Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.727
Cevap
118
Favori
1.227.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bana bu konuda Remington un Panasonic le neredeyse aynı olduğunu söyleyen Doğubankta bi dükkandan tavsiye ettiler ben saç kesme aldım ama sakal içinde aynen kaliteliymiş ve fiyatı da daha ucuz dediler otsa burada ismini hiç göremedim kullanan yok mu acaba, titanyum kaplı bıçakları var bilen varsa bi yardımcı olsun
  • Arkadaşım Merhaba,

    Saç kesme makinesi alacak ise, Panasonic i gerçekten de tavsiye ederim. Saç kesme makinesinde Dünyada en fazla modeli üreten Panasonic. Zaten o mühendislik başka hiçbir markada da yok. Bende ER147 diye bir model var. Bıçaklarını elmas sertliğinde çok özel bir maddeden yapmışlar. Daha önce moser diye bir makinem vardı sadece 6 ay dayandı. Panasonicler hakikattende eskilerin deyimiyle evladiyelik yani.....Adamlar sanki üretim değil sanat yapıyorlar.

    Panasoniclerin bir özellği de Made in Japan. Zaten piyasayı biraz gezince Japon Malı hiçbir markanın ürününün bulunmadığını sende göreceksin. Fiyatları da ürün kalitesine göre çok pahalı değil. Aslında şöyle bir düşünüyorum da makine kendini 6 ayda amorti ediyor. Taraklarını da çift yönlü yapmışlar. Yani bir tarak aslında 2 tarak. istediğin uzunluğa getirdikten sonra gözünü kapatsan bile hata yapmıyor. Bende bu sayede Ailede herkesi saç tıraşı yapmaya başladım. Yakında para karşılığı yapıcam artık :)

    Remingtonu kötülemiyorum, ancak Remington mu Panasonic mi dersen tabi ki sağdaki derim :)




  • phılıps phılıps daha iyi her zaman
  • ya arkadaşlar alınan bir traş makinesinin iyi kesmediğini iddia ederek iade etme olayı hakkında bilginiz varmı yani tüketici haklarına dayanarak kaç gün içinde iade edilebilir
  • Şunu söylemek istiyorum philips ile traş oluyorum kesinlikle tahriş ediyor ve dönen bıçak sistemi kılları döndürüp yüzümemi gömüyor bilmiyorum berberim suratından 5 tane başparmağımdan az kısa kıl çıkardı. BRAUN kullanmadım ama cruser denemek istiyorum.

    Şöle diyeyim bu cruser ıslak kullanılıyormuş yüzümüze jel sürsekte traş olsak olur mu?
  • Merhaba, bilmem kaç kişinin sakalı benimki gibi bisikletin fren tellerinin kıvamındadır, ama şunu söylemeliyim özellikle sert ve sık sakalınız varsa jilet bile kısa süre sonra kesmez oluveriyor.

    Philips her zaman söylüyorum, çene kemiği fazla çıkıntılı olmayan, yüzü etine dolgun, sakalları ise ince ve seyrek yapılı insanlarda iyi sonuç veriyor.

    Braun Cruzer^3 ü de merak ettim, aldım. Bendeki sonuç; tam bir fiyasko. Braun keşke reklama harcadığı paranın yarısını ürün geliştirmeye harcasa. Bana oyuncak gibi geldi. Şu anda atıl bir şekilde bekliyor. Ayrıca, önemli bir açıklama yapmak gerek: 2 tür tıraş makinesi var:1) ISLAK/KURU 2) YIKANABİLİR.
    cRUZER sadece yıkanabilir. Jel sürülüp tıraş olamıyorsunuz.

    Geçen hafta Panasonic ES7036 model bir makine aldım. Plazmadan sonra Panasonic tıraş makinesi yine Beni yanıltmadı. Hem ISLAK/KURU hem YIKANABİLİR. Makine 10.000 devir!!! ve içinde dünyanın en keskin bıçakları var: 30 derece!!!

    Şunu samimi olarak söylüyorum, sakalı benim gibi birisi bu makineden memnun kalıyorsa, normal birisi asla vazgeçemeyecektir.

    iyiki Panasonic var...




