Şimdi Ara

Elektronik Mühendisliği için sorularım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün konu dışında açtım 15 cevaba bakmadan admin sildi.

Merhaba arkadaşlar, abilerim

Şimdi benim bir sorum var. Biraz araştırma sonucunda elektronik mühendisi olmaya karar verdim. Daha doğrusu benim ilgi alanıma sanırım bir bilgisayar mühendisliği bir bu giriyor. Üniversitede daha az zorlanmak için neler yapmalıyım? Yapabileceğim düzeyde neler var? Sanırım biraz programlama bilmek lazım. Zaten foruma 12 yaşında yazdığım programı

paylaşmak için üye oldum . Daha başka

kendimi hangi alanlarda geliştirmeliyim? Hangi derslere ağırlık vermeliyim?

Bu arada lise 1'im. Bu bölümü okumuş veya okuyan kişilerin cevap vermesini yeğlerim. Tabiki herkes paylaşsın düşüncesini memnun

olurum.

Edit: Maaşlar ne kadar ayrıca. Bu işte en yüksek ne kadar kazanabilirim. Kazanmak için kendimi nasıl geliştirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bankai20 -- 26 Aralık 2013; 12:48:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • İlk amacın iyi bir üniversiteye girmek olsun. Gerisini zaten lisans eğitiminde anlayacak, öğreneceksin.
    Sana en büyük katkıyı girebileceğin en iyi okula girmek verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

İlk amacın iyi bir üniversiteye girmek olsun. Gerisini zaten lisans eğitiminde anlayacak, öğreneceksin.

O zamana değişir belki ama şuan senin eğitim seviyesi bakımından tavsiye edebileceğin, İstanbul'da, güzel bir üniversite var mı?

Ekşi sözlükten epey bir okudum. Zor bir eğitimi olduğunu. Eğitimden sonra rahat bir meslek olduğu yazıyor. Üniversitede işimi kolaylaştırması için yapabileceğim hiçbir şey yok mu? Derslerime çalışırım zaten yeterince .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankai20

quote:

İlk amacın iyi bir üniversiteye girmek olsun. Gerisini zaten lisans eğitiminde anlayacak, öğreneceksin.

O zamana değişir belki ama şuan senin eğitim seviyesi bakımından tavsiye edebileceğin, İstanbul'da, güzel bir üniversite var mı?

Ekşi sözlükten epey bir okudum. Zor bir eğitimi olduğunu. Eğitimden sonra rahat bir meslek olduğu yazıyor. Üniversitede işimi kolaylaştırması için yapabileceğim hiçbir şey yok mu? Derslerime çalışırım zaten yeterince .

ITU

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

quote:

quote:

ITU

Sağol hocam

• İTÜ aynen. Ya da burslu olarak Sabancı ve Koç Üniversitesi.
    Yıldız pek önermem. Yıldız Elektronik yazacağına İTÜ Elektrik/Kontrol vs yazarsan daha iyi olur. (Burası biraz tercih meselesi ama genel olarak iyi okulun daha çok katkısı oluyor).

Tübitak'ın filan yeni başlayanlar için bol resimli, örnekli elektrik-elektronik kitapları vardı. Onları kurcalayabilirsin. Mikrokontrolcü öğrenip ufak çaplı projeler yapabilirsin. Sadece aşinalık katabilirsin, teorik bilgiyi lisansa başlamadan öğrenemezsin. Sen sınavlara iyi hazırlan da gerisi yalan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İTÜ aynen. Ya da burslu olarak Sabancı ve Koç Üniversitesi.
    Yıldız pek önermem. Yıldız Elektronik yazacağına İTÜ Elektrik/Kontrol vs yazarsan daha iyi olur. (Burası biraz tercih meselesi ama genel olarak iyi okulun daha çok katkısı oluyor).

Tübitak'ın filan yeni başlayanlar için bol resimli, örnekli elektrik-elektronik kitapları vardı. Onları kurcalayabilirsin. Mikrokontrolcü öğrenip ufak çaplı projeler yapabilirsin. Sadece aşinalık katabilirsin, teorik bilgiyi lisansa başlamadan öğrenemezsin. Sen sınavlara iyi hazırlan da gerisi yalan.

Sağol herşey için. Birde bir sene sonra falan ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum. İngilizcemi geliştireceğim.

Birde bu bölüm için çok zor diyorlar. Başını dersten kaldıramazsın falan. Ne kadar doğru?

• güzel bir üniye gir gerisi kolay
  • quote:

quote:

Sağol herşey için. Birde bir sene sonra falan ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum. İngilizcemi geliştireceğim.

Birde bu bölüm için çok zor diyorlar. Başını dersten kaldıramazsın falan. Ne kadar doğru?

Mühendislik+Elektronik=%100 Matematik.

Geceler boyu Ölümüne hiç durmaksızın Matematik dolu derslere gömersin kafanı.

