< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 13 Aralık 2024; 9:15:8 > |
Elden Ring & Shadow of the Erdtree (NIGHTREIGN : 2025) [PS ANA KONU]
-
- West Limgrave
- East Limgrave & Mistwood
- Weeping Peninsula
- Roundtable Hold
- Stormveil Castle
- Liurnia of the Lakes South
- Raya Lucaria Academy
- Liurnia of the Lakes East
- Ainsel River (Underground)
- Liurnia of the Lakes West
- Siofra River (Underground)
- Caelid South
- Nokron, Eternal City & Siofra Aqueducts
- Deeproth Depths
- Lake of Rot, Nokstella & Liurnia West Special
- Altus Plateau
- Mt Gelmir
- Leyndell, Royal Capital
- Forbidden Lands
- Mountaintops of the Giants
- Consecrated Snowfield
- Mohgwyn Castle
- Miquella's Halligtree
- Crumbling Farum Azula
- City of Ash
- Sewers
- Endings
-
Eger gercek ise ruhumu o oyuna teslim etmeye hazirim -
Elimden geldiğince çevirmeye çalıştım. quote:
Hangi iki otör yaratıcının iki parmağı ve ölüme takıntısı vardır? Tabii ki, Game of Thrones’un yazarı olan George R. Martin ve FromSoftware başkanı Hidetaka Miyazaki, Dark Souls, Bloodborne ve Sekiro'nun arkasındaki adam.
Öyleyse, bu ikilininin E3 2019'da görkemli bir şekilde ortaya çıkacak yeni bir RPG video oyunu için bir araya gelmesi şaşırtıcı olmaz.
Spawn Wave ve Liam Robertson tarafından yayınlanan bir rapora göre, FromSoftware ve George R.R. Martin, Bandai Namco tarafından yayınlanacak, hikayesinin büyük kısmı yazılmış olan gizemli yeni bir ortaçağ açık dünya IP’si üzerinde işbirliği yapıyor.
Robertson'a göre,oyunda ana karakterinizin açık dünyadaki çeşitli krallıkları istila edeceği ve ardından bu krallıkların her birinin kendine özgü güçlerini kazanacağını iddia ediyor.
Spawn Wave ve Robertson'un bu bilgiyi kimlerden elde ettiği ve iddianın herhangi bir temeli olup olmadığı net değil, ancak bu ikili sızıntılar konusunda oldukça güvenilir bir kaynak olarak biliniyor.
FromSoftware'in Sekiro'dan sonra geliştirilmekte olduğu iki oyunu daha olduğunu biliyoruz ve birçoğumuz Bloodborne 2 ya da bir Demon’s Souls remaster'ı için umutlanıyoruz, lakin stüdyonun tamamen yeni bir şey üzerinde çalışıyor olma ihtimali de var. Bu söylenti ayrıca, Martin'in Buz ve Ateş’in Şarkısı kitap dizisindeki altıncı bölüm olan “The Winds of Winter”ı neden bitiremediğini de açıklar, çünkü bir video oyunu için tamamen farklı temada, yeni bir “lore” üzerinde çaılışıyor..
Her durumda, E3 2019 bize bu potansiyel yeni IP için kesin cevapları verebilir, ancak FromSoft şimdilik bir şey söylemiyor. Belki birileri konuşkan Bay Martin'e yorum için bir yüzük bırakmalı ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 29 Mart 2019; 14:28:40 >
-
Alüü..
Game of Thrones + Soulsborne diyorum..
Sekiro oynamaktan bilinç kaybı mı yaşıyorsunuz gençler?
Bu konuda kimsenin diyecek bir şeyi yok mu olm!
Ben buralar yıkılyor diyordum, ama bakıyorum kimsenin s*kinde değil.
Size haber getirende kabahat.
Küstüm lan ben gidiyorum. -
Kitaba ne zaman sıra gelecek acaba?Böyle bir oyun olursa oynamaya kıyılmaz o ayrı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Miyazaki nin yapacağı her oyunu tereddütsüz oynarım.
https://forum.donanimhaber.com/george-r-r-martin-bir-japon-oyun-gelistiricisine-danismanlik-yaptigini-kendi-blogunda-dogruladi--138369325
Oyun gerçekten geliştiriliyor gibi, E3'de göreceğiz artık. -
Enfes haber,
de ben From Software oyunlarına ancak uzaktan bakabiliyorum.
Sekiro kolay yapacaklar dedik daha zor çıktı.
"git gud" için de zamanım yok.
