Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ OTO SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • fazla aynştaynlık mı yaptım bilmiyorum ama kafama bir soru takıldı.

    şimdi diyelim ki üç beş yıl içerisinde batarya teknolojisi ilerledi, misal 5 yıl şarj etmeden gidebilen bataryaya sahip elektrikli otolar piyasaya sürülse ve sonuç olarak bi batarya kirası ve şarj edilmek istemese ve de sıfır emisyon olduğundan mtv de verilmezse:

    --akaryakıttan ve mtv den deli gibi para kaldıran devlet bu açığı nasıl kapatır ya da böyle birşeye izin verir mi???

    --onlarca akaryakıt istasyonları ve oralarda çalışan bütün insanlar ne yapacak???



  • Petrol bitmeden elektrikli araçların o teknolojiye ulaşmasına izin vermezler. Yoksa şimdi bile batarya teknolojisini çok iyi şartlara getirebilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

    Petrol bitmeden elektrikli araçların o teknolojiye ulaşmasına izin vermezler. Yoksa şimdi bile batarya teknolojisini çok iyi şartlara getirebilirler.

    tespit güzel
  • kapitalizmin meşhur kuralı diyorsunuz

    evet genel olarak avrupanın elektrikli otoya pek yanaşmadığı ortada hala düşük hacimli dizel motorlardan yüksek güç ve verim almanın derdindeler.

    en büyük emperyalizm odağının o tarakta zaten bezi yok.


    ancak uzak doğu menşeili marklar bunu yapabilir sanırım.

    bunların dışında bu olay er ya da geç zaten gerçekleşmeyecek mi?

    üç-beş sene değilde 15-20 sene sonra diyeyim o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

    Petrol bitmeden elektrikli araçların o teknolojiye ulaşmasına izin vermezler. Yoksa şimdi bile batarya teknolojisini çok iyi şartlara getirebilirler.

    Ya da elektrik öyle bir hale gelir ki "ulan eskiden ne güzel istasyonda dolduruyorduk petrolümüzü" deriz.
  • Emisyon sıfır olunca MTV olmayacak mı?

    MTV motorlu taşıt vergisidir, çevre kirletme cezası değil..
    Boşverin o "emisyona göre alınacak" yalanlarını.. Sıfır araçları sattırıp ÖTV toplamak için yapıyorlar.. İster elektrikliye binin ister bisiklete farketmez, canları isterse "gözünün üstünde kaşın var vergisi" bile alırlar..
  • Her devrin kendi kuralları olur merak etmeyin...
    Hele de söz konusu olan para ve devlet ise işler ne kadar çabuk değişirse değişsin hemen uyumsağlanır ve vatandaş sömürülmeye devam eder..
    Güncellemeler alır başını gider..
  • Who killed the Electric Car? Filminde bütün bu soruların cevabı var. Zaten tek şarjla 600 km gidecek piller yapıldı fakat petrol devi Texaco bunun patentini satın aldı ve projeyi öldürdü.
  • filmi indirdim ama yakın zamanda izlemem mümkün değil :-/
  • Ne oyunlar dönüyordur...
  • valla hocam ne oyunlar dönerse dönsün bu akaryakıttan elektriğe dönüşümü bir gerçek ve eninde sonunda gerçekleşecek. bence 20 seneye kalmaz ve gerçekleşir. 20 sene sonunda çığ gibi büyüyecek akaryakıt istasyonları ve çalışanları ve yatırımcıları kilit.

    o değilde yine bir konum ve yine cevapsız sorular

    sorular mı çok saçma geliyor yoksa forumun bilmediğii yerden mi soruyorum anlamadım
  • Akaryakıt istasyonlarını hızlı dolum yerlerine çevirirler ve araçların da ev gibi yerlerde şarj edilmesini engellemek amaçlı aracın dolum kitini evde doluma uygun olmayan şekilde ayarlarlar olur biter.

    Bugün milyonları götürenler o zamanlar da götürürler şüpheniz olmasın.
  • Yalnızca ulaşmak istenmeyen teknoloji yerine göbekten bağlı oldukları petrol ve arap yarım adasına isteyerek gittikleri sonucuna getirmek fazlası ile hayalcilik olur ki kendi topraklarında çıksa petrol amenna diyeceğimde ancak kuzey denizi ve diğer farklı cografi olarak neredeyse deadliest chacth misali zorlukla kendi petrollerini çıkarmaya çalışan emperyalistler ,yapabilseler birbirlerini bile ezmelerine yol acabilecek petrolün çekici gücünden kendilerini kurtaracak elektrik ve başka enerji kaynaklarını sonuna kadar kullanırlar ikamesine de hemen yatırım yaparlar.

    Ondan ötesi kıta avrupasından yer altı ve üstü kaynak bakımından kat be kat fakir olan japonya ise arap baharından en fazla tedirgin olan ülkelerin başında geliyor ki dünyanın ilk 2 üretici ülkesinden biri olan çekik gözler değil kapitalist kuralları işletmek ellerinde olsa tüm rafinerilerini emekli edip tamamen elektrikli araçlara geçerler.

    Teknoloji hangi tarihte neye benzer bilinmez ancak çocuklığumda yayınlanan dizi olan uzay 1999 kadar hızlı gelişemeyeceğini artık herkes idrak etmiştir.




  • Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser K. Marx
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.