Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten (Yagi - Uda 15-17 dB) !!Yeni Anten Eklendi!! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
672
Cevap
8
Favori
326.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar net ten bi anten buludum ama bu anten sadece modem e takılıp modemin sinyalinimi çekiyor yoksa sinyal de alabiliyor mu anten bu
    http://urun.gittigidiyor.com/25-DBI-2-4-GHZ-YAGI-WIRELESS-ANTEN_W0QQidZZ46633018
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmzakb

arkadaşlar net ten bi anten buludum ama bu anten sadece modem e takılıp modemin sinyalinimi çekiyor yoksa sinyal de alabiliyor mu anten bu
    http://urun.gittigidiyor.com/25-DBI-2-4-GHZ-YAGI-WIRELESS-ANTEN_W0QQidZZ46633018

linke bakmamıza gerek yok zira "anten" denilen şeyin resiprok olmaması imkansızdır, yani dünya üzerindeki tüm antenler hem sinyal alıp hem de gönderebilirler.

• tşk
  • arkadaşlar şuan elim http://www.yollasepete.com/urun/2312-Comfast-90000G-1000Mw-USB-Wireless-Adaptor.html# bu üründe var ama anten yetmiyor şu antenden almayı düşünüyorum http://urun.gittigidiyor.com/25-DBI-2-4-GH-YAGI-WIRELESS-ANTEN-UCRETSIZ-KARGO_W0QQidZZ46633018 ama adaptör kaldırır mı ve iyi bir sinyal alabilirmiyim

• modemin yerini biliyorsanız ve hassas ayar ile yönlendirirseniz teoride en az 10 katına çıkar sinyal. "adaptör kaldırır mı" sorusunu biraz açarsanız daha iyi olur ama eğer şu ise bahsettiğiniz, antende gördüğüm kadarıyla N-tipi konnektör var ve sma cihaza bağlamak için elektronikçiden küçük bir N-SMA adaptörü almanız gerekiyor.
  • anten adaptöre uyuyor ama bazı kişiler adaptörün o anteni çalıştırmayacağını söyledi .
  • "adaptör" dediğiniz usb cihaz mı? "anteni çalıştırmamak" şeklinde bir deyimi kim kullandıysa mümkün olduğu kadar bu konularda kendisinden yorum almamaya çalışın derim zira antenler analog iletken parçalarından başka birşey değildir ki dijital donanım ile uyumsuzluktan bahsedilebilsin. konnektörler birbirine geçiyorsa tüm antenler tüm cihazlarda kullanılır.
  • ama benim anteni başka bir adaptör e taktım o çalıştır madi
  • "çalıştırmadı" derken ne kastediyorsunuz? çalıştırılacak bir aktif bileşen değildir anten. şayet sinyal göndermediğini iddia ediyorsanız antene sinyal ulaşmadığını veya antenden sinyal çıkmadığını nereden biliyorsunuz? duran dalga ölçer ile hat girişini ölçtünüz mü? bu yüksek kazançlı antenlerin ışıma demet genişlikleri çok düşüktür, çok çok ince ayar ile modeme yönlendirilmeleri gerekir. muhtemelen başka bir yöne tuttunuz ve antenin o yöndeki kazancı -30dB veya daha düşük değerlerde olunca (evet antenlerin kazancı yönelttiğiniz doğrultuya göre değişir, kazancın tanımı budur zaten. bir noktada kazanç +20dB başka noktada -30 olabilir) çalışmadığı düşüncesine kapıldınız.
  • himm tsk ederim birde buraya nasıl foto koyabilirim
  • Bende şöyle bir şey yaptım paylaşayım dedim :)

Bağlandığım kablosuz modem karşı apartmanda ve normalde 1 diş ile çekiyor. Fakat bu anten bozması şeyi yaparak sinyali 3 dişe çıkartabildim.

