Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.178
Cevap
32
Favori
551.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tenahiz kullanıcısına yanıt
    Mekan çatı katı, yada anormal ısı kaybı olan bir yer değilse bu aletler rahatça halleder.
    İşi garantiye almak için yakınızdaki Airfel veya Uğur servislerini çağırıp ücretsiz keşif te isteyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celutska

    quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanry

    hocam teşekkürler yorumunuz için. buradaki arkadaşlarımın hepsi bir radyatör sevdasına düştü. bende dayanamadım, @celutska'nın konusunu görüp arzum 11 dilimli siparişi verdim.

    Yağlı radyatör olacaksa delonghiye göre daha anlamlı bir fiyatı var. Güle güle kullanın yalnız hatta çok yüklenmeyin. 3000 watt'ı devamlı ve güvenli olarak kaldıracak hat Türkiyedeki evlerin %99 unda yok. Uzatma kablosu kullanmamaya bakın.

    Merhaba. 3000wattı kaldıracak bir altyapıya sahip evlerin çok az olduğundan bahsetmişsiniz. Üstad, buraya takıldım ben. Ya ben o %1'lik evlerde oturuyorum ya da tespitinizde bir eksiklik var. Benim evde sürekli olarak (2000 ve 2500w lık) 1. kademede 2 radyatör, çamaşır makinesi, termosifon, buzdolabı ve bulaşık makinesi çalışıyor. Emin ki bütün bunların aynı anda çalıştığı zamanlar oluyor. Rayatörler-buzdolabı-termosifon kesin zaten, bunların yanına sık sık çamaşır makinesi,bulaşık makinesi ve hatta elektrikli süpürge ekleniyor. Çok şükür bir sorun yaşamadık. Ha, bu aletleri doğrudan prize takmaya dikkat ediyoruz tabi. Ara kablolarara bağladığım da oluyor, bu sürede ara kabloyu yokluyorum ısınmış mı diye filan, yine sorun olmamıştı. İnşallah yine olmaz.

    Siz 3000w lık cihazı tam kapasite açmayın deyince, çok şaşırdım doğusu. Tedbirli olmakta yarar var elbet sizinkisi biraz fazla olmuş gibi...

    Problem tesisatın fazla ısınması ve yalıtımı yakması. O bakır teller, fişler, düğmelerde aslında birer direnç, rezistans yani. Normalde yeni ve düzgün yapılmış bir tesisattaki tellerin dışındaki plastik yalıtım teorik olarak yeterli olmalı ama hem zamanla hemde bu tarz yüklü kullanılan tesisatlarda ısınma nedeniyle kablolardaki yalıtımın kalitesi düşüyor. Uzatma kablolarıda ayrıca halının altına filan sokulunca dahada ısınıyorlar. Bu cihazları tam kapasitede çalıştıktan sonra kapatıp fiş uçlarının sıcaklığına bakın.

    Ben biraz fazla korkağım. hem tesisatı böyle yormaktan hemde çoluk çocuğun ayağının dibinden böyle yüksek amperler geçmesinden çekiniyorum. Yüksek güçlü cihazları mümkün olduğunca aynı anda ve aynı hatta çalıştırmamaya dikkat ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenahiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Bunların hesabı çok kolay.
    Üzerinde yazan güç değerini güncel fiyatla (35 kuruş) çarpın, hesabı bulun.

    Halihazırda en pahalı ısınma yöntemlerindendir, mecburi durumlarda kısa süreli kullanım düşünülmeli.

    http://www.igdas.com.tr/Dynamic/YakitFiyatKarsilastirmasi.igd

    Usta benim 2 seçeneğim var
    1. Elektrikli radyatör.
    2 Yeni bir klima alacağım

    Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz? (Fiyatlarını da göz önünde bulundurursak. Birisi 300 TL civarı diğerin 1000 TL üzeri)

    kocausta söylemiş tek ihtimal klima.


    En kötü klima en iyi elektrikli ısıtıcıdan iyidir.




