Şimdi Ara

Elektrikte kademeli tarife nedir? Nasıl hesaplanıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
3.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Öyle değil hocam. Günlük ortalama tüketim 5kWh sınırı baz alınıyor. Yani bir gün 3 diğer gün 7 ise ortalama tüketim olan 5kWh üzerinden fiyatlama yapılır. 5kWh'ın üzerinde kalan kısma yüksek fiyatlı tarife uygulanır.

  • Her ay 3 -5 gün geç okusalar, her ay 150kw geçmeme hakkını bu yöntemle aşırtılabilir gibi.Kademeli sistem zamanında faturalandırılmazsa vatandaş için sıkıntılıdır.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman ilk hesaba gelir tekrar. Aylık tüketim 150kWh aşmazsa günlük ortalama tüketim de 5kWh aşmaz. Yani 3 gün boyunca 50kWh tüketip ayın geri kalanı tüketim yapılmazsa ortamala günlük tüketim 5kWh oluyor. Haber içeriğinde bu, gerçeği yansıtmıyor denmiş. O yüzden öyle yorumladım ben de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Habere göre böyle yorumlamakta haklısınız, zaten haberin kaynağını da göremedim. Ben size direkt Enerjisa'nın web sitesinden kaynak göstererek alıntı yapayım:

    quote:

    Abonelerin tüketim miktarları baz alınarak hesaplama yapılan bu tarifede, günlük ortalama tüketim limiti 5 kWh*’a kadar olan tüketimler birinci kademe olan Düşük Tüketimli Kademe'den, bu limitin üzerinde kalan tüketimler ise ikinci kademe olan Yüksek Tüketimli Kademe'den hesaplanarak faturalandırılmaktadır.


    Kaynak:
    quote:

    https://www.enerjisa.com.tr/tr/musteri-islemleri/tarifeler/kademeli-tarife



    Habere göre günlük tüketim baz alınıyor, Enerjisa'nın sitesine göre günlük ortalama tüketim baz alınıyor.

    Editör anladığını mı yazmış yoksa bir kaynağı var mı orası belli değil maalesef.

    Edit:
    Bu arada aylık 150kWh diye bakmamak gerek. Sayaçlar hep 30 günlük okunmuyor. Mesela 22 günlük okuma da yapabilirler. O nedenle 22 günün ortalama tüketimi baz alınır. Günlük tüketim ibaresinin nedeni bu aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Ocak 2022; 16:58:09 >




  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Sen kolin cengiz ya da sabancısın herhalde?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes kafasını kumdan çıkartsın. Ne bu Evet'e takmış muhalif kafa ne de bu bizi kıskanıyorlar biz harikayız kafası böyle bir dönemde işe yarar. Hatta ikisi de birbirine vurulup yumurta tavasında pişirilse yeridir. Dünya koronadan sonra oluşan bir enerji ve ham madde krizine girdi ve büyük bir enflasyon dalgası gelmek üzere ve hatta geldi. Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş ülkeleri bile etkilerken bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde tsunami etkisi yapması kaçınılmaz. Önümüzdeki seçimin sakince geçmesi, muhalif ve iktidarın önce halkın bu tehlikeli dönemi daha fazla yara almadan geçmesine yardım etmesi ortalığı ateşe vermemesi gerekiyor sonra kim neyi kimi seçecek ise seçsin.

    Biraz etrafınıza bakın, boş gaz veren tiplerden uzak durun.
    https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/avrupada-enerji-krizi-suruyor-elektrik-ve-dogalgaza-bir-buyuk-zam-da-italyadan-6677121/

    Avrupa’da enerji krizi sürüyor: Elektrik ve doğalgaza bir büyük zam da İtalya’dan
    Elektrik ve doğalgazdaki arz sorunu ve fiyat artışı son tüketicinin cebini yakmaya devam ediyor. Son olarak İtalya'da hane halkının elektrik ve doğalgaz faturalarına büyük zamlar yapılacak. Zamlar devletin tüm sübvansiyonlarına rağmen tüketici fiyatlarına yansıyacak. Artışların Türkiye'yi de etkilemesi bekleniyor.

    SOZCU.COM.TR
    Yayınlanma: 13:42 - 29 Eylül 2021


    Avrupa’da enerji krizi sürüyor: Elektrik ve doğalgaza bir büyük zam da İtalya’dan Avrupa’yı sarsan enerji krizinin etkileri iyiden iyiye artıyor.

