Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

senin kullandığın XGA liliput ile ES319GL-70NP lili arasındaki fark nedir? Oda 7.2" ve 1440 x 234 = 336,960 pixel olarak görünüyor fakat 800*600 destekleyip desteklemediğini nerden anlıyacağız? Birde Fujinon lensin fiyatı ne civarda olacak , lcd ve lens olayını halledersem sanırım malzemeleri halletmiş olacağım.

bahsettiğin modeli bilmiyorum... lensleri $50'nin altında bir fiyatta tutmaya çalışıyorum şu anda. hepsi gelince kesin fiyatı söyleyeceğim.

quote:

evet arkadaşlar liliput die tutturmuşsunuz konuyu baştan beri okuyorum msj atmak nasip olmamıştı tam 15" lcd neden kullanmıyorsunuz dicektim baktım selsan yazmış 15"lik bi lcd den alcağınız görüntü kalitesi çok daha üstün olmazmı...?

diyaudio.com'a bakarsan iki sistemin de kendine göre avantajları olduğunu görebilirsin. en basitinden lilliput ile yapacağın şey çok daha kompakt oluyor ve daha küçük fresnel vs kullanıyorsun. 2.'si lilliput'lu sisteme dvd player, uydu alıcısı vs çıkışlarını direkt bağlayabilirsin, 15" monitörü mutlaka bilgisayarla kullanman gerekiyor...

• Biraz daha araştırdım, bahsettiğim model ES319GL-70NP de aynı premier veya TR de bulunan dier lcd tv lerle aynı malesef, 480*234 yani. Lilliput 619GL-70NP modeli haricinde 800*600 destekleyen birde hitachi lcd li bir tv var, exclusive-online da satılıyor. Piyasada satılan 1440*234 lerle yapılmış test edilmiş bir sistem görsem karar vericem ne alıcağımada... sanırım turkpronun kullandığı lcd ler TRde bulunan tft lcdler ama ordanda tatmin edicek bir bilgi gelmedi malesef
  • arkadaslar turkpronun resımde gösterdıgı osram lamba 1500 ansılumen verebılırmı yoksa keklenıyomuyuz..bırde lcd harıc parcaların hepsi yurtdısı dıyor,ne yanı atx kasa, fresnel, lamba bunlar burada mevcut,,bırde yanlış yoldasınız dıyor moralımı bozdı valla şevkim kactı bıras,yapmamızımı ıstemıyor anlamadım..saygılar herkese kolay gelsın
  • arkadaslar sız ısınıze konsantre olun...ben calısacagını ve bu emeklerımızın bosa cıkmayacagını soyluyorum...goreceksınız.... herkes gıbı serdar arkadasımızında fıkrını soylemesı gayet dogal..
    dahada once soyledıgım gıbı bızler emekleme safhalrını yasıyoruz...yurdısındakı dostlarımız bu ısı cozmus,neden mı? bırıncısı bılgı bırıkımıne sahıpler..bızde bılgılerımızı paylasarak..ve bırbırımızden hatalarımız ve dogrularımızı aktararak bu bılgımızı arttırmaya calısıyoruz..emınımkı bızden sonra yapamak ısteyenler daha sanslı olacak...ıkıncısı yurdısındakı arkadaslarımız malzemeye sahıpler..bızler resmen tırnaklarımızla yerı eseleyerek suya ulasmaya calısıyoruz... yakın bır zamanda SBK kardesımız gıbı ınsanlar yurdısından mutlaka bırseyler getırecek..yada baglantılar kuracak... az sabredın şu web olayını halledeyım dahada ozgurce fıkırlerımızı paylasacagımız bır sıtemız olacak...sadece bu ıs uzerıne ..aynı yabancı kardeslerımızın yaptıgı gıbı..buradan herkes elındekı parcayı arkadasıyla paylasabılecek..alım satım arenasında alıp satabılecek..olmayanlarıda mutlaka getırtecegız..yakın zamanlarda belkıde hemen olmayacak ama sızlere soz verıyorum bunu yapacagım... kımse moralını bozmasın....

kolay gelsın....dostlarım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 2 Kasım 2004, 17:47:32 >

• Tüm LCD lerle bu iş olur..tabiki LCd nin çöünürlügü görüntü güzelligi için çok önemli..Alırken kutusunda yazar..
    zaten yukarıdaki mesajlarda cok yazıldı çizildi..trident, minton yada premier alabilrisiniz..ama görüntü tatmin etmeyebilir dedigim gibi lcd alırken çözünürlügünü mutlaka arastırın..
  • Merhaba
    Dikkatli incelememişsiniz.Star tv kanalının olduğu resim 180x 180 dir.Resim tv kanal formatıdır.Star gazetesi tarafından 2002 yılında çekilmiştir.Ekteki resme bakarsanız daha iyi anlayacaksınız.mumya filminde deki resim dvd dir perde boyutu 125x125 dir görüntü filmin orjinal formatındadır.Üsteki resim 250watt Metal halide,alttaki resim 150 watt metal halide...Not;Alttaki resmin fluğluğu fotoraf makinesinin titremesindendir.