  • Değerli arkadaşlar, ailem iki yıldır geçici bir süre için İzmir Buca'da yaşıyor ve sobalı ev tuttular ama bu iki yıldır 3000 wattlık ufo kullanıyorlar, ufo yanarken bir zaman sonra gayet iyi ısıtıyor oturma odalarını ancak kapandı mı bütün olay bitiyor ve korkunç elektrik harcıyor. Hani belki 2300'lük ufo falan olsa daha uzun süre açık kalabilirdi. Şimdi bu oda tahminim 15 ile 20 m2 arasında, 20'den büyük olacağını sanmıyorum, zemin ahşap parke ve orta kat, altta üstte soba yanıyor. Yalnız asıl büyük sorun, camlar raylı tip pvc ve ne yazık ki tek cam. İzmir bile olsa bu devirde tek cam mı olur hayret ettim.

    Acaba 3000 wattlık ufonun çalışırken baya ısıttığı odayı Delonghi dragon 4 radyatör iyi ısıtabilir mi? Dış cephede yalıtım yok ama güney cepheli, tek problem camların çift cam olmaması ve büyük olmaları.Akşamdan sonra bu cihazla konforlu ısınabilirler mi? Ufo hem o boyutta korkunç yakıyor hem de söndüğü anda birkaç dakikada işi bitiyor. Gene aynı elektriği yaksın tamam ama öyle bir mekanı ısıtabilir mi dragon 4? Çok methedilen bir cihaz.




  • Elbruz E kullanıcısına yanıt
    Ustam, yalıtım her şeydir. önce cam sorununu çözmenizi ardından da en az 11-12 dilimli arzum,fakir,raks,delonghi den bir tane almanizi tavsiye ederim.yalıtımsız bir oda iyi ısınmaz. ayrıca dragon 4 e çok takılmayın, diğer modeller de işinizi görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celutska -- 14 Aralık 2013; 19:31:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar;
    Mardin'in bir ilçesinde öğretmenim. Sözümona kaloriferli evde oturuyorum ama kalorifer günde 2 saat yanmıyor ve ısısı yok gibi. Elektrikli sobaya bitişik yaşıyoruz. Kapattığım an bitiyor her şey.
    Yağlı radyatör düşünüyorum ancak çok fahiş fiyat vermek istemiyorum. Daha uygun fiyata iş görülmez mi?
    http://www.koctas.com.tr/elektrikli-isiticilar/blyss-11-dilim-yagli-radyator-ndb1g29t/6045-10799/ gibi.
    Ya da 11 dilim yerine 5 dilimli alsam farkı nedir?
    Şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: shruikan

    4 katı mı? Fansız ısı dağılımını iyi yapabilen iyi bir ürün varsa onu alırım o zaman. Hangisi ki o? Konu hakkında bilgim yok, son iki gündür araştırmaktayım. hizlial'da 189'a DeLonghi Vento'nun, zamanlama ayarlı olanı var, 2000 watt. Daha da mı ucuzu var yani?
    Bildiğiniz belli bir ürün varsa çok iyi olur.

    Fansız ısı dağılımını daha iyi yapmak... Baca etkisi dolayısıyla...???

    Baca etkisi pazarlama lafını tamamen unutun. Isınan hava yukarı çıkar. Ister oluk yapın ister ferforje, dantel, hiç fark etmez. Sistemde fan yoksa hepsi aynı miktarda, aynı fiyata ve ısıyı aynı etkinlikte dağıtarak çalışırlar.

    Marka, kalite detaylarını karıştırmamak için size hepsi buradadan bir başka delonghi göstereyim. bu bugün 109 liraymış, HCM-2030, yalnız 2000 watt;

    Marka serbest olursa, Koçtaşta HD907-9Q galiba blyss, 99 tl 2200 watt.

    2000 watt, BLYSS CH-2000M, 40 lira. (yağsız galiba, ne fark eder ?)

