Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: To Live is To Die

quote:

Orijinalden alıntı: Aeroga

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam gitar olarak Ibanez Grg170dx alacağım amfi ne önerirsiniz?

Amfi için bütçeniz ne kadar?

150 - 200 tl arasi hocam en fazla 250

O zaman gitardan kısmanız gerek 550 liraya gitar alıp 150 liraya amfi almak gereksiz olur. Şu ikiliyi tavsiye ederim;

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=617&gid=111
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=9556&gid=91

Peki gitar ayni kalsa amfi icin 250 tl ayirsam? Ibanez grg170dx takintim oldu cunku :)

Şunu ufak bir pazarlıkla belki pazarlık gerekmeden 250 liraya alabilirsin.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1615&gid=90

Bu nasıldır hocam?
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1753&gid=89

Mevlüt amfisi tarzında bir şey benim gözümde Clean ve Drive tonları ikisi de çok kötü. Drive aşırı boğuyor, clean tonları ise hiç parlak değil. Kısaca hiç tavsiye etmem. Vox veya Fender'in 10W amfilerine bakabilirsen daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamer1907

Peki yeni başlayan ve Muse, Santana, Gary Moore çalacak bir kişi için hangi elektro gitarı önerebilirsiniz? (Maksimum 500-510 TL)

İlacın bende dostum.
    Gary Moore ve Carlos Santana sık çaldığım kişiler. Şu elektro gitarı alırsan rahat çalarsın diyemem. Öyle birşey zaten yok. En başta, o adamın tuşesini yakalaman esas. Tabi iş elektro gitarda bitmiyor. Kuracağın setupa bağlı çoğu şey.
    Ancak genel olarak evde takılacağım diyorsan, ben yıllardır şu ikiliyle Gary Moore'u cayır cayır çaldım.

Elektro gitar, Fender Stratocaster. Pedal olarakda Zoom G3.

500 Lira civarında alınabilecek çok gitar var. Eğer strat seviyorsan ikinci el bir Squier Standart almanı öneririm. SSS veya HSS olabilir.
    Eğer Les Paul kasa seviyorsan Epiphone Lp100 veya Standart alabilirsin.
    O fiyat aralığındaki hemen hemen her gitarı kullanmışlığım var.
    Ama dediğim gibi olay tuşede ve tonlamada bitiyor.

• Herkese selamlar.Gitardan özellik olarak pek anlamıyorum.Selim hocanın videolarını indirdim,evde kendi basıma takılmayı düşünüyorum.O yüzden bir gitar arayışına girdim.Tip olarak şu iki model arasında kaldım http://www.4cmusic.com/urunler.php?urunno=4398 http://www.4cmusic.com/urunler.php?urunno=1095.Dediğim gibi sadece tip olarak.Tarz olarakda gary moore diyebilirim.Yavuz Çetin'ede saygım sonsuz tabi =) Tavsiyelerinize,önerilerinize açığım =)

• Merhaba arkadaslar. Çevremde gitarla haşır neşir kimse yok o yzden size danışıyorum. İron maiden, Skillet, Dead by April, maNga gibi müzik gurplarını dinliyorum. BU tarza göre hangi gitarlar daha uygun olur. Yeni başlayacağım için terimleri pek bilmiyorum açık olarak cevaplarsanız iyi olur. Bu arada bütçem yaklasık 600 lira gitardı amfiydi komple içinde. Tavsiyelerinizi bekliyorum. TEŞEKKRLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skillet01

Merhaba arkadaslar. Çevremde gitarla haşır neşir kimse yok o yzden size danışıyorum. İron maiden, Skillet, Dead by April, maNga gibi müzik gurplarını dinliyorum. BU tarza göre hangi gitarlar daha uygun olur. Yeni başlayacağım için terimleri pek bilmiyorum açık olarak cevaplarsanız iyi olur. Bu arada bütçem yaklasık 600 lira gitardı amfiydi komple içinde. Tavsiyelerinizi bekliyorum. TEŞEKKRLER.

