< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
| _____________________________ |
|
|
Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
|
| _____________________________ |
|
o dijital sayaçlar yok mu onlar!! 2011-2021 hazirana kadar elektromed isimli dijital sayacı kullandık 10 yıllık süre doldu sayaçlar ücretsiz değişecek deyip gelmişler luna sayaç takmışlar evde yokken kar yağdığında tükettiğimiz elektriği ılık sonbahar günlerinde tüketir olduk o sayaçlar özel ayarlı bence ekim kasım gibi bir gün binaya girerken elektrik idaresinden gelmişler ellerindeki elektronik cihazla sayaçlara bir ayarlama yapıyorlar gibiydi dıt dıt ses gelmekteydi.. içime kurt düştü zaten sayaçların üzerinde sensör var üstelik fatura kesme günü değildi, o esnada komşu konuşmaya tuttu dönüp adam gibi görevliye ne yapıyorsunuz ne ediyorsunuz diye bakıp ilgilenip soramadım.. bence fazladan geçirmek için özel kalibrasyon uygulayıp ufaktan ufaktan yolmaktalar bizleri.. sadece gelen zam üzerinden gelen tutara yönelmeyin, kaç kilovat tüketmişiniz geçtiğimiz yıllarda aynı zaman diliminde ne kadar tüketmişiniz kilovat bazında kıyaslama yapın kontrol edin farklılık var mı yok mu bunu araştırın. |
|
|
|
|
son 3 yıllık elektrik tüketimini aylık yıllık tablo yaptım karşılaştırınca yeni sayaç değiştiğinden beri fazla kilovat tükettiğim ortaya çıktı şikayette bulundum cihaz fazla kilovat yazıyor gelip sayacı aldılar geçici yine luna marka sayaç taktılar sonucu geldi sayaçta sorun yokmuş 28 tl sayaç test ücreti fatura edildi minareyi çalan kılıfını hazırlar.. dedim ben gidip makel marka dijital sayaç alayım ama bu marka (luna) olmasın dedim kabul etmediler şimdi insan şüphelenmez mi bu sayaçların özel ayarlı kalibrasyonlu olduğuna ? |
|
Dedim ya, aynı sorun. Hatta bildiğim kadarıyla izin almadan değiştirmemeleri lazımdı, öyle hatırlıyorum. Yine bildiğim kadarıyla istediğiniz marka sayaç takabiliyorsunuz. Yazık, kimseye güven kalmadı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler. |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
yazılanları okuyunca bende daire kapsını açıp batım, benimki de "luna" marka. bundan 3-4 bilemediniz 5-6 ay önce değiştirmişlerdi. sorduğumda da yalan olmasın 10 senede bir mi ne değiştiriyoruz periyodik olarak demişlerdi. halbuki bundan en fazla 3-4 sene öncesinde değiştirdiklerini hatırlıyorum. günah almayayım diyorum ama galiba hepinizin yazdıkları doğru... türkiye'de kaç konut var(namusuyla fatura ödeyip kaçak elektrik kullanmayan), hepsinde en azından 10kr. fazla göstermeye ayarlı olsa, varın siz hesaplayın yapılan(muhtemel) evrensel oc liğin hesabını.... |
|
AMD FX 8300, Gigabyte GA-970A-D3, Kingston 2x2GB Hyperx 1600Mhz + Kingston 2x4GB Hyperx 1600Mhz, Seclife HD 5450 1GB 64Bit DDR3, Toshiba 480GB Sata3 SSD + Seagate 2TB Sata3 HDD, Seasonic 750W, Coolermaster ATX Kasa
|