Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.726
Cevap
118
Favori
1.227.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cruzer3 sayesinde ölüyodum

    C ruzer3 yanagımda parcalandı artık yok artık dedıgınızı duyar gibiyim bıçak kalın mı gelmiş ne kafasında sorun çıkmış geçen hafta traş olurken yüzümde takırt.. diye takıldı ve yuzumu kanattı yuzumde yırtılıp parcalandı zamanında yuzumden cekmeseydım dikiş atılabılırdı allahtan kotu durumda olan ben değilim goturdum kafası arızalı deyip 18ytl ye değişim talep ettiler kabul ettim (sadece kafası) 1 hfta sonra gelecekmiş..

    İşte makinamın hali ..

     Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ?
  • Uzun süre Braun şarjlı bir modelini kullandım. Şarjı dışında memnun kaldığım bir üründü. Geçen sene Panasonic ES7027 modelini aldım. Kesme ve şarjı mükemmel diyebilirim. Tam şarjda 10-15 arası tıraş yapabiliyor. Eksilerine gelirsek, dönmüş ters kılları almada Braun kadar başarılı değil. Tıraş bitiminde kalan kılları favori bıçağı ile hemen alabiliyorsun. Ayrıca suyla temizleyebiliyorsun. Geçenlerde yedek olsun diye elek+bıçak aldım. 57 ytl tuttu. Gördüğünüz gibi yedek parçaları hayli tuzlu. Braunda durum şimdilerde durum nedir bilemem. Her iki markayıda tavsiye ederim.
  • Jiletten şaşmayın arkadaşlar.. eğer uzun süre jilet ile traş olduysanız sizin için hem daha kısa zaman da hem de daha iyi traş demektir.. kirli sakal isteyenlere bişey diyemem tabi..

    jilet içinde kesinlikle Gilette Sensor Excel... geçin o Mach3 bilmem ne abartı olanları
  • Ben bıktım bu traş işlerinden.
    Neredeyse her türlü ıvır zıvır ile traş oldum.

    İlk traşa şu jilet takılan bıçaklarla başlamıştım.
    Teferruatlı birşeydi, tam dedeler için. Vakti kısıtlı olana tavsiye etmem.
    Arada faça attığı da oluyor.

    Öğrenci iken ustura kullanırdım. Süper sinekkaydı yapar.
    Sabahları uyku mahmurluğu içinde faça yapma ihtimali yüksektir.
    Bu yüzden akşam yatarken traş olurdum.

    Bir ara şimdi markasını hatırlamıyorum ama çift döner biçaklılardan kullandım.
    Galiba dandik bir şeydi. Hiç memnun kalmadım.
    Kaliteli olanları bilmem tabbi.

    Ustura yasak olduğundan
    Askerde 3 bıçaklı kullandım. Usturadan sonra çok rahat geldi.
    Temiz traş yapıyorlar ama ustura kadar değil.
    En büyük avantajı 1 - 2 dakikada traş yapması.
    Başka bir avantajını görmedim.

    Son 2 aya kadar onu kullanıyordum.
    Ama jiletleri bitince bir sordum, 3 jilete 10 küsür diyorlar.

    2 bıçaklı wilkinson aldım 10 lu pakette.
    1 ayı geçti hala birincisini kullanıyorum.
    Hiç te fena değil.
    Arkasında bir zıvanası var, musluk altında basıyorsun iki bıçak arasını temizliyor.

    Neyse hadi kolay gelsin.
    Bu arada traş sürem 2 dk. nın altına düştü.




  • Ben topicdeki genel Brown tercihine katılmıyorum, bana göre en iyi traş makinası Philips.Nedenlerine gelince;
    1.Brown'un traş yöntemi belki daha az tahriş edici ama (ki ben sadece kendi tecrübelerimle sınırlı olmak kaydıyla buna da katılmıyorum,Philips daha çok tahriş etmiyor) Brown'un elekten geçen kılları sağa sola "çekiştirerek" koparma yöntemi bünyesi alerjik olanlar için kabustur.Bu sadece benim fikrim değil, cildiyeci arkadaşım da bu tarz problemle gelen hastalarına ilk Brown veya aynı sistem kullanan benzeri makina kullanıp kullanmadıklarını sorduğunu söylüyor.Philipste asla böyle bir problem yaşamazsınız çünkü o gerçekten "keser".
    2.Yaklaşık 13 yıldır makina ile (9 yılı Philips) traş olan biri olarak kesinlikle söyleyebilirim ki, ne kadar bastırırsanız o kadar kötü bir traş elde edersiniz.En ideali aleti kendi ağırlığını geçmeyecek şekilde cildinizde gezdirmek, ve bu gezdirme korktuğunuz kadar tahriş etmez (ilk 1-2 hafta hariç) merak etmeyin.
    3.Brown kullanırken beni en tedirgin eden şeyi, Ozdamar arkadaşımız bizzat yaşamış.Philipste böyle bir risk kesinlikle yoktur.