LTD F-10 önerebilirim.. metal tonları aynı fiyat aralığındaki gitarlara göre bir tık daha iyidir. ama o bütçe içinde kalan gitarlarda aman aman bir fark olmaz onu da söyleyeyim. ama şekil şemal hoşunuza gider diye düşünüyorum. sıfırını 400e filan alabilirsiniz.
  • Öneriniz içi teşekkürler gitarı biraz arastırdıktan sonra hemen almak istiyorum. BAska önerilerinz olursa açığım.
  • Cort X2 falan al diyecem bi de Boston amfi iyi gider... Bütçeni arttırırsan Epiphone SG modellerinden bak derim ben ondan kullanıyorum gayet memnunum... Bir de Fender Mustang 1 Amfi var ama o biraz pahalı ama onu alırsan süper olur bence...
  • quote:

Öneriniz içi teşekkürler gitarı biraz arastırdıktan sonra hemen almak istiyorum. BAska önerilerinz olursa açığım.

Cort X2 falan al diyecem bi de Boston amfi iyi gider... Bütçeni arttırırsan Epiphone SG modellerinden bak derim ben ondan kullanıyorum gayet memnunum... Bir de Fender Mustang 1 Amfi var ama o biraz pahalı ama onu alırsan süper olur bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gak007

Herkese selamlar.Gitardan özellik olarak pek anlamıyorum.Selim hocanın videolarını indirdim,evde kendi basıma takılmayı düşünüyorum.O yüzden bir gitar arayışına girdim.Tip olarak şu iki model arasında kaldım http://www.4cmusic.com/urunler.php?urunno=4398 http://www.4cmusic.com/urunler.php?urunno=1095.Dediğim gibi sadece tip olarak.Tarz olarakda gary moore diyebilirim.Yavuz Çetin'ede saygım sonsuz tabi =) Tavsiyelerinize,önerilerinize açığım =)

Gitara başlarken ben de Cort G110 kullanmıştım. Başlangıç seviyesi için ideal. Ama aşırı bir performans bekleme. Alternatif tonlarda da çok başarılı

• quote:

Öneriniz içi teşekkürler gitarı biraz arastırdıktan sonra hemen almak istiyorum. BAska önerilerinz olursa açığım.

kasa olarak beğendiğiniz bir odel var mı? misal ben les paul kasa hayranıyım.. aldığım gitarlar hep les paul kasa oldu..
  • önerileriniz için tesekkür ederim, teknik konularını da bilmediğim için tip önemli mi bilmiyorum ama farketmes benm için tipi kasası fln
  • Cort X2 forumda herkesin dilinde yalnız klavyesinin çok kalın olması zorluk derecesini arttırıyormus. İbanez grg170dx modeli de çok duydugum gitarlardan biri siz ne dersiiz?? Epiphone SG insallah dediğiniz gibi iyi bir gitardır arastırmaktan bıktım artık almak istiyorum :)
  • quote:

Cort X2 forumda herkesin dilinde yalnız klavyesinin çok kalın olması zorluk derecesini arttırıyormus. İbanez grg170dx modeli de çok duydugum gitarlardan biri siz ne dersiiz?? Epiphone SG insallah dediğiniz gibi iyi bir gitardır arastırmaktan bıktım artık almak istiyorum :)

dostum bak sen git bi gitar dükkanına, aklındaki gitarları söyle çıkarsın sana onları, eline al, klavyesinin rahatlığına bak, hatta rica et amfiye bağlayıp çalsınlar...

ben anlamam, gitar çalmayı bilmiyorum çekinirim filan deme onlar zaten alışık böyle şeylere, senin gibi 10 kişi gidiyordur günde, sorun olmaz.. denemek için de illa bilmene gerek yok gitar çalmayı, önemli olan gitarı kavradığında sana rahat gelmesi... grg170dx alıp da memnun olmayanı görmedim hiç.. özellikle klavye rahatlığını çok övüyorlar.. dediğim gibi git dene, çok da araştırıp ikilemde kalma.. sana ilk cevabımda dediğim gibi, bu fiyattaki gitarlar arasında çok bi fark olmaz, boşuna zaman kaybettiğinle kalırsın..

