çok çok daha az. Küçük bir araştırmayla yapılan analizleri bulabilirsin; ama kimse sana uzun vadeli bir cevap veremez, bu konuda risk tamamen sana ait. Duyduklarınla kendi içini rahatlatıp "zararsızmış bu ya" diyerek içme. Uzun vadede kanser de yapabilir hiçbir şey yapmayadabilir. Bazı kişiler tarafından boğazda iltihaplanma ya da ciğerlerde su toplama sorunlarının yaşandığı söyleniyor ama ben denk gelmedim ve yaşamadım. Kalıcı hasar bırakan kurtulamayacağın hastalıklar değiller ama yine de temkinli olmakta fayda var.


    Alacak olursan eğer küçük ve kullanışlı bir cihaz al yoksa aldığına pişman olursun. Ben 4 cihaz değiştirdikten sonra smok nord 4 diye bir cihaza geçtim. Küçük ve kullanımı çok kolay. Şarjı da baya gidiyor. 700 lira civarı bir fiyatı var. İçerisindeki coil (günde ortalama 200-300 çekim gibi) 2-3 hafta gidiyor. Coil'i bir süre sonra değiştirmen gerekecek bilgin olsun. 5 li paket halinde 350-400 lira civarlarına satılıyor. 50 ml bir likit de aynı şekilde orta kullanımda yaklaşık 3 haftaya kadar götürür. Bunlara göre maliyet hesabını yaparsın.


    Bağımlılık konusuna gelirsek, Likitin içerisinde bulunan PG-VG-Nikotin-Aroma dörtlüsünden nikotin dışında bağımlılık yapan bir madde yok. Nikotin olmadan kullanman durumunda kimyasal bir bağımlılığın oluşmayacaktır.


    Nargiledeyse sigaraya kıyasla daha yüksek dumana maruz kalıyorsun, dumanın aromalı ve nemli olması aynı rahatsızlığı vermiyor tabi. Nargile tütünlerinin nikotin oranı hakkında bilgim yok o yüzden kesin bir şey diyemeyeceğim ama bağımlılık kesinlikle yapacaktır.


    Ayrıca bu yazdıklarımdan yola çıkarak kesin kararlara varma. Her konuda mutlaka araştırmalarını yeteri kadar yaptığından ve yeteri kadar öğrendiğinden emin ol. Çünkü pişman olduğun zaman kendinden başka hesap soracağın kimse olmayacak.


    Not: Elektronik sigara alırsan eğer bol su tüketerek kullanmayı unutma. Çoğu problem su tüketimini ihmal etmekten kaynaklanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PooTeen -- 20 Şubat 2023; 5:18:13 >




  • PooTeen P kullanıcısına yanıt
    Dostum uzun uzun yazıp açıkladığın, deneyimlerini aktardığın için çok teşekkür ederim öncelikle.

    Nargile konusunda yaptığım ufak bir araştırma sonucu 1 saatlik nargile içmenin 50 dal sigaraya eşdeğer miktarda nikotin alınmasına sebep olduğunu buldum... Kesinlikle çok yüksek bir doz özellikle hiç tüketmemiş olan biri için.

    ( Zaten 1 saat içtikten sonra başımın dönmesinden ve kahkaha atıp gereksiz mutlu olmamdan belliydi sanırım 😁 )

    Elektronik sigaradan önce puff denemeyi düşünme sebebim sürekli kullanmak konusunda çok kararsız oluşum aslında. Orijinal olup olmadığı doğrulanabilen biraz pahallı ama kaliteli bir puff deneyerek başlamayı düşünüyorum.

    Sürekli kullanmak uzun vadede istemediğim sonuçlara yol açabilir. Sağlık sorunları, aile durumları vs. olabileceği için şimdilik elektronik sigara konusunda net bir planım yok. Eğer puff olayı sararsa ve sürekli kullanmaya başlarsam -ki nikotinini ve aroma ağırlığını (koku bırakmasını) ayarlayabildiğim sürece sürekli kullanmamda bir sorun olacağını sanmıyorum- dediğin modeli inceleyeceğim mutlaka. Küçük ve sağlam olması gerçekten önemli detaylar. Batarya ve kapasitesi de fena görünmüyor.

    Puffta içeriğini kendin ayarlamadığın için pek güvenli de gelmiyor ama şu anlık denemek için başka çarem yok gibi.

    Nikotinsiz puff markası biliyor musun? Puff olarak önerebileceğin düşük nikotinli bir marka model var mıdır?

    Nikotinsiz elektronik sigarayı nasıl ayarlayabilirim?
    Evde yakalanmadan zor olur mu 😁

    Teşekkür ederim her şey için ✌️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.