Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim duyduğum kadarıyla triplet lens kullanılmayınca hotspot oluşuyomuş kenarlar da flu luyomuş. ben hiç objektifsiz yapmayı düşünüyorum. normal 37 ekran televizyonlardan yapılan projeksiyon gibi... gelecek haftasonuna kadar bitiricem bi aksilik olmazsa, (gerçi benim yaptığım biraz ilkel olucak mukavva falan kullandım) ama olunca atarım buraya fotoğrafını; bi de önünde objektif niyetine büyüteçle fotoğrafını çekerim.
    objektif istiyosanız ille gimb electronics sitesinde gerçek projeksiyon aletlerinin objektifleri satılıyo 4 dolara (v-focal değil).
  • Kavram kargaşasını engellemek için:
    1. Lens tekil optik elemandır, bir mercek olabileceği gibi, yakınsamasız bir filtre ya da koruyucu bir cam olabilir.
    2. Objektif veya oküler birkaç mercekten oluşur. (Triple obj. yapısı daha önce anlatıldı.) Basit merceklerden oluştuğuna göre, siz de bunları biraraya getirebilirsiniz. Kullandığınız merceklerin kalitesiyle orantılı bir obj. elde edersiniz. Konunun teorisini almadan bunu ortaya koymanızsa çok zor. (Turkpro yaptırdığı obj.'i kullanıyor, yapısını açıklamasını da beklememek gerek!)
    3. Ticari sinema makinesi 4 bölümden oluşur; reflektör, ışık kaynağı (Arklı), film ve objektif. (+ gerektiğinde sinemaskop obj.) Bir sinema makinesi bu kadarcık donanımıyla 20-40 m. öteye görüntü düşürür. Kalite bir çukur ayna, güçlü bir ışık, kalite bir obj. Tüm yenileştirme sadece ses sisteminde, kalanı klasik.
    Herkes farklı malzeme kullandığına göre, sabit bir ölçü yok.
    Yeteri kadar bilgi sahibi olduğunuzda siz de başaracaksınız, sabır.
    Murphy'nin dediği gibi: "Üzerinde yeterince çalışılan her alet, çalışır!"
    Şimdiye kadar kelimeyle uğraşmamak için değinmedim ama, Türkiye'de o tip merceğe "Freşnel" deniyor. Fransızca telaffuzdan anlayanlar nedenini bize açıklayabilir belki.
    Daha iyi anlaşabilmek için: Düzeneği: reflektör+ışık kay.+kondenser+1. freşnel+LCD+2. freşnel+objektif olarak adlandırmayı öneriyorum.

• Selamlar.

( foruma gelemememin sebebi su lanet malzeme siparisleri yüzünden USA de yasayan insanlara acıyorum ( gecikmelerden dolayı herkesden ozur dilerim.neyse)

Arkadaslar birseyden kimseler bahsetmiyor.Bakın düzenegimiz erroraesthumanum arkadasımızın dedigi gibi.

reflektör+ışık kaynagı+kondenser+1. fresnel+LCD+2. fresnel( veya degil )+surface mirror(kutunun boyunu kücültmek icin )+projection objektif ( öyle buyuteclerle olmaz bu is. Arkadaslar buyutecler double convex yapıdadır ve goruntuyu iyi toplar ama duvara yansıttıgında 4 koseside show tv nin sansürlü yayınlarına benzer bir görüntö alırsınız:).

Evet gelelim konuya.

kimse kullandıgı reflektörün.condenserin.ve fresnelin (ki bu 2. fresnelde önemli ) focusuna ( odak uzaklıgına ) dikkat etmiyor.Bu cok normal aslında.Tuggi arkadasın basına gelen herkesin basına gelecek.Cunku bu olayda kutu ve mesafeler asla sabit olamaz.Ancak yaklasık olur.Diyecegim su ki ya 1 milyarın uzerinde para verip bunu bilen birine yaptıracagız ! Yada malzemelerini alıp deneme yanılma yoluyla bu isi daha az maliyetine cozecegiz.Bunun icin hic uzelmeye gerek yok arkadaslar bu is oyle '' he malzemeler tamam kutuyuda yaptırdıkmı yerlestir gitsin '' olayı degil.Deneyecez tabii.En az $1500 lık makine yapıyoruz.İnanın bana tuggi bu isi cözmüs sayılır.Cok az bir yolu kalmıs.Ah keske su malzeme olayına para yatırmamıs olsaydımda hazır olan malzemelerle bende baslayabilseydim. Neyse arkadaslar olmuyor diye birsey olmaz diye dusunuyorum.Sadece ve sadece biraz sabır zaman ve yardımlasma.
    Adam yapmıs kardesim sıra bizde..Unutmayın butun is projection lensine kadar ısıgı asagıdaki gibi tasımak...