• quote:

Cort X2 forumda herkesin dilinde yalnız klavyesinin çok kalın olması zorluk derecesini arttırıyormus. İbanez grg170dx modeli de çok duydugum gitarlardan biri siz ne dersiiz?? Epiphone SG insallah dediğiniz gibi iyi bir gitardır arastırmaktan bıktım artık almak istiyorum :)

Cort x-2 kimin dilinde yahu, boşversene. Grg170dx için bişey diyemeyeceğim. Cort x-2'den daha iyi olduğu kesin. Sapı Cort'a göre daha ince. İşçilik kaliteside doğal olarak daha iyi.
    Yalnız Epiphone Sg special verdiği performansa göre yüksek fiyatta. Kaldı ki bolt-on sapa sahip, sap zaten kalın rahatsız bir gitar çıkıyor ortaya. Hele ki yeni nesil üretimler çin olduğundan fazlaca ağır bir gitar. Gövdeside yeteri kadar büyük. Kısacası ergonomik değil.
    Bu 3 seçenek arasından en mantıklısı GRG170Dx, ama aham şaham bir gitarda değil. Dikkatini çekerim, bu 3 seçeneğe göre en iyisi bu.

Ayrıca yukarıda arkadaşın dediği gibi, denemek için illa gitar bilmene gerek yok. Tipine bakarak gitar alma yeter.
    Otur işçiliğine bak, incele tek tek. Köprüye bak, potları kurcala falan. Gözüne çarpan birşey yoksa al. Ayrıca gitar internet üzerinden araştırılmaz, dükkan dükkan gezer denersin.
    İnternet üzerinde çok fazla şey var. Atıyorum, burası bir müzik forumu değil. Ama burada gitarla ilgili olan başlıkları, müzik forumlarına koy gülmekten kırılırlar. Adam Cort x2'yi öyle bir anlatıyor ki mesela, benim Fender'i satıp onu alasım geliyor.

Özetle, git dükkan dükkan gez araştır. Hiçte çekinme, eşşek gibi yardımcı olmak zorundalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aegnorluinwe

quote:

Cort x-2 kimin dilinde yahu, boşversene. Grg170dx için bişey diyemeyeceğim. Cort x-2'den daha iyi olduğu kesin. Sapı Cort'a göre daha ince. İşçilik kaliteside doğal olarak daha iyi.
    Yalnız Epiphone Sg special verdiği performansa göre yüksek fiyatta. Kaldı ki bolt-on sapa sahip, sap zaten kalın rahatsız bir gitar çıkıyor ortaya. Hele ki yeni nesil üretimler çin olduğundan fazlaca ağır bir gitar. Gövdeside yeteri kadar büyük. Kısacası ergonomik değil.
    Bu 3 seçenek arasından en mantıklısı GRG170Dx, ama aham şaham bir gitarda değil. Dikkatini çekerim, bu 3 seçeneğe göre en iyisi bu.

Ayrıca yukarıda arkadaşın dediği gibi, denemek için illa gitar bilmene gerek yok. Tipine bakarak gitar alma yeter.
    Otur işçiliğine bak, incele tek tek. Köprüye bak, potları kurcala falan. Gözüne çarpan birşey yoksa al. Ayrıca gitar internet üzerinden araştırılmaz, dükkan dükkan gezer denersin.
    İnternet üzerinde çok fazla şey var. Atıyorum, burası bir müzik forumu değil. Ama burada gitarla ilgili olan başlıkları, müzik forumlarına koy gülmekten kırılırlar. Adam Cort x2'yi öyle bir anlatıyor ki mesela, benim Fender'i satıp onu alasım geliyor.

Özetle, git dükkan dükkan gez araştır. Hiçte çekinme, eşşek gibi yardımcı olmak zorundalar.

Ya bu arada dikkatimi çekti ama yazmamıştım bu cort x-2'yi övenler kimmiş? kötü diyemem ama övülecek bir gitar da değil.. başlangıç için olabilir.. ama övene de "hele dur soluklan yiğenim" demek lazım..
    Kesinlikle ortak fikir, gitar alacak kişinin dükkan dükkan gezip gitara dokunması gerektiği... gerçi diğer muhteşem gitarları gördükçe insanın içi gidiyor o ayrı mesele tabi
    Misal benim aklım hep bir Gibson Les Paul Traditional Pro'da kalmıştır...

