Şimdi Ara

silinsin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
25
Favori
26.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 11 Haziran 2025; 19:45:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bushcraft -- 26 Mart 2013; 22:06:05 >

Ben cok ektomorf gördüm kilo almayan ama protein ve k.karbonhidrat bazlı beslenmiyor ki vatandaş.
    Diger vucut türlerine baktıgımızda onların da kilo almadıgını görürsünüz aslında
    Aldıkları yagdır ve ektomorftan daha cabuk ve bölgesel yaglanırlar.

ektomorfta bu yaglar genellikle bel ve göbekte toplanır...
    Bazılarında ise cok cok az yag vardır...

Mesela ben mesomorf yapıdayım diyebilirim.
    cok cabuk yaglanırım.ama üst kısmım ektomorf yapıda diyebilirim.
    Genellikle yaglar basen bölgesinde toplanmakta...

81 kilodan 80 kilo düşen bir bireyim.
    38 beden de 30 beden pantalona indim...

Ve yazın 69-70 arasındaydım;3 ay boşluk verdim cabucak yaglandım ve 76 kiloya kadar cıktım.
    Kış başı tekrar basladım ve 72 kiloya kadar düştüm...

Su an protein agırlıklı yemek yiyorum ama kilo almakta zorlanıyorum.
    Ama yukarıya baktıgımızda benim vucut tipimin ektomorf olmadıgnı söylemiştim.
    Yani kolay kilo almam lazımdı...

Sözün sözü;
    Eger protein ve komplex karbonhidrat agırlık beslenirseniz kilo almanız kacınılmaz.
    bunu istikrarlı bir şekilde devam etmek gerekir.
  • Ben de ekomorfum. Cocukluktan beri sinifin en uzun boylu ve zayiflari arasindaydim. Lisedeyken 187-188 boya 50-55 kilo geliyordum kaburgalarim sayiliyordu. Lise biterken 59 kilo falan olmustum. Body'ye baslamak aklima gelmemisti. Universiteye geldigimde body'ye gittim ilk sene ve surekli yedigimden 66 kiloya ciktim. Sadece kol olculerini hatirliyorum 27-28 falandi. Herhalde gogus de 86-87'dir o zamanlar. Ama pek duzenli gitmedim 3 ay sonra biraktim. Sonraki sene yine 3-4 ay gittim. Bu sene duzenli gitmeye basladim 6 ayda kollar 32-33 oldu, gogus 102 oldu omuzlar da 113 oldu. Kilo ise 72 oldu. Ki beslenmeme cok dikkat edemiyorum sehir disinda oldugum icin. Eve gittigim zamanlar 1 ayda 2 kilo aliyorum dondugumde veriyorum.

Ektomorfum dezavantaji su ; Bilekler cok ince oldugu icin sargi sarmaniz lazim yoksa cok zorluyor bilekleri. Omuzlar en zor gelisen yer herhalde bir ektomorf icin. Gelisimim yavas oluyor ama gecmise baktiginda olculerin arttigini gorunce yine mutlu oluyorsun. Kambur durma riskin var. O yuzden yuzme, sinav, barfiks ve dik oturmaya alismak sart.

Ektomorfun avantajlari ise ; Trapezleri gelistirdigin zaman kollar daha guzel duruyor. Yani bir kol dusunun kaslar belirgin, bir kol dusunun bilekle ust kol neredeyse ayni kalinlikta. Boy uzun oldugu icin (188) ideal kilonuza ulastiginizda ve kas yaptiginizda daha iyi gorunursunuz. 160-170 boyla ortalarda temel reis gibi gezmekten daha estetik bir durumdur bu.

Sahsen ben endomorf olmaktansa ektomorf olmaktan mutluyum. Kalin kemiklerim olsun istemezdim.

Intel Core i5 2500K//Gigabyte Z68P-DS3//Kingston 2*4 gb 1333 mhz cl9//Gigabyte GTX 660 WF//Seagate Barracuda 7200.12 500 gb 16 mb//Gigabyte Setto II 142 550 watt//Samsung S22B150 21.5" Full HD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNSİN
    4 yıl önce açıldı
    . SİLİNSİN
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • edit bende böyleyim yüzmeye gidicem faydası olur mu ? yiyorum kilo almıyorum günde en az iki bütün ekmek devirebilirim akşamları da şınav ve mekik çekiyorum ilk resimdeki gibiyim boy 175 :D kilo 60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balomer -- 27 Mart 2013; 13:34:23 >
  • ektomorfum 1.80 boy 63 kilo.Body yapmadım şu ana kadar bu yaz başlamayı düşünüyorum ilk 2 ay ailemin yanında yapacağım yiyecek işine dikkat ederim ama sonrasında yurt olacağı için çok iyi beslenemem diye düşünüyorum.Özellikle dik oturamam,dikkat edersem duruyorum,ve çok ince kollar rahatsız ediyor.Kilo alamıyorsanız mutlaka destek almanız gerekiyor ya da sürekli yemeniz.