    Bunların dışında hando arkadaşımın ıslak traş sözlerine katılıyorum,tamamen markaların pazarlama taktiği.

    Kendi tecrübelerime gelince, ben en iyi traşı şöyle sağlıyorum:
    Sabah yüzünüzü yıkayıp,iyice yağdan arındırdıktan sonra traş olmak için 10-15 dakika bekleyip cildin üzerindeki fazla nemi atmak en ideali.O zaman makina yüzünüzde hiç takılmadan yağ gibi kayar.Daha çok beklerseniz de cilt yağ salgılamaya başlayacağı için iyi bir sonuç elde edemezsiniz.Traştan sonra yüzünüze yağlandırmadan nemlendiren Nivea Soft, Arko Nem v.b. nemlendiricilerden biraz sürerseniz hiç tahriş problemi yaşamazsınız.Zamanla yüzünüzün hangi bölgelerinin kuru, hangilerinin daha yağlı v.b. olduğunu anlayacağınız için, sadece tahrişe daha meyilli olan bölgeye sürmeniz yetecektir.Mesela benim sadece dudağımın altındaki bölge kuru ve tahriş olma riski var,o nedenle sadece bu bölgeye sürüyorum.

    "Sinek kaydı" olayına gelince, sineğin spor tercihini bilemem ama , sabahları sevgilim yanağımı mıncıklamak için dört gözle traş olmamı beklediğine göre traş fena olmuyor sanırım.




  • Arkadaşlar uzun sakalları bile sinek kaydı gibi alabilen iyi bir traş makinesi önerirmisiniz ?
  • Arkadaşlar ben meraklı birisi olarak bu tıraş makineleri hakkında yıllardır araştırma yapıyorum ve Payer den tutunda Hitachi ye Philips e kadar bir sürü tıraş makinesi denedim (sakalımın yapısı nedeniyle )
    ve açıkça ifade etmeliyim ki hiç bir tıraş makinesi Panasonic ten iyi sonuç veremedi.

    Bunun çok haklı sebepleri var:

    1) Panasonic, Matsushita Electric Works tarafından üretilen bir Japon markası ve adamların ARGE ve teknoloji yatırımları korkunç düzeyde. Bir kıyaslama yapmak gerekirse Braun senede 2 milyar dolar ciro yaparken, Matsushitanın geçen seneki cirosu 81 milyar dolardı. Bunun % 5 ten fazlasını ARGE ye harcadılar. Gerisini siz hesaplayın.

    2) Panasonic ilk tıraş makinesini 1955 te üretmeye başladı. Geçen yıl tıraş makinelerinin 50. yıl dönümünü kutladılar.

    3) Dünyada ilk defa ıslak/kuru tıraş makinesini üreten firma Panasonic (1992)

    4) Dünyanın ilk çift bıçaklı tıraş makinesini üreten firma Panasonic (1984)

    5) Dünyanın ilk üç bıçaklı tıraş makinesini üreten firma Panasonic (1995)

    6) Dünyanın ilk ve tek lineer motorlu tıraş makinesini üreten firma Panasonic (1998)

    7) Dünyanın en keskin açılı iç bıçaklarını üreten firma Panasonic (30 derece!)

    8) Dünyanın en esnek tıraş makinesi Panasonicten (soldan sağa 60 derece!)

    9) Dünyanın en hızlı tıraş makinesi Panasonicten (13000 devir / dakika). Bu diğer markaların neredeyse 2 katına eşit oluyor!

    10) Panasonic tıraş makinelerinin bazı modellerinde ise (induction charging) endüksiyon şarj teknolojisi kullanılıyor. Yani herhangi bir kontakt noktası veya metal teması olmaksızın şarj emilmek suretiyle makineniz şarj oluyor.