• arkadaşlar ben de yaza kadar karar verip, para biriktirip almayı düşünüyorum bir gitar. Sizce sıklıkla Metal, hard rock, rock (metallica, megadeth, pantera, black sabbath, judas priest, nirvana, Türk rock gruplarından ezgiler, R.E.M, Guns n roses) çalacak birisi için ne tarz gitar önerirsiniz? Hani Taksimi arşınlamadan önce bir kendim de araştırma yapmak istiyorum ama o kadar çok bilgi kirliliği var ki... Kimisi diyor squier bullet hss al, öteki diyor o metale gitmez. x-2 ve GRG170dx için daha fena, her kafadan bir ses çıkıyor. Keza amfi konusu da öyle

edit: akustik gitardan gelme ufak bir gecmisim var. simdi gidip denedigimde de bu gecmisim dezavantaji amfi falan ayarlamasi yapamayacagim icin biraz daha fazla gorus alarak gotmek istiyorum (amfi sikintimi studyodan bilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 16 Mart 2013; 0:37:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mor ve Ötesi Sever

quote:

Herkese selamlar.Gitardan özellik olarak pek anlamıyorum.Selim hocanın videolarını indirdim,evde kendi basıma takılmayı düşünüyorum.O yüzden bir gitar arayışına girdim.Tip olarak şu iki model arasında kaldım http://www.4cmusic.com/urunler.php?urunno=4398 http://www.4cmusic.com/urunler.php?urunno=1095.Dediğim gibi sadece tip olarak.Tarz olarakda gary moore diyebilirim.Yavuz Çetin'ede saygım sonsuz tabi =) Tavsiyelerinize,önerilerinize açığım =)

Gitara başlarken ben de Cort G110 kullanmıştım. Başlangıç seviyesi için ideal. Ama aşırı bir performans bekleme. Alternatif tonlarda da çok başarılı

Cevabınız için teşekkürler.Saten çok büyük beklentilerim yok şuanda.Gitarların tanıtımında manyetik ve elektronikler farklı özellikler gösteriyor.Örneğin önerdiğiniz G110da 'Manyetik: Powersound PSEG5W-5F & PSEG5W-5M & PSEG4W-2R (S-S-H) - Elektronikler: 1 volume, 2 tone, 5way lever' böyle iken diğer gitarda 'Manyetik: Powersound PSEG5P-5F & PSEG5P-5M & PSEG5P-5R (S-S-S) - Elektronikler: 1 volume, 1 tone, 5way lever' bu şekilde.Bunların ne anlama geldiğini veya hangisinin iyi oldugunu bilmiyorum.Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

• Haklısınız 1-2 gündür geziyorum zatn İstanbul'u full dolastım taksime gidicem yarın. Cort X2'yi överken yei baslayalar içi övüyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

Cevabınız için teşekkürler.Saten çok büyük beklentilerim yok şuanda.Gitarların tanıtımında manyetik ve elektronikler farklı özellikler gösteriyor.Örneğin önerdiğiniz G110da 'Manyetik: Powersound PSEG5W-5F & PSEG5W-5M & PSEG4W-2R (S-S-H) - Elektronikler: 1 volume, 2 tone, 5way lever' böyle iken diğer gitarda 'Manyetik: Powersound PSEG5P-5F & PSEG5P-5M & PSEG5P-5R (S-S-S) - Elektronikler: 1 volume, 1 tone, 5way lever' bu şekilde.Bunların ne anlama geldiğini veya hangisinin iyi oldugunu bilmiyorum.Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

Cort X2'den bahsediyorsanız o gitar G110'a göre biraz daha sert tonlara sahip bir gitar. Ve bana kalırsa o paranın üstüne biraz daha ekleyip çok daha iyi gitarlar alabilirsiniz. Bence G110 iyi bir seçim olacaktır. Manyetikler arasında da aşırı bir fark olacağını düşünmüyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cort X2'den bahsediyorsanız o gitar G110'a göre biraz daha sert tonlara sahip bir gitar. Ve bana kalırsa o paranın üstüne biraz daha ekleyip çok daha iyi gitarlar alabilirsiniz. Bence G110 iyi bir seçim olacaktır. Manyetikler arasında da aşırı bir fark olacağını düşünmüyorum

Teşekkür ederim tavsiyeniz için

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.