  • Merhabalar;
    Braun Freeglider ın üst modelini kullanıyordum,sinek kaydı hususunda kesinlikle jilet ten daha sinek kaydı yapıyor;makineyi bir kere gezdirmekle,jiletle 3 defa almaktan daha olumlu sonuç alıyordum, bu bağlamda.Jiletin cildime yaramadığı gerekçesiyle makineye geçiş yapmıştım fakat makinede de ne yazik ki bu sorunla karşılaştım,sadece boğaz bölgesinde tahriş oluyor,onun dışında sorun yok.Ama herşeye rağmen jletin yarattığı tahribattan milyon kat daha iyi huylu sivilcelerdi.4 günde geçerdi.(jilet'de ancak iki haftada cilt kendine gelirdi).Ama bu vaziyetler tamamen benim dermatolojik engellerimle alakalı,babam 40 yıldır sorunsuz bir şekilde braun kullanıyor.
    Hemen şunu belirtmeliyim ki,makinede sorun yaşamak istemiyorsanız günlük traş olmalısınız.Uzun sakalı da kesinlikle makinenin kendi bıyık-favori düzelticisiyle almayın,cildiniz çok zarar görür ve sıfır traş olamaz hale gelir.Çünkü favori düzelticisinin motoru düşük devirlidir ve tahriş eder uzun sakallar için tavsiyem yüksek güçlü saç kesme makineleri ve sakal düzeltme makineleri.Unutmadan;bir arkadaşın traştan önce yüzü yıkama hadisesini doğru bulmuyorum,çünkü makine yağlı cilt de kesim kalitesinden ödün verse de tahriş mevzusunda optimal iş görür.Ama terleme,makineyle traşın büyük düşmanıdır.
    Bir arkadaş da şirket ciroları bazında panasonic ve braunu kıyaslamış.Panasonic in elektronikteki ar-ge girişimlerinden bahsetmiş,doğrudur.Fakat traş makinesinde elektronik aksam ikinci plandadır.Önemli olan temel işlevi gerçekleştiren mekanik aksamdır ve Almanlar ın makine teknolojisindeki üstünlüğü tartışılmaz.Ayrıca makinenin elektronik aksamı makinedeki elekromekanik sistemi sürmek ve kontrol etmekten ibarettir ki,bu güç elektroniği ve kontrol tekniği dallarının konusudur ve Almanlar yine bu alanlarda daha üstündür.
    Temel konuya tekrar dönecek olursak,bahsettiğim üzere ben şu an ne jilet ne de makineyle sıfır traş olamıyorum.Tek çarem kirli sakal.Kirli sakal için sakal düzeltici veya saç kesme makineleri kullanılıyor.Bu şekildeki bir çare için MOSER in üstüne bir çözüm bilmiyorum.Bilhassa Chromini (sakal düzeltme) ve chromstyle(saç kesme) modelleri.Ama ne yazık ki bu markanın Türkiye'de bir distribütörü yok.Doğubank ta felan bulmak mümkün fakat ben taşrada yaşıyorum,berberim de bana bu makineden getirtme konusunda yardıma pek yanaşmıyor,beni hep oyalıyor.Şu an için iki alternatif önümde;biri Philips Turbovac diğeri de Braun Exactpower modelleri.Vakumlama özelliğinden ötürü philips daha cezbedici ama yine de kararsızım.Bu hususta tecrübelerinizi aktarmak babında bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myg -- 23 Haziran 2006; 2:03:35 >




  • Merhaba dostum, bende senin gibi jilet veya tıraş makinesi kullanamıyorum, denemediğim alet kalmadı; nafile. Özellikle çene altlarında tahriş çok fazla.

    Bu yüzden yaklaşık son beş yıldır "trimmer" denen icad imdadıma yetişti. Belli ki sende benim gibi tüm markalardan kullanmışsın, dolayısıyla az çok biliyorsun. Yapılan mukayeselerde ince bir ayrıntı var: bu ürünlerde hem profesyonel hemde amatör kullanım amacına göre iki farklı ürün var piyasada. Bahsedilen Philips Turbovac, ve Braun Exactpower ikiside Moser chromstyle ile kıyaslanamaz, çünkü ilk ikiside hafif ev kullanımı için üretilmiş. Neredeyse hepsindende kullandım ben. Ancak, Moserinde daha iyisi mevcut; Panasonic ER153. Şu anda yer yüzünün en kaliteli cihazı. Ben epey araştırdım, ve şu anda bu makineyi kullanıyorum. Bu makineyi kullanmak gerçek bir keyif ve ayrıcaklık desem abartmış olmam. Biraz lüks oldu benim için kabul ediyorum, ama değdi doğrusu. Saçlarım sürekli kısa olduğu için sakal tıraşının yanı sıra sürekli saç tıraşımı da kendim yapıyorum. Herhalde 1 senedir kendi parasını çıkartmıştır. Kesinlikle tavsiye ederim, ben alırken eminönünden almıştım, nakit ödeyince bayağı makul fiyattan aldım. Zaten alınca hak vereceğinden eminim.
    Saygılar.