    11) Panasonic in en son modelinde yani benim kullandığım modelde sonic temizleme sistemi yapmışlar. Motor hızı dakikada 17.000 devir de çalışarak sıvı sabun ve su kullanmak suretiyle elek & bıçakları hijyenik bir şekilde temizliyor.

    Bütün bunlara rağmen Panasonic fiyatları oldukça makul düzeyde.

    Herkese iyi tıraşlar derim.




  • phılps öneriyorum cok
  • PHİLİPS
  • Ben 1990 lı yıllarda 8-10 tane rus malı elektrikli traş makinası almıştım. En azından hafta sonları onlarla traş olurum. Hiç olmamaktan iyidir. Geçen bir vatandaş okulumuza getirdi. HUACHANG diye bir marka şarzlı traş makinası. 10 YTL den bunları sattı. Tabii jilet parasına olunca aldık. Ancak kısa sürede şarzı işe yaramaz hale geldi. Elektriğe taktığımızda da önce şarz olayı olması gerekiyor. Yani elektrik takılı iken makina direkt çalışmıyor. Devre yine pil üzerinden tamamlanıyor. Ben bunu elektrikliye çevirmek istedim ama sigortaları attırdı. Bu cihazdan Eminönünde işportacıların sattıklarını gördüm. Denemek için sorduğumda 50-60 YTL istediklerini gördüm. Tabii sonra ine ine 20-30 a kadar ineceklerdir. Bu makinanın traşı iyiydi. Ben bu makinanın elektriklisini bulmak istiyorum.
  • yaklaşık 1 ay önce coolskin traş makinesi aldım ve söylendiği gibi 1 ay kullandım arada hiç jilet kullanmadan,daha önce hep jiletle traş olurdum.Geçen hafata da bir braun makine(8995) aldım.yaklaşık 1 haftadır onu kullanıyorum.
    Coolskin: Kullanışı çık konforlu bir makine Braun'a göre gürültüsü ve elde hissettirdiği titreşimi daha az. Islak traş olmakta oldukça keyifli...temizlemke çok kolay.Fakat benim sakalım için pek uygun değildi. Traş olduktan birkaç saat sonra tekrar sakalımı hissetmeye başlıyordum (five o'clock shadow diyolartmış :-)......)ve bıyık bölgesinde çok başarılı olamadı çok iyi kesemiyordu

    Braun 8995....gürültülü ve elde ciddi bir titreşim hissettiriyor.Suyla temizlenemiyor bu serinin türkiye'ye getirilenlerinin hepsinde bir temizlik kiti var çok iyi çalışıyor ama aylık yeni bir masraf kapısı solüsyon almak gerekiyor. Ama kesinlikle Coolskinden daha iyi kesiyor.Sakalımın tekrar çıkma süresi çok daha uzun.
    Bu iki model arasında ciddi bir fiyat farkı var... Bu yüzden karşılaştırma pek adil değil.Philips'in de bu fiyat aralığında smarttouch serisi var.bu makineler coolskinden daha performanslı görünüyor. Ama denemedim
    Anladığım kadarıyla yurtdışında aldığınız her marka her model makineyi 1 yada 2 aylık süreçler içinde iade edebiliyorsunuz.bizde sadece coolskin modellerinde bu var.ileride tüm makinelri kapsar umarım.çünkü bu makinelerin performasnı kişiden kişiy değişiyor bildiğiniz gibi.....





  • Ben geçen sene bir Philishave coolskin almıştım. Birkaç hafta uğraşmama ragmen makineden memnun kalamadım. Sonunda iade ettim. Mağazadaki tezgahtarın ve bu işten anlayan bir başka arkadaşımdan öğrendiğime göre bu Philips tıraş makineleri sakalı sürekli döndürdüğü için kıl dönmesine de yol açıyormuş. O yüzden elek & bıçak sistemli tıraş makineleri daha sağlıklı diyorlar.