2016-2017 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU
  • Mezomorf

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Ben de ekomorfum. Cocukluktan beri sinifin en uzun boylu ve zayiflari arasindaydim. Lisedeyken 187-188 boya 50-55 kilo geliyordum kaburgalarim sayiliyordu. Lise biterken 59 kilo falan olmustum. Body'ye baslamak aklima gelmemisti. Universiteye geldigimde body'ye gittim ilk sene ve surekli yedigimden 66 kiloya ciktim. Sadece kol olculerini hatirliyorum 27-28 falandi. Herhalde gogus de 86-87'dir o zamanlar. Ama pek duzenli gitmedim 3 ay sonra biraktim. Sonraki sene yine 3-4 ay gittim. Bu sene duzenli gitmeye basladim 6 ayda kollar 32-33 oldu, gogus 102 oldu omuzlar da 113 oldu. Kilo ise 72 oldu. Ki beslenmeme cok dikkat edemiyorum sehir disinda oldugum icin. Eve gittigim zamanlar 1 ayda 2 kilo aliyorum dondugumde veriyorum.

Ektomorfum dezavantaji su ; Bilekler cok ince oldugu icin sargi sarmaniz lazim yoksa cok zorluyor bilekleri. Omuzlar en zor gelisen yer herhalde bir ektomorf icin. Gelisimim yavas oluyor ama gecmise baktiginda olculerin arttigini gorunce yine mutlu oluyorsun. Kambur durma riskin var. O yuzden yuzme, sinav, barfiks ve dik oturmaya alismak sart.

Ektomorfun avantajlari ise ; Trapezleri gelistirdigin zaman kollar daha guzel duruyor. Yani bir kol dusunun kaslar belirgin, bir kol dusunun bilekle ust kol neredeyse ayni kalinlikta. Boy uzun oldugu icin (188) ideal kilonuza ulastiginizda ve kas yaptiginizda daha iyi gorunursunuz. 160-170 boyla ortalarda temel reis gibi gezmekten daha estetik bir durumdur bu.

Sahsen ben endomorf olmaktansa ektomorf olmaktan mutluyum. Kalin kemiklerim olsun istemezdim.

Durum aynı hocam

edit: Sitedeki test'i yaptım Mezomorf çıktı. Site bu:
    Bodybuilding.com
    What Is Your Body Type? Take Our Test!
    http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semper-Fidelis -- 26 Mart 2013; 23:32:07 >
    http://hesaplabakalim.com/vucut-tipi-hesaplama
  • Ben bileğimi tam kavrayabiliyorum bu ektomorf olduğumu mu söylüyor? O verdiğin testti tam okumamışsın. Bileği hiç kavramıyor, tam kavrıyor, fazla kavrıyor seçenekleri var. Tam kavrıyorsa mezomorfa yönelme eğilimi var bence.
    O çizimdeki ektomorf vücut tipinde değilim ben. Benim omuzlar geniş dik. Göğüste hiç öyle değil benim. Spora başlamadan önceki halimi hatırlıyorum da o zaman da geniş omuzluydum herkes te öyle diyordu. Yine de derli toplu göğüs vardı.

Bu da o testin sonucu. Samimiyetle cevapladım bu sonuç çıktı:

Orijinalden alıntı: Semper-Fidelis

3'ü de değilim. Başka vücut tipleri yok mu?

edit: Sitedeki test'i yaptım Mezomorf çıktı. Site bu:
    Bodybuilding.com
    What Is Your Body Type? Take Our Test!
    http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Hocam açıkçası ben o siteye inanmıyorum pek , 1,86 cm boy- 63 kiloyum,kaburgalar sayılıyor neredeyse,tutmuş bana mezomorf diyor ,belki de insanlar akıllarında ki ideal vücuda göre şıkları işaretliyorlar o yüzden.

Ayrıca 2 çeşit karma tipin olduğu yazılmış,bir başka forumda;

4- KARIŞIK TİP-A-: Bu karışım Mezomorfi ile Endomorfinin karışımıdır. Ağırlık mezomorfi ise sporcu avantajlıdır. Endormorfi ağırlıklı ise o zaman dezavantajlıdır.

5- KARIŞIK TİP-B-: Bu karışıma aslında bazıları ayrı bir yapı olarak belirlemişlerdir. Burada Ağırlık ektomorfidir. mesela %70 ektomorfi diyelim. Diğer karışımı ise mezomorfiden almıştır. Bu şekilde sporcu ektomorfi bağımlı kalacaktır ama dengeli programlarla tam ektomorfiye nazaran az da olsa kilo alabilecektir.

Edit: Pardon hocam,ben sizin bahsettiniz linkten değil,
    hesaplabakalim.com
    HugeDomains.com - HesapLaBakalIm.COM is for sale (Hesap La Bakal Im)
    http://hesaplabakalim.com/vucut-tipi-hesaplama
    bu linkteki testten bahsediyorum,baktığım linkler karışmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngelDust! -- 26 Mart 2013; 23:50:55 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.