Elden Ring & Shadow of the Erdtree (NIGHTREIGN : 2025) [PS ANA KONU] (410. sayfa)

-
-
Bu oyun coop odakli oldugu icin ana bosslar da hayvan gibi zor, uc basli kopek ucumuzu birden harcadi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dün gece 2 kere üç başlı köpeği denedik kesemedik. Bugün sabah random adamlarla girdim beklemediğim bir şekilde kestik biraz da şans işi iyi loot düştü.
Oyun proda çok güzel gözüküyor kalite modunda ortalama 50-55 fps veriyordur herhalde prosu olanlar kalite modunu bi densin bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oyunda pro destegi yokki
Biliyorum hocam ama kalite modunda ps5in 30fpse kadar düştüğü yerlerde pro min 45 e kadar düşüyor ortalamada 50-55 civarı oynatıyor o yüzden dedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nightreign çok iyi oyun olmuş hele ki single player modu tam benlik olmuş. kimseyle muhattap olmadan roguelite souls keyfi efsane.
merak edenler için kişisel notlarım:
- bi kere bu oyun bir souls oyunu ve oyuna elinizi alıştırmak için en az bi 10 saati baştan gözden çıkarmanız lazım.
- sonra en azından 10-15 kere girip ölüp çıkınca yavaş yavaşda olsa strateji geliştirmeye ve ona göre hareket etmeye başlıyorsunuz.
- en basit kural şu: 1.gün bossuna en az 5 level 2.gün bosuna en az 10 level ile girebilirseniz tam anlamıyla hiç zorlanmadan kesersiniz. son bossa 12 levelda girerseniz ve elinizde işe yarar da bi silah varsa kesinlikle run bitirilebiliyor.
- 3 pot ile başlıyorsunuz 3 potuda kiliselerden toplayabiliyorsunuz eğer rota uygunsa hepsini toplayın yoksa en az 5 potunuz olsun.
- bir denemenizde yolda gördüğünüz herhangi bir bossu deneyin ve vurduğunuz hasara level denegesine göre çözeceksiniz o size uygunmu değilmi. ona göre sonraki denemelerinizde doğru zamanda doğru şeyi yapacaksınız.
mesela; hippo bossunu gördünüz 5 levelde dur keseyim şunu dediniz. zort. ölürsünüz büyük ihtimalle ki ölmeseniz bile zaman kaybedersiniz kesmeye uğraşmakla. ancak 10 levelseniz ve elinizde işe yarar bi silah varsa kolaylıkla kesebilirsiniz. bunları oturttukça oyun gayet oynanabilir oluyor. sadece oyunu öğrenmekle ilgili konu.
- oyunda canlandırma tohumu gibi bir item var ve bu itemi tüm satıcılardan veya boss droplarından bulabiliyorsunuz. son bossa kadar ölmezseniz elinizde 3-4 tane bundan olabilir. ilk günde bile bulabilirsiniz.
- oyunda bi dengeleme var. ilk gün sonunda en az 5 level iseniz ve az buçuk oynamayı biliyorsanız bossu kesebiliyorsunuz. ikinci günde aynı şekilde en az 10-11 level olursanız ve oynarsanız yine bossu geçebiliyorsunuz. son bossa 12 levelda girerseniz ve elinizde işe yarada bi silah varsa kesinlikle run bitirilebiliyor.
- bosslarda veya canavarlarda bir şey yapmışlar ne olduğunu bende anlamadım ancak bir yaratıkla uğraşırken diğerleri daha sakin kalıyor. yani atıyorum bir boss veya kalabalık bir grupta biriyle dövüşe başlayınca mesela 3 lü at bossu geldi diyelim ve sentinel ile dövüşmeye başladınız diğer ikisi dibine girmediğiniz sürece gelip size vurmuyorlar. bende başta nasıl olacak demiştim ancak böyle ayarlamışlar.
harita küçülmeden önce stratejiyi kurmayı öğrenmek ve sürekli takip etmek gerekiyor. oyunun 1.hedefi 3 kiliseyi dolaşıp potları almak ve kiliselere giderken level kasmak. gördüğünüz her bossu kesmeye çalışmamak ve hangi levelda hangi rastgele bossu kesebileceğiniz öğrenemek gerekiyor. klasik rogeulike bu kısımları.
- ayrıca haftaya 1.02 güncellemesi ile single player için ekstra denegelemelerde yapacaklarını açıkladılar yani daha da kolaylaşacak oyun. her gece için 1 garanti canlanma vs. gibi.
yani işin özü şuan bile ben oynuyorum ve oyun elinizi ve zihininizi alıştırana kadar zorlayıcı ancak kavramaya başlayınca akıyor.
-
Elden ring nightreign için 2 kişiyiz 3. Arkadaşı arıyoruz. Oyuna hakim önce ki oyunlarıda oynayıp bitirmiş birisi olursa harika olur
Single olarak nasil giriyoruz ben hep oyuncu arattim oyle basliyor oyun, herkes kafasina gore takiliyor, ya tek ya da sesli chat yaparak ekiple girmek lazim bu oyuna.
Merhabalar beraber oynayacak arkadaşlar arıyorum
PS kullanıcısıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddrammm -- 1 Haziran 2025; 20:56:10 >
expediton ekranındayken sağda ikinci bi menü var. oraya geçip en alttan multiplayer yerine single player seçmen lazım.
-
Tesekkurler
Yazmayı unutmuşum PS hesabı benim
Ben dikkat etmemişim. Ps ana konusu olduğuna :)
Beyler shadow erdtree dlc ne ana oyunu bitirdikten sonra mı girmek lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
oynamayı düşünen varsa oyunu almayı düşünüyorum birlikte platin yapıp eğlenebiliriz
-
Nightreign’de ne kadar güçlü olduğunu düşünsen de gün sonu bossları saçma şekilde fazla vuruyor. Bir run neredeyse 30 dakika sürüyor ve böyle boku bokuna ölünce o yarım saatin çöp oluyor. Roguelite’da ölmek normal bir şeydir çünkü karakter bu şekilde geliştirilebilir. Ancak burada elde ettiğim para birimiyle en fazla niyet çekebiliyorsun. Yani karakter ne kadar oynarsan oyna güçlenmiyor. En azından elde ettiğimiz bu para birimiyle statlarımız olmalıydı ve bunları yükseltebilmeliydik. Oyun içinde bulduğumuz eşyalar da aynı şekilde satılabilir olmalıydı ama bu da yok. Ölünce birinin seni gelip kaldırma sistemi de afedersiniz bok gibi. Ana bosslarda biri öldü mü diğer iki kişi ona kaldıracağım diye uğraşırken game over olunabiliyor. Yanına gidip üçgene basılı tutmak çok saçma gelmiş sanırım yapımcılara. Maalesef hiç emek verilmeden sadece bir sonraki oyunlarına para gelsin diye çıkartılmış bir dlc olmuş nightreign.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X