NOT:ITU Elektronik mezunu Kuzenden biliyorum,deli gibi ders çalışırdı ama adamın hayatı matematik zaten...bildiğin inek

Gerçi zaten o okula girebilmen için çok süper matematiğin olmalı,yoksa nasıl o yüksek puanı tutturacan ITU ye girecen..MATEMATİK,MATEMATİK,MATEMATİK yok baba yok bana göre değil o işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 28 Eylül 2013; 10:14:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinirlisinek

quote:

quote:

Mühendislik+Elektronik=%100 Matematik.

Geceler boyu Ölümüne hiç durmaksızın Matematik dolu derslere gömersin kafanı.

NOT:ITU Elektronik mezunu Kuzenden biliyorum,deli gibi ders çalışırdı ama adamın hayatı matematik zaten...bildiğin inek

Gerçi zaten o okula girebilmen için çok süper matematiğin olmalı,yoksa nasıl o yüksek puanı tutturacan ITU ye girecen..MATEMATİK,MATEMATİK,MATEMATİK yok baba yok bana göre değil o işler

Zordur ama o kadar olacağını düşünmemiştim.

• Hocalarla aranı iyi tut. Kafadan +20 puan eder.
    Sınavlara da son gün çalışma, haftada bir tekrar yap, tüm dersleri dinle, iyi not al. Sıkıntın olmaz. Birkaç ders dışında öyle aşırı yoğun matematik olmuyor zaten.
  • quote:

Hocalarla aranı iyi tut. Kafadan +20 puan eder.
    Sınavlara da son gün çalışma, haftada bir tekrar yap, tüm dersleri dinle, iyi not al. Sıkıntın olmaz. Birkaç ders dışında öyle aşırı yoğun matematik olmuyor zaten.

Sağol hocam. Sen nerede okuyorsun veya mezun oldun?

Ben 4 yılımı düşüneyim.

Fizik ve matematiğe önem, İngilizce iyi olacak.

Birde PIC programlama nasıl birşey?

• Meslek lisesi çıkışlı öğrenciler mühendislik fakültelerinde daha rahat ediyorlar , çünkü temeli meslek lisesinde atmış oluyor.2 yıllık elektronik mezunu olacağım, üniversiteyi rahatlıkla geçtim.Düz lise mezunu arkadaşlar ise direnç-kondansatör okumaya çalışıyorlar. Burada sakın mühendis abilerimi küçük düşürmeye çalışmadım.Meslek lisesinin avantajından bahsettim.

DGS ile mühendisliğe geçmeyi deneyeceğim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 28 Eylül 2013; 13:03:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Meslek lisesi çıkışlı öğrenciler mühendislik fakültelerinde daha rahat ediyorlar , çünkü temeli meslek lisesinde atmış oluyor.2 yıllık elektronik mezunu olacağım, üniversiteyi rahatlıkla geçtim.Düz lise mezunu arkadaşlar ise direnç-kondansatör okumaya çalışıyorlar. Burada sakın mühendis abilerimi küçük düşürmeye çalışmadım.Meslek lisesinin avantajından bahsettim.

DGS ile mühendisliğe geçmeyi deneyeceğim bakalım

Meslek Lisesinde mi okuyaydım.

• hayatta bir şeyi gerçekten istiyorsanız, bir şekilde onu elde edebiliyorsunuz.
    çalışmaya devam edin.
  • quote:

Hocalarla aranı iyi tut. Kafadan +20 puan eder.

Hadi mühendislikte aşırı yoğun matematik olmadığını kabul edelim zaten ITU Elektronıği kazanabilmesi için şimdiden aşırı yoğun matematik çalışması lazım dimi?
  • bankai20 kullanıcısına yanıt
    Meslek lisesi çıkışlılar mühendislik fakültelerinde düz liseye göre daha öndedir.Temel elektronik bilgisi lisede öğreniyorsun , üniversitede üstüne yeni bilgiler koyarsın.Üniversitede kimse sana şu eleman şu işe yarıyor diye anlatmaz sen öğrenmek zorundasın.Meslek lisesi uygulamaya , üniversite teoriğe yön veriyor.Ancak ülkemizdeki liselerin durumuda belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Meslek lisesi çıkışlılar mühendislik fakültelerinde düz liseye göre daha öndedir.Temel elektronik bilgisi lisede öğreniyorsun , üniversitede üstüne yeni bilgiler koyarsın.Üniversitede kimse sana şu eleman şu işe yarıyor diye anlatmaz sen öğrenmek zorundasın.Meslek lisesi uygulamaya , üniversite teoriğe yön veriyor.Ancak ülkemizdeki liselerin durumuda belli.

Düz lise derken ne demek işte. Bir anadolu lisesi düz lise mi? Buradaki Meslek lisesinin puanı epey düşük. Aklımın ucundan bile geçmedi.
  • bankai20 kullanıcısına yanıt
    Dedimya meslek liselerinin de hali içler açısı.Düzgün bir lise üniversite kapılarını açar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.