  • Merhaba;
    peki arkadaşlar panasonic lerden saç kesme makineleri (avgamma arkadaşımın bahsettiği er153,er147...) mi yoksa sakal düzeltme makineleri mi(er211,er214...) bu iş için daha uygun.bilhassa tahriş açısından...Teşekkürler...
  • ben 17 yaşındayım bizde braun var benim tüylerim sert olmadığı için bence iyi ama babam iyi değil diyor bu arada dedemin 20 yıllık bir traş makinası var braun babam onu da kullanıyo o daha iyi kesiyo diyo yine ne varsa eskilerde var
  • Vallahi braun cruzer3 aldım.Bikere alet sakal kısaltmayı hiç beceremiyor.Sıfır kesmesi ustura kadar iyi olmasada jilete yakın sayılır.Philips'in jelli makinasından kullanıyordum ancak boyun bölgemi çok rahatsız ettiği için cruzer3 aldım.

    Birde braun cruzer3 ıslak olarak da kullanılabiliyor.Kullanım klavuzunda aynen bu ibare geçer.Ancak duşta kullanım değilde jelle veya ıslak yüzde kullanım için uygun.
  • mERHABA,

    Myg arkadaşın saç/sakal kesme makinesi ile ilgili sorusuna cevaben:bahsettiğim gibi ben Panasonic ER153 modelini kullanıyorum ve bu model tam profesyonel, öğrendiğime göre ER147 de öyle. Saç kesim için alınacaksa bu modeller çok güzel, ama işin içinde saç yoksa, yani sakal, bıyık, ense, favori v.s. internetten baktım bahsedilen diğer modeller fazlasıyla uygundur:(ER214, 211).Özetle karar verilirken kullanım amacı önemli: saç ? sakal ? favori -ense v.s.

    Doğru, yollardaki jeeplerin hiçbiri offroad olarak kullanılmıyor. Belkide %95 nin lastiği hiç toprağa bile değmiyor. Burada da işin içine yüksek beklentiler, güç tutkusu, hobiler, zevk v.s. gibi unsurlar giriyor

    Saygılar,




  • Ben yaklaşık 10 gün önce philips philishave coolskin HQ6707 modelini aldım 200 ytl ye üst modellerinde favori düzeltici ve şarj ledleri var ama fiyat 300 lere çıkıyor.şimdi gelelim izlenimlerime bundan önce mach3 turbo kullanıyodum. makinayı jeliyle veya başka herhangi bir köpükle kullandığınızda gayet rahat alıyo jilet kadar da pürüzsüz yapıyor. fakat boyun bölgesinde rahat değil zorlarsanızda tahriş ediyo tabi favorileri düzeltmek içinde ayrıca jiletle uğraşacaksınız.cihazın bir kötü tarafıda şarj olayı kablulu kullanılmıyor
    ben bunu almadan önce bilmiodum ayrıca pilleri NiCd olduğundan şarjını bitirip şarj etmek gerekiyo şarjı yaklaşık 6-7 tıraş yetiyor.
    Geçen gün Braun un freeglider 6610 modelini 200 ytl ye buldum kullananların yorumlarını bekliyorum.60 gün içinde philips i iade edip onu almalımıyım? birde freeglider 6610 la 6680 arasında ne fark var?
  • Ben yaklaşık 10 gün önce philips philishave coolskin HQ6707 modelini aldım 200 ytl ye üst modellerinde favori düzeltici ve şarj ledleri var ama fiyat 300 lere çıkıyor.şimdi gelelim izlenimlerime bundan önce mach3 turbo kullanıyodum. makinayı jeliyle veya başka herhangi bir köpükle kullandığınızda gayet rahat alıyo jilet kadar da pürüzsüz yapıyor. fakat boyun bölgesinde rahat değil zorlarsanızda tahriş ediyo tabi favorileri düzeltmek içinde ayrıca jiletle uğraşacaksınız.cihazın bir kötü tarafıda şarj olayı kablulu kullanılmıyor
    ben bunu almadan önce bilmiodum ayrıca pilleri NiCd olduğundan şarjını bitirip şarj etmek gerekiyo şarjı yaklaşık 6-7 tıraş yetiyor.
    Geçen gün Braun un freeglider 6610 modelini 200 ytl ye buldum kullananların yorumlarını bekliyorum.60 gün içinde philips i iade edip onu almalımıyım? birde freeglider 6610 la 6680 arasında ne fark var?
  • Merhabalar;
    öncelikle avgamma arkadaşımın yardım dolu cevapları için çok teşekkür ederim.Gerçekten çok faydalandım,minnettarım!