    ısıyı daha iyi dağıtmak istiyorsanız 150 liraya, fanlı, BLYSS 11 DİLİM YAĞLI RADYATÖR NDB-1G-29T , 2500 watt.

    hocam ben şimdi almayı düşünüyorumda, salonda kullanmayı düşünüyorum. 20 m2 salonumuz var, nasıl bir şey almam yerinde olur ? hangi ürünü almamı tavsiye dersiniz? Fiyatı çok mühim deil, evladiyelik kaliteli bişi almayı düşünüyorum. Kombi evi tam olarak ısıtamıyor, evin yalıtımı pimaenler vs çok kötü deil iyi de deil. Kombiyi en alt seviyede çalısıtırıp radyatörü çalıstırmayı düşünüyorum.

    Radyatörde zamanında calıstırmak için bir ayar mevcut mudur mesela sabah 5 de çalısmak için gece 5 de ayarlama gibi bi ayarı var mı ? bi dereceye geldiğinde kendini kapatıp daha sonra ısı düştüğünde kendini çalıstırma imkanı var mı ?

    son olarak da ist da nereden almak uygundur avrupa yakasında?

    yardımcı olabilirseniz sevinirim




  • kombiyi 55 derecede de yaksak evi tam ısıtamıyor, bundan dolayı radyatörü düşünüyorum.
  • westernblew kullanıcısına yanıt
    kombiyi 60-70 dereceye kadar getirmeyi deneyin. Çok yaksa bile elektrikten daha ucuz doğalgaz.
  • Arkadaşlar merhaba.geceleri uyuduğumuz oda biraz serin olduğundan yağlı radyatör almak istiyorum. forumdaki tüm mesajları okudum ve delonghi marka almaya karar verdim ama modeline karar veremedim. dragon 4 ve kh 771225 c.w arasında kaldım.eşimin uykusu biraz hafiftir o yüzden tercihimi en sessiz olandan yana kullanmak istiyorum.kalorifer soğurken meydana gelen çıt çıt sesler hangisinde en azdır kullanan arkadaşların yorumlarını alabilir miyim acaba ???
  • haacar kullanıcısına yanıt
    kh 771225 c.w modelini 220 liraya kipadan aldım. mediamartk da 209 liraya görmüştüm. Çok memnunuz, tavsiye ederim. Bunu alamazsanız da şuradaki ventoyu tavsiye ederim. Fiyatı da iyi.

    Çıt çıtlama olayına fazla takmayın. O ses termostatın sesi. Çok ses yapmaz ama o da olmasın derseniz, termostatı sonuna kadar açın; böylece makine hiç kapanmayacağı için çıt sesini de duymazsınız.
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim. ses sorunu için ise gayet iyi bir fikir sizinki :)
  • delonghi yaglı radyatör almayın denendi görüldü..19 kasımda koçtaştan aldım aldıgımda sordum sıkıntı yaşarsam degiştirebilirmiyim diye 30 gün içerisinde iade hakınız var dediler..aldım son 2 haftadır havaların soguması nedeniyle kulanmaya başladım birinci kademe hikaye 2 kademe küçük odalar ve yalıtımlı odalar için idare eder 3 kademe asla kulanmayın uzatma ile kulanırsanız fişiniz ısınıyor ve en önemlisi asla gitmeyen kokusu koku devamlı var..2 gün evvel evde salonda halının üzerin yaş vede yaglı oldugunu gördüm radyatörden akan yag halının altından yol almıştı..hemen aldıgım yere götürdüm ..koçtaşın sorunun kendilerinde olmadıgını servise gitmesi gerektigini söylediler bende 30 gün içinde iade hakkım var dedim kabul etmediler gercekten sinirlendim..şimdi koca aleti alıp izmirde 3 servis olan bir firmaya rica minnetmi edecem ya ilçede yada servisi olmayan bir yerde olsaydım..size taqvsiyem asla almayın kulanmayın 360 tl nakit verdim böyle bir hatayı neden yaptım bilmiyorum onun yerine orta bir klima benim işimi daha iyi görürdü....ve özelikle koçtaştan alışveriş yapmayın arkadaşlar ..ürünün cok iyi oldugu vs vs forumdan okuyarak aldım ..... ama yanılmışım....aldıgım ürün Delonghi Dragon 4 TRD4-1025 Yağlı Radyatör...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ışıklar -- 18 Aralık 2013; 23:33:59 >




