Şimdi Ara

elekro hidrojen motoru üretimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
6.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konu hidrojeni özgürce kulanmak üzere projeler geliştirmek uzere açılmştır başlık altın da da hidrojeni benzine karıştırıp performansı artırmak veya hidrojen ile enerji üretip arabalara vermek değil. bu konular farklı başlıklar altında incelenmelidir.

burda çözümbulmaya çalıştığımız şey ise hidrojeni nasıl üretiriz üretiğimiz hidrojeni ateşleme sisteminde nasıl kulanabiliriz. ister jenaratöre bağlayarak kulanın ister kat kaloriferine bağlayın bu size kalmış. diğer konular için darklı başlıklarda dewam edilebilir örneğin

hidrojen pili ve hidrojeni katkı olarak kulanmak başlığı

forum düzenin bozan arkadaşlarımız yetkililer tarafından gereken yapılmıştır
    ÇOK DESTEKÇİ arkadaşlarımız sayesinde yaptığım araştırmalardan nefret edip bütün çalışmalarımı siliyorum birşeyler katmak yerine engel olmaya çalışan bu arkadaşlarımız yaptıkları bu dawranışlarla gurur duysunlar bu gibi dawranış sergileyen insanlar olduğu sürece bu ülke geri kalmaya mahkumdur.
    ben profilimi birkaç üye gibi saklamıyorum konu hakkında araştırmalarınızı pm ile paylaşabiliriz elimden geldiğince yardimci olmaya çalışırım ama bu platform üzerinden olmuyor gördüğünüz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi express -- 25 Ocak 2007; 15:28:30 >

• Açmış olduğunuz konunun tam olarak elektronikle ilgisini yazamısınız.

Edit : Aramadığınız için görmediniz ama işte konunuzun %100 ait olduğu yer.http://forum.donanimhaber.com/forumid_287/tt.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 23 Ocak 2007; 13:17:54 >
  • ÇOK DESTEKÇİ arkadaşlarımız sayesinde yaptığım araştırmalardan nefret edip bütün çalışmalarımı siliyorum birşeyler katmak yerine engel olmaya çalışan bu arkadaşlarımız yaptıkları bu dawranışlarla gurur duysunlar bu gibi dawranış sergileyen insanlar olduğu sürece bu ülke geri kalmaya mahkumdur.
    ben profilimi birkaç üye gibi saklamıyorum konu hakkında araştırmalarınızı pm ile paylaşabiliriz elimden geldiğince yardimci olmaya çalışırım ama bu platform üzerinden olmuyor gördüğünüz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi express -- 25 Ocak 2007; 0:43:15 >

• yani elektronikle ilgisi var mı yok mu? ya da bilmediğimiz başka bişey mi var!
  • ÇOK DESTEKÇİ arkadaşlarımız sayesinde yaptığım araştırmalardan nefret edip bütün çalışmalarımı siliyorum birşeyler katmak yerine engel olmaya çalışan bu arkadaşlarımız yaptıkları bu dawranışlarla gurur duysunlar bu gibi dawranış sergileyen insanlar olduğu sürece bu ülke geri kalmaya mahkumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi express -- 25 Ocak 2007; 0:43:34 >

• ben tartışmak için değil, gerçekten elektronikle ne derece ilgisi olduğunu öğrenmek için sordum. ona bakarsan otomobil bölümü de uygun değil gibi gözüküyo. mesela 12 volt ile suyu nasıl hidroliz ettiğini, bunun sonucu hidrojen elde edip edemediğini anlatmaya başlayabilirsin. sonuç olarak işin içine volt, amper vb. giriyor ise konu da yerine oturmuş olur doğal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 23 Ocak 2007; 14:41:39 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi express -- 25 Ocak 2007; 0:43:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Marş motorsuz araç üretimi.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş bence bu konunun üstünde duralım.
    araştıralım.

ben kaç günlerden beri bununla uğraşıyorum
    çok zor bişey
  • bunu kolaylaştırıp arabamızı hidrojenle çalıştıralım.bu tepkimenin süresini saniyeler kadar kısaltırsak nobel bile veririler

edit:darbeli akımla beslesek nasıl olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superposition -- 23 Ocak 2007; 16:26:04 >
  • arkadaşklar 1.si ben şimdi deney yaptım.
    bende 50 voltluk büyük bit trafo vardı.
    tuzlu suya gittim güneş enerji sistemi yapan yere 20 tane 20/5 oranında o levhadaN KESTİRDİM.
    sonra bir koyaya 10 tanesini 1cm den az bir aralıklarla birbirine yakın dursunlar diye kenarından ince bir kalem gibi bir levhayla birleştirdim. öteki 10 tanesini de öylr yaptım.

kovaya 10lunun birini sağ diğerini de sola koydum.
    sonra onları sabitledim kovaya.ilk baş elektrik verdim bembeyaz köpüsdü su sanki kaynıyor gibi.

hemen kovanın üstüne bir bidon kestim ve yapıştırdım.
    (-) tarafına deliği denk getirdim (+) tarafa da delik deldim.

elektriği verdim başladı köpürmeye delikten bakıyom.
    çakmağı yakıp deliğe bir getirdim....

kovanın üstündeki bidon öyle bir fırladı ki tavana ödüm patladı be.
    tabi kova da devrildi üstüm başım battı.
    olsun olacak böyle şeyler deney sonuçta.

yani hidrojeni depolayabiliriz.