    Ben ise Braun ile Panasonic arasında bir tercih yapacağım. Ancak, lamdash arkaşın yukarıda verdiği çok detaylı ve aydınlatıcı bilgilerden sonra sanırım Panasonic alıcam. Gerçekten verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • benim önerim panasonic yıllarca sorunsuz çalışıyor
  • arkadaslar herkese merhaba , PHILIPS SmartTouch serisinden bir makina almayi dusunuyorum , oldukca luks ve rahat bir urune benziyor , bu seriden bir traş makinasi kullanan var mi , gorundugu kadar iyi mi , hepinize tesekkurler...
  • Merhaba Arkadaşım, bende var kullanıyorum, performansı fena değil ancak kesinlikle o paraya değmez derim. Onun yerine Gerçekten iyi bir makine almak istersen Panasonic ES8093 tavsiye ederim. Tıraş makinesinin vardığı en son nokta. Fazla anlatmayacağım; zaten alınca sende hak vereceksin. Doğubanktan çok uygun alırsın!
  • ben size traş olmayı hiç önermiyorum. jiletide makineyide atın birkenara. berbere gidi sakallarınızı çevirttirin
  • Öncelikle çok hassas bir cildim ama çok sert ve sık sakalım var. Berberde ustura ile traş olduğumda bile kızarıklık olur.

    İlk traşımı yıllar önce arkadaşlar ile iddia uğruna arkadaşın abisinin Braun'u ile olmuştum. Sonra babam o sıralarda bulunmaması ve fiyatından dolayı bana polonya pazarında satılan tahminen rus veya bulgar (Kril alfabesi vardı) bir traş makinesi almıştı. 2 yıla yakın onu kullandım. Her zaman traştan önce pudra sürüyordum, çok memnun kaldım, hatta lise de köse olduğu düşünen bir kız bile olmuştu, onu inandırmak için 2 gün traş olmamam gerekmişti. Sonra eleğı bitti, parçasını buladım, Amerikan pazarından aldığım Gilette ile traş olmaya başladım.

    Çalışmaya başladığımda kendime aldığım ilk hediye Philishave oldu. 1.5 ay kadar uğraşmama rağmen (Pudra, pre-shave losyonları, yüzümü yıkayıp traş olma, yıkmadan traş olma, uyanınca, yatmadan önce vs.vs.vs) Geri vermey gittiğimde satıcı bana bu sefer 3 başlıklısını sattı. Onunla da 3 ay cebelleştim. Artık tüm yüzüm sivilce, kıl dönmesi ve yanıktan geçilmez olunca o zamanki kız arkadaşım bana kullanmayı bıraktırdı. O tarihten beridir Philips'ten nefret ettim.

    O kadaar para vermişim karşılığında traş olamamak sinir bir durum. Şimdiki gibi git değiştir, iade et falan da yoktu. Cildimi kanattığı çok oldu bu arada. Tahriş böyle bir tahrişti.

    10 yıla yakın önce 3 bıçaklı, sonra 2 bıçaklı en son da tek bıçaklı (2 günde bir değiştirince daha az tahriş ediyordu) kullandım. İlk başta bahsettiğim sebepten dolayı minimum tahriş için.

    2 yıl önce yine dayanamadım Braun Activator aldım. Kendi kendini temizleyenlerden.

    İlk hafta biraz problemliydi ama sonra problem kalmadı. Sabah kalkınca önce çok az pudra sürüyorum. sonra traşımı oluyorum. Inanılmaz memnunum. Ne kadar bastırırsam bastırayım en ufak bir tahriş olmuyor. Arık gözüm kapalı bile traş olabiliyorum.

    Sinek kaydı konusunda bence jiletten pek farkı yok.

    Bu sebeple Braun veya elek sistem diyorum.




  • phılıps philishave coolskin
    ilk bir aya yakın zorlanıyorsunuz jilet kullananlar için söylüyorum..hatta daha çok çıkıyor sakalınız ama cildinize alıştığında üstüne tanımam eski bir gillette çi olarak....ve içindeki kremi yüzünüzü çok rahatlatıyor..işte böle oluyosunuz
  • >> Sabah kalkınca önce çok az pudra sürüyorum. sonra traşımı oluyorum....


    Çok ilginç, pudra napıyor ki ?
  • İşin tıbbi boyutunu bilemiyorum ancak pudra'yı ilk traş olduğum yıllarda bir büyüğümün tavsiyesi ile kullanıyordum. Şimdi de pudra ile hem daha yakın traş olabiliyorum hem de tahriş olmuyor. Tahminimce kayganlaştırıyor.

    Zaten berberlerde ensenizi makine ile alırlarkende pudra sürerler. Vardır bir mantığı.

    Pudra temizleme solüsyonuna zarar verir diye korkuyordum ama bir problem çıkarmadı. Özellikle ilk başlayanlara tavsiye ediyorum. Tabi sonra yüzünüzü yıkayın yoksa hortlak gibin gözükmeyin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.