Az çok elektirkten anlarım ancak bu işin içinden çıkamadım. Evdeki lambaların yerine avize aldım. Avizelerden 1 tanesi 3 lü. 1 tanesi 5li. Duy kısımları ise incelerden. YAni normal ampuller değil de takma yeri ince olan ampuller oluyor. Sorun şu. Philips marka enerji tasarruflu ampullerden aldım. (orjinal philips ve tek tek deneyerek aldım.) Ampulleri avizeye takıyorum ve anahtarı açtığımda lambalar sürekli pırpır yapıyor. Bazen hiç yanmıyor. Bazen 1 tanesi yanıyor. Bazen de şöyle oluyor. 3 ü birden takılı pırpır yapıyorken birini sökünce diğerleri de sönüyor. Her durumda farklı şeyler oluyor. Ama hiç hepsi birlikte düzgün bir şekilde yanmıyor. 5 li avizede de aynı sorun mevcut. Google'dan araştırdım ama net bir şey bulamadım. Uzmanından acil yardım istiyorum. Kafayı yiycem
en sağlıklı cevabı aldığın yere bir danış, taktığın yerde direkt kablo ile mi geliyor elektrik yoksa balans yada starter takılı mı.
Tasarruf ampullerinde direk acma kapama dugmesi olmalı diger direncli olan (siddet ayarlı) yerlerde calısmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: fsh77
Tasarruf ampullerinde direk acma kapama dugmesi olmalı diger direncli olan (siddet ayarlı) yerlerde calısmaz.
Direk açma kapama düğmesi var zaten. 1 tane anahtar. Avizeyi takmadan önce tek ampul takılıyken sorun yoktu. Avizeyi taktım böyle oldu.
elektrikten çok anlamam ama avizede seri bağlantı varsa 1 tane sorunlu ampul bile bağlantıyı etkiliyebilir
yada balansın amperi uymuyor olabilir. Bazı avizelerde balans var.