Şimdi Ara

Elektrik şebekesindeki hatalara karşı sistemi koruyacak PSU Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Durumu şöyle özetliyeyim. Benim hatunun yaşadığı şehirde annesinden babasından kalacak olan eve bir sürü eşya almıştık. Lakin bundan 4-5 ay önce bir sorundan dolayı oturduğu mahalledeki tüm elektronik eşyalar patlamıştı. Sebebi ise çıkan fırtınada artık nasıl şebeke kurmuşlar ise elektrik direklerindeki iki tel birbirine yapışmış ve trafolarında olmayan bir türk sigortadan dolayı aşırı voltaj artışından ne kadar eşya varsa o 3-4 sokakta oturan hepsinin prize takılı elektronik eşyası uçmuşç. benim anlamadığım devrede olmayan ama prize takılı aletler nasıl yanıyor? kaç kişinin tvsi su ısıtıcısı buzdolapları çamaşır makineleri vs yanmış.

bende birkaç elektronik eşya almıştım yazları gidince faydalanırım diye. hatta bu lcd tvnin ardından duman çıkmış beyaz bu olay olduğu sırada. ama tv hala çalışıyordu ben daha sonra gittiğimde. Bu sebepten dolayı şimdi ryzen 1700 tabanlı bir sistem topluycam render için. hatunun kasabasındaki evde bırakıcam. uzaktan erişim sağlıycam ara ara. ama korkum yine böyle bir sorunda sistemi koruyacak bir alet veya psu var mı ?

• Kesintisiz güç kaynağı (UPS) yada akım korumalı priz alacaksınız (UPS almanız daha iyi). Bazı güç kaynakları (psu) barındırdıkları kondansatörler sebebiyle anlık elektrik kesilmelerinde sistemi kapatmayarak veri kaybını engelliyor o kadar, bazılarının içinde zaten kendi sigortası olur ama riske girmeye değmez.

Orijinalden alıntı: Yoizhik

Kesintisiz güç kaynağı (UPS) yada akım korumalı priz alacaksınız (UPS almanız daha iyi). Bazı güç kaynakları (psu) barındırdıkları kondansatörler sebebiyle anlık elektrik kesilmelerinde sistemi kapatmayarak veri kaybını engelliyor o kadar, bazılarının içinde zaten kendi sigortası olur ama riske girmeye değmez.

ups-lere baktım lakin 2 dakikaya kadar destek veriyor pcnin kapanmaması için. fiyat olarak da 110 pound civarındalar. açıkcası pek ekonomik gözükmedi bana.

bu prizler konusunda sizden marka ve model konusunda fikir alabilir miyim ? ayrıca evleri eski 1980 lerden kalma ve topraklama yok. bu yüzden güvenilir koruma yollarını araştırıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Evde 1 pc de şuan bir online ups, bir 1000w ups bide akım korumalı piriz var mahalledeki apaçiler kaçak elektirik kullandığından voltajdan sorun yaşıyorum tek yol ups .

upsler tuzlu geld bana. ayrıca 1 dakikalık elektrik sağlıyor max. bu durumda 100 pound vermek pek mantıklı gelmiyor bana.

ayrıca korumalı prizden kasıthttp://www.hepsiburada.com/tuncmatik-enerji-koruma-prizi-powersurge-6-lu-siyah-350-joule-tsk5097-p-BS600278 bu ise. bunun benzerini aldım ingiltereden. lakin bu prizde takılı olmasına rağmen az daha tvyi götürüyordu bulunduğum ülkedeki 5 para etmez elektrik şebekesi.

1 ay kaldım. iki adet elektrikli soba var. 1250 wattlık olarak ikisi de akşamları çalıştı. 2 buz dolabı ve 1 mini dondurucu ile 3 adet tv vardı birde elektrikli şohben. ama 1 aylık fatura ödüyeyim dedim bana çıktığı masrafın euro karşılığı 190 euro idi. TL ye vursan 760 lira para yapar. ne saçma sapan bir ülke ise. sırf hatun için katlandım.

