Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kullanacağınız ampul kesinlikle beyaz ışık (metal halide) lambaların verebildiği ampulleri kullanmanız gerekiyor.Tabiki illa bu lambayı kullanacaksınız diye bir kaide yok ,ama kullandığınız lcd `lerin ışık geçirgenliği düşük ve uygun optik aksamı sağlayamayacağınız içinhalogen ampullerin ansi lümen değeri düşük kalacaktır, ayrıca halogen ampullerin yaydığı ışık neticesiyle görüntü sarı olacaktır.metal halide ampul pahalı olabilir ,ama daha kaliteli ve ansi lümen değeri yüksek görüntüler elde edebilirsiniz,(tabiki uygun odaklama ve optik aksamla)
    başarılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mker

omrü uzun olacak

ekonomik olacak

bana lcd den pahalı ışık mantıklı gelmiyor nedense

araba farları olurmu acaba ???????

bu konuda yeni bir açılımı olan varsa yazsın arkadaşlar

piyasada kullanılan projeksiyon cihazlarının ortalama ortalama lamba fiyatları 300 EUR İLE 700 EUR arasında değişiyor neredeyse projeksiyon cihazı fiyatı bulduğunuz ampuller buna göre çok makul.
  • IMID o spotlar işe yaramiyor beniki tane ile denedim.

sonuç pek parlak diil
  • 50 watlık onlar 100 lükleri olsa iş görür ama

evet arkadaşlar lamba konusunda kimsenin çıtı çıkmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mker

omrü uzun olacak

ekonomik olacak

bana lcd den pahalı ışık mantıklı gelmiyor nedense

araba farları olurmu acaba ???????

bu konuda yeni bir açılımı olan varsa yazsın arkadaşlar

piyasada kullanılan projeksiyon cihazlarının ortalama ortalama lamba fiyatları 300 EUR İLE 700 EUR arasında değişiyor neredeyse projeksiyon cihazı fiyatı bulduğunuz ampuller buna göre çok makul.

savastek

lens olayini 1.500.000 TL ye Hallettim kimse kulak asmadi.
    lamba olayı da ucuza hallediliebilirse müthiş olacak.
    belki cözüm cok yakınımızda bilemiyoruz.
    lamba olayı da cok usturuplu bir sekilde halledilebilir neden olmasin
    bir sitede florasan lamba kullanıldığını gördüm.
    ama adamlar içindeki beyaz boyayı çıkarmişlar nasil yapildiği anlatilmiyor ama belki bu fikir verebilir ha.........

• Mker ,
    Şu büyüteç olayında sana katılıyorum.Bence de olur.Tek merceğin odak uzaklığı yetmese bile bir mercek sistemi ile halledilebilir.Zaten triplet lenste aynı şey.Peki sen lensleri nerden aldın.Kırtasiyeden mi, bit pazarından mı buldun yoksa.Ben de alıp denemek istiyorum.Bir de triplet lens sisteminin
    ince kenar - kalın kenar - ince kenar mercek sistemi olduğunu gördüm bir yerde.Acaba kalın kenarlı mercek bulabilir miyiz.
  • bak şimdi ben bu işe başlamadan önce ne olur ne olmaz diye ankaradan herhangi bir işportacıdan 7.5 cm lik liği 1 milyona
    10 cm liği 1.5 milyona almıştım.çin mali karton kutuda satiliyor

10 cm lik fazla büyütmedi goruntüyü ama net görüntü kaybi yok büyük olduğu için iyi ışık topluyor
    7.5 cm olanı görüntüyü büyütüyor

ikisi bir arada olursa evde duvar yok goruntüyü sigdiracak ok...........

al eline cetveli işportacılara bak
  • hakketen 7.5 yada 8 cm kalın kenarli mercek bulan varsa bulabilen haber versin

kendi grubumuzu kendimiz yapalım
  • şu mercek olayı harbiden olursa çok süper olur ya,benim şu an problemim mercek
    bu hafta bi araştırayım bakiim
    bulursam haber veririm herkese
  • http://allinbox.com/bebetrach/bebetrach.htm

