Şimdi Ara

elektronik kart test cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.elektronikkarttamiri.com/dt500.html
    arkadaşlar bu test cihazını inceledim biraz? baya iddalı. menüler için türkçe seçeneği olmaması tuhafıma gitti . sizlerin fikri nedir, gerçekten elektronik kart tamiri bu kadar basitleşiyomu bu cihazla,söylendiği gibi. bakmayan arkadaşlar için belki faydalı olur link

• bu cihaz polar deilmi ben lg teknik servisinde bundan kullanıyordum
  • Eski çalıştığım yere bu cihazı satmak için geldiler. Daha o sırada bile bir çok eksiğini saydık fakat en son Fuarda görüp sorduğumda düzeltmemişlerdi. Bu cihaz Polar 1500'ün Kopyası ama çok yerde hatası var. Kart tamiri bu kadar kolay değil satsınlar diye böyle basit ifadeler kullanıyorlar. Bu cihaz sadece Sağlam kart ile yanına konmuş bozuk kartın arasındaki farkı gösteriri sırf bunun için bile iyi bir deneyime sahip olmak lazım.
    20 senedir kart tamiri yapıyorum. Bu tip cihazları seyrek kullandım.
  • http://www.gateelektronik.com.tr/td/elekt-VI.htm

birde gate elektroniğin ürettiği pc ile bağlantılı test cihazları var. Melih hocam bilmediğimden soruyom, bu cihazlara sahip olsak işlerin daha da kolaylaşacağı yönünde hiç heveslenmeyelimmi yani? bunu sorarken genel olarak elektronik elemanları tanıdığımızı varsayarak soruyorum.

http://www.gateelektronik.com.tr/td/pics/pdf/test-sis/GATELAB900P.PDF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 27 Mart 2007; 14:36:55 >

• Bu cihazı neyi onarmak için alacaksın orası çok önemli açaık açık yazarsan iyi olur.
  • gate elektronik bir seymi uretmis onlar valizcilikten ileriye gidebilmismi yaaneyse konuya donelim,arkadasım yukarda gosterdigin elektronik kart test cihazı benimde ara sıra kullandıgım cihazlardan biridir,bu cihazda test bir kac yontemle oluyor,genelde kullanılan yontem 2 kart ile yapılandır yani biri saglam digeri arızalı kartla arıazalı olanının uzerinde probe yontemiyle arıza arama yontemidir,ama unutma bu cihaz genelde pasif hataları bulmak icin kullanılır yani bir kart uzerinde bulunan direnc kondansator veya en iyimser olarakta aktif elemanlardaki open,ve stack hatalarını bulmada %40lık basarı ile test yapılır,eger kartta icinde data saklıyan bir entegre varsa bu entegrenin icindeki adresleri denetliyemez veya buna benzer hatalarda kullanıslı degil

• ve son olarakta,elektonik kartlardaki her hata bu sekilde bulunamaz,dusunun voltaj regulator kartlarında bu yontem asla regulatorun tum hatalarını cıkartmaz,yani bunun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilim70 -- 27 Mart 2007; 15:24:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • almak isterdim en azından merakımı gidermek için ama en düşüğü 2.500 dolardan başlıyo, daha çok bahsedildiği gibi işlevselmi diye merak ettim. çünkü üreticileri hem her elemanı test ettiğini sölemiş. elemanlarında olması gereken (sağlam)v-ı eğrilerini vermiş. değerli bilgileriniz için teş. ettim
  • gelişmiş benzer bir cıhazı (polart6000) kulanıyorum ve neredeyse hafıza elemanları hariç tamır edemedıgım kart olmadı ama tek başına yetersız tecrube ve teorık bılgı şart
  • http://www.gateelektronik.com.tr/td/pics/pdf/test-sis/GATELAB900P.PDF Linkindeki cihaz en gelişmiş versiyonu. T serisiyle mukayesi bile olamaz. Özetle işe yarar bir cihaz diyebilirim.
  • benim anladığım bu tip cihazlarla elektronik kart tamirinin tabiri caizse çocuk oyuncağı olduğu, basitleştiği, tecrübeli eski kart tamircilerinin papucunun dama atıldığı vb yönlü satış amaçlı abartılar yersiz, gerçek dışı ancak; bu cihazların tamammen yabana atılmaması gerek, bilgi ve tecrübeye sahip doğru kişilerin ellerinde gerçekten de kart arızası bulmada işleri bir hayli kolaylaştırır. Ve kullanılan cihazı tanımak, onda ustalaşmak ta bir o kadar önemli.
  • Arkadaşlar bu cihazları kullanmak gerçekten ustalık gerektirir.Bir zamanlar bizim daireye böyle bir cihaz aldılar.Modelini bilmiyorum.Yanında birçok ekipmanları vardı.Cihazda Windows işletim sistemi yüklüydü.Aklımda kalanları anlatıyorum.Bilinmeyen üzeri kazınmış bir entegrenin ne olduğunu ve karşılığında hangi entegreyi kullanabileceğinide gösteriyordu.Ayrıca entegreyi sökebilmek için birçok aparatlarıyla beraber bir havya sistemide vardı.Satanlar bir hafta boyunca kurs verdiler.Bende birkaç sefer katıldım.Ama bir haftalık kursla olacak bir iş değil.Çok iyi bilip öğrenmek lazım.Kartın bağlantı yerlerine takmak için birsürü aparatı var.Bağladıktan sonra arızalı parçayı kırmızı renkte işaretleyip gösteriyor.Parçanın adını ve muadilinide yazıyor sana.Aklımda kalanlar bu kadar.Fiyatına gelince.O zaman 36.000 Dolara alınmıştı.Şimdi daha ucuzdur sanırım.Hepinize saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 2 Nisan 2007; 6:03:15 >
  • Arkadaşlar Bu sabah Digitest firmasından Sefer bey beni arıyarak imal etmiş oldukları cihazlar hakkında görüştü. Yorum yazdığım cihaz modelinin eski versiyon olduğunu ve yeni seride benim eski firmamda çalıştığım sıralarda kullanırken gördüğüm hataların giderildiğini söyledi.

