Hız ayarı olmayan bir elektrikli tornavida alacağım. Şu sıralar buna nasıl hız ayarı yaparım diye düşünüyorum. Matkaplarda butona bastıkça hızı artıran bir mekanizma var. Bunun içeri göçtükçe direnci düşen reostalı bir anahtar olduğunu düşünüyorum. Böyle bir şeyi nereden bulurum ya da yapabilir miyim?
Lütfen, "İki kuruş daha ver hız ayarlısını al, uğraşmana değmez" türünden yorumlar yapmayalım. Ben de biliyorum bunu.
Elektirikli tornavida dediğin şarjlı matkap mı? Acaba kablo arası takılan dimmer işe yararmı dersin?
Alacağınız tornavida 22o volt ise dimmer işinizi görür.Bataryalı ise 9,6 volt veya daha yüksek voltajlı bir tornavida alımız.9,6 volttan düşük gerilimlerin ayarlı şekle getirilmesi uğraştırabilir.14,4 veyadaha yüksek voltajlı bir gerilim basit olarak ayarlanabilir.Bilginize,kolay gelsin.
Şarjlı matkap, matkap v.b kısaca bir düğmeye basınca bir motorun döndüğü elektrikli aletler. Bu arada bahsettiğin şey nedir? Ben üzerine bastıkça direnci değişen bir buton düşünmüştüm bu iş için.
Direk 220 v la çalıştırcağın bişeyse eğer kablo arasına dimmer dediği olay olabilir ama onu buton şeklinde kullanamazsın.
Tornavida 3,6 V'da çalışıyor sanırım. Bu dimmeri araştırdım şimdi gogle'dan. Bunun buton şeklinde bastıkça voltajı değiştiren bir versiyonu var mıdır ki? Hepsi çevirmeli.
Bastıkça hız artıcak. Arabanın gaz pedalı gibi. Matkaplarda var bu. Matkaplar bu dimmer denilen elemanı mı kullanıyorlardır?
Matkaplarda dimmer olayı yok.Matkaplardaki buton,devir kontrollü butonlardan.İstanbuldaysan bi karaköyü dolaş derim,butonu takacağın tornavidayla beraber.
dimmer devresini matkap için kullanamazsın.. çünkü dimmer lar ampül gibi havya gibi saf rezistif yükler içindir. ister matkap olsun ister şarjlı tornavida olsun en güzel çözüm bu tür cihazları tamir eden yerlerden eski bi matkap bulup onların ayar mekanizmasını kullanman.. hemde sağlam olur şimdiden kolay gelsin
En güzeli tabi ki eski matkap bulup oradan bir şeyleri çıkartıp kullanmak ama bulmak zor. Şimdi şöyle bir şey düşündüm. İki hız ayarlı olsun. Biraz basınca yarım devirde, güçlü basınca tam devirde dönsün. Bunu nasıl yapabilirim? Yarım basınca, arada bir direncin olduğu devre kapatılsa nasıl olur?