Napacuk? -
Miyazaki yapıyor , George r.r martin de yazıyorsa benim gibi GoT hastaları şimdiden çıldırmaya başlamıştır . İnşallah doğrudur .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 10 Haziran 2019; 20:12:54 > -
Dark Souls 4 gelir mi acaba. Ateş çağı sona erdi sonuçta. Yeni bir üçlemeye başlayabilirler.
Niye bunu görmemişim ya 2 ay olmuşquote:
Orijinalden alıntı: broodofqueen
Alüü..
Game of Thrones + Soulsborne diyorum..
Sekiro oynamaktan bilinç kaybı mı yaşıyorsunuz gençler?
Bu konuda kimsenin diyecek bir şeyi yok mu olm!
Ben buralar yıkılyor diyordum, ama bakıyorum kimsenin s*kinde değil.
Size haber getirende kabahat.
Küstüm lan ben gidiyorum.
Dizinin bozulan imajını belki bu proje toparlayabilir
E3'ü beklememin tek sebebi resmen <3 -
Oyunun ismi Great Rune olacak ve Norse mitolojisini konu alacak diyorlar. Asoiaf evreni ile alakalı olmayacak deniyor.
https://www.gamesradar.com/george-r-r-martin-fromsoftware-game-e3-norse-great-rune/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 21 Mayıs 2019; 17:2:5 > -
Geçen gün twitter da da birbirleriyle etkileşimde bulundu got ve dark souls hesapları
Geldi. -
yine bayağı bekleriz oyun ile ilgili bir kaç şey görmek için. -
Oyun Celtic mitolojisini konu alıyormuş, umarım yakın zamanda haberler gelir. DS3 ve DLC'leri tamamlandıktan sonra başlamışlar geliştirmeye. Miyazaki hem Sekiro ile hem de bu oyun ile ilgilenmiş, deyimlerine göre firmanın en büyük oyunu bu olacak. GRRM etkisi de insanı merak ettiriyor, hikaye sunumunda ciddi değişikliler göreceğiz diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 10 Haziran 2019; 13:17:19 > -
Sunumdan merak uyandıran tek oyundu benim için, güzel bir şeyler çıkar umarım -
adamlar alttan alttan oyunculara siz kolsuzsunuz ds tamam bloodborne tamam ama bu oyunda yemez demeye getiriyorlar
DS3 sonrasını konu alacak gibi geliyor bu oyun bana nedense. Tamamen bağımsız olacaktır ondan şüphe yok ama arka plandaki ipuçlarından aynı evrende olduğunu anlayacağız bence.
Bkz bloodborne'un aslında ds'deki bir tablodan ibaret olması gibi.
En sevdiğim tema dark fantasy, bir de büyük bir açık dünya olacak diyorlar gel de heyecanlanma.
Büyük dayak yiyeceğimi bilerek yazacam bunları. Souls oyunlarının oyun piyasasındaki ayrıcalığı nedir acaba düşünmüyor değilim. Gerçektende 100 üzerinden 97 almayı hak ediyormu bu oyun. Gaza geldim steam üzerinden oyunu edindim. Sonra gün boyu canlı oynanış videolarını izledim.İlk souls deneyimim olacağı için biraz öğrenme maksadı ile. Yahu oyun başlıyor,konu yok ortada. İnanın bana oynayan kişilerinde umrunda değil. İlerliyor ama neden bilmiyor. Animasyon desen ortanın bir tık altı. Düşman yapay zekası yok zaten. Öyle bişey yok. Sanki zar sistemiyle çalışan aşırı kuvvetli boss'lar. Bakın bu yapay zeka değil. Yani hiçbir boss veya düşman sana göre şekil almıyor. Önceden kodlanmış zar sistemi ile çalışan hareketleri yapıyor. Oyun dünyası dolu dolu deniyor ya. Ben onuda aradım bulamadım iyimi. Ortalarda embesil embesil gezen düşmanlar, bir iki keçi... Yaşayan bir dünya veya benzeri hiçbir emare yok... Grafik desek yahu daha yeni Horizon çıktı. Onun üzerine şuna iyi demek için nasıl bir fanatik olmak gerekiyor acaba bilmiyorum. Bütün bunların üzerine oyun 97 almış iyimi. Tamam Souls oyunlarından anlamam ama en azından izliyoruz be abi. Yukarda saydığım hataların yarısının yarısı başka oyunlarda olsa piyasada itin dütüne sokulur o oyun. Ama souls oyunu oldumu bunlar hiç görülmez. Sorsan bu eksiklikleri cevapta hep aynıdır. " Souls oyunlarında bunlar aranmaz" Ha birde bu souls oyunlarının elitist'leri var dimi. Belkide bu seriye bulaşmamamın en büyük sebebleri. SONUÇ : Oyun iade edildi.... |
