Şimdi Ara

Elektrik tesisatımın neresine kaçak akım rölesi bağlayabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Eski elektrik tesisatı olan müstakil bir eve taşındım. Kaçak akım röleleri bağlamak istiyorum. Fakat öncelikle elektrik tesisatımın nasıl çalıştığını anlamam gerekiyor. Bilgili forum üyelerinin yardımlarını rica ediyorum.

Görselleri aşağıya ekledim. Sorularımı da numaralandırarak sorayım.

1. Görsellerdeki sisteme şebeke elektriği nereden geliyor olabilir?
    2. Gelen elektrik tek fazlı sanırım, değil mi?
    3. Şebeke elektriği için 300mA 40A gecikmeli (seçimli / selektif) kaçak akım rölesi takmak istiyorum. Bunu nereye takabilirim?
    4. Bu kaçak akım rölesini takmak için elektriği kesmek nasıl mümkün?
    5. 30mA 25A a tipi kaçak akım röleleri de takmak istiyorum. Bunları nasıl bağlayabilirim?

Elektrik tesisatımın neresine kaçak akım rölesi bağlayabilirim? Elektrik tesisatımın neresine kaçak akım rölesi bağlayabilirim?Elektrik tesisatımın neresine kaçak akım rölesi bağlayabilirim?

• Elektrik tesisatımın neresine kaçak akım rölesi bağlayabilirim?

Siz iyi bir elektrikçi çağırın tesisatı kontrol etsin eksikleri tamamlasın hocam. Belki maddi durumunuz müsait olmadığından ya da hobi merakınızdan kendiniz yapmak istiyorsunuzdur ama bu kaçak akım rölesi denen meret her tesisatta düzgün çalışmıyor. Bir yerde problem varsa bulamazsınız. Sürekli atar. sonra ona verdiğiniz para da boşa gider.

Genelde ben de kendi işimi kendim görürüm ama bu tip durumlarda değil. Elektrikçi gelir bakar. Tesisatın eksikleri (topraklama, oksitlenme, zayıf kablo vs) varsa giderir röleyi takar dener. Düzgün çalışmazsa rölenin parasını istemez. işçilik alır sadece. İstememesi gerekir. En azından bizim burada öyle.

Sorun, araştırın. İşini düzgün yapan birini bulun siz. Canınız daha önemli. Umarım bu söylediklerimi iyi niyetimin bir tezahürü olarak alırsınız. Kolay gelsin.

Katılıyorum. Bozuk cihaz vs neyse de konu yüksek gerilim olunca kimseye yardım edesim gelmiyor.

Elektrikçi çağırın hocam. Önce topraklama var mı bir baksın.

Orijinalden alıntı: karadvt

Hiçbir yerine.

Siz iyi bir elektrikçi çağırın tesisatı kontrol etsin eksikleri tamamlasın hocam. Belki maddi durumunuz müsait olmadığından ya da hobi merakınızdan kendiniz yapmak istiyorsunuzdur ama bu kaçak akım rölesi denen meret her tesisatta düzgün çalışmıyor. Bir yerde problem varsa bulamazsınız. Sürekli atar. sonra ona verdiğiniz para da boşa gider.

Genelde ben de kendi işimi kendim görürüm ama bu tip durumlarda değil. Elektrikçi gelir bakar. Tesisatın eksikleri (topraklama, oksitlenme, zayıf kablo vs) varsa giderir röleyi takar dener. Düzgün çalışmazsa rölenin parasını istemez. işçilik alır sadece. İstememesi gerekir. En azından bizim burada öyle.

Sorun, araştırın. İşini düzgün yapan birini bulun siz. Canınız daha önemli. Umarım bu söylediklerimi iyi niyetimin bir tezahürü olarak alırsınız. Kolay gelsin.
    Aslında surunun tek cevabını var onuda siz vermişsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaçak akım rölesi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Kaçak Akım rölesi
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.