Şimdi Ara

Elektrik faturası sebebi boyler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ,bu ay bana 721 TL elektrik faturası geldi. 610 kW kullanmışız. Bunun sebebi ne olabilir ? Merkezi sistem ısıtmalı evimiz, su ısıtma için baymak boyler(termosifon) var 65 lt. Merkezi sistem su sıcaklığı Max 30⁰ oluyor, boyler 60⁰ ayarlı. Bu durumda suyu 60⁰ yapmak için boyler sürekli devreye mi giriyor acaba? Mutfakta 10 dk kullaninca mesela tekrar calisiyor mu hemen 60⁰ yapmak için ?Apartmanda herkeste boyler var en yüksek fatura bana geldi. 610 kW kullanım sebebi ne olabilir, bu kadar kullanmis olabilir miyiz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Güncel

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oda ile termosifon arasındaki ısı farkı arttıkça ısı kaybı daha çok olur. banyo için kullanılacak sıcaklığa ayarla diyecem ama kullandıkça termosifor soğumaya başlar(anlık ısıtması musluktan akan suyu ısıtmayı karşılamaz, yaklaşık 4-5 katı rezistans olsa anca karşılar). o yüzden kullanımın 42 ise 45-47 yap, eğer banyoda uzun kalıyorsan 50 falan olabilir yada daha fazla.

mesala dakikada 8-9 litre/dk akacak suyu bu mevsimde (şebekeden gelen 10 derece istenilen 42 olsa) tahmini 10-12 kw lik ani ısıtıcı lazım. ortalama bu hızda su açsan ve yarım saat banyoda tek kişi 5kw çarpı 1,2tl eşittir 6 lira (tek fazlı ani ısıtıcılar 7200watt ve en fazla 4-5lt/dk su ısıtır). birde termosifon bu ısıyı sürekli tutmak için yarısı kadarda elektrik yaksa bir kişinin bir banyosu 8-9tl olur.

not; termosifon delinmiş ve sızıntı varsa yalıtım neredeyse biter ve sürekli çalışır.

kişi sayısını banyo sayısını mutfak kullanımı el yüz yıkamayı(el yüz yıkarken boruyu ısıtana kadar işin biter, boruyu ısıtmış olursun)

şebeke sularının soğuması odanın soğuması termosifonun elektriksel yükünü arttırır. yazın sıcak günlerde şebeke sıcaklığı 25-27 iken kışın 7-10 derece olur(tr ortalaması)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.