Geçen ayın faturasıyla bu ayın faturasında ki toplam kaçak tutarı 20 tl Mesajım bulunsun gerekeni yapmak istiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: volcanic78
iki gün önce fln gittim bu konu üst mahkemeye taşındı boşuna şimdi dilekçe vermeyin mahkeme kararından sonra yazın fln die bi konuşma çekti memur
Ya oradaki memurlar herkese böyle davranıyor gerçekten sopayı hak ediyorlar onlar hakkındada böyle yanıltıcı konuşmaktan dileke tutanak ne varsa yapılmalı adamların üzerine vazife değil sırf az uğraşayım diye milleti savuşturmaya bakıyorlar inanmayın ne böyle bir görevleri ne böyle bir yetkileri var size bunları söylemeye suç işliyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: farego
quote:
Orijinalden alıntı: dangerous
quote:
Var mı yoollayan..
Pazartesi insallah.
Bend yollıcam elimizde ki 2 senelik faturalar gecerliymis ona gore..
Arkadaşım birisi bir fikir ileri sürüyor hadi diyelim bu doğruysa bile buna bile itiraz edilir gerekirse danıştay yada yargıtaya taşınır bu kanun yada yönetmelik ne demek 2 senelikmiş kaç seneyse köküne kadar hakkımızı alabilmemiz lazım. Böyle baştan kabullenici olmayın haklarınızı bilin ve sonuna kadar savunun.
quote:
Orijinalden alıntı: Razura
Arkadaşlar ilk mesaja uygulanması gereken adımları madde madde yazarsanız ve dilekçe örneklerini de oraya koyarsanız çok büyük makbule geçmiş olursunuz.Sayfalar arasında milletin aklı karışabilir,böylece dilekçe işlerini daha sağlıklı anlatabilirsiniz.
Katılıyorum , pazartesi bende gidip dilekçe vereceğim.
Arkadaslar hep beraber hadi birlikten kuuvvet dogar..
quote:
Orijinalden alıntı: sybercomp
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: dangerous
quote:
Var mı yoollayan..
Pazartesi insallah.
Bend yollıcam elimizde ki 2 senelik faturalar gecerliymis ona gore..
Arkadaşım birisi bir fikir ileri sürüyor hadi diyelim bu doğruysa bile buna bile itiraz edilir gerekirse danıştay yada yargıtaya taşınır bu kanun yada yönetmelik ne demek 2 senelikmiş kaç seneyse köküne kadar hakkımızı alabilmemiz lazım. Böyle baştan kabullenici olmayın haklarınızı bilin ve sonuna kadar savunun.
2 sene oldugunu tuketiciyi koruma dernegi soylemisti. Eve gecince bir arastirayim... Yasal surede olabilir yada kk bedeli, bu isim altinda 2 sene once tahsil edilmeye baslanmis olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: ultraslan_34
Olumlu sonuç alan var mı arkadaşlar?
Dagitim sirketi geri odemeyi kabul etmedigi zaman, ki su ana kadar kabul eden sirket yok, sonuclanmasi 2-3 ayi bulabiliyor.
bende 38 tl kesmısler yuhhhh diyorum yaaaaa..
bu ay gelen fatura yuh
quote:
Orijinalden alıntı: IÇO
bu ay gelen fatura yuh
13 milyon k.k bedelimi oluyor şimdi ?
quote:
Orijinalden alıntı: StoryLine
quote:
bu ay gelen fatura yuh
13 milyon k.k bedelimi oluyor şimdi ?
evet kekoların harcadığı elektrik
Tmmdır yarın okuldan gelirken tüketici hakları karabük il hakem heyetine gidip enerjisa ya göndereceğim dilekçeyi hazırlayacam onlarla birlikte.daha sonra oradan olumsuz cevap gelcek diyor bu konuya cevap yazanların çoğu olsun cevap gelince o dilekçeyle birlikte tekrar hakem heyetine gidip başvuracağım.zaten daha oncede internetten aldığım bir telefondan dolayı başvurmuştum hakem heyetine yarın yine bi uğrarım.