    Avrupa için gösterge fiyat olan Hollandalı TTF’de bin metreküp gazın fiyatı bugün 1000 doların üzerini gördü. Geçen sene bu rakam 100-110 dolar civarına kadar gerilemişti.

    Elektrik ve doğalgazdaki arz sorunu ve fiyat artışı son tüketicinin cebini yakmaya devam ediyor. Son olarak zamlar İtalya’da hane halkının faturalarına yansımaya başladı.

    YÜZDE 29,8 ZAM
    İtalya’da hane halkı elektrik fiyatları önümüzdeki çeyrekte yüzde 29,8, doğalgaz fiyatları ise yüzde 14,4 yükseldi.

    Piyasa düzenleyici kuruluş fiyatların tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru ilerleyen hammadde fiyatlarındaki “olağanüstü bir dinamik” tarafından körüklendiğini söyledi.

    YÜZDE 300 ARTMIŞTI
    Avrupa doğalgaz fiyatları, düşük depolama seviyelerinin kesintiler ve yüksek talep ile desteklenmesi sonucu bu yıl yüzde 300’den fazla arttı. Doğalgaz fiyatlarındaki artış toptan elektrik maliyetlerini artırdı.

    Avrupa’daki haneler, artan elektrik ve gaz fiyatları nedeniyle kış aylarında çok daha yüksek enerji faturalarıyla karşı karşıya kalacak.

    TÜRKİYE’Yİ DE ETKİLEYECEK

    Enerji fiyatlarındaki astronomik yükseliş Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde yüksek zamları beraberinde getirmeye başlarken, Türkiye'de Botaş'ın yüksek oranlı zamlar yapması bekleniyor.

    Sozcu.com.tr’nin haberine göre, Botaş'ın tarifesinin şu an bin metreküp için sanayide 240 dolar, çevrim santrallerinde 280 dolar olduğunu belirten uzmanlar, konutlara zam yapmaktan çekinen Botaş'ın sanayi ve santrallere yüksek oranlı zamlar yapabileceğini, bunun da elektrikte ve diğer birçok üründe dolaylı olarak yüksek zamları beraberinde getireceğini dile getiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 17 Ocak 2022; 18:9:49 >




  • Artık arabada 15 evde 5...

  • Elektrik fazla size mum ne güne duruyor mum kullanın mum. 1980 lerde 1970 lerde biz mumda ders çalışırdık. Ahaha
    Müstehak.. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır bir de müjde gibi veriyolar ya vatandaşın lehine olarak düzenlenmiş vs diye yazıklar olsun be.

    Mozambik vs de bile böyle birşey göremezsiniz hemde salgında insanlar bu kadar sıkıntı çekiyorken,daha bunun böyle olacağı afrika ülkeleri bile insanların faturalarını karşılarken bizde daha da ibanla para istenmesinden belliydi.

    İşyerleri elektriğe çalışır hale geldi yakında çoğı küçük esnaf vs kapatacak,evlerde insanlar ısınamaz oldu bu lüks olmamalı temel ihtiyaç bunlar,insanlar yiyemez içemez sadece kira faturaya çalışır oldu.

    Ama elektrik şirketlerine milyarlarca yardım yapıldı ama gariban vatandaşa gelince yok yazıklar olsun.

    Elektrik su hatta internet gibi temel ihtiyaçlar bazı ülkelerde ücretsiz sağlanıyor hani bunların battı bitti dediği ülkelerde vs,bu temel ihtiyaçlara salgında bunca işsizlik yoksulluk varken bu kadar zam yapmak insanlık dışıdır hiçbir dine inanca insanlığa yasaya uymaz sonra dini vs bahane diyorlar ya bunu nasıl açıklayacaklar allah ediyi demesinler bunu da,hatta allah yaptıryo bize diyenler de vardı.

    Belli bir kullanıma kadar bunların ücretsiz olması gerekirdi,dar gelirli belli bir sınırda yaşayanlara en azından böyle hizmet sağlanmalıydı bu konuda ibb de suyu vermişler ama akp ondan bile vergi istemiş ona da yazıklar olsun birşeye de engel olmayın madem birşey yaptığınız yokken.

    Elektrik gibi hayati kurumların özelden alınıp vatandaş mağdur etmeyecek şekilde birileri zengin edilmeyecek şekilde olmalı bu işler yoksa çok ocakları söndürecek bu zamlar,insanları intihara sürükleyip suçu da ölene atıyorlar gerçi eneste gördük bunu malesef.





  • 3 kuruş asgari ücret, hediyesi elentürük kazığı ile kepçeyle geri aliyorlar.

