Şimdi Ara

Elden Ring & Shadow of the Erdtree (NIGHTREIGN : 2025) [PS ANA KONU] (324. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.199
Cevap
116
Favori
376.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • an itibari ile oyunu sildim, daha önce mobilden yazmıştım şimdi pc'den detaylıca görüşümü belirteyim

200 saat oynamışım %90 youtube bakarak geçti ilk başlarda kendi kendime hiç bir yere bakmayayım dedim ama maalesef hangi item hangi quest nerede belli degil ana dili gibi ingilizcede yok mecbur youtube bakmaya başladım bu sefer hızlı hızlı her eşyayı bossu buldum kestim bu sefer de oyunun heyacanı kaçtı çünkü kendin bulmuyor başkasından izliyorsun daha önce bloodborne-sekiro konularında da dedim oyunda rahatça hareket edip kritik eşyaları bulmak için youtube mecbur kalmamalıyız bu konuda miyazakiye sinir oluyorum

oyun her soulsda oldugu gibi düşük levellerde işkence en az 30 kere vurmanız lazım bir bossu/npc kesmek için, 140+ olunca oyun biraz rahatlıyor ama ne kadar gelişirseniz gelişin yine 2-3 vuruşta ölüyorsunuz

oyuna yeni başlayanlara tavsiye oyunun güney(aşağı kısımlar) kısımlarında takılsınlar

hikaye:daha önce dedigim gibi ana dili gibi ingilizceniz yoksa (ps4-ps5 de tr yama şansınız yok) anlamanız zor hatta ingilizceniz olsa bile itemlerdeki yazıları bile bir biri ile ilişkilendirip bağlamanız zor mecbur youtube/wiki vs bakacaz

hikayeyi okumak için:

ekşi şeyler
    Elden Ring'i Oynayıp Hikayeyi Anlamayanlar İçin Her Şeyi Derleyip Toparlayan Bir Açıklama
    https://seyler.eksisozluk.com/elden-ringi-oynayip-hikayeyi-anlamayanlar-icin-her-seyi-derleyip-toparlayan-bir-aciklama

+oyun acık dünyası tek kelime ile "muazzam"

+keşif hissi güzel

+silah/zırh/büyü vs.. acayip çeşitli. adım gibi eminim hala daha bulamadıgım onlarca eşya vs vardır

+sanat tasarımı.... ah... o sanat tasarımı !! dark souls serisi bende yok (ds3 var daha oynamadım) amaa bloodborne/sekiro bitirdim onlardan beri efsane sanat tasarımı var doku kalitesi olarak grafik olarak iyi olmasada sanat tasarımı ile ve doğru ışık kullanımı ile harika iş çıkartmışlar

+ npc invader savaşları (offline da olan kırmızılı elamanlar) acayip keyifli bunlarla savaşmak (hepsini kestim  )

-oyunda biraz olsun rahat ilerlemek için farm yapmak zorunda olmak ( [diger oyunlardada var biliyorum] rune kazanmak için döne döne aynı yerdeki düşmanları zibilyon kere kesmek :( )

-performans sorunları (ps4 pro da oynadım ara ara fps dropları oldu)

-bahsettigim gibi youtube bakmadan tam anlamıyla hareket edememek gerekli şeyleri bulamamak

• Bow build'e kadar her turlu build denedim ama hicbiri int build kadar zevk vermedi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -Hattori- kullanıcısına yanıt

Ben oyunu 600 saat oynamışım hala anlamadığım şeyler var hocam. Kesinlikle İngilizceniz yoksa başlanmaz bu oyuna.

Verdiğiniz linkteki anlatımı anlamak da çok güç Türkçe olduğu halde :)

• blackprague kullanıcısına yanıt

yazar arkadaş biraz basitçe arkadaşlarla kola çekirdek yaparken anlatırmış gibi anlatmış o yüzden olabilir ilk onu bulabildim o yüzden onu attım

şu arkadaş 4 serilik video yapmış gayet güzel buradan dinleyebilirsiniz

Osman Egeyoutube
    Herkese uzun bi aradan sonra tekrardan selamlar. :) Elden Ring'in hikaye serisine başlıyorum. Bu video The Greater Will, Marika, Radagon, Rennela ve Godfrey'e odaklanıyor. Elden Ring'te ki demigodların ve bossların hikayesi farklı videolar halinde gelecek. Umarım videoyu beğenmişsinizdir. Videoyu beğendiyseniz abone olmayı unutmayın. Videoda kullanılan görüntüler bana aittir. #eldenringhikayesi #eldenringtürkçehikaye #osmanege
    https://www.youtube.com/watch?v=huBqy39ib1s
  • bu adama hastayım ya, sekiro hikayesini ondan ögrenmiştim birileri videolarına türkçe altyazı eklemişti, elden ring videolarına türkçe altyazı eklememişler onu bekliyorum türkçe bir iki kişi video hazırlamışlar ama bu adam başka :)

• Arkadaşlar eğer kim ki Ranni, Marika ve Radagon'un çocuğu diyorsa bilin ki yanlış lore anlatıyor. Ranni Rennala'nın üvey çocuğu falan değil. Empyrean olmasının sebebi kendi two fingerının onu seçmesinden kaynaklı. Empyrean olmak için tek tanrıdan doğma şartı yok.