Bu oyunun Dark Souls'un açık dünya versiyonu olduğu, görsel ve animasyon anlamında eski durduğu zaten çok net, bu kabullenilen bir şey. Ancak Elden Ring, oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi keşfedilebilir üç boyutlu dünyasına sahip. Bu zamana kadar hiçbir oyun böylesi bir keşif imkanı sunamadı, böylesi bir derinlik sağlayamadı. Açıkçası 60-70 saatlik sürelerde tüketilebilir bir oyun değil bu, doğru bir analiz, inceleme için yeterli bir süre de değil. Amaç bitirmekse 25 dakikada da bitiriliyor ama oyunun dünyasının içine girmek çok başka bir şey. 230 saate yaklaşan oyun süreme rağmen daha dün aradığım bir silahı bulmaya çalışırken girmediğim catacomb'a denk geldim. Ki ben bu seriyi inanılmaz ince eleyip sık dokuyarak oynayan biriyimdir, benim gibi oynayan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Elden Ring, başka hiçbir oyunun yapamadığı şeyi yapıyor, ilerledikçe oyunun büyüklüğü altında eziliyorsunuz, bitmeyecek hissiyatı başlıyor, yoruyor. RDR2'nin yaptığı gibi bir ağacın altında üç saat ağaçkakan avlatarak yormuyor, keşfettirerek yoruyor. Rockstar bile yapamadı bunu, Elden Ring bu yüzden çok özel ve unutulmayacak bir oyun. Benim gözümde açık dünya türünde yeni bir çağ başlattı. |
Verilen cevapları okudumda cidden anlayamadığım bazı durumlar var. Neden her oyunda grafik,animasyon, konu,yapay zeka gibi unsurlar puanlamalarda etkilidirde Souls oyunlarında etkili değildir. Bu türün ayrıcalığı nedir. Beyler 97/100 puan almış bu oyun. El insaf yav.... |
Mini bir şekilde bilgi vermek gerekirse; Farmlayabileceğiniz pek bir şey yok. Bazı askerlerden Smithing Stone (SS) düşebiliyor ama bölgenin her yerine çok sayıda ve mevcut ihtiyaç seviyesine göre koydukları için uğraşmaya gerek kalmıyor. Özellikle mağara, tünel ve kalelerde bolca bulunuyor. Köşe bucak gezip, her yeri temizlemeniz lazım. Craft sistemi, oyunun başında Church of Elleh'de noel baba görünümlü npc'den crafting kit alarak başlıyor. Sonra da cookbook denilen kitapları elde ederek, ki 45 adet var epey fazlalar, bu sayede craft yapılacak ürünleri öğrenmeye başlıyorsunuz. Cookbook'lar haritanın birçok noktasında bulunabiliyor, düşmanlardan, boss'lardan düşebiliyor, satıcılardan alınabiliyor. Tabii ürünleri yapabilmek için de toplanabilir ıvır zıvırlar var, (çiçek, böcek, et, yaprak, vs) onları her daim topluyor olmak gerekiyor. Oyun bizi başlangıçta kuzeye yönlendiriyor, yani Stormveil kalesine. Ne zaman gitmek istediğiniz tamamen oynayana kalıyor. Limgrave üç bölgeden oluşmakta, her bölgenin zorluk seviyesi farklı. Biz 1. bölgeden başlıyoruz, orayı temizledikten sonra güneye 2. bölgeye geçiyor sonra da 3. bölge. En doğudaki kırmız bölge çok sonranın yeri, orayla alakamız yok. Bu üç bölge arasında ne kadar keşif yapmak, gelişmek vs. tamamen tercih. Limgrave'in içerisinde haritanın diğer tüm bölgelerinde de olduğu gibi çok sayıda mağara, dungeon, boss, mini boss, silahlar gibi elde edilebilecek çok fazla şey var. Nereden neleri alabileceğinizi söylemek çok uzun bir liste. Mesela oyuna Samuray olarak başlamadınız ama Katana kullanmak istiyorsunuz, Limgrave'in en kuzeyinde Deathtouched Catacombs'dan Uchigatana'yı alabilirsiniz. Yine kuzeyde Summon water Village'de Stamina yenilemeyi hızlandıran Green Turtle Talisman'ı bulabilirsiniz. Vagon'lardan iyi silahlar düşüyor, başlangıç için iyi bir Greatsword'u bu şekilde elde edebilirsiniz. Ashes of War'lar önemli, bu sayede silahınızın stat bonusunu geliştirebilir ve düşmana göre değiştirebilirsiniz. Mesela