  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Hayır, 200 kwh harcayıp 100 TL ödemek istiyorum, çünkü gelirimiz orantılı olarak artmıyor, anladın mı iktidara sorgulamadan biat etmiş kardeşim.
    Elektrik fiyatını dolara endeksle, ama maaşlara gelince TUİK.
    Oh ne adaletli yönetim.

  • Onlar zaten bu anlattıklarınızı bildikleri için bilerek 150 kwh sınırı koymuşlar.
    150 kwh' a kadar tatlı kar, 150 kwh dan sonrası katmerli kar.
    Kademeli lafıyla da işi masum gösterme cinliği.
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Ayda 4 defa banyo neyinize yetmiyor: Evdeki yetişkin kişi sayısını da arttırın Airbnb kullanın odaları iki kişi paylaşın ve kalanı günlük kiralayın, bu sayede daha az ödersiniz , TV izlemeyin zararlı program ve dizilerle dolu zaten. Eskiden bulaşık makinesi mi varmış ,klima için ise soğukta gereksiz ama normal fanlı soğutucu kullanabilirsiniz önüne bir tane buzdolabında dondurulmuş su dolu pet şişe takın aynı işi görür. Sıcak için ise kamp tipi odun sobası kullanın odanın ortasında hem çay da demlersiniz ve odanın kuruluğunu alır. Buz dolabı da mini olanından alın genelde kocaman alıyorlar o yüzden çok yakıyor. Detaya girmek istemiyorum ama umarım şaka olduğunu anlarsınız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 18 Ocak 2022; 3:48:53 >
  • Tek başına yaşayanlar hariç bu limitte kalmak epey zor görünüyor.

  • 206 kuruş değil 2 lira 06 kuruş

  • hakanhan68 H kullanıcısına yanıt

    İşte İsviçre'de sıradan bir işçinin elektrik faturası! ''Avrupa bizi kıskanıyor'' diyenler bu elektrik faturasına baksın da utansın


    "Hocam İsviçre'de normal bir fabrika işçisiyim. Ortalama 5500 frank aylık maaşım var. Elektik faturası 6 aylık geliyor. 6 aylık faturam 160 frank... Bu yüksek hali. Başkalarına 120 falan geliyor.. Burada temel ihtiyaçtan devlet kar amacı gütmüyor..."


    yeni çağ gazetesi
    İşte İsviçre'de sıradan bir işçinin elektrik faturası! ''Avrupa bizi kıskanıyor'' diyenler bu elektrik faturasına baksın da utansın
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/avrupa-bizi-kiskaniyor-diyenler-bu-elektrik-faturasini-gorunce-utanir-mi-iste-isvicrede-siradan-bir-iscinin-elektrik-faturasi--501099h.htm




  • Artık ampullerin sönme zamanı geldi el ele başka türlü tasarruf düşünülemez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yurt dışına göre çok iyi bir ara elektrikte doğal gazda devlet cebinden ödüyordu süspansiyonun her türlüsüne karşıyım şimdi hala akar yakıtta uygulanıyor. asıl önemli olan 1000 dolarlık aylığımın 400 dolara düşmesi dolar enflasyon geçirip birde oradan değer kaybetti kayı yüzde 70 leri buldu. alım gücümü sınırlıyor sorun orada. bıldır yediğin hurmalar misali gelen sıcak paralar inşaatlara gitti hükümet hatalı demek kolayda hükümet aksini yapsa oy kaybına uğrayacaktı. korede askeri rejimle çok çok zorunlu ithalatla bu sorun çözüldü. bizdeki askeri darbelerde birileri cukkasını doldurdu fark işte bu.dünyada enflasyon patladı

  • Kademeli tarife, direkt geçirme değilde hani böyle dinlene dinlene tadını çıkara çıkara. Birden değil yani anladın mı. Okşaya okşaya. Bi sopanın ucuna hafif elektrik verilmiş gibi. Hah onu düşünün yavaş yavaş itelendiğini. Öyle bişi işte.

  • çok pahalılandığı gerçek. alavare dalavere yapmanın pek mantelitesi yok. biz ailecek günde 10 kwh tüketiyoruz zaten min.

    ayda 300-350 kwh tüketim oluyor.buna göre fatura ödüyorduk.şimdi fatura 2 katına çıkmazsa iyi diyeceğiz herhalde.

    yazık. ve üzücü. hayır yeri yurdu olan olsa rüzgar,güneş enerji sistemleri kurabilse insanlar; onlarında ilk sistem kurulum maliyetleri fırladı gitti.neresinden tutarsan elinde kalıyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.