Aynı zamanda hikayeye etki eden demigodların her evliliğe 3'lü dağılması da önemli bir konu.

Marika&Godfrey=Godwyn,Morgott,Mogh

Radagon&Rennala=Ranni,Rykard,Radahn

Marika&Radagon=Malenia,Miquella,Melina

Melina tıpkı Miquella ve Malenia gibi kelebeğe sahip olduğu için Marika ve Radagon'un kızı olduğunu söyleyebiliriz. Kendisi zaten annem ağacın içinde diyor ağaçta sadece tek bir kadın var oda Marika.

• oyunda çok zevkli büyüler vs var ama bana bir tür hile gibi geliyor sürekli uzaktan büyü spamlıyorsun yani sürekli uzak mesafeden özellikle comet azur büyüsü efsane zaten tek de kesıyorsun bosu oyun aşırı kolaylasıyor bence souls serisinin hakkı yakın dövüş (melee attack)  

Tüm souls oyunlarini yakin dovus oynadik zaten. From Software ilk kez buyulere bu kadar onem veren oyun yapti. Yuzlerce buyu var oyunda harika animasyonlariyla. Buyucu oynamak asiri zevkli Elden Ring'te

• blackprague kullanıcısına yanıt

ng+ sekiroda keyifli, çünkü grind yok, bosslara ulaşmak kolay, küçük yaratıklarla vakit harcamadan koş kes koş kes, diğer oyunlarda bana da pek anlamsız geliyor :)

ben bu oyunu hiç youtube bakmadan ilk çıktığı zaman oynayıp kendi başıma 70 küsür saatte bitirdim, öyle abarttığınız kadar bir durum yok açıkçası

tabi ilk kez souls oyunu oynuyorsanız başka tabi.

zaten sağda solda göreve denk gelirseniz ve ne dediklerini not alırsanız ( not almak önemli ) hallediyorsunuz.

• formw3 F kullanıcısına yanıt

gerçekten hiç youtube bakmadan bitirdiyseniz helal olsun hocam   

not alma mevzusunu duymuştum ama uğraşamam şahsen universite sınavına hazırlanır gibi oyun mu oynanır her şeyi not al filan.

enis cherryson da bir video da söylemişti dark souls 1 bitirdiginde elinde bir anahtar varmış bitirdikten sonra o anahtarın oyunun başlarında bir yeri açıtıgını youtube dan ögrenmiş yani souls oyunları oyuncuya hiç yardımcı olmuyor bence item konusunda hele birde duvarların ardında gizli yol mevzuları var ki oraya girmim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hattori- -- 21 Ağustos 2022; 19:6:47 >
  • Hidetaka Miyazaki nin kafasındaki dünya çok iyi ben beğendim ama bu sefer en oynanamaz oyun nasıl yapılırı bayağı zorlamış bu nasıl bir seviyedir arkadaş. bir sonraki oyunda inşallah youtube da ne yapacağımıza nereye gideceğimize bakmayız. bu oyunu 50 defa bitirsem yine youtube da ne yapacağıma bakacak bir konu bulurum. videoda bakıyorum karşıda mağara var kapısı açık ben aynı yere gidiyorum orası yok 50 defa atla aynı mekanda gidilecek yerleri arıyorum sonra öğreniyorum ki bilmem nereye gidecekmişim boss kesecekmişim falan filan ben o boss u bulana kadar o mekanın yerini unutuyorum bir defa. açık dünya olur da bu kadar açıklık çok fazla

• rivers of blood aldım nihayet. çift el dagger gidiyordum acaba değiştireyim mi

bakmadım, platin trophy yapmak istesem mecbur bakardım ama. questline sıkıntı gerçekten.

yardımcı olmasın zaten bence, olursa oyunun büyüsü bozulur. assassins creede döneri 90-2000 li yıllardaki oyunların tadını alıyorum ben miyazaki oyunlarından, nostalji duygularımı da besliyor, zorluğu ile de tatmin ediyor.

artık casual, her şeyin bariz derecede belli olduğu, 7 yaşındaki çocuğun bile başına oturduğunda ' şuraya gitçen bak şimdi, şu adamlan gonuşcan, 5 tane iksir alcan bana getçen tamm mı '' formülünden çok sıkıldım, çok robotik geliyor.

• formw3 F kullanıcısına yanıt

bende ubisoft gibi olmamasından yanayım(onlar b*kunu çıkarıyor çünkü  ) bir yandanda hiç yardım etmemeside insanı youtube mecbur bırakıyor bu seferde bilinçli şekilde spoiler yemek zorunda kalıyoruz o gizli mahsenleri vs kendi kendimize de bulabilmeliyiz bence

Hocam çok kafayı takarak oynamayın. Muhtemelen adamlar zaten her şeyi bilerek görerek bitirmenizi istemiyor. Bende ilk bitirişimde kafayı yemiştim her şeyi bulup görmeliyim diye vs. Oyunu interaktif map ile bitirmiştim ilk seferde ama DLC'lerde kesinlikle bunu yapmayacağım çünkü ER'nin açık dünya dizayn mantığını anladım o kadar saat oynadıktan sonra.

• acaba 2 ps4 ve 1 ps5 online oynayabilir miyiz arkadaslar.Cross play var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.