Şimdi Ara

elektrik dalgalanmaları...ve upc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar standart bir güç kaynağı upc elektrik dalgalanmalarını düzenler mi??
    düzenlemezse hangi modeli önerirsiniz?

• UPS mi demek istedin?
  • öyle demek istedim pardon regülatör mü acaba bu elektrik dalgalanmasını bertaraf edebilir....?
    quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

UPS mi demek istedin?

• UPS alarak dalgalanmaları önleyebilirsin. Fiyatlar da değişken. Bütçene uygun bir UPS bulabilirsin biraz araştırarak.
  • tüm ups'ler bunu engelliyor mu benim meramım o yok eğer engellemiyorlarsa ayrıyetten bi tane regülatör almayı düşünüyorum... o yüzden özellikle araştırıyorum... 200-300 arası bir şey yeterli gelir bana...
  • http://www.hepsiburada.com/tuncmatik-lite-650va-line-interactive-ups/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd84121

Örnek vermek gerekirse böyle bir alet dalgalanmalara karşı seni korur. Daha ucuza da var ama markaların ününü pek duymadım. Tunçmatik kaliteli bir markadır.
  • evet arkadaşım çok güzel...

alacağım güç kaynağı 700 watt OCZ aynı konfiguraysonda olan başka bi tane

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34707

800'lük olması gerekiyor galiba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmzandaki tüm aletler dahil sanırım. Şu durumda 1 KVA'lık kaliteli bir UPS garanti çözüm olur.
  • yeni sistem toplıcam yakında o yüzden şimdiden araştırıyorum bi kaç zaman sonra da alacam hepsini...
    i920 intel
    kaliteli bi anakart daha karar veremedim gigabyte olabilir
    6 gbyte ocz ram
    2 adet 160 gbyte raid yapmak için harddisk alacam karar vermedim...
    24 inc' samsung full hd.
    4890 powercolor ekran kartı...

çok tefferruhatlı yazmadım ama genel hatlarıyla sistemim bu şekilde olacak...

sen ne dersin hangi güç kaynağı ve Ups yeter bu sisteme tabi ileriye doğru cross yapma olayını da göz önünde bulundurarak...
  • ups yetip yetmiceği olayı sana bağlıdır. 600 va bir ups alırsan 7-8 dakika makinanı açık tutacaktır..bundan sonrası senin bütçene kalmış.istersen 10 kva alırsın 20 saat çalışır.

ancak maksat elktrik dalgalanmaları ve elektrik gidince makinayı rahatça kapatmaksa 600-800 va arası bir ups yeterde artar bile.
  • ben offline ups lerin elektrik dalgalanmalarına karşı akımı çok da regüle edebildiklerini düşünmüyorum. ilk etapta sistemi koruyabilseler de zamanla bu özelliklerini kaybediyorlar.
  • dahası özellikle regülatör mü almak mantıklı sizce? kesintisiz güç kaynağı yerine?

regülatör kullanılınca elektrik tüketimi de artıyor olması lazım yanlış bilmiyorsam...
    Bu konuda bilgin var sanırım.. aydınlatırsan sevinirim...

quote:

Orjinalden alıntı: october27

ben offline ups lerin elektrik dalgalanmalarına karşı akımı çok da regüle edebildiklerini düşünmüyorum. ilk etapta sistemi koruyabilseler de zamanla bu özelliklerini kaybediyorlar.
  • şimdiye kadar regülatör kullanmadım ondan dolayı da regülatörler konusunda bir yorum yapmam doğru olmaz. elektrik tüketimini artıracağını düşünüyorum. offline ups ler ise her ne kadar kutusunda akım düzenlediği yazsa da akım tutmadığını defalarca gördüm. yüksek akımlarda en iyi yapabildikleri içinde bulunan sigortayı yakmak. elektriğin gerektiğinde az gelmesi durumunda da niyeyse hemen kapanıveriyorlar.
  • tamam arkadaşım benim esas meselem elektirik dalgalanmalarının bilgisayar üzerindeki olumsuz etkisini kaldırmak aslında...

3000 lira bi sisteme verip de dandik bi elektrik dalgalanması yüzünden hasar görmesini istemiyorum...

Bu konuyla ilgili çözümü olan varsa lütfen yardımcı olsun...
  • Offline UPS lerin koruması iyi bir korumalı prizden daha iyi değildir. Ayrıca zaten kare dalga çıkış verdiklerinden PSU üreticileri tarafından tavsiye edilmezler. Offline UPS lerin kullanım amacı elektrik kesintisinde sistemin açık kalmasını sağlayıp, çalışmaların kaydedilip sistemin sağlıklı bir şekilde kapatılmasıdır. Bu şekilde kısa süreli kullanılacağından kare dalga çıkış vermesinin yaratacağı olumsuzluk göz ardı edilmektedir. Yüksek kapasiteli bir offline UPS alıp sistemi uzun süre çalıştırmak PC nizin güç kaynağının sağlığı açısından sakıncalıdır. Elektrik kesintisi sırasında kısa bir süre sistemin açık kalması dışında bir amacınız var ise sinüs çıkış veren ve sürekli aktif olarak koruma sağlayan Online UPS lere bakmalısınız. Online UPS ler yapıları gereği pahalıdırlar.

Eğer PC nizin güç kaynağı kaliteli bir ürün ise şebeke sorunları sebebi ile en fazla güç kaynağınızın kendisi zarar görecektir. Geri kalan bileşenler zarar görmeyecektir. Ayrıca belirteyim; aktif PFC ye sahip bir PSU nuz var ise voltaj düşmeleri sırasında sisteminiz kapanmaz. Aktif PFC li PSU lar 90-240v aralığında şebeke geriliminde çalışabilirler. Voltaj düşmelerini telafi edecek yapıya sahiptirler.

• HexfeT

Anlatmak istediğim elektrik dalgalanmalarını önerebileceğin marka ve model ile tavsiyendir... mümkünse link atar mısın...
    ve mümkünse fiyatı 100-200 civarında olsun
  • http://www.hepsiburada.com/tuncmatik-newtech-1000va-lcd-online-ups-3pc/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd45230

Daha ucuza online UPS mevcut değil :) En azından Teknofiyat'ta. Kolay gelsin.
  • Bence forumda iyice araştır, kesintisiz güç kaynakları (KGK) hakkında bilgi veren geniş bir bölüm var! Ayrıca Bilgisayarının güç kaynağı Enermax, çok kaliteli, ama bazı Enermax modelleri Aktif PFC'lidirler. Ve online, tam sinüs dalgası veren KGK'lar ile çalışırlar, yoksa Enermax'ı uçurursun, tüm bilgisayarınada yazık olur, çünkü bu yanlışı yapanların patlamayı tarif edişleri neredeyse nükleer patlamayı andırıyor!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.