Şimdi Ara

El Nasırları İle Baş Etme Rehberi (5 ipucu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ****Öncelikle uyarmam gerekir ki bazı görseller rahatsız edebilir. Kan - yara gördüğünde rahatsız olacakların rehberi okumamaları tavsiye ediyorum.



    EL NASIRLERİ İLE BAŞ ETME REHBERİ


    El nasırları vücut geliştirme, powerlifting sporlarının kaçınılmaz sonudur. Ve bu neden ile bazı insanlar tutuşu arttırması için magnezyum - tebeşir tozu kullanıyorlar. Bu yöntem ise her zaman işe yaramayabiliyor ve sonuçta ellerimizde yüzeysel veya derin nasırlar oluşabiliyor. Ve bu nasırlar bazen çok acı verici olabiliyor ve tutuşumuzu etkiliyor. Bazı durumlarda ise spora ara vermeye kadar gidebiliyoruz.


    Bu yazıda nasırların nasıl oluştuğunu, antrenman yaparken nasırları yönetmenin ve nasırlarla başa çıkma stratejilerinin neden önemli olduğunu ve spor salonu dışında el bakımını ele alacağız.



    El Nasırları İle Baş Etme Rehberi (5 ipucu)

    Nasır Nasıl Oluşur ?


    Bir nesneyi sürekli olarak tuttuğumuzda elimizde ince nasırlar oluşur. Ve bunun sonucunda sürekli olarak yıpranan sert derini barı kavramamız ile birlikte aynı yerde yoğunlaşır ve devamlı olarak bu deri yıprandıkça kalınlaşır ve büyür.


    Sertleşmiş deri, fazladan bir ölü deri tabakasından başka bir şey değildir. Eğer yönetilmezse yırtılabilen ve hatta bir kabarcığa dönüşebilen ağrılı nasırlara yol açabilir. Sporcular antrenman sırasında halterlerini sıkıca kavradıklarında avuçlarında nasır oluşumuna neden olabilir. 


    Bu olayların ortaya çıkması biraz zaman alabilir, ancak normalden daha sık büyüdüklerini fark etmeye başlar başlamaz onları yönetmek için stratejilere yatırım yapmak akıllıca olabilir. Nasır, ağırlık kaldırmanın kaçınılmaz bir yan etkisidir.


    El Nasırları İle Baş Etme Rehberi (5 ipucu)

    Karşımıza Çıkabilen Nasır Türleri


    Karşılaşabileceğimiz iki tür nasır vardır: 


    • yüzeysel nasır
    • Derin/Yoğun nasır


    İlk tip, bir noktaya çok fazla ve devamlı basınç uygulandığında ortaya çıkan “yüzeysel” nasırdır. 

    İkinci tip, uzun yıllardır ağır ağırlıklar kullanan powerlifterlarde daha tipik olarak bulunan “derin” veya “yoğun” bir nasırdır. Bu derin nasır eğer ona doğru şekilde bakmazsanız gerçekten acı verici olabilir ve hatta düzgün bakılmazsa yırtılmaya bile yol açabilir.

    Elinizde nasır geliştirebileceğiniz en yaygın yerler, avuçlarınızın üst kısmı (parmakların başlamadan hemen önceki) ve bazen parmaklar ve başparmak çevresi olacaktır. 


    Neden Spor Salonu Nasırlarını Yönetmelisiniz?


    Nasırlar onlarla ilgilenip onlara bir şey yapmanız gerekip gerekmediği konusunda tartışmalı bir konudur. Ayrıca nasırlar farklı insanlarda biraz farklı şekilde ortaya çıkabiliyorlar. Bunun nedeni, insanların farklı büyüklükte el ve parmaklara sahip olmasının yanı sıra barı tutmanın farklı yolları olmasıdır.


    Bazı sporcular barı tutma biçimleri ve el boyutları nedeniyle nasırları yönetmeye ihtiyaç duymazlar. Ama bazı sporcuların ise nasırları ile ilgilenmeleri gerekmektedir. Sizin de nasır probleminiz var ve aşağıdaki gibi bir probleme sahipseniz sizin de nasırlarınız le ilgilenmeniz gerecektir;


    • Nasırın tamamen kopması ve kanaması
    • Nasırın çok fazla büyümesi, derinleşmesi ve ağrıya neden olması


    Yırtık bir nasırla karşılaşırsanız bu durum sizin spora devam etmenizi direkt olarak engeller. Yırtık bir nasırın düzgün bir şekilde iyileşmesi bir haftadan fazla sürecektir. Nasır kaçınılmazdır. Nasırlarınızı yönetmenin amacı nasırları olduğu gibi ortadan kaldırmak değil daha çok nasırları azaltmak ve ardından yırtılmalarını veya yırtılmalarını önlemektir.