• UPS şart. Detaylı bir konusu vardı ona bakıp alacağınız ürün konusunu netleştirebilirsiniz. Bende şehir değişikliği nedeniyle Sakaryaya taşındım, apartman epey eski ve topraklama yok, bu yüzden voltaj düştüğünde power supply knock out olmuştu, mecbur UPS aldım.
  • revere R kullanıcısına yanıt
    ups'i alma amacınız zaten içerisinde bulunan AVR (Automatic Voltage Regulator) özelliğini kullanmak, yani voltaj düşsede çıksada sabit 220V çıkışından faydalanmak. Süreyi uzatmak isterseniz ilave akü bağlanabilen UPS'ler var, ancak ilk mesajınızda kesinti süresince kullanacağım dememiştiniz yanlış hatırlamıyorsam, böyle bir durumda elektronik eşyalar zarar görmesin demiştiniz, bende bu yüzden ups önerdim. Ayrıca UPS'e buzdolabı, şofben, mini dolap, elektrikli ısıtıcı gibi şeyler bağlayamazsınız.
    Aşağıdaki UPS 660W çıkışa sahip, bilgisayar için işinizi görür sanıyorum.
    http://urun.n11.com/ups-ve-guc-kaynagi/eaton-5e-1100i-usb-line-interactive-ups-P123411130

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 5 Mart 2017; 7:22:2 >

• revere R kullanıcısına yanıt
    O akım korumalı prizden aldım 2 senedir televizyonumda kullanıyorum sakata gelmeyeyim diye. Aşırı memnunum. 2 senede defalarca elektrik kesildi ancak TV me hiçbirşey olmadı hatta anlık kesintilerde lambalar sönerken TV kapanmadı. Bunun üzerine aynı prizden birde PC me aldım memnunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 5 Mart 2017; 7:35:1 >
  • Revere öncelikle eski evlerde gerçek bir toprak hattı yoktur, elektirikçiler, prizdeki NOTR ucunu Toprak ucuna köprüleyerek sahte bir toprak yapmış olurlar. Öncelikle gerçekten işi bilen bir elektirikçi çağırtıp, şunları yaptırtmalısın: nötr ucundan, toprağa yapılmış köprüleri sökmeli, arından daireye gerçek bir toprak hattı çekmesi gerekli.

Sigorta kutusuna bir adet kaçak akım koruma rölesi, takması gerekli. (örnek resim)

Kaçak akım rölesi ile ilgli öz bilgi:

Kaçak akım rölesi, bir elektrik devresinde başta insan olmak üzere devreye, devre elemanlarına ve devreye bağlı cihazlara büyük ölçüde zarar veren kaçak akımı fark ederek devreyi açar. Böylelikle oluşabilecek olumsuz sonuçları engellemiş olur. Bunu yaparken faz-nötr dengesini baz alır. Fazdan giren akım nötrden çıkar ve bu iki akım birbirine eşit olmalıdır. Yani devreye giren akımla çıkan akım değerleri farklı ise devreye kaçak akım rölesi müdahale ederek devrenin elektriğini keser.

Sonrasında ise evde tüm bu işlemler yapıldıktan sonra akım korumalı prizler kullanılmalı, özellikle televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazlarda kullanılmasını öneririm. (örnek resim)

Son olarak ise, isteğe bağlı olarak yapılması gereken şey online UPS alıp kullanmaktır, ups nin online olmasının en büyük avantajı elektirik dalgalanmalarının önüne geçmesi ve stabil 220-240 volt vererek cihazlara temiz bir elektirik gitmesini sağlamaktır. UPS nin evde kullanılabilmesi için en az 3-5 KW lik bir ürün seçilmesi iyi olur. Hem elektrik kesildiğinde uzun süre cihazları besler, hemde KW si yüksek olduğu için aynı anda birden çok cihazı kaldıravaktır. Ancak gidipte 600-700 watt lık bir ürün almanın fazla getirisi olmaz.

Tüm bunları yaptıktan sonra "ALLAH BÜYÜKTÜR" deyip güvenle elektiriğinizi kullanabilirsiniz, hoşçakalın.

• Akim korumalı priz artı ups kullanıyorum.

Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |
  • Topraklama yoksa Bilgisayarın olduğu Prize Topraklama yapın en kötü Bakır boru alıp Toprağa 1 Metre gömün. onu bağlayın hiç yoktan iyidir. Onun harici Ups kullanın kaliteli markalarda çoğu koruma desteği bulunuyor

Ham, pişkin, olgun kişinin hâlini hiç mi, hiç anlayamaz; Öyleyse sözü kısa kesmek gerek vesselâm.
    -Mevlana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.