    worldwar'ın freeglider ile ilgili sorusuna gelince;6680'i ben kullandım,boyun bölgesi dışında hiç bir problem yaşamadım jiletten daha 'sinek kaydı' yapar,hiç kuşkun olmasın.Ama şunu bil arkadaşım ben bu makineyle hep kuru traş oldum ve losyonun hiç bir fonksiyonelliğini görmedim.Zaten coolskin gibi ıslak traş yapmıyo,sadece traş esnasında gereksiz bir losyon salgılıyor.Bu yüzden sana tavsiyem freeglider yerine braun un motor devir sayısı daha yüksek,yani daha iyi kesen bir makinesini alman.Demem şu ki;freeglider çok iyi bir makine ona asla çamur atmaya çalışmıyorum,ama losyon özelliği "hava" !!! Bence daha güçlü bir braun kuru makine alman daha isabetli olacaktır.Fakat boğaz bölgen makineyle sıfır traşa alışamıyorsa bu sorunu hiç bir sıfır makine çözemeyecektir ve bu durum için tavsiyem saç kesme ya da sakal&favori düzeltme cihazlarıdır.Bu hususta avgamma,ben dahil herkesi yeterince aydınlattı zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myg -- 28 Haziran 2006; 1:09:13 >




  • Arkadaslar elektrikli tiras makinasini ara sira dusunun tatil vakit darligi gibi elektrikli makinalarin islagi cikdi onlardan kullanmadim yorum yapmamayacagim,ama kuru elektrikli olanlar iyi tem,izlemezseniz yuzunuzde mantar yapiyor bilginize ,onun yerine istemeyerek tavsiye edecem gilett yesil renkli pilli bicagi tikanmiyor katliam olayi olmaz bende mesela bana normal bicak verin jilet makina katliam olmus gibi kesmedigim yer kalmaz yuzunde
  • Güzel Kardeşlerim,

    Traş bıçağından iyisi yoktur. Hele Gilette Mach3 serilerinden sonra...

    Hatırlayanınız vardır. Sapını çevirip, içine jilet koyduğumuz traş bıçaklarını. Babamın yanağında sallarken çıkan sesi hatırlyorum...

    Az mı yüzümü parçaladım onda. Ama ne de olsa baba yadigarı.


    Bunca methiyeden sonra hala traş makinesi istiyorum diyorsanız:


    http://www.mbnstore.com/index.php?p=show&pid=630&k_id=131

    Hem kargonuzu karşılıyorlar, hem servisini kolay bulursunuz..

    Hadi hayırlı traşlar...




  • ben 25 senedir phılıps kullanıyorum mükemmel sinek kaydı yapmaz diyen arkadaş kullanmamış herhelde tam sinek kaydı jiletle ol tersine kontrol et elin taklır ama phılıps le tam tersi ama ilk traş sonrası bu 15 günde sürebilir biraz cildin yana bilir ama sonrası harika hele kışın daha güzel
  • topic ölmemistir isalla... soru sorcagdım da
    ben tras makinesi almaya karar verdim.. saolasınız tüm yorumlarınızı da okudum ama bi sorum daa var benim..
    sakal uzatmayı seviorum bazen 1 ay ı felan gecer tras olmam.. ayrıca jilet le tras oluyorum ama jilet te yüzümü cok parlak yaptıgı için, sakalları kısaltan bi makine istiyorum..
    kısacası uzun sakalları kısaltan uygun fiyata bi makine tavsiyesii?
  • Panasonic'lerin 7026 ve 7027 modelleri ilgimi çekiyor

    10.000 devir motor, 60 derece bıçak vs.

    Fakat 7026 ile 7027 arasındaki farkı bir türlü bulamadım (internetten araştırıyorum)

    Panasonic 'in sitesine de baktım fakat traş makinalarından eser yok ne hikmetse

    Bu makinaları inceleyen - kullanan birisi açıklar mı bi zahmet
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.