Bu herif herhalde bizim istediğimz tarz birşeyler yapmış merceklerle.Ama nerden bulmuş, tepegözden mi sökmüş onu anlayamadım tabi.Retro metro diyo.
  • olay basit geniş çaplı ile ışığı topluyor

küçük çaplı ile dağitıyor

arada birde kalın kenarlı olsa idi bu kadar uzun olmazdı
  • arkadaşlar elimde 2 takım projeksiyon cihazı için parçalar var

1 - kg lens
    2 - condenser
    3 - reflektor
    4 - fresnel 4 adet mevcut (21,9 x 14.6) tanesi 5 EUR
    5 - varifocus lens 2adet mevcut tanesi 40 EUR

(Kg lens , Reflektor , Kondenser 2 adet holegen ampul soketi ) bunlar tek bir modül içersindedir, yani kendi kasasına montelidir. Bu modülden 2 adet mevcuttur
    tek modül fiyatı 50 EUR

bunları hepsi 2 el kullanılmıştır, fresnellerin üzeri biraz çiziktir bilginize
  • http://www.bit-tech.net/article/136/

psone yi pc ye bağlamak için bu siteye bakin arkadaşlar
  • savastek pm attım geldimi
  • pm attım barış
  • 50 w /220v yada 50w /12 v(balastlı) halojen le yapamassınız..madem basitce yapmak istiyorsunuz 400 w balastsız calısan metal halide ler var..her yerde de satılıyor..20-30 milyon arası gibi..balast atesleyici gerek yok ama kullanım ömrü azdır..bununla denemelerinizi yapınız..

uygulama yapmak için illki elinizde lcd olmasına gerek yok..onun yerine lcd ekran boyunda ASETAT kesiniz..üzerine renkli kalemlerle birseyler karalayınız..aynı sekilde duvara çok güzel dev ekran yansıtıyorsunuz..(FRESNEL LENS kullanmanız sartıyla)

@SELSAN kardesim..bahsettigin sitedeki resimler PCX LENS..kendisi kutu ile yapmış..2-3 elamanlı kendin ayarlayabiliyorsun..odak noktasını ayarlamak içinde 2 kutu iç içe yapmış..akıllıca fikir..
    Bak su linkte PCX lensler var http://www.anchoroptical.com/Products/Display.cfm?catid=255

selamlar

• bittech.net teki hatırladığım kadarıyla ntsc için... pal için starfox'un sayfası kullanılması lazım..
    ayrıca o sayfada (bittech) psone çözünürlüğüne 640*480 diyo, ki burada 320*240 olduğu söylendi...
    açıkçası 640*480 olması da pek gerçekçi gelmiyor.
    neye dayanarak 640*480 olduğunu iddia ediyolar?
    gelen vga sinyalinin 640*480 olmasına dayanarak mı?
  • Arkadaşlar selam,
    bende bu sabah nette insanların yaptıklarını gördüğümden beri DIY projektör olayına kafayı takmış durumdayım. Sistemi kabaca kafamda oturttum fakat forumda gördüğüm kadarıyla arkadaşların çoğu PS1 lcd si kullanmaya niyetli, bazılarıda liliput, PS1 384 x 288=110.592 pixel liliputsa 1440*234=336.960. Ben bu DIY sistemi Premier PR 620 (960*264=254.232 pixel) ile yapmayı düşünüyorum , premierde 6.2" sonuçta, bu işe kafa yoranların yorumları nelerdir? sizce liliputa yakın bir performans alınamazmı? Birde PS1 lcd si olsun Liliput olsun yapmayı düşündüğünüz DIY sistemde perdeye ne kadar mesafeden, ne boyutta optimum kaliteyi almayı düşünüyorsunuz?