quote:

Orjinalden alıntı: savastek

turkpro arkadaşımızın görüntü ölçülerinde bir yanlışlık var herhalde video projeksiyon cihazlarının diogonal ölçüleri vardır, hiç bir video formatı 180x180 gibi ölçüleri desteklemez.Bu ölçü olsa olsa (Ohp) tepegöz formatıdır,video formatları yani 4:3, 130x180 , 180x240, 223x305 gibi formatlarda gitmesi gerekir ayrıca kullanılan ampulün ışık değerleri çelişkili hangi standarda göre belirlenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 3 Kasım 2004, 0:09:20 >

• Merhaba
    Moralinizi bozmayın.Böyle bir şeye sebep olduğum için üzüldüm.Sitedeki forumlarda benim hakkımda polonya pazarından topluyor diye bir ifade okudum bunun için yazmıştım.1500 lümeni veren ampul 410 watt 82 voltluk ampuldur.Sormak istediklerinizi lütfen sorun cevaplayayım.
    quote:

Orjinalden alıntı: freedom33

arkadaslar turkpronun resımde gösterdıgı osram lamba 1500 ansılumen verebılırmı yoksa keklenıyomuyuz..bırde lcd harıc parcaların hepsi yurtdısı dıyor,ne yanı atx kasa, fresnel, lamba bunlar burada mevcut,,bırde yanlış yoldasınız dıyor moralımı bozdı valla şevkim kactı bıras,yapmamızımı ıstemıyor anlamadım..saygılar herkese kolay gelsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 2 Kasım 2004, 22:47:37 >
  • Merhaba
    Lilliputtan vazgeçmeyin.ebayda 215$+44$nakliye.Bende lillputa dönüyorum.
    Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: tuggi

Biraz daha araştırdım, bahsettiğim model ES319GL-70NP de aynı premier veya TR de bulunan dier lcd tv lerle aynı malesef, 480*234 yani. Lilliput 619GL-70NP modeli haricinde 800*600 destekleyen birde hitachi lcd li bir tv var, exclusive-online da satılıyor. Piyasada satılan 1440*234 lerle yapılmış test edilmiş bir sistem görsem karar vericem ne alıcağımada... sanırım turkpronun kullandığı lcd ler TRde bulunan tft lcdler ama ordanda tatmin edicek bir bilgi gelmedi malesef
  • Merhaba
    Vallahi üzüldüm.Fakat yine yanlış ifade kullanıyorsunuz.Objektif başka lens başka .Lens 18 milyon.Dışardan getirttiğiniz objektifin yurt dışı siteleri incelediğim kadarı ile focus ayarı için manuel ileri geri hareketi yok ..İkinci bir kutu ile focus yaptırmanız gerekir.Bu da çirkinlik yaratıyor.Ben objektife tornacıya iç, dış,diş yol açtırıyorum .Sadece Bunun fiyatı 40.000.000 . Neyse Herhalde böyle bir yanlış anlaşılma oldu .Lcd için Leadher marka .Çok Daha iyisi lilliput 7'' vga 1152 000 000 pixel.
    Bende artık lillputttan yapacağım.
    Sorularınızı beklerim.
    saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: gmby

sayın serdar bey,
    sızınde formumuza katılmanız..bızlerı sevındırdı yardımcı olmak ıstemenızden dolayı...
    en azından bıze cozunurlugu ıyı olan bır lcd onerebılırsınız...

lakın sunuda belırtmeden gecemıyecegım...sıze ıkı kere telefon actım ve lens satısınızın olup olmadıgını sordum...bana fıyat olarak 80 dolar soyledınız..her ıkısındede...eger 80 mılyon demıs olsaydınız bende fransadan getırmek zorunda kalmaz sızden alırdım... verıfocal lensede 49 euro odemezdım... ben ve arkadasım lenslerın kargoyla gelmesı ıcın beklemek zorunda kalmazdık...

tesekkur ederım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 2 Kasım 2004, 23:04:56 >

