Şimdi Ara

Elektrikli koltuk çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
29.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımda kaldırıp-indirme fonksiyonunu yerine getiren buton çalışmıyor. Koltuğun döşemesini söküp konnektörü kontrol ettim. kontağın açık olmasına rağmen hiç elektrik gelmiyor. Kaput altındaki sigortalara da baktım atmış bir sigorta yok. Sorun ne olabilir, başka hangi methodu uygulayabilirim çözüme ulaşmak için?

Not: Kullanma klavuzunda sigortalar kısmında elektrikli koltuk için sigorta tanımlaması yapılmamış.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Koltuk Çalışmıyorsa Ne Yapılmalı?

Elektrikli koltukların arızalanması yaygın bir sorundur ve bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. "Elektrikli koltuk çalışmıyor" sorunu yaşayanlar için aşağıdaki adımlarla sorunu teşhis edebilir ve çözmeye çalışabilirsin:

• Sigortaları Kontrol Et: Elektrikli koltuk arızalarının yaygın bir nedeni atmış sigortalardır. Aracının sigorta kutusunu kontrol et ve "koltuk" veya "elektrikli koltuk" etiketli sigortaları olup olmadığını incele. Atmış bir sigorta varsa, yenisiyle değiştirmelisin.

• Elektrik Bağlantılarını İnceleyin: Elektrikli koltuğun elektrik bağlantıları gevşek veya hasar görmüş olabilir. Koltuğu çıkar ve tüm bağlantıları kontrol et. Gerekirse, bağlantıları sıkıştırın veya hasarlı kabloları değiştirin.

• Koltuk Ayar Düğmelerini Kontrol Et: Bazı durumlarda, elektrikli koltuk arızası, arızalı koltuk ayar düğmelerinden kaynaklanabilir. Düğmeleri temizle veya gerekirse değiştir.

• Elektrikli Motoru Test Et: Elektrikli koltuğun elektrik motoru arızalı olabilir. Motoru bir multimetre ile test ederek devre sürekliliğini kontrol et. Süreklilik yoksa, motorun değiştirilmesi gerekebilir.

• Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra elektrikli koltuğun hala çalışmıyorsa, profesyonel yardım almalısın. Bir oto elektrikçisi, sorunu teşhis edebilir ve onarabilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Elektrikli koltuk tamiri
    • Elektrikli koltuk arızası
    • Mercedes elektrikli koltuk arızası
    • Mercedes koltuk ayar düğmesi çalışmıyor
    • Araba elektrikli koltuk tamiri
    • Elektrikli koltuk çalışmıyor
    • Elektrikli oto koltuk tamiri
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mu arkadaşlar cevap verecek . Kendim çakmaklık bölümünden ayrı bir hat çekip koltuğun konnektörüne versem ne gibi bir sakıncası olur peki? Bari bu konuda yardımcı olun
  • Aracın garantisi yok mu ?
  • olsa neden uğraşayım ki . yeni bitti
  • arkadaşım,

aracının ön koltuklarının ikisi de elektrikli olmalı.. eğer öyle ise en kolay test yolcu tarafı butonlarının olduğu kısmı söküp sürücü tarafına bağlayarak düğme çalışıyor mu bakmaktır.çoğu zaman düğmeler bozulmaktadır.benim de volvo 850 aracımda benzer bir durum başıma geldi ve sürücü tarafı çalışmıyordu yolcu tarafını sürücü tarafında deneyince çalıştığını gördüm.daha sonra düğmelerin olduğu parçayı söktüm ve gördüm ki konnektör düğmelerin olduğu yerden ayrılmış.

bunu bir dene gene de düzelmezse veya sadece sürü koltuğun elektrikli ise servisten başka araçtan bir düğme söküp denemelerini iste.. gene hallolmazsa o zaman koltuğun hareketini sağlayan kablo ve motorlarda sorun var demektir.
  • benimki de bozuktu,geçen oto elektrikçiye baktırdım.düğmeleri kontrol etti,düğmeden değil motorundan dedi,koltuğu söküp bakmak gerekecek dedi ben de sonra baktırırım dedim...
  • önce basit olasılıkları yani daha önce yazdığımı kontrol etse arkadaş daha iyi olur.eğer sorun motor sorunu ise zaten arkadaş kendisi yapamaz onu.. ama düğme sorunu ise motor sökmeye veya koltuğun döşemesini söktürmeye gerek de yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrikli motor önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi de söylediğiniz şeyi yapmak için biraz elektrikten anlamak gerekiyor...ben oto elektrikçisinden baktırdım,kendi aletleriyle baktı denedi adam,ben o aletleri nerden bulayım? ücret de almadı zaten bakmak için...tabi sorun düğmedeyse hallolur ama benimki gibi motordaysa mecburen koltuğu söktürüp motoruna baktıracak...
  • Sadece sürücü koltuğu elektrikli. fakat sorun butonda değil çünkü multimetre ile ölçüm yaptığımda hatta hiç elektrik gelmediğini gördüm. Butona kısadevre testi de yaptım, switch sorunsuz çalışıyor. Aracın çakmaklığından elektrik çektim ve motorun girişlerine verdim. Motorda da sorun yok çalışıyor. tek sorun o hatta elektrik gelmemesi. soketi nerde olabilir ki bunun, muhtemelen ana sigortadan sonraki soket çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 31 Ocak 2011; 9:08:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faba82

iyi de söylediğiniz şeyi yapmak için biraz elektrikten anlamak gerekiyor...ben oto elektrikçisinden baktırdım,kendi aletleriyle baktı denedi adam,ben o aletleri nerden bulayım? ücret de almadı zaten bakmak için...tabi sorun düğmedeyse hallolur ama benimki gibi motordaysa mecburen koltuğu söktürüp motoruna baktıracak...

senin araç da benimkiyle aynıysa koltuğu falan sökmene gerek yok. kenardaki plastik aksamın çentiğini iç taraftan çevir ve çek kendine doğru. motor ve tüm bağlantı soketleri ortaya çıkıyor zaten. motora harici güç ver çakmaklıktan, 5 dakikanı almaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.