SAYGILAR

• merhaba
    kendi [simage]projeksiyon televizyonunu yapmak isteyenlere 3m markasının 4 kaliteli ve en önemli lensleri şimdi türkiye de 100 euro türkiyenin her yerine kargo bizden stok sınırlı sayıda hepsi orjinal ve kullanılmamıştır.
    (reflektör,kondansor.f:210mm/330mm lens ve ön mercek olan f:300mm cam aleminyum alaşımlı çerçevesi ile )irtibat numarası 0542 215 60 88 mesaj yada mail yoluyla ulaşabilirsiniz.------ eren_group@yahoo.com -----

• merhaba
    kendi [simage]projeksiyon televizyonunu yapmak isteyenlere 3m markasının 4 kaliteli ve en önemli lensleri şimdi türkiye de 100 euro türkiyenin her yerine kargo bizden stok sınırlı sayıda hepsi orjinal ve kullanılmamıştır.
    (reflektör,kondansor.f:210mm/330mm lens ve ön mercek olan f:300mm cam aleminyum alaşımlı çerçevesi ile )irtibat numarası 0542 215 60 88 mesaj yada mail yoluyla ulaşabilirsiniz.------ eren_group@yahoo.com -----
  • merhaba
  • Fresnelin odak uzaklıgınıda hesap ederek ,ısıktan sonra lcd den önce konan fresnelin yerini tesbit etmelisiniz..rastgele fresneli yerleştiriseniz görünütüyü düzgün alamassınız..daha evvelde söyledim dısarıda planı basitce uygulamanız gerekir..lcd yerine asetat kullanınız..uygulamalarınız bu sekilde denedikten sonra kutu yapımına geciniz..

birde basit dışbukey mercek kullanırsanız Alifree2 kardesimin de digi gibi ortada net göürntü kenarlarda bozuk dairesl görüntü alırsınız..

selamalar
  • arkadaşlar hepinize küçük bir uyarı lcd ekranlarınızı flaş ışığından uzak tutun. benim çalışan leather 6" lcd ekranım flaş patlayınca kullanılmaz hale geldi. ne alakası var diyen olabilir ama kesinlikle olduğuna inanıyorum gül gibi ekrandı yazık oldu
  • arkadaşlar tom's hardware nin diy incelemesi
    http://www20.tomshardware.com/howto/20041201/index.html
  • arkadaşlar buda tom's hardware in başka bir diy incelemesi
    http://www6.tomshardware.com/howto/20041113/index.html
  • bu arada kendim kutulu projeden vaz geçtiğim için 20f odaklı merceği, 13x17 boyutlarında 4 adet fresnelimi ve metal halide lambamı satıyorum almak isteyen olursa bana pm yada mail atabilir msn: ilkertaner@hotmail.com
  • tuggi arkadasıma

condenserin odak uzaklıgını dısarıda hesapla ( yani ısıgı kac cm de odaklıyor ) sonra condenserin ile fresnelin mesafesini tekrar ayarla
    belliki ortada ısık fazla condenserin odak uzaklıgı uzun.Fresnelle lcd yi biraz daha one cek boylelikle ısık esit gecer lcd den.

Sitemdeki condenserlerin odak uzaklıgını bu tip sorunlardan dolayı kısa tuttumki ısık lcd den esit gecsin.

Bu arada gozumuz aydın urunler kargolandı.

SAYGILAR.