• niye kardeş suyu elektroliz olayıyla Hidrojene ve oksijene ayırıp sonrada hidrojeni elektriğe çevirip ampul yakmak vb. şeyler.

BİZ BURDA SABUN NASIL ÜRETİLİR DİYE SORMUYOZ!!!!
    ""HİDROJENDEN ELEKTRİK ÜĞRETMEYE ÇALIŞIYOZ"".
  • bu size bir fikir olsun.
    bakın alttaki şemaya

• quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

arkadaşklar 1.si ben şimdi deney yaptım.
    bende 50 voltluk büyük bit trafo vardı.
    tuzlu suya gittim güneş enerji sistemi yapan yere 20 tane 20/5 oranında o levhadaN KESTİRDİM.
    sonra bir koyaya 10 tanesini 1cm den az bir aralıklarla birbirine yakın dursunlar diye kenarından ince bir kalem gibi bir levhayla birleştirdim. öteki 10 tanesini de öylr yaptım.

kovaya 10lunun birini sağ diğerini de sola koydum.
    sonra onları sabitledim kovaya.ilk baş elektrik verdim bembeyaz köpüsdü su sanki kaynıyor gibi.

hemen kovanın üstüne bir bidon kestim ve yapıştırdım.
    (-) tarafına deliği denk getirdim (+) tarafa da delik deldim.

elektriği verdim başladı köpürmeye delikten bakıyom.
    çakmağı yakıp deliğe bir getirdim....

kovanın üstündeki bidon öyle bir fırladı ki tavana ödüm patladı be.
    tabi kova da devrildi üstüm başım battı.
    olsun olacak böyle şeyler deney sonuçta.

yani hidrojeni depolayabiliriz.

hocam burada bahsettiğin levhaların maddesi nedir öğrenebilirmiyim.bende buna benzer ama daha küçük bir deney yapmıştım bir zamanlar ama ben büyük boy pillerin içindeki karbon çubukları kullanmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi express -- 25 Ocak 2007; 0:44:14 >

• selam
    moral bozmak gibi olmasında
    ureteceginiz gazı tekrar yanmalı motorda kullanacaksınız buyuk ihtimal o motorla jenarator cevirip arabanın tekerlerine elektrik motoru takaarak kullanmayı da dusunmuyorsunuz.yani veriminiz sıvı yakıtlı araclardaki %20 verimden de dusuk olacak.
    su linklere bi bakın adamcagızz hesablar yapmıs .

http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/H-Cell.htm

http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/Hydrogen.htm

• verim %20 düşmesi bence hiç sorun değil sonuçta araba su ile çalışacak.
    quote:

Orjinalden alıntı: okantex birde söylediğin şey olsa idi lpg de gaz ondada %20 verim düşerdi

selam
    moral bozmak gibi olmasında
    ureteceginiz gazı tekrar yanmalı motorda kullanacaksınız buyuk ihtimal o motorla jenarator cevirip arabanın tekerlerine elektrik motoru takaarak kullanmayı da dusunmuyorsunuz.yani veriminiz sıvı yakıtlı araclardaki %20 verimden de dusuk olacak.
    su linklere bi bakın adamcagızz hesablar yapmıs .

http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/H-Cell.htm

http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/Hydrogen.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi express -- 25 Ocak 2007; 0:44:32 >

• hesablara bakınca goreceksinizki
    saatte 60km yapan bir arac
    dakikada 1 km yapar.bunun icinde 324.4litre gaz hidrojen lazım.
    bu 324.4 lt gas hidrojen demek
    sıvı olarak ta 300 gram hidrojen 10 mil gidiyor diyor.
    peki siz bu gazı nasıl sıvılastırıp depolayacaksınız.yani baskabir yerde tupe koyup yuplu araba olarak kullanmak icin.hani arabalarda gaz uygulaması ev tupleriyle baslamıstı ya.buna benzer bi depolama ile olabilir.
    tabi bu arada tupe kac kilo hidrojen depolanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi express -- 25 Ocak 2007; 0:44:49 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi express -- 25 Ocak 2007; 0:45:03 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.