Cihazları hakkındaki yorumlarımı dinleyip sorular sordu ve not aldı. Açıkcası ben ilk anda cihazları konusunda " eksikleri var " yazdığım için biraz serzenişte bulunacağını sanıyordum fakat yanılmışım ürünlerini eleştiriler doğrultusunda daha iyi bir noktaya taşımak için aramış.

Yazılanları okumuş ve dikkate almış olması beni sevindirdi. Demekki ürününün arkasında duruyor ve çitayı daha yükseğe taşımak istiyor.

Bu tip bir ürün alacak arkadaşlarımızın bu ürünü dikkate almalarını tavsiye ederim. Yerli üreticiyi ve emeğini destekleyelim.
    http://www.elektronikkarttamiri.com/dt500.html

• Reklamın da bi adabı var, son atılan postun tarihine bir bak allahaşkına.
  • ELEKTRONİK ARIZA TESPİT CİHAZI
    elektronik kart tamir cihazı
    UYGUN FİYAT KALİTELİ TASARIM
    PROFESYONEL ELEKTRONİK KART VE ELEKTRONİK CİHAZ TAMİRİ YAPMAK İSTİYORSANIZ TAVSİYE EDİLİR,
    http://elektronikarizatespitcihazi.blogspot.com.tr
    tıklayın,inceleyin
  • Merhaba yaklaşık 5 yıldır EFL VI Tester-Scobe kullanıyorum ve çok memnunum. Teknik servisimize geçen yıl EFL VI Tester-TFT modelini de aldık. Eğriler anlık oluşuyor ve ekranı üzerinde bir cihaz (TFT Ekran). Canlı şekilde iki kanalı aynı anda görebiliyorsunuz. Bizde polar T6000 de var, gösterdiği eğrileri birebir aynı.

Reelektronik den aldık, sağolsunlar takıldığımız konularda da yardımcı oluyorlar. Herkese başarılar.
  • Konuyu hortlatayım,
    EFLVITester
    FADOS7 veya 9

önerisi olan varmı 2017 güncel
  • ta5fa T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle EFL VI tester-TFT, uzun süredir kullanıyoruz memnunuz. Polar T6000 ile birebir aynı eğrileri veriyor. Polar en az 20 yıl arge yapıp bu test kademelerin geliştirmiş. Fados ürünleri basit kalıyor. Aynı akım gerilim değerlerini asla veremiyor. Bizim atölyede Polar T6000 de mevcut. Fiyat olarak da polar veya huntron gibi cihazlara göre çok uygun. Logic, low, med ve high kademelerindeki eğriler T6000 ile birebir aynı. Üstelik %100 milli ürün. Fados vs. alıp paranızı çöpe atmayın kardeşim. EFL VI Tester satcı firması bol dokuman ve kullanım CD si vs. veriyor ve ürünün arkasında her zaman. Takıldığınız konulara da yardımcı oluyor iyi insanlar.

Dünyada 5 adet VI tester üreticisi var. Bunlardan en iyisi Polar. Dünya VI tester patentini alan da bu firma. EFL VI tester-TFT de Polar ile birebir aynı verdiğine göre, helal olsun yapmış bizimkiler demekten başka söz bulamıyorum.
  • Cep telefonu tamirindede kullanılabilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.