Derme çatma gözükebilir ama inanın işe yarıyor... :D Sarı renkli bir resim kağıdını ikiye katlayıp iç kısmına alüminyum folyo yapıştırdım klavye'yi de yükseltip pencere seviyesine getirdim ve malzemeyi resimdeki gibi klavyenin kenarına yapıştırdım.

Bu antensiz olarak yakalayabildiğim sinyal seviyesi

Bu da derme çatma antenim ile yakalayabildiğim sinyal seviyesi

• yarım dalgaboyu köşe reflektörü yapmışsınız, gayet güzel. prensip olarak en yüksek kazanç folyoyu 90 derece açıda ve usb cihazı 6 santim mesafede tutarak alınır ve 9dB artış olur. pratikte ise sadece deneme yanılma işe yarar
  • buraya nasıl foto koyacağımızı söyleyecek bir arkadaş varmı
  • www.hizliresim.com 'a fotoğrafı upload edip .jpg uzantılı linki şu şekilde yapıştırın; (harfler arası boşluk bırakmadan)

[ i m a g e ] w w w . h i z l i r e s i m . c o m / d s c 3 1 1 . j p g [ / i m a g e ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 2 Kasım 2011; 19:27:44 >
  • buradan bu anten ile
    buradan çekebilir miyim
  • arada engellerin olduğu bu şekilde açık arazilerde kim ne söylese yalan olur, deneysel verilere bağımlıyız bu tür koşullarda. hem modem hem de sizdeki anten evlerin çatılarındaysa olabilir fakat doğrudan görüş yoksa 2-3 evin duvarından geçtikten sonra sinyal kaybolur gider.
  • Merhaba arkadaşlar ofisimde 2 adet masaüstü 1 adet labtop 2 adet apple var Modemim US Robotic 9108A
    Şimdi Apple makinalar modemle aynı odadalar onlarda bir sıkıntı yok ben labtopla bir yan odadayım bende de sıkıntı yok fakat benim yanımdaki iki kasada sorun var.
    Daha önce bu makinalarda "US Robotic USR5423 54Mbps Wireless usb Adaptör" takılıydı.
    Ben bunlardan olduğunu düşünerek iki adet "TP-LINK TP-WN851N 300 Mbps Wireless N PCI Adaptör" aldım taktım ve işletim sistemlerinide windows 7 ultimate yaptım.
    Fakat sorun değişmedi bazen full çektiğini gösteren makina bir anda bir tırnağa iniyor ve defalarca kopup duruyor hiç sabit olarak çalışmıyor. Acaba sorun nerde olabilir ?

Her ikisinde de en güncel driverlerini kullandım sorun değişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihliler

Merhaba arkadaşlar ofisimde 2 adet masaüstü 1 adet labtop 2 adet apple var Modemim US Robotic 9108A
    Şimdi Apple makinalar modemle aynı odadalar onlarda bir sıkıntı yok ben labtopla bir yan odadayım bende de sıkıntı yok fakat benim yanımdaki iki kasada sorun var.
    Daha önce bu makinalarda "US Robotic USR5423 54Mbps Wireless usb Adaptör" takılıydı.
    Ben bunlardan olduğunu düşünerek iki adet "TP-LINK TP-WN851N 300 Mbps Wireless N PCI Adaptör" aldım taktım ve işletim sistemlerinide windows 7 ultimate yaptım.
    Fakat sorun değişmedi bazen full çektiğini gösteren makina bir anda bir tırnağa iniyor ve defalarca kopup duruyor hiç sabit olarak çalışmıyor. Acaba sorun nerde olabilir ?

Her ikisinde de en güncel driverlerini kullandım sorun değişmedi.

Dostum sen bi aces point alıp işibitirecektin yanliş cihaz almışsın modemin dursun Bir tane Tplink 5110g al repeader yapıp ağını genişletip sorunu çözersin k.g

• arkadaşlar bu bakırı alırken ne diye sorcaz vede bu 2 km ötedeki üniversitede çekermi arada ev yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omni anten yapımı hakkında detaylı bilgisi olan varmı ? bilgi paylaşabilirmisiniz.
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.