    Nasırlar İle Baş Etmenin 5 İpucu



    1. Ponza Taşı Kullanın


    Bir ponza taşı derimize sürtündüğünde derimizi aşındıran doğal bir volkanik kaya bloktur. Bazı insanlar ayaklarındaki ölü deri hücrelerini çıkarmak veya ayak kokusuna neden olan bakterilerden kurtulmak için kullanır. Kısacası ponza taşını kullanarak nasırlarımıza müdahale edip onları tabiri caizse zımparalayabiliriz.



    2. Nemlendirici Losyonlar Veya Vazelin


    Cilt nemlendirici losyonlar veya vazelin kullanmak cildinizdeki aşırı nasırı yönetmek ve egzersiz sonrası el bakımı için iyi seçeneklerdir. Bu tür ürünleri kullanmak cilt içindeki nem seviyelerini korumak veya eski haline getirmek için çalışır. Bu, cildinizi daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirecek ve bu da genel olarak kötü nasır yoğunluğunun azalmasına yol açacaktır.


    Bu uygulamayı gündüzleri çalışışanlar veya fırsatı olmayanlar için geceleri yapmak daha makuldür.


    • Önce ellerinizi sabun ve ılık suyla iyice yıkayın ve bölgeyi tamamen kurulayın. 
    • Seçtiğiniz nemlendirici losyonu veya vazelini ellerinizin nasırlı bölgelerine uygulayın. 
    • Bir adım daha iler gitmek isterseniz elinize eldiven takarak ürünün elinize daha fazla nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz.



    3. Başparmaklarınızı Ve Parmaklarınızı Atletik Bantla Sarın


    Özellikle deadlift sırasında elimizin açılması ile parmaklardaki nasırlarımız kopabiliyor.


    Bir tür atletik bantları kullanmak parmaklarımızdaki nasır ile başa çıkmak için çok kolay ve kullanışlı bir strateji olabilir. Başparmaktaki nasır yırtılmaları sağlık, güvenlik ve hijyen nedenlerinden dolayı bar tutmamızı imkansız ve uygunsuz hale getirecektir.


    İki popüler bant türü seçeneği:


    • Jiu Jitsu da veya tırmanma sporlarında kullanılan parmak bantları gibi kaliteli bantlar. Bu bantlar yapışkandır ve antrenman boyunca bir daha çıkartmanız gerekmez.
    • Vet Wrep gibi bant ürünleri(Türkçesinden emin değilim. Kendinden yapışkanlı elastik bandaj olarak satılıyor sanırım ama ben genelde aliexpressten Vet Wrep tape diye aratıp alıyorum), bunlar parmak bantları kadar yapışkan değildirler ve çok daha esnektirler. Bu veteriner bantları olimpik halterciler arasında çok popülerdirler.



    4. Tebeşir Kullanın


    Tebeşir seçimi yaparken toz tebeşir topları yerine blok tebeşir kullanılmasını ve sıvı tebeşir kullanmaktan kesinlikle kaçınılmasını öneriyorum .


    Blok tebeşir kullanarak elinizdeki boşlukları ve çatlakları doldurabilirsiniz ve çubuğu tuttuğunuzda tebeşir tırtıl üzerinde kalıplanacaktır. Blok tebeşir bu konuda toz tebeşirden daha iyi bir iş çıkarır. Sıvı tebeşirle ilgili sorun, elinize uygulandığında ve kuruduğunda, kalan tebeşirin neredeyse nasırınızın üzerinde başka bir deri tabakası gibi davranması ve nasırınızı daha da kötüleştirmesidir.


    5. Lifting Strap Kullanın


    Lifting strap kullanmak ellerinizden yükün büyük kısmını alacağı için hem nasır oluşumuna bir nebze engel olacaktır hem de nasırlarınıza iyileşmesi için zaman tanıyacaktır. Özellikle benim gibi strap kullanmayı sevmeyenler ve kaçınanlar için bile nasırların kötüleştiği zaman lifting strap kullanmak, hem sizin ağrılarınızı azaltacaktır hem de nasırınızın tamamen yırtılıp spora ara vermenizi engelleyecektir.



    Son Olarak, Nasırları Kesmek Uygun mudur?


    Evet. Amaca yönelik tasarlanmış bir nasır kesme aleti-makası ile nasırları kesebilirsiniz. Ama bir uyarıda bulunayım bu kesme işi sadece nasırın üst kısımlarına yönelik olmalıdır. Ne kadar derine inerseniz derinizi kesme riskiniz o kadar artar ve istemeyeceğiniz bir sorun ile karşı karşıya kalırsınız.








  • Bu faydalı bilgiler için teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.