Hepimize kolay gelsin
  • kafalar karışmış biraz:

PS-One LCD'si 320x240 fiziksel çözünürlüğe sahip. bu kadar pixel var yani, daha fazla değil. ama 640x480 görüntüyü sıkıştırıp gösterebiliyor...

Premier PR 620 (960*264=254.232 pixel) bunun da 320x264 pixele sahip olması lazım, her satırda pixeller RGB RGB RGB diye yazıldığı için yatay pixel sayısını 3 ile çarpıp yazıyorlar.

Lilliput 7" XGA (619GL-70N) ise 800x480 çözünürlükte. ama yukardaki hesapla yazılırsa 2400x480=1.152.000 pixel oluyor...

şu anda bende iki lilliput var, birinin yeri belli, diğeri de gidecek gibi, $290 gibi bir fiyat söyledim, bana maliyeti ~$270 gibi birşey oldu. kasımın son haftası iş için görevli olarak 7-8 günlüğüne pekin'e gideceğim, bunların merkezi Fujian'da, o yüzden üreticiden değil satıcıdan alabileceğim sanırım. talebe göre sadece kabloları ve cihazın kendisi olmak üzere (kutusu kalın mukavvadan ve çok ağır) bikaç lilliput daha getirmeyi planlıyorum, adet yükselirse fiyat biraz düşebilir diye ummaktayım. uygun olursa çok alıp webshop'tan satmayı düşünüyoruz.

fujinon lenslere gelince, www.diyaudio.com'da video kısmında diy projector kısmına girip üye olun ve yapılan 7" projelerin görüntülerine bakın. özellikle mazta diye biri var arjantin'li. lilliput 7" ve fujinon ile süper sonuçlar almış, 3-4 proje daha aynı şekilde lilliput + fujinon üzerine kurulu. tek lensli 90mm çaplı büyüteç ile ben de denemeler yapmıştım, 7" 'in tamamını kapsamak çok zor, ayrıca görüntüde kenarlara doğru bulanıklık ve renk kayması (chromatic abbration mu ne diyolar) olması kaçınılmaz...

iki fujinon yolda bu hafta geliyor ve üç tane daha 10 gün içinde gelecek. bunları direkt satıcılardan tek tük buldum ve değişik fiyatlar ve değişik gönderi masrafları yaparak aldım. o yüzden hepsi elimde birikince yaptığım toplam masrafı lens sayısına bölüp %30 gibi bir kar koyup satmayı düşünüyorum. kendi için alan olmazsa projeksiyon cihazı yapıp satmak isteyen birileri çıkıp alacaktır mutlaka diye düşünüyorum.

herkese projelerinde başarılar ve tez zamanda evde dev ekran divx/dvd keyfi dilerim ;-)

http://www.allcam.biz/products/lcd_touch_screen_7.html sterlin olarak fiyat da vermişler...

LCD screen size: 7 "diagonal (15.2 x 9.4 cm)
    Ratio: 16:9 wide TFT LCD screen, high resolution: resolution: 800 x 3 x 480 = 1,152,000 dots
    Support computer display resolution up to 1024 x 768
    LCD brightness: w/o touch screen) - 400 cd/m2; w/ touch screen): 280 cd/m2
    Contrast: 200:1
    Multi Video system: PAL/NTSC
    VGA and 2 composite Video inputs plus 1 Audio input
    Touchscreen display (USB interface)
    Credit card size IR remote control
    Full function OSD control (Multi-language)
    Audio output: Speaker built-in & earphone jack
    Video input signal: 1.0Vp-p, composite video
    No radiation (better for eyes protection)
    Compact slim panel: 18.7 x 12.5 x 3.3 cm only, net weight 425 g
    Computer display/S-video/DVD/VCD/Security system/Navigation system compatible, (Rear view camera connectible)
    Mount type: Dash board / Universal
    Power input: DC 12V, Power consumption: 9W

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.