  • ışıklar I kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun gerçekten kötü bir tecrübe yaşamışsınız ancak sizin başınıza gelen bu olay hatalı üretilmiş bir ürün yüzünden meydana gelmiş gibi duruyor. forumdan takip ettiğim kadarıyla kimse böyle bir olay yaşamamış. bununla beraber koçtaşın davranışı ise gerçekten kabul edilemez. bence tüketiciyi koruma hattına veya tüketici hakem heyetine başvurun ve hakkınızı sonuna kadar arayın..
  • Ben doğalgaz iel birlikte kullanıyorum. Bana sadece elektrik ile ısınmak çok mantıklı gelmiyor maddi açıdan. Aynı ücrete tüm evi ısıtmak varken radyatör sadece bir odayı ısıtıyor. 75m2 ısıtması olayı kesinlikle çok zor denedim. Kombi yanıyorken salonun ortasına radyatörü koydum öyle aman aman bi ısınma olmadı. Ama gece kombi kapanıyor otomatik termostatla ve radyatörü açıyorum 1. kademede. 22 derece sıcaklığı koruyor. 3 . kademede koku var dediğiniz gibi ve özellikle 2 ve 3 te soğurken çok ses çıkarıyor bebeği uyandıracak kadar. O yüzden sadece 1 de kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lamettrie

    Ben doğalgaz iel birlikte kullanıyorum. Bana sadece elektrik ile ısınmak çok mantıklı gelmiyor maddi açıdan. Aynı ücrete tüm evi ısıtmak varken radyatör sadece bir odayı ısıtıyor. 75m2 ısıtması olayı kesinlikle çok zor denedim. Kombi yanıyorken salonun ortasına radyatörü koydum öyle aman aman bi ısınma olmadı. Ama gece kombi kapanıyor otomatik termostatla ve radyatörü açıyorum 1. kademede. 22 derece sıcaklığı koruyor. 3 . kademede koku var dediğiniz gibi ve özellikle 2 ve 3 te soğurken çok ses çıkarıyor bebeği uyandıracak kadar. O yüzden sadece 1 de kullanıyorum.

    75 metrekare değil. 75 metreküptür o.

    75 metrekare normal standart ev klimaları bile ısıtmaz :) Zaten alternatif ısınma olanağınız varsa onları kullanacaksınız. Eğer yoksa bu radyatör işe yarıyor odalarda.




  • koçtaş müşteri hizmetlerine yazdıgım şikayet üzerine ürünü geri aldılar .denemek istediler taktılar fişe 5 dk sonra tork diye ses altan yag kaçagı...ayıplı mal ..ama bir daha koçtaşmı asla bedava verseler almam interneten neden almadım sorun yaşarsan muhatabım olmaz ...şimdi konvektör ısıtıcı almayı düşünüyorum
  • iki senedir delogni yaglı radyotor kullaniyorum, ses ve koku olayı kullandikca bitiyor. su an 3. kademede termostat da.
    günde en az 10 saat acık. en son faturam 105 lira. hafta sonu tüm gün acık. oda sıcaklıgı 22 derece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcroses

    iki senedir delogni yaglı radyotor kullaniyorum, ses ve koku olayı kullandikca bitiyor. su an 3. kademede termostat da.
    günde en az 10 saat acık. en son faturam 105 lira. hafta sonu tüm gün acık. oda sıcaklıgı 22 derece.

