Şimdi Ara

Elektrik Sarfiyatı ve Buzdolabı. Fazla harcayan Profilo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
8.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 6-7 aydır komşularıma ortalama fatura 35-40 YTL gelirken(Burada Faturalar iki ayda bir gelir) benimki 140-150'den aşşağı inmiyor. Önce PC'min Güç kaynağı, anfi falan yakıyor sanıyordum ama dün akşam Sayaçın başına gittim ve milletin sayaçı kağnı gibi dönüyorken benimkisi mübarek tabakhaneye şey yetiştirecek gibi dönüyordu. Eşime sırayla cihazları kapat dedim ve sıra buzdolabına gelince sorunun kaynağını buldum.
    Buzdolabını kapatınca Sayaçın hızı birden yarı yarıya durdu. Aslında 2001 'den bugune kadar ödediğim fatura farkı ile 30 tane buzdolabı alırdım herhalde. Sizce bu bir arıza mıdır. Tamirci çağırmaya değermi? Buzdolabım Profilo BD9300NF NO-Frost ve C sınıfı. Yıllık sarfiyatı sözde 639 Kw Kayınpeder hediye olarak aldığı için A sınıfı olsun diyemedik -ki A sınıfı o zamanlar çok para idi.
    Ne yapsam acaba... "Yenisini al" diyorsanız Elektrik sarfiyatı çok az ve kaliteli bir buzdolabı tavsiye de edebilirsiniz. Tabi fiyatı da ucuz olacak
    Saygılar

• Eee c sınıfı bir cihazla o tüketim değerleri normal sayılır..siz tez zamanda güzel bir A yada A+ bir buzdolabı alın..Samsung ve ithal Siemensler oldukça kaliteli ve sağlamdır
  • Öncelikle cihazınız etiketinde yazdığı kadar elektrik tüketiyorsa durum normal.
    Size tavsiyem evde olmadığınız bir günde elektrik saatindeki farkı almanız.Saatin dönmesine bakarak durumu tam anlamanız mümkün değil.Rakamları tespit ederseniz işiniz daha da kolaylaşır.
    Buzdolabının çok elektrik tüketme nedenleri:
    -Ortamın sıcak olması
    -Güneş ışınlarına maruz kalması
    -Havalandırma deliklerinin kapanmış olması.(cihazın arka-üst kısmı ile ön-alt kısmı kesinlikle açık olmalıdır)Gerekirse kullanma kılavuzundan cihazın yerleşme ölçülerinde bırakılması gereken paylara bakın.
    -Cihazın arka bölümündeki kondanser vs tozlanmış olabilir.Elektrikli süpürgeyle temizleyin.
    -Lastikler tam yapışmıyor olabilir,veya kapaklar çok açık kalıyor olabilir
    -Dolabın termostatı arızalı oalbilir(hiç durmadan çalışıyorsa)
    -Sensörde sorun olabilir

Bana kalırsa bu etmenleri de tek tek kontrol edin.Faturanızın böylesine kabarak gelmesi hiç normal değil.Benim yılda 590kw yakan Profilo buzdolabı olan akrabama 20-25YTL fatura geliyor.

Tüm bunları kontrol etmenize rağmen sorun değişmediyse veya dolap çok sık çalışıyorsa servis göstermenizde fayda var.

Bir de benim hatırladığım kadarıyla 9300NF eski seriden(üst bölme soğukluğunu dijitle gösteren)ve elektrik tüketiminin günde 2,7kw/h civarlarında olması lazım.Ben mi yanlış hatırlıyorum?Bildiğim kadarıyla BD9800ANF serisinden sonra tüketim 1,77kw/h'e düşmüştü.

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Öncelikle cihazınız etiketinde yazdığı kadar elektrik tüketiyorsa durum normal.
    Size tavsiyem evde olmadığınız bir günde elektrik saatindeki farkı almanız.Saatin dönmesine bakarak durumu tam anlamanız mümkün değil.Rakamları tespit ederseniz işiniz daha da kolaylaşır.
    Buzdolabının çok elektrik tüketme nedenleri:
    -Ortamın sıcak olması
    -Güneş ışınlarına maruz kalması
    -Havalandırma deliklerinin kapanmış olması.(cihazın arka-üst kısmı ile ön-alt kısmı kesinlikle açık olmalıdır)Gerekirse kullanma kılavuzundan cihazın yerleşme ölçülerinde bırakılması gereken paylara bakın.
    -Cihazın arka bölümündeki kondanser vs tozlanmış olabilir.Elektrikli süpürgeyle temizleyin.
    -Lastikler tam yapışmıyor olabilir,veya kapaklar çok açık kalıyor olabilir
    -Dolabın termostatı arızalı oalbilir(hiç durmadan çalışıyorsa)
    -Sensörde sorun olabilir

Bana kalırsa bu etmenleri de tek tek kontrol edin.Faturanızın böylesine kabarak gelmesi hiç normal değil.Benim yılda 590kw yakan Profilo buzdolabı olan akrabama 20-25YTL fatura geliyor.

