Elektrikli araç satışlarında büyük düşüş! İşte kazananlar ve kaybedenler
-
-
Zorunlu ihtiyacı olanlar için sözüm yok ama bu koşullarda insalar neden sıfır araç alırlar hiç anlamıyorum.
-
Hem vergiler arttı hem de şarj masrafları. Yani bir avantajı da kalmadı. Sadece uyguna kredi ile alınabilen bir marka kaldı. Düşüş normal bence.
-
elektrik seviciler, elektrik güzelleyiciler anyayı konyayı sonunda gördü. 5 yıl sonra satacak kimse de bulamayacaklar aha buraya yazıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Oto sanayide işçilik masrafları çok arttı, insanlar artık temiz ikinci el araç bulmakta zorlanıyor. Sıfır alırım kafam rahat olsun modunda.
-
Convert kitleri vs içten yanmalı muhabbetlerine falan mevzular dönmezse iyidir :)
_____________________________ -
Pilli araba diye satılan ürünlerin aslında araba olmadığını anlayanların sayısı artmış demek ki.
-
alakası yok. misal full corlolla 2026 model bayiden git al sıfırı 2370 bin ama 1-2 yaşında araç 400 -450 bin düşük fiyata bulabiliyorsun.
devir döndü artık eskisi gibi sıfır araç alan değer düşüşüne katlanır. eskiden muhabbet vardı sıfır al kapıya koy 100 bin düş fiyatından. buna döndük. şu enflasyonda araç fiyatları az bile artıyor.
diğer bir konu da insanlar temiz araç bulmakta zorlanmıyorlar, insanlar ölü eşek arıyorlar. hem temiz olsun hem değerinden ucuz olsun arıyorlar.
senin dediğin o sıfır alırım kafam rahat olur modu evet bir ara doğruydu. çünkü ikinci el sıfıra yakın fiyat istiyorlardı. şimdi durum farklı. şimdi de insanlara 1,5 - 2 milyon vermek fazla geliyor, ikinci el durgun 1 milyona kadar araçlar kolay gidiyor. rota tersine döndüğünde ve bu fazla sürmez misal corolla 3 milyonu görür.
insanlar bir dönem benzinli/dizel araçları kötülediler öldürmeye kalktılar ve bu dönem elektrikli araçlar algıyla şöyle böyle diye piyasada pompalandı, şimdi gördüler ki elektrikli araç olayı da öyle göründüğü gibi değilmiş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Alacak araç yokki tabi satışlar düşer.
Getirin byd icar huawei xiaomi xpeng haval vs firmaları bu ülkede satışmyapan ilk 10 firma listeye giremez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 4 Temmuz 2026; 16:56:30 >_____________________________ -
beden çok uzak elektrikli şu an için. almam tavsiye de etmem. 5-6 yıl sonra duruma göre bakarız.
beş yıl sonra kimse dizel araba almak istemeyecek, şimdiden satışları dip zaten. benzinli de hibrit var diye satılıyor bana göre, o da elektrik motor desteği işte.
togg aldım 2.5 yıl kullandım sattım. gayet de keyifli konforlu araç, marsaf sıfıra yakın, yakıtı lpg li fiestanın yarısı kadar o da evden şarj etsem çok daha düşük olacaktı.
elektriklide togg tesla byd harici alınmaz bence ama bu markaların araçları gayet iyi. en büyük batarya togg da, en iyi menzil t10f te.
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //_______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b] -
Elektrikli arabalar küser. Bizde çok bilmiş bir abi vardı elektirikli araba enayilik diyordu, şimdi elektirikli araba kullanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
şimdi elektrikli furyası var da satarsın . 5 yıl sonra satmayı deneyenleri göreceğiz. 2.5 yıl bindin sattın niye? ya sorunlarından bıktın yada lfp bataryaya geçti onu alacaksın ne oldu lpg nin yarısı yakan araç binsenize. kimse kimseyi kandırmasın. elektrikli araçların en az5-6 senesi var birşeylerin oturması için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurduvegololdu -- 5 Temmuz 2026; 0:8:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
elektrikli araba şuan için enayilik. elektrikli araç alan 2-3 yıla hemen satmaya kalkar. madem çok güveniyorsunuz madem çok ekonomik niye satıyorsunuz? elektrikli araç en son elinde kalanın elinde patlayacak bomba. 5-6 yıl en az herşeyin oturması için süre var. cep telefonlarının ilk çıktığı süreç gibi bir durumda şuan.
