Şimdi Ara

Elektromanyetik İndüksiyon Yöntemi İle Kablosuz Elektrik İletimi(Baskı Devre)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Devre şeması ve Baskı Devre mavcut arkadaşrlar

http://www.metehanemlik.com/elektromanyetik-induksiyon-yontemi-ile-kablosuz-elektrik-iletimi.html
     Elektromanyetik İndüksiyon Yöntemi İle Kablosuz Elektrik İletimi(Baskı Devre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiLYoNeR36 -- 19 Nisan 2014; 22:02:55 >

• faydalı oldu. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

faydalı oldu. teşekkürler.

Ben teşekkür ederim. ayrıca devreyi güçlendirerek indüksiyon fırını yapabilirsiniz
  • up
  • hosuma gitti.. 2 sey sormak istiyorum..

Mesafesi en fazla ne kadar..

Ve voltajda kayıp oluyormu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

hosuma gitti.. 2 sey sormak istiyorum..

Mesafesi en fazla ne kadar..

Ve voltajda kayıp oluyormu..

Sitedeki devre mesafe olacak 35 40 cm kadar gidiyordu. Dahada artırıla bilir uğraşılırsa.. Voltaj sadece ısıyla kaybediliyor
  • tesekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

tesekkürler..

Önemli değil
  • Bu işlem ahh bu kadar kolay ve basit olsaydı.Oysa alıcı bobininden 2-3 amper çekiverelim ne olacak?Ne voltaj kalır ne frekans.
    Bırakın 35-40 cm.yi,,,aradaki mesafeyi 2-3 cm. uzatırsanız yine kayıp hat safhada olacaktır.Bunca yıldır değişik yöntemlerle gerilim elde etme üzerine çalışıyorum,henüz böyle basitçe çalışmam olmadı,,olamazda zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Bu işlem ahh bu kadar kolay ve basit olsaydı.Oysa alıcı bobininden 2-3 amper çekiverelim ne olacak?Ne voltaj kalır ne frekans.
    Bırakın 35-40 cm.yi,,,aradaki mesafeyi 2-3 cm. uzatırsanız yine kayıp hat safhada olacaktır.Bunca yıldır değişik yöntemlerle gerilim elde etme üzerine çalışıyorum,henüz böyle basitçe çalışmam olmadı,,olamazda zaten.

Yorumunuzu tam olarak anlamamakla birlikte(Daha açıklayıcı olarak tekrardan gönderirseniz sevinirim) bunun gibi basit çalışmam olmaz demişsiniz.. sizin basit olmayan nasıl çalışmalarınız oldu merak ettim şimdi ?
  • Yani,bu tip teknikle akım alamazsınız demek istiyorum.
    Kendi çalışmam derken;istenilen voltaj ve amperli akım taşımak isteyenler için bu çalışma uygun değil,yüksek akımlar için daha uygun ve makûl teknikler vardır.Ben makûl olan tekniklerle yapmaya çalışıyorum demek istiyorum.
  • Akım taşımak bu kadar kolay olsaydı(ki böylesine kolay olmasını gerçekten isterdim)inanılmaz verimli elektrik devreleri yapılırdı.
    Evet bu teknik benim gözümde çocuk oyuncağıdır.Hiçmi faydası yok diyecekseniz,,evet var tabiki.Ama akım çekmek için değil.
  • quote:

Yani,bu tip teknikle akım alamazsınız demek istiyorum.
    Kendi çalışmam derken;istenilen voltaj ve amperli akım taşımak isteyenler için bu çalışma uygun değil,yüksek akımlar için daha uygun ve makûl teknikler vardır.Ben makûl olan tekniklerle yapmaya çalışıyorum demek istiyorum.

Ben kablosuz elektrik üretimi projesi tubitakta derece yapmıştım zamanında

Proje raporumdan bir kesit yazı belki sizin projenizinde işine yarar.

Elekririği kablosuz olarak iletimek için 5 yöntem vardır bunlar ;

1)Elektrostatik indüksiyon yöntemi

2)Elektrodinamik indüksiyon yöntemi

3) Elektromanyetik radyasyon yöntemi

4)Mikrodalga yöntemi

5)Lazer yöntemi

devamı...

http://www.metehanemlik.com/kablosuz-elekrik.html

• Demek derece yaptınız haa,,güzel.Peki elimizde ne var?Bırakın bakır iletkeni demir iletken kadar verimli akım taşıyabildinizmi?Biraz yapıcı olalım arkadaşlar.
  • quote:

Demek derece yaptınız haa,,güzel.Peki elimizde ne var?Bırakın bakır iletkeni demir iletken kadar verimli akım taşıyabildinizmi?Biraz yapıcı olalım arkadaşlar.

Birazda siz basedin çalışmalarınızdan, devrelerinizden.Böyle buradalarda şu verimsiz bu verimsiz demekle olmuyor. paylaşında yararlanalım değilmi ?
  • bu proje hakkında bana yardımcı olabilecek var mı yanlış malzemeleri almak istemiyorum

• bu proje hakkında bana yardımcı olabilecek var mı yanlış malzemeleri almak istemiyorum

• hort, resmen tarihi eser bi konu

• Benim tesla bobini ilgimi çekiyor ama bi etkisi olurmu elektrik çarpar mı yakınındaki kullanmadığım cihazlara zarar verir mi bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.