Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 2 fresnnelle 1 kondanser kullanacam kutunun ebadi ne olmali
  • en güzel yöntem kutuyu belirlemeden önce projenin teroisini kutu olmadan yapmandır..basit bir lamba bul..lcd ekran yerine asetat kullan..(lcd boyutlarında kes) ,asetata asetat kalemi ile bir seyler çiz..Pvc fresnel lens kullanacaksan asetat tan önce koyacaksın..bu sekilde malzemeler dısarıda iken uygulama yap..karanlık ortamda hersey o kadar net gözüküyorki..odak noktasını ayarlarsın..ayrıca fresnel lensi milim milim ileri geri haraket ettirerek kenarlarda olusan bulanıklıgı halledersin..

bence en güzel yöntem bu..daha sonra aldıgınız en güzel sonuca göre kendinize kutu tasarlayınız..

selamlar ..
    quote:

Orjinalden alıntı: snatc10

arkadaslar 2 fresnnelle 1 kondanser kullanacam kutunun ebadi ne olmali
  • quote:

Orjinalden alıntı: snatc10
    rgb to s-video ceviricisini yapamadim cunku nereye baktiysam encoderi bulunmuyor,

http://www.nexusuk.org/projects/rgb2svid/circuit
  • arkadaşlar tam 23 sayfa oldu bilgiler bölük pörcük ve farklı yerlerde puzzle gibi ayrıca zamanla seçimler önerilerde değişiyor bişi basamak basamak sırayla anlatacak püf noktalarını derli toplu verecek bi babayiğit yokmu ne gerek nereden temin edilir demonte ederken nelere dikkat etmek gerek formun amacı deneme yanılma yerine bilgilerin paylaşılması ama bilgi tamsa değerlidir dimi (kimse formu dikkatli oku demesin valla 2 kere okudum )
  • lilliputun sökülmesi ile laklı bilgi varmı..birde lilliputlarda kullanılan ekran ne ne marka..

bilgisi olan yardımcı olabilrse sevinirim..
  • merhaba kardesim...
    kullanılan ekran HiTACHi. Lilliputların sökülmesiyle alakalı suraya bakabilirsin..Aşama aşama var

http://www.digitalww.com/VGA_Lilliput-to-Indash_HowTo.html

selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: KEREMKE

lilliputun sökülmesi ile laklı bilgi varmı..birde lilliputlarda kullanılan ekran ne ne marka..

bilgisi olan yardımcı olabilrse sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gafo -- 4 Aralık 2004, 23:14:14 >
  • ya beyler icinizde 4 fresnelli projeksiyonda fresnellerin odagını mercege dusurebilen varmı ya? neler denedim saatlerdir birtürlü olmuyo basım agrıdı hala bi sonu yok
    en son buldugum sey 2 fresneli lcd nin onune koymak oda görüntüyü bulanaklışıyor. galiba 2 fresnelli projelere dönücem aynalı cok canım sıkıldı cooook
  • gafo arkadasıma ek olarak lilliput un sokulmesi hakkında resimli........

SAYGILAR

http://www.allinbox.com/furby/lilli.htm
  • kardesim Fresnel lenslerin konumunu nasıl ayarladın...2 fresnel lens kullandıgın zaman(ince pvc fresnel) ,tırtıklı taraflar birbirine bakıyorsa LCD den önce koyacaksın..bu sekilde kullanım tepegöz deki gibidir..Fresneli LCD den büyük kesmelisin ki kenarlarda görüntüde sıkıntı oluyor..bus sekilde kullanım dogru..(eger kondanser kullanırsan ısık siddeti biraz daha artıyor)

diger 2 fresneli nereye koydun sen..

selmlar
    quote:

Orjinalden alıntı: Vice Citizen

ya beyler icinizde 4 fresnelli projeksiyonda fresnellerin odagını mercege dusurebilen varmı ya? neler denedim saatlerdir birtürlü olmuyo basım agrıdı hala bi sonu yok
    en son buldugum sey 2 fresneli lcd nin onune koymak oda görüntüyü bulanaklışıyor. galiba 2 fresnelli projelere dönücem aynalı cok canım sıkıldı cooook

• @Vice Citizen kardesim...