Tüm bunları kontrol etmenize rağmen sorun değişmediyse veya dolap çok sık çalışıyorsa servis göstermenizde fayda var.

Bir de benim hatırladığım kadarıyla 9300NF eski seriden(üst bölme soğukluğunu dijitle gösteren)ve elektrik tüketiminin günde 2,7kw/h civarlarında olması lazım.Ben mi yanlış hatırlıyorum?Bildiğim kadarıyla BD9800ANF serisinden sonra tüketim 1,77kw/h'e düşmüştü.

Maşallah dostum iyi hatırladın. Üstte dijital gösterge var. Önü veya arkasının açıklık mesafesine hiç dikkat etmedim. Bana genellikle çalışıyor gibi geliyor. Gazını 6.5 senedir hiç kontrol ettirmedim. İlk zamanlar buzluğu açınca yere doğru gözle görülen buhar şeklinde soğuk hava kütlesi dökülüyordu ne zamandır göremiyorum. Gazını ölçtürebilirmiyim.
    Az önce tek tek cihazları kapatarak denemeye çalıştım. Sayaç eski tip içinde dönen disk olanlardan.
    Evdeki diğer cihazların fişlerini çektim ve denedim;
    Tunçmatik 2500VA UPS ve imzamdaki PC bağlı iken : 34 Saniyede 2 tur,
    Prize PC direk bağlı iken : 42 Saniyede 2 Tur,
    Buzdolabı : 51 Saniyede 2 tur,
    Demirdöküm 65 Litre Termosifon : 10 saniyede 6 tur.

Ancak dikkatimi çeken nokta ve belkide beni yanıltan desem de olur buzdolabını kapatıp açtıktan sonra 10-15 saniye sayaç çılgın gibi dönüyor. Bu normal mi acaba. Termosifon çok harcıyor .Termosifon yerine kalorifer hattına bağlanıp sıcak su veren "boyler" diye bir şey varmış ondan alayım diyorum.
    Almayı düşündüğüm A PLUS olan Siemens veya aynı model Bosch buzdolabları var. Bunlar ne kadar tur attırıyor test etmek lazım.
    Ne yapsam? Yeni buzdolabı almaya değer mi. Yarın servis gelsin ne diyecek bakalım.

Saçma bir soru olacak belki ama cihazların fişini takıpta o an ne kadar elektrik harcadığını gösteren bir alet icat edilmişmidir. Örneğin seyyar elektrik sayacı.
    Saygılar

• En iyisi servisin gelmesi olacak sanırım.Böylece dolapta sorun olup olmadığı çıkar ortaya.

Dolap yüksek elektrik çekse bile artış miktarı dolabın birim zamanda tükettiği enerjiden kaynaklanmaz.(çünkü buzdolabının içindeki toplam güç sabittir)Olsa olsa uzun süre çalışmasından olur.Yani dolabın çok elektrik çektiğini saatin dönme turundan değil,ancak ev 1 gün boşken saattin kw değerindeki değişimden anlayabilirsiniz.Başka türlü bu durumu anlamanız çok zor,hatta imkansız.

Eğer yeni dolap almak zorunda kalacaksanız size önerim statik(no-frost değil)Electrolux almanızdır.Sizdeki Profilo'nun normal halinin yarısı kadar yakacaktır.

Ama sırf elektrik tüketimi için dolap değiştirmek pek mantıklı değil.Böyle yapmaktansa dolabın neden fazla elektrik çektiğini bulmak gerekir.Bulmak da zor değildir bence(yukarıda yazdıklarımdan kaynaklanır).Çünkü enerji etiketine göre dolabınızın tüketimi normal.Şimdiki A ve Aplus buzdolaplarına göre yılda yaklaşık 150kw fazla harcıyor.Yeni dolap alırsanız 150kw X 0,16yKr=24 YTL yıllık kazancınız olur.Bu durumda da yeni dolap almak bence mantıklı değil.

Dediğim gibi evde olmadığınız bir gün saatteki kw değerlerini ölçerek not alın.Çalışan sadece buzdoalbı kalsın.Buradan durum çok net biçimde çıkacaktır ortaya.

• Bundan 5 ay once degin 24 YTL hesabını Bosch bayisinde yapmış ve yeni buzdolabı almanın sacma olduguna karar vermiştm. Verdigin bilgiler sayesınde yıne vazgectım almaktan. Pekala buzdolabıyı ilk açarken bır sure sayacın cok hızlı donmesı normal mı?
    Gazının bıtmıs olma olasılıgı varmıdır ve daha once de sordugum gibi cihazın harcadıgı elektrıgı gosteren bır alet vs. varmıdır dostum.
    İlgine çok çok teşekkurler

Bırde No frost alma Elektrolux al demişsınç Onuda anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 4 Aralık 2007; 22:47:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.