İki yılda bir araba değiştiririm. Fazla bile bindim yani. Ne yapayım bir araba alıp yirmi yıl mı kullanayım? Sıfır honda civic aldım onu da iki buçuk yılda sattım, Tucson aldım bir yıl fazla kullandım sattım. Togg da çok iyi gitti iki buçuk yıl. Servis sorunu olmasa bu paraya alınabilecek en iyi araba bence. Evin ikinci aracını yenilemek gerekti, çocukların aracı çok eski kaldı, 2011 model. Sıfır alacağız onlara. Yoksa sattıktan sonra ilk düşüncem 4 çeker çift motor bir t10f almaktı, çocukları ikna edemedim. Araba çok eski önce bunu değiştirelim dediler tamam dedim.
Hedef t10f 4more.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //_______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b] -
Öyle bir şey yok hocam. Kimse alıp pişman olup satmaya çalışmıyor.
110 bin tane Togg satıldı, açın bakın ilanda bin beş yüz tane bile yok. 109 bin kişi Togg almış, satmıyor. İstatistik ortada.
Elektrikli araba sürekli gelişiyor, beş on yıl sonra 15 dakikada şarj olup 500-600 km menzil verince herkes alır zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Daha neler :D. 3. sahibi olduğum mg4' den pek memnunum. Seneye satarım. T10F belki olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 5 Temmuz 2026; 1:56:28 >_____________________________ -
EV araçlar sıfır araç alsa bile tekrar satıp çok rahat sıfır araç olacak parası olanlar ve yılda 50 bin km ve üstü gibi çok km yapanlar için hala uygun. Düşmez kalkmaz bir Allah, 10 yaş üstü araçları alacak paralara düşünce bu havalı havalı konuşan arkadaşlar görmek isterim.
Çok merak edenler için de 20 yaş üstü çok araç topladım, araç yıkık değilse sahibi düzenli periyodik bakımlarını yapmışsa yani 500-600 bin TL ye otomatik vites, klimalı, ABS'li vs aracı yurtdışından parça getirmek çok pahalı hatta artık yasak olduğu halde en fazla 300-400 bin TL ye bir 20 sene daha gidecek hale getirecek şekilde sıfırlarsınız. Sıfırlamadan da arıza verdikçe değiştirerek kullanabilirsiniz tabi ben genel olarak yenileme maliyetini söylüyorum.
Yurtdışında ilk nesil Tesla'ları şu Lotus kasalı olan Youtube da yenileyen firmalar var, zaten bu araçların hepsi çöp artık sıfırlamaz isen kullanamazsın genel olarak model yılı 2010 ve sonrası. Yenileme sadece parça maliyetine bakarsanız direk zengin işi, öyle sıradan vatandaş alıp asla yenileyemez.
40 binde Togg T10× aracım...
Memnunum....
Kullanabilene tavsiye ederim...
Mercedes Bmw'nin 6-7 milyonluk araçları ile aynı konforda ve daha sağlam...
Ne yazık ki yerli malı...
Malûm bizimkiler hep yalancının götünü yalamaya meraklı...
En Beğenilen Yanıtlar
|
elektrik seviciler, elektrik güzelleyiciler anyayı konyayı sonunda gördü. 5 yıl sonra satacak kimse de bulamayacaklar aha buraya yazıyorum.
|
|
Oto sanayide işçilik masrafları çok arttı, insanlar artık temiz ikinci el araç bulmakta zorlanıyor. Sıfır alırım kafam rahat olsun modunda.
|
Benzer içerikler
- snapchat toplu arkadaş silme
- priv isimleri
- whatsapp görüldü kapatma
- facebook arkadaşları gizleme
- ınstagram"da konum nasıl atılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt