Şimdi Ara

Elektirikli motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 250waatlık elektirikli mptorum var. İçerisinde 12v 20a 6 adet jel akü var, şarj cihazının üstünde 135waat yazıyor, 5 ilen7 saatte doluyor. Ben bu motoru güneş paneli akü invertör ile şarj etmek istiyorum. Piyasada hazır set satılıyor 20w 12v 7a panel gücü var. Bu hazır 20wlık panellerin gücü motoru şarj edermi, 7a akü işimi görürmü, akü amper kapasitesini yükseltmelimiyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • akülerde şarj akımı ile şarj süresi doğru orantılıdır. düşük akımda yavaş, yüksek akımda hızlı şarj olurlar. 7a'lik güç kaynağı, akünü normalden yavaş şarj eder. başka bir sorun ise, şarj işlemini sadece gün ışığında yapabilecek olmandır ki sende motorunu bu saatlerde kullanıyorsundur. ancak yedek akünü şarj edebilirsin. başka bir sorun da güneşin hareket halinde olmasıdır. güneş ışınları yüzeyine dik vurdukları zaman, güneş pili tam verimde enerji üretir. güneş ışınlarıyla güneş pilinin yüzeyi arasında açı, 90 dereceden uzaklaştıkça, verim düşer. yapılmayacak birşey değil ama şebekeye bağladığındaki kadar verimli olmaz. ancak şebeke dışındayken(orman dağ gibi kırsal kesimlerde) fayda sağlar.

  • Cevabınız için teşekkür ederim. Geç saate kadar çalışmaktayım eve geldikten sonra motorun şarjı azalmışsa sabaha kadar şarja bırakıyorum. Ortalama 3 veya 4 günde şarja takıyorum

    Demek istediğim, 20waat güneş paneli 12v 7a akü ile tam dolu 6 akü 86,4 volt aküyü imvertet ile şarj edrröi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.