    İnsanlar bu yorumu değerlendirirken bazı çıkarımlarda bulunacak halbuki bu kadarcık veri ile ne dense yanlış olur. Ben biraz ek yapayımki en azından bazı yanlış çıkarımları önlemiş oluruz.

    2500 watt gücündeki cihaz günde 10 saat 2500 watt çekerse (hafta sonu bonus olsun) bir ayda;

    (2500 watt) x (10 saat) x (30 gün) = 750 000 watt

    yani 750 kilowat yakar.

    Elektriğin kilowatını 30 kuruştan sayarsak;

    (750 Kw) * (0,30 TL/Kw) = 225 Türk Lirası eder.


    Sizin verdiğiniz bilgiye dayanarak evinizdeki her türlü lamba, televizyon, çamaşır makinası, bilgisayar vesaire gibi kalemlere giden elektriği bilemediğimize göre demekki sizin cihaz günde 10 saat boyunca tam güçte çalışmış gibi gibi görünse bile termostat yaparak aslında çok daha az çalışmış. Evinizin ısınmasına çok daha az bir süre ve güçte katkıda bulunmuş görünüyor.

    Herkes ısıtma ihtiyacı açısından sizinki kadar şanslı bir iklimde ve belkide yalıtımlı bir evde oturmuyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 22 Aralık 2013; 17:40:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: westernblew

    quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: shruikan

    4 katı mı? Fansız ısı dağılımını iyi yapabilen iyi bir ürün varsa onu alırım o zaman. Hangisi ki o? Konu hakkında bilgim yok, son iki gündür araştırmaktayım. hizlial'da 189'a DeLonghi Vento'nun, zamanlama ayarlı olanı var, 2000 watt. Daha da mı ucuzu var yani?
    Bildiğiniz belli bir ürün varsa çok iyi olur.

    Fansız ısı dağılımını daha iyi yapmak... Baca etkisi dolayısıyla...???

    Baca etkisi pazarlama lafını tamamen unutun. Isınan hava yukarı çıkar. Ister oluk yapın ister ferforje, dantel, hiç fark etmez. Sistemde fan yoksa hepsi aynı miktarda, aynı fiyata ve ısıyı aynı etkinlikte dağıtarak çalışırlar.

    Marka, kalite detaylarını karıştırmamak için size hepsi buradadan bir başka delonghi göstereyim. bu bugün 109 liraymış, HCM-2030, yalnız 2000 watt;

    Marka serbest olursa, Koçtaşta HD907-9Q galiba blyss, 99 tl 2200 watt.

    2000 watt, BLYSS CH-2000M, 40 lira. (yağsız galiba, ne fark eder ?)

    ısıyı daha iyi dağıtmak istiyorsanız 150 liraya, fanlı, BLYSS 11 DİLİM YAĞLI RADYATÖR NDB-1G-29T , 2500 watt.

    hocam ben şimdi almayı düşünüyorumda, salonda kullanmayı düşünüyorum. 20 m2 salonumuz var, nasıl bir şey almam yerinde olur ? hangi ürünü almamı tavsiye dersiniz? Fiyatı çok mühim deil, evladiyelik kaliteli bişi almayı düşünüyorum. Kombi evi tam olarak ısıtamıyor, evin yalıtımı pimaenler vs çok kötü deil iyi de deil. Kombiyi en alt seviyede çalısıtırıp radyatörü çalıstırmayı düşünüyorum.

    Radyatörde zamanında calıstırmak için bir ayar mevcut mudur mesela sabah 5 de çalısmak için gece 5 de ayarlama gibi bi ayarı var mı ? bi dereceye geldiğinde kendini kapatıp daha sonra ısı düştüğünde kendini çalıstırma imkanı var mı ?

    son olarak da ist da nereden almak uygundur avrupa yakasında?

    yardımcı olabilirseniz sevinirim

    Evladiyelik almayın. 20 sene sonra bu cihazları kullanmaya reza'nın serveti bile yetişmeyecek.

    Siz kombinizi düzeltin. kombide bir problem var.




  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.