eger kalın fresnel kullanıyorsan..(2 yada 4mm)yine 2 adet kullanacaksın..biri lcd den önce digeri lcd den sonra..tırtıklı taraflar lcd ye bakacak..odaklamayı 2. fresnel yapıyor..eger odak noktası kucuk bir fresnel ise kutu boyutu kuculur..yada ayna kullanarak kutu boyutunu kuculteceksin..(kalın fresnel lerde pahalı satılıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gafo -- 5 Aralık 2004, 0:50:09 >
  • gafo kardes saol da bildigin adi uyduruk fresnel lens 1 mm fln heralde :) pvc yani
    ya benim yapamadıgım sey su simdi 4 fresneldeki ama fresnellerin odagını mercege dusuruk maximum ısıgı yakalamk diil midir? ben 4 tane (2 fresnel 2 fresnel tırtıklı tarafları ice donuk) koyuyorum ama sonuc sıfıra yakın bi kere kutunun icinden bakıyorum goruntu dagılıyo kesinlikle odaklanmıyor
  • Arkadaşlar, siz forumdaki yazılanları okumuyor musunuz? Hangi fresnelin odağını hangi merceğe düşürmeye çalışıyorsunuz? Işık kaynağı dışında odakta olması gereken bir parça yok ki!!!
    Fresnelde önemli olan odak uzaklığı, kalınlık değil. Kalınlık tamamen üretim şartlarıyla ilgili. Bir fresnel 2 mm kalınlıkta da olabilir, 5 mm kalınlıkta da, odakları 20 cm ise aynı işi görür. Onların yerine aynı odak uzaklıkta normal bir mercek kullanın, aynı sonucu alırsınız.
    Görüntü ikinci fresnelle objektifin yaklaşık 3/4'üne düşmeli, odağa değil.
    Dört fresnel denemeyin, eşyanın doğasına aykırı!
  • arkadaşlar fresnelleri tırtıklı taraflar birbirine gelecek sekilde koyacaksanız lcd buyukluğünde lens bulun derim size cam olanlardan ayrıca kestone düşünüyorsanız lcd den sonra fresnel koymalisiniz bunu hareketli yapabilirseniz keystoneyi halledersiniz. fresnelin bir tarafi sabit olacak örnek alt tarafi üst tarafı ileri geri oynayacak böylelikle açı verdiğinizde iş tamamdir. mekanik işi biraz fazla girilmesede olur simdilik 2.proje olursa girerim ancak.
  • ha birde artik bir ikinci el yada dayanişma pazari kursak iyi olur fazla ticari olmayan maliyetine yada ucretsiz elde ettiğimiz fazladan malzemeleri bir araya getirsek hityacı olan arkadaşlarla bulustursak cünkü bu malzemeleri bulmak zor olabiliyor nurda mütevazi bütçelerle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.mesela ben hala ışık için beklemedeyim.psone lcd var lensi el büyüteçleri ile halledeceğim gerekirse iki tane kullanacagim birini sabit (büyük olanı)ikinciyi hareketli düşünüyorum böylelikle zoom olayını da halledeğim.

kutu olayini hep ahşaptanmi yapiyoruz arkadaşlar saç vb yapanlar varsa kac milimlik kullanıyorlar kesmek için ne lazim bi anlatsalarda ögrensek en iyisi metal sac gibi geliyor.

birde kısır tartişmalar olmasin burda lütfen yabanci sitelerde yok bole bişi yaaa adamlar hep teknik bilgilere yer veriyorlar ince detayları anlatiyorlar baslarina gelen teknik sorunları ve cozumleri paylasiyorlar.bizim neyimiz eksikki biz niye onlar kadar medeni olamiyoruz.

birde burasi kendi sistemini yapmak isteyenler için hazir satın alanlar ortami germesin okusun geçsin bak biz baştan beri burdayiz bir gelişme olmadikca rahatsiz etmiyoruz forumu.

herkese kolay gelsin....

• savastek kardesim resimler için çok saol gerisi varsa yada tamamini kercin@hotmail.com adresine gonderebilirmisin olmazsa mkercin@emirdag.bel.tr de olur. değişik fikirler ortaya cıkarabilir.

15" lcd kullnacak arkadaşlar bir tepegöz parçalari ile su allinbox daki uzunlamasina olan aleti denesinler bence cok mantikli yaaa yer sorunu da yok tavana asma,keystone gibi

psone lcd uzatma kablosu ile ilgili bir gelişme yok dimi arkadaşlar.
    mecburen kutu kalinlaşacak yav
  • sizde fresnel lens kullanarak 37 ekran tv nizi veya 17 inch monitorünüzü bir projeksiyon makinesine çevirebilirsiniz....bu projeksiyonu oluşturmak için ihtiyacınız olan tek şey fresnel lens bir de fresnel lensi kullanarak kuracağınız sistemin nasıl yapıldığını gösteren planlar ....gerisi size kalmış projeksiyon tv yi oluşturmak çok basit..... görüntü kalitesi tabi ki 1500 - 2000 $ lık projeksiyonlarla aynı değil ..ama en azından benim işimi gördüğünü söyleyebilirim ....fresnel yurt dışında pek cok sitede satılmaktadır ama bunların coğu iş görmemektedir ....ben yurtdışında ayrı ayrı sitelerden bu ürünü getirttim ve sonunda bu iş için ideal olan lensi bulmayı başardım.. oluşturduğum projeksiyon yardımıyla iyi görüntüler elde etmeyi başardım .projeksiyon tv nin nasıl yapıldığını protv nasıl yapılır bölümünde ,elde ettiğim görüntüleri resimler bölümünde bulabilirsiniz ....ayrıntılı bilgi için ....www.devekran.4t.com

• selamlar ....
    ev yapımı projeksiiyon olusturan arkadaslar benimle temesa gecerse sevinirim .... elimde bu koonuyla ilgili 100 lerce sayfalık dokuman var .... internetden satıs amacıyla en uygun projeksiyonu arıyorum ... bir marka tescili ile internnetden satmayı dusunuyorum .... seri üretim için uyugun bir projeksiyoon lazım ben su ana kadar 3 projeksiyon olusturdum fakat hiçbiri istediğim gibi olmadı ... projelerinizi ve projeksiyon goruntuleriniz bekliyorum .....tesekkurler ... lcd için sorun yasayan arkadaslar çinde bir fabrikayla iletişim içindeyim 10 veya üzerei ürün için anlaşmaya gidebilirim ... 60 - 80$ arası bi fiyata halledebiliriz sanırım, sorun gümrük ...... neyse herkese kolay gelsin ....
  • arkadaşlar PSONE nımın ekran köşesinde şöyle bir kırık vuku buldu. Çalışmıyor şu an. yapılması imkan dahilinde midir ? Yoksa gidip yenisini mi alayım.

• Ne güzel resimdeki gibi bir demo alet yapmıştım ve denemeler yapıyordum, gitti psone ım. Neyse. Psone ı 70 milyondan daha ucuza alabileceğim bir yer var mı arkadaşlar (sıfır olması tercihimdir)

• Geçmiş olsun rama
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.