100€ vaaavvvvvvv!!!
  • psoneciler bu siteye bayılacaksanız
    kutu ise kutu olcu ise olcu şekil ise şekilllll hadi bakalim kolay gelsin.
  • BİŞEY ANLAYAN VARSA BANADA HABER VERSİN
    LÜTFEN
  • quote:

tuggi arkadasıma

condenserin odak uzaklıgını dısarıda hesapla ( yani ısıgı kac cm de odaklıyor ) sonra condenserin ile fresnelin mesafesini tekrar ayarla
    belliki ortada ısık fazla condenserin odak uzaklıgı uzun.Fresnelle lcd yi biraz daha one cek boylelikle ısık esit gecer lcd den.

Sitemdeki condenserlerin odak uzaklıgını bu tip sorunlardan dolayı kısa tuttumki ısık lcd den esit gecsin.

Bu arada gozumuz aydın urunler kargolandı.

SAYGILAR.

100€ vaaavvvvvvv!!!

dün akşam yaptığım denemelerdede malesef herhangi bir sonuç alamadım, sanırım kondansörü değiştirmem gerekecek :(
    zaten kutu yapılmadan önce ışık kondansör arası mesafe, kondansör fresnel arası olması gereken mesafe , fresnel lcd ve lcd lens arası olması gereken mesafeler dışarıda denenip ayarlanmıştı, öyle salla pati kafadan hah malzemeler hazır yerleştir gitsin kutuya tarzında olmadı yaklaşımım.
    Fakat şu anki problemi göremememin nedeni dışarda yaptığım denemelerde lambayı uzun süreli yakmamıştım :(

Herneyse , dün akşamda kutu üstünde denemeler yaptım. Kondensörün mesafesi ok, fresnellerin kondansöre uzaklığı ok, fresnellerden lcdye düşen odak mesafesi ok , e lensle aradaki mesafede de bi problem yok lcd nin sıcaklığı 40-45 dereceyi geçmiyor... değişik kondansörle deneme yapmam lazım gibi

herkese kolay gelsin

• ürünlerin resimleri ektedir,ayrıca set olarak satış yapıyorum hepsi orjinal 3m firmasının ürünüdür projeksiyon sistemlerine gelince size orjinal kutusunuda verebilirim bunun için harcayacağınız zaman kısalacak daha emniyetli daha güvenilir bir cihaz yapacaksınız cihazın kutusu 5.6 ve 6 inçlik lcd ler için yapılmıştır iki adet on/off anahtar , kumanda düğmeleri,bir adet trafo,projeksiyon fanı yani herşey kutunun içeriğinde mevcuttur bu ürünün değeri 125 dolardır
    PROFESYONEL PROJEKSİYON TELEVİZYON YAPIM MALZEMELERİ
    ------------------------------------------------------
    1:ADET-PROJEKSİYON TV KOMPLE KUTU (İÇ KANALLAR,LAMBA ISI YALITIMI KUTUSU,VİDALAR V.S)
    2:ELEKTRİK DEVRE TAMAMLAYICILARI
    3:OPTİK ÖN MERCEK
    4:28X28 4MM LENS
    5:KONDANSOR LENS
    6:REFLEKTOR LENS

• ürünlerin resimleri ektedir,ayrıca set olarak satış yapıyorum hepsi orjinal 3m firmasının ürünüdür projeksiyon sistemlerine gelince size orjinal kutusunuda verebilirim bunun için harcayacağınız zaman kısalacak daha emniyetli daha güvenilir bir cihaz yapacaksınız cihazın kutusu 5.6 ve 6 inçlik lcd ler için yapılmıştır iki adet on/off anahtar , kumanda düğmeleri,bir adet trafo,projeksiyon fanı yani herşey kutunun içeriğinde mevcuttur bu ürünün değeri 125 dolardır
    PROFESYONEL PROJEKSİYON TELEVİZYON YAPIM MALZEMELERİ
    ------------------------------------------------------
    1:ADET-PROJEKSİYON TV KOMPLE KUTU (İÇ KANALLAR,LAMBA ISI YALITIMI KUTUSU,VİDALAR V.S)
    2:ELEKTRİK DEVRE TAMAMLAYICILARI
    3:OPTİK ÖN MERCEK
    4:28X28 4MM LENS
    5:KONDANSOR LENS
    6:REFLEKTOR LENS

• Lilliput 619GL-70NP model

bu ekranları turkıyeye yasal ve garantılı sekılde getırmekteyım ısteyenler

kadir@tatligil.com dan bana ulasabılır.
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.