iskeletleri normal saldırı ile öldüremezsiniz, dirilirler ama Sacred kategorisindeki Ashes of War'lardan biri ile kalıcı olarak ortadan kaldırabilirsiniz ya da düşmanların zayıflıklarına göre tercih yapabilirsiniz. Sacred Tear ve Golden Seed çok önemli iki item. Sacred Tear, kliselerde bulunuyor, Flask'ınızın verdiği HP seviyesini yükseltiyor. Golden Seed, haritanın belli başlı yerlerinde ErdTree gibi sapsarı parlayan, bir fidan dibinde yer alıyor. Bunları Grace (Bonfire) noktalarında kullanarak Flask'ınızı geliştiriyorsunuz. |
ELDEN RİNG İLERLEME ROTASI Oyuncuların hedefleri kaçırmamalarına yardımcı olabilecek önerilen bir ilerleme yolunu kapsar Oyunun ilerleme şekli bu şekildeymiş oyunda takılan olursa bu şekilde ilerleyebilir Kaynak:fextralife wiki |
Elden Ring hikaye. Spoiler,mesajı görmek için tıklayın. |
Puanlar şişirme olmuş isteyen istediği tarafından anlayabilir, bu oyun 97'lik ne yapmış ki sorunlarından da kimse bahsetmemiş? Ps3 grafiklerinde oyun çıkarıyorsun, optimizasyonu bile beceremiyorsun, Forbidden West'e mekanikleri aynı diyenler, Dark Souls 3 + açık dünya
= Elden Ring'e laf edemiyor nedense, sektördekiler fanlar tarafından linç yemekten korkuyor herhalde. Bu oyun 97 alıyorsa, sorunları görmezden geliniyorsa ve tepki konulmuyorsa oyunculuk can çekişme aşamasında demektir. |
NG+ da bitti, 246 saat oynamışım oyunu. Gram sıkılmadım, çıktığı vakit işten bahane uydururak birkaç gün izin almıştım, daha sonra sabah işe gitmeden biraz, akşam işten gelince uykudan feragat ettim derken, son birkaç hafta tam bir işsiz gibi Elden Ring oynadım. Doyumsuz bir tat bıraktı bende, hatta hala oynama isteğim var, NG++ 'ya da ucundan girdim; ancak yapacak hiçbir şey kalmadı. İlk oynayışta, sonradan düzeltilen Diallos ve Jar Bairn'in görevini yapmamıştım, onları da tamamlayarak eksik olan bir görev de kalmadı. Bir kaynakta toplam 226 tane boss saydıklarını okudum ve hepsinin de yerini işaretlemişler. Bir kısmı tekrar eden boss'lar tabii, yine de merak edip tek tek baktım. Tekrar edenlerin bazılarını es geçtiğim halde 205 boss kesmişim. Dört farklı build denedim, en keyif aldığım Pure Faith build oldu, belki op değildi ama mevcut büyülerin tamamı göze çok hitap ediyorlardı, yapması, izlemesi her anı müthiş keyifliydi. NG+ 'yı ise baştan sona Pure Int ile oynadım, biraz bitirme odaklı ilerledim. Comet Azur gibi bir büyü, oyunu gerçekten NG+ 'da bile kırıyor. İlk boss'dan son boss'a kadar herkesi birkaç saniye içerisinde indiriyor. Bilmeyenler için spoiler olmasın isim vermeyeyim, son iki boss'u öldürmem yaklaşık 20 sn sürdü. O yüzden Pure Int biraz keyifsiz geldi bana. En unutamadığım an ise Siofra River yeraltı şehrine ilk inişimdi. 1 dakikadan fazla bir süre aşağıya inmek şaşkınlık yaratmıştı, nereye iniyoruz böyle demiştim, unutamıyorum hakikaten o şaşkınlığımı. Oyun çıkmadan önce çok eleştirdim, görselleri bu nesle yakışmıyor, animasyonlar çok eski, evet maalesef bunlar hala büyük eksiler. Ancak benim gözümde FS'nin oyunları içerisinde Demon's Souls'dan sonra ki en iyi oyun oldu Elden Ring. Aslında Demon's Souls'dan da iyi ama benim DeS'e karşı büyük bir gönül bağım var, o yüzden yeri ayrı. Ancak şu gerçeği iliştirmek isterim, Demon's Souls ile başlayan Souls türü oyunlar nasıl bir çağ açtıysa oyun dünyasında, Elden Ring de açık dünya oyun yapısında yepyeni bir çağ açtı benim gözümde. |
Sanane? Muhtar mısın?
|
Benzer içerikler
- ghost of tsushima destan modu nedir
- horizon zero dawn remastered türkçe
- witcher 4
- en iyi ps5 oyunları
- witcher 1 remake
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X