Arkadaşlar 2019 model aracım var. 2 hafta önce arabayı stop edip 10dk. sonra tekrar çalıştırmak istediğimde çalışmadı bende bir arkadaşımın arabasından takviyeyle aracımı çalıştırdım. Sonra akücüye götürdüm usta ölçüm yaptı akün sağlam gözüküyor biraz kullan arabayı kendine gelir dedi. 2 haftadır aktif olarak aracımı kullanıyorum bu akşam işten geldim parkettim 2 saat sonra aracımı çalıştırmak istedim yine çalışmadı. Tahminime göre arabada elektrik kaçağı var aküyü bitiriyor. İlk kez başıma geldiği için pek bilgim yok elektrik kaçakları kolay bulunuyor mu çok masraf çıkarır mı yarın oto elektrikçiye göstereceğim. Aküm bu : ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FFFaust -- 7 Mart 2025; 22:21:57 > |
Bu akü bitik mi yoksa elektrik kaçağı mı var?

-
-
10 dk akü bitmez, mevcut akün için kısa devre var yanıltıyor sizi büyük ihtimalle, aküyü değiştirince sorunun çözülür. Elektrik kaçakları bulunur çok zor iş değil ama ciddi zaman alabiliyor, uğraştıracak bir yerde ise araç 1-2 gün sanayide yatar en az.
-
Marş dinamosu arızası olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaçak testi kolay bir test sanayide elektrikçi 10 dk da bakar size bilgi verir aracın ilk aküsü ise muhtemelen akünüz bitiktir akü satanlar makinesi yoksa anlamaz ya da bazen uğraşmak istemiyorlar elektrikçiye gönderiyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mand1ra_Hekimi -- 8 Mart 2025; 2:15:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Marş dinamosu yada alternatör olamaz çünkü marş olsa araç çalışmaz alternatör olsa motor dönerken yeterli elektrik üretilmez araç kararsız çalışır veya tüm arıza lambalarını yakar. Kaçak olsa araç VAG grubu alakasız bir hata verir.
Bencede arkadaşlardan birinin dediği gibi akünüz ölü. Araç 2019 akü Mutlu bir kere değişti muhtemelen. Bir değişim daha istiyor.
Kaçak ölçtürmek kolay, kaçağı bulmak zordur. Siz akücüye gidin derdinizi bir anlatın. Kaçak varmı ölçün yoksa akü alacağım diyin. Bir kontrol sağlayıp akünüzü alın.
Akünüzü alırken tarihine, internetten fiyatına ve eski akünüzü verdiğinizde alacağınız indirime dikkat etmeyi unutmayın. Aldığınız akünün mutlaka garanti belgesini doldurtun ve slibinizle beraber saklayın.
Düzenleme sebebi: İmla hataları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 8 Mart 2025; 4:25:55 >
-
Hocam kontağı açınca lastik basınç uyarısı devre dışı, elektrikli direksiyon devre dışı, denge kontroĺü esp devre dışı uyarıları çıkıyor ve araç hiç marş almıuor tık tık yapıyor sadece.
Şimdi birinden takviye yaptırıp oto elektrikçiye götüreceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok saçma gelebilir ama benimde başıma 2 defa gelmişti. marşı çeviriyodum tık yoktu. arabayı çamurluktan tutup kuvvetlice salladım, sonra bida denedim çalıştı. youtube yorumlarında görmüştüm. temassızlık yapıyo galiba ordan kurtarmıştı diye düşünüyorum.
iş yerindeki araçta aynı şeyi yaptı onu da salladım ama çalışmadı. kaputu açıp baktım, sigortaların fişlerinden çıkanlar olmuş. onları geri taktım. kutupbaşlarını temizleyip oynatmaya çalıştım. sonra çalıştı, bida da sıkıntı olmadı.
ama akünüz en az 1 senelik ise değiştirmeyi düşünün derim. sıfır akü her zaman iyidir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X