quote:
Orijinalden alıntı: KuuuL78
Tmmdır yarın okuldan gelirken tüketici hakları karabük il hakem heyetine gidip enerjisa ya göndereceğim dilekçeyi hazırlayacam onlarla birlikte.daha sonra oradan olumsuz cevap gelcek diyor bu konuya cevap yazanların çoğu olsun cevap gelince o dilekçeyle birlikte tekrar hakem heyetine gidip başvuracağım.zaten daha oncede internetten aldığım bir telefondan dolayı başvurmuştum hakem heyetine yarın yine bi uğrarım.
git valiliğe 3 memur var orda başından savmak için elinden geleni yapacaklar bende gittim karabük valilik tüketiciye 2 kere :)
quote:
bu ay gelen fatura yuh
saniyi elektirk faturası gibi maşşallah :)
demin annemle 2010 ocak ayına kadar tüm faturaları ayıkladık yanlız şöyle birşey var. faturada K.K.bedeli 2011 5.aydan itibaren yazılmaya başlanmış ondan öncekilerde böyle bir ibare yok benzeride yok. 2yıl önceye dönük olanları nasıl ispatlayacağız faturalarda yazmıyor. yazan faturalardakini topladım 61lira etti az bir para değil üşenmeyip uğraşıcam.
bizde apartmanda oturuyoruz bina sahibinin gidip dilekce verecegini sanmıyorum vekalet verir mi orasıda ayrı mevzu valla.
quote:
Orijinalden alıntı: NeeHot
bizde apartmanda oturuyoruz bina sahibinin gidip dilekce verecegini sanmıyorum vekalet verir mi orasıda ayrı mevzu valla.
sizin apartmanda elektrikler bina sahibininmi üzerine?
quote:
Orijinalden alıntı: designr
demin annemle 2010 ocak ayına kadar tüm faturaları ayıkladık yanlız şöyle birşey var. faturada K.K.bedeli 2011 5.aydan itibaren yazılmaya başlanmış ondan öncekilerde böyle bir ibare yok benzeride yok. 2yıl önceye dönük olanları nasıl ispatlayacağız faturalarda yazmıyor. yazan faturalardakini topladım 61lira etti az bir para değil üşenmeyip uğraşıcam.
Bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketinden detaylı tüketim raporu isteyip, ilgili dönemlerde kayıp kaçak bedelinin ne kadar olduğunu TEDAŞ internet sitesindeki tarife dosyalarından bulup tüketim miktarıyla çarparsanız ne kadar tuttuğunu hesaplayabilirsiniz. gerek olursa ben yardımcı olabilirim bu konuda
quote:
Orijinalden alıntı: M_U_S_T_A_F_A
quote:
Bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketinden detaylı tüketim raporu isteyip, ilgili dönemlerde kayıp kaçak bedelinin ne kadar olduğunu TEDAŞ internet sitesindeki tarife dosyalarından bulup tüketim miktarıyla çarparsanız ne kadar tuttuğunu hesaplayabilirsiniz. gerek olursa ben yardımcı olabilirim bu konuda
ilgili dönemlerdeki kk bedelini nerden öğrenicez o dökümlerde olacağını sanmıyorum faturalarda olmadığı gibi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: M_U_S_T_A_F_A
quote:
ilgili dönemlerdeki kk bedelini nerden öğrenicez o dökümlerde olacağını sanmıyorum faturalarda olmadığı gibi
Şöyle ki, her ay ne kadar kWh harcadığınızı öğrenebilirseniz küçük bir matematik işlemiyle K/K bedelini bulabiliyorsunuz. Nasıl mı? İşte şu şekilde:
Örneğin 2011/10 döneminde toplam harcadığınız miktar 660kWh. Bu rakamı K/K bedelinin birim tutarı (0.0292436) ile çartığınızda sizden o ay kesilen K/K bedelinin TL olarak karşılığını verir.