• merhaba
    Yanlış bilgiler edinmişsiniz.Tridentin 12 '' yok.7 '' 5.6'' 6'' var.Ben 2 sene 6'' Tridentle çalıştım.Şimdi model değişti.Sökmesi ve uygulaması zor .Film kablosu elinizde kalır tv atarsınız..Tavsiye; Leadher marka sarı renkte ön yüzü var Kullanım tuşlarının en sonunda !!Upend!! diye yazmasına dikkat ediniz.Sirkecide doğubanktan veya Altın handa 2 .katta bulabilirsiniz.Fiyatı 130$dır.Saygılar
    Not:Türkiyede şu anda satılan Hiç bir lcd tv nin bilgisayar girişi yok.Usb girişi var fakat bunlar video girişleri ve ses çıkşları içindir.Aldanmayın.
    quote:

Orjinalden alıntı: atxhtm

Spot ev aletleri pazarlaması yapan bir magazada 12" olabilecegini tahmin ettigim LCD monitor var Tridend marka arkasında tbs701 tv+monitor yazıyor.

anten,video,bilgisayar girişi var

Satıcı ayrıntılı bilgiye sahip degil.İnternette araştırdım bu modeli girince 7" monitor cıkıyor.

Bu lcd hakkında bilgisi olan varmı aceba. Fiyat 497 milyon yada 10 ay 63milyon.

• quote:

Merhaba
    Lilliputtan vazgeçmeyin.ebayda 215$+44$nakliye.Bende lillputa dönüyorum.
    Saygılar

evet liliput bu işe çok uygun. dediğiniz fiyat + gümrük ile alınabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBK -- 2 Kasım 2004, 23:35:10 >
  • slm turkpro star tv olan resim 180*180 degil iddia ediyorum genıslık 180cm olabılır ama boy 130 veya 120 siz resmı daha dıkkatlı ıncelersenız kendı boyunuza göre bellı oluyor apacık ortada.metal halıde lamba diyorsunuz sitede bır spot ampulu var sankı 24 voltluk vıtrınlerde kullanılan yada ben yanlışım.saygılar
  • neyse resım boyutu okadar önemlı degıl,peki serdar bey fotokopı objektıfı kullansak ve kutu icine cok basıt bır ılerı objektıfı ılerı gerı hareket ettırecek bır duzenek kursak ve kutunun üzerine 2 buton koyup lens hareket ettırılebılır olabılır heralde,yanı hareketlı obj bulamadıgım ıcın..
  • sitedeki halojen ampül..istanbul karaköyde elektrikcilerde var..serdar beyin dedigi gibi .82v 410w küçük halojen ampül..ama trafosuz kullanamassınız..

Bencede oradaki görüntünün 180*180 olması imkansız..zanndersem yanlıs bir anlama oldu..ama Serdar beyin iyi niyetle yaklaştıgına inanıyorum..teşekkürler.

selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkpro

merhaba
    Yanlış bilgiler edinmişsiniz.Tridentin 12 '' yok.7 '' 5.6'' 6'' var.Ben 2 sene 6'' Tridentle çalıştım.Şimdi model değişti.Sökmesi ve uygulaması zor .Film kablosu elinizde kalır tv atarsınız..Tavsiye; Leadher marka sarı renkte ön yüzü var Kullanım tuşlarının en sonunda !!Upend!! diye yazmasına dikkat ediniz.Sirkecide doğubanktan veya Altın handa 2 .katta bulabilirsiniz.Fiyatı 130$dır.Saygılar
    Not:Türkiyede şu anda satılan Hiç bir lcd tv nin bilgisayar girişi yok.Usb girişi var fakat bunlar video girişleri ve ses çıkşları içindir.Aldanmayın.

http://www.tridentdisplays.co.uk/home.shtml adresindeki bilgiler dogrultusunda 12" ise svga oldugunu yazmıstım.

magazada 15"monitorun karşısına kuydugumda 2 parmak daha kısaydı bu kanı ile trident sayfasındada 12" lcd den bahsedilince tamam bu ürün herhalde dedim.

ancak ürün 15"
    http://www.tridentdisplays.co.uk/pdflib/trident%2015TV%20spec%20.pdf

av,tv pc girişleri var istanbul'da satılıyor.
    15" gecmesine ragmen 21cm tahmini genisligi var.
    selamlar.

• merhaba konuyu başından takip ettim. elimde birçok bahsedilen gereçlere ilişkin aletler olduğunu hatırladım. Bende bir tane çalışır durumda slayt makinesi var bunu küçük (çözünürlüğü iyi küçük LCD varmıdır?) bir LCD koyarak acaba iyi bir projeksiyon cihazına çevirebilirmiyim. Ya da eskiden fotoğrafçıların kullandığı agranzör cihazı işimi görürmü? (çift lensli baya büyük bişey). Birde LCD olarak eski renkli Sharp marka Laptop 11 inc lik monütörü çalıştırıp bu iş için kullanabilme ihtimalim varmı?
  • merhaba..

quote:

Orjinalden alıntı: prodeserkan

merhaba konuyu başından takip ettim. elimde birçok bahsedilen gereçlere ilişkin aletler olduğunu hatırladım. Bende bir tane çalışır durumda slayt makinesi var bunu küçük (çözünürlüğü iyi küçük LCD varmıdır?) bir LCD koyarak acaba iyi bir projeksiyon cihazına çevirebilirmiyim. Ya da eskiden fotoğrafçıların kullandığı agranzör cihazı işimi görürmü? (çift lensli baya büyük bişey). Birde LCD olarak eski renkli Sharp marka Laptop 11 inc lik monütörü çalıştırıp bu iş için kullanabilme ihtimalim varmı?

Kardes ..Slayt makinasını kullanman biraz zor olur..Zira lensin Lcd ye bakacak yüzü Çok küçük kalıyor..Ona uygun 1"-1,5" lcd bulman lazım..oda cok zor olur..Zaten Projekiyon makinalarında da küçük LCD ler var..İstanbulda Bilişim Fuarında bir standa görmüştüm..2,5" TFT Lcd Tv..fiyatınıda pahalı söylemişti.Surada resim var..
    http://www.made-in-china.com/showimages/111/248199/0/2.5_Portable

Buradada en küçük boyut 1,8" var..çöz:280x220..Diger modelleri ve cözünürlükleride inceleyiniz..

http://www.lcdtft.com/search_result.asp?MANUFACTURER=LCD%20Modules&CATEGORY=LCD%20Monitors

Lcd monitörü kullanabilmen için kontrol kartı kullanmak lazım..oda zor olur..su sekilde bir sistem kurmalısın..Dİkkat edersen üstteki resim lCd kontroller..nette bilgi bulabilirsin..

http://www.geocities.com/projeksiyontv/LCD2.jpg

SELAMLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gafo -- 3 Kasım 2004, 9:16:31 >

• quote:

merhaba konuyu başından takip ettim. elimde birçok bahsedilen gereçlere ilişkin aletler olduğunu hatırladım. Bende bir tane çalışır durumda slayt makinesi var bunu küçük (çözünürlüğü iyi küçük LCD varmıdır?) bir LCD koyarak acaba iyi bir projeksiyon cihazına çevirebilirmiyim. Ya da eskiden fotoğrafçıların kullandığı agranzör cihazı işimi görürmü? (çift lensli baya büyük bişey). Birde LCD olarak eski renkli Sharp marka Laptop 11 inc lik monütörü çalıştırıp bu iş için kullanabilme ihtimalim varmı?

microdisplay teknolojisi ile 1280x1024 çözünürlükte display'leri slayt buyuklugunde yapabiliyorlar artik ama cogunlukla askeri amacli (3D gozlukler vs) oldugu icin cok pahali ve bunlarda video, PC girisleri yok. kompleks (neye göre kime göre :-) ) bir driver devresi gerekiyor.

almanya'da 1.8" dusuk cozunurluklu ticari LCD'lerle slayt makinelerini projektore cevirdiklerini biliyorum ama cozunurluk gercekten cok cok kotu.

• Deyerli arkadaşlar
    Ortam epeyi kızıştı.Aslında birikimlerin paylaşılması,tartışılması güzel.
    Çünki sizde bilirsiniz tek bir doğru yoktur.Çok üsta bilim adamlarının bile tezlerinin çürütüldüğü
    şu ortamda tek bir doğruyu tartışmak abestle iştikal eder diye düşünüyorum.
    Tabiğki bu benim görüşüm katılmayan arkadaşlarımızda mutlaka mevcuttur.
    Ancak tartışmaların çelişkilere gebe olduğunuda unutmıyalım.
    Zira bu amaca hizmet etmediği gibi ortaya bir sonuç çıkarmakta imkansızlaşır.

Çoğumuz amatör olarak bir projeksiyon yapmak istiyor ve bu cihazın çıktı kuralları nerdeyse
    aynı.Konuyu baştan alarak geride karanlık nokta bırakmadan netleştirmek.Maliyetler ülkemizde malesef faiş durumda ve bu amaca direkt hizmet eden bir pazar malesef yok.Yanlış adımlar atarak hem maliyeti arttırmamak hemde hayal kırıklıkları yaşamamak için.Dileyim deneyimi olan arkadaşlarımızın konu üzerine eyilmeleri
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramkom -- 3 Kasım 2004, 10:31:52 >

• Selam arkadaşlar.

Başından beri forumu takip ediyorum. Size pasif katılımcıymışım gibi gelebilir ama GMBY ile çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz.

Fırsat buldukça ben de yazacağım, gerçi sağolsun GMBY gelişmeleri tüm içtenliği ile geçikmeden iletiyor sizlere.

Paylaşmak güzel şey. Tüm ekibin birlik olarak